Şimdi Ara

Eski Laptop Güç Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eski bir HP Pavilion DV6-3055ET modeli laptop var elimde. Tahminimce anakartı tamamen gitmiş durumda ama yine de yaşadığım sorunu anlatmak istiyorum belki bir çözüm vardır.

Hem batarya takılıyken, hem de takılı değilken aynı sonuçları alıyorum bu arada.

1. Güç düğmesine bastıktan sonra belki yarım saniye çalışıyor alet, fan dönüyor, ışıklar yanıyor sonra hemen kapanıyor.
    2. 4-5 saniye sonra bazen kendi kendine tekrar çalışıyor ben güç düğmesine basmadan. Sonra da;

1. Ya cihaz çalışmaya devam ediyor ve sorunsuz kullanabiliyorum.
    2. Ya da cihaz tamamen kapanıyor. Yani güç kablosunun takılı olduğu yerde ufak bir ışık yanıyor güç var/yok gösteren ya da bataryanın şarj olduğunu gösteren, o da sönüyor ve güç kablosunu çıkartıp tekrar takmadan, güç düğmesine basarak laptopu çalıştıramıyorum. Güç komple kesiliyor.

Laptopun içindeki bağlantıları kontrol ettim, RAM'lerle oynadım, CMOS resetledim, farklı HDD/SSD ile denedim hepsinde sonuç aynı.

Sorun ne olabilir sizce? Teşekkürler şimdiden.

• Tamamen bozulana kadar bu şekilde kullanmanızı tavsiye ederim. 2-3 defada açılıyorsa tabii fazlası yorabilir.
    Benzer sorunu ben de yaşamıştım. "Anakart tetik almıyor" olarak nitelendirildiğini duymuştum fakat emin değilim. Ben ilkel bir çözüm olarak ilk açılmayı sadece batarya ile yapıyordum sonra adaptörü takıyordum.
  • horozcu yavuz abi kullanıcısına yanıt

Şu anda kullanılabilir değil ama. Gün içinde belki 1 kere açılıyor o kadar.

Zaten daha da garip bir şey oldu, RAM'lerin ikisini de çıkartıp RAM olmadan cihazın güç düğmesine basarsam açılıyor hiç sorunsuz. Boot etmiyor tabii ki ama sorun çıkartmıyor. RAM'leri taktığım anda yine gidiyor. Her kombinasyonu da denedim, RAM'lerin yerini değiştirmek, tek tek takmak vs. gibi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.