Şimdi Ara

'Yalnızca Yerel Bağlantı' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşımın evinde zoom marka kablosuz modeme 2 adet laptop devamlı suretle kablosuz olarak bağlı idi, ben de oraya gidip 3. laptop u bağlamaya çalıştığımda nedense bir türlü kabul etmedi, şifresini doğru olarak girmeme rağmen internete bağlanmadı

ben de arkadaşlarımın boşver uğraşma demesine rağmen, zoom un arayüzüne girip, şifresini değiştirdim ve kaydedip çıktım. ne olduysa o anda oldu ve bir anda internet gitti, laptop lara yeni şifreyi girmeme rağmen "yalnızca yerel bağlantı" hatası almaya başladık,

ttnetle baya bir görüştük çözüm bulamadılar, evde bulunan bir diğer modem olan airties rt205 i denemek geldi aklımıza, bunu kurduk ve bu sefer üçümüz de sorunsuz şekilde bağlanabildik... baya bir süre geçti nete bağlı olarak, sonra ben kendi evime geldim.

airties ile olan bağlantı da bir anda gitmiş, "yalnızca yerel bağlantı" konumuna geri dönmüş laptoplar ve 10 gündür hiçbir şekilde düzelmedi bu hata mesajı...

ttnet ve airties ın teknik desteği ile saatlerce görüştük, pc nin her türlü ayarını kurcaladık otomatik DNS seçtik şudur budur ama bir türlü olmadı, kaç kere modemi resetlerim fabrika ayarlarına döndürdüm ama yok... mac filtrelemeye baktım...

ben win7 kullanıyorum diğer laptoplardan biri vista diğeri xp prof. kullanıyor ve hiçbiri nete bağlanamıyor...

ttnete göre tüm ayarlarımız doğru, yanlış hiçbir durum yok, ama gene de olmuyor

çoğunlukla neti kullanmak zorunda olan laptop, vista yüklü hp pavilion, duyduğum kadarıyla bu laptop un zaten nete bağlanma konusunda çok büyük sıkıntısı varmış, ama 3 yıldır hiç sorunsuz bağlanan alet, benim şifreyi değiştirmemle patlama yaşadı...

10 gündür kulaklarım çınlıyor güzel güzel, ben de kafayı yedim ne yaptıysam olmadı...

tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum...

• yanlızca yerel bağlantı prob. unun 2 nedeni wardır 1. si en basiti o an net in gitmiştir.ama okadar uğraştığına göre o uyarıyı aldığında kabloylada bağlayıp test etmişsindir onun üstünde durmazsak senin prob. sebebi kullandığın modemlerde olabilir benimde iş yerinde aynı dert war aslında 20 makinayı adam gibi bağlayabilen USR modem 5-6. makinada sadece yerel ağ uyarısı weriyor.ama ewdeki netgear ımda hiç abartmadan 18 kişi wireless la hiç bi prob. olmadan bağlanabiliyordu.bende USR a ne yaptımıysam bi çözüm bulamadım firmware le biraz adam oldu ama yinede bağzen aynı sorunun yaşıorum bence sende modemlerinin update lerini yap belki bi çözüm bulabilirsin.yada daha iyi bir modem e geçiş yapman lazım.sonuçta zoom da airties da ew kullanıcılarına yönelik basit cihazlar.
  • öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim,

sorun baştan beri aynı olsa tamamen haklısın diyeceğim ama dediğim gibi ne olduysa benim kablosuz şifresini değiştirmemden sonra oldu her şey...

ne kablolu ne kablosuz hiçbir şekilde internete girilmiyor...
  • hiç denedinmi kolay bi şifre 12345678 mesela yada eski şifreyi geri almayı? veya şifresiz kullanmayı? eğer sırf şifre yüzünden bi prog çıkıosa mac filitre koy şifre yerine.
  • şifre derken kablosuz için şifre mi yoksa internet servis sağlayıcısı için şifre mi?

kablosuz için olanı defalarca değiştirdim, zaten modeme direkt olarak ethernet kablosu takıp kablo ile nte girmeye çalıştığımızda bile aynı hatayı veriyor ve bağlanmıyor...
  • bende de hp pavilion marka notebook var bende de aynı dorun var. evdeki sony vaio bağlanıyor (hatta şu anda o bağlantıdan yazıyorum) ama hp bağlanamıyor. daha doğrusu ağ bağlantılarımda notebook modeme bağlı görünüyor ama modemle internet arasında X işareti var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet bağlantı problemi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.