Şimdi Ara

Eski NASA astronotu: Uzay yürüyüşü sırasında boğuluyordum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski bir NASA astronotu olan 53 yaşındaki mühendis Garret Reisman, yaptığı bir uzay yürüyüşü sırasında kıyafetinde meydana gelen bir arıza sebebiyle kıyafetinin su ile dolmaya başladığını ve boğulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Reisman yaptığı açıklamalarda yaşadığı olayla ilgili astronotlara çağrıda bulunarak, “Kıyafetinizde su içmenizi sağlayan pipetin sıkı ve iyi bir şekilde takıldığından emin olun” ifadelerini kullandı ve sözlerine şunları ekledi: “Su sisteminde yaşanan arıza sebebiyle kaskımın içinin su ile dolmaya başladığını gördüm. Bir uzay yürüyüşü sırasında boğulan ilk astronot olma ihtimali beni çok korkuttu.”

NASA’nın uzay giysilerinde, astronotların bir tüpü ısırarak su içmesini sağlayan bir sistem ve bir su torbası bulunuyor. Bu sistemde yaşanan bir arıza da bu korkunç olayın yaşanmasına sebep oldu. Reisman, yüzey gerilimi sayesinde suyun çoğunun torbada tutulabildiğini ve bu yüzden hayatta kalabildiğini ifade etti. 53 yaşındaki mühendisin bu olayı ne zaman yaşadığı bilinmiyor ancak 2008 ve 2010 arasında yaptığı üç uzay yürüyüşünden birinde olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Bkz.Mikroplar, Mars’tan dönüşte yakıt olarak kullanılabilir

2011 yılında NASA’dan ayrılan Reisman şu sıralarda dev uzay şirketi SpaceX’te danışman olarak çalışıyor ve Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde mühendislik dersleri veriyor.

Daha önce de benzer bir olay yaşanmıştı

Reisman bu tarz korkutucu bir olay yaşayan ilk astronot değil. Bir başka NASA astronotu olan Luca Parmitano da 2013 yılında yaptığı bir uzay yürüyüşü sırasında su içme torbasının kıyafetine sızması sebebiyle benzer bir durum ile karşı karşıya kalmıştı.

Bu olay Reisman’ın olayından çok daha ciddiydi. Kaskının neredeyse tamamının suyla dolduğunu ifade eden Parmitano yaşadıkları ile ilgili şunları söylemişti: “Hava kilidine geri dönmeye başladım. Gözlerim ve burnuma kadar su yükselmişti. Görmek gerçekten çok zordu. Hafızamı kullanarak hava kilidine dönmeyi başardım ve hayatta kaldım.”

Kaynak:https://futurism.com/nasa-astronaut-drown-spacewalk

• uzayda suda boğulan ilk insan olarak tarihe geçerdi

• Nasa eski astronotu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Niye uzay fotolarında yıldız ve galaksiler görünmez?

• makine26 M kullanıcısına yanıt

kullanılan kameraların odak noktaları yakına ayarlandığı için.

Bununla ilgili açıklayıcı bir Youtube videosu vardı, izlemenizi öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MehmetNY kullanıcısına yanıt

Odaktan dolayı değil, diyafram açıklığından dolayı.

Youtube ve google da ufak araştırma ile bulabileceğiniz şeyleri buraya sormayın ama siz bilim karşıtları ona da inanmazsınız bilime inanmıyorsanız elinizdeki aletleri bırakıp mağarada yaşamaya başlamanızı tavsiye edeirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cihat emre kullanıcısına yanıt

Eski Nasa astronotu >> doğrusu bu, sorun yok yani

• niye su koyuyorsun elbisene, içmek zorunda mısın? saatlerce yürüyecek halin mi var. suyunu iç öyle giyin çık.ölecek misin susluktan. yazın sabahtan akşama oruç tutuyorum ben.bu kadar nazik olmayın kızdım gene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ufo U kullanıcısına yanıt
    Doğrusu nasa eski astronotudur.
    Eski olan astronot, nasa değil…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 11 Kasım 2021; 0:1:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

belki gogıla gıcıgım burdan sormak istiyorum. Sen hangi mağaradasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makine26 -- 15 Kasım 2021; 14:11:46 >
  • Ryan Oreily kullanıcısına yanıt

Doğrusu "Eski Nasa astronotu"dur

Siz "Patlak otobüs lastiği" deyince aa otobüs patlamış diye mi düşünüyorsunuz? Eski NASA astronotu: Uzay yürüyüşü sırasında boğuluyordum 

Otobüs lastiği bir tamlamadır "patlak" otobüs lastiğini ifade eder. Tek başına otobüsü değil.

Örn: Eski satış müdürü >> burada satışın eski olduğunu anlamıyoruz. Satış müdürü'nün eski olduğunu anlıyoruz.

Selamlar

• ufo U kullanıcısına yanıt
    Eski otobüs lastiği dediğimizde otobüsün eski olduğunu anlayabiliriz.
    Bu sebeple eski otobüsün lastiği kullanılırsa anlam tek olur.
    Eğer lastik eski ise otobüsün eski lastiği demek doğru kullanım olur. Açılan başlıkta eski olan NASA da olabilir.
    O sebeple NASA’nın eski astronotu ya da NASA eski astronotu daha doğru bir kullanımdır.
    Patlak otobüs elbette olmaz fakat eski NASA olur.
    Eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü dediğimizde, eski olan cumhurbaşkanıdır, İnönü’nün kendisi değil.

Cümleye hangi astronot diye sorarsak, Eski nasa cevabını alırız.
    Sevgiler

• belirtisiz isim tamlamalarında tamlayan ve tamlanan arasına hiçbir unsur giremez hocam. doğrusu Eski NASA astronotudur. otobüsün lastiği belirtili isim tamlamasıdır. o yüzden araya 'eski' getirilebilir. kol saatini düşünün. Eski kol saati dersiniz. Kol eski saati diyemezsiniz çünkü belirtisiz isim tamlamasıdır aynı başlıkta olduğu gibi.

• Teşekkürler düzeltme için, diğer arkadaşa da teşekkür ederim. Doğrusunu öğrenmiş oldum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryan Oreily -- 12 Kasım 2021; 18:33:56 >

Forum kullanma mantığını bilmiyorsanız buralarda dolaşmamanızı tavsiye ediyorum. forumlar arama motoru değildir.

Neyi nasıl kullanacağımı kimseye soracak değilim. Kimsenin yorumunu beğenmeyip gidin mağarada yaşayın demedim. Nasıl kullanacağını iyi biliyorsan önce kendin uymalısın.

Forum kurallarında açıkça yazan şeye uymazsanız mağara adamı derim bu kadar basit olay ;)

merak ettim neymiş dediğin kural. İstediğim fikri kimseyi küçümsemeden küfretmeden istediğim şekilde yazarım. buranın sahibiysen silersin hesabı biter.

"2) Forumlarımızda, aşağılayıcı, alaycı, başkalarını küçümseyen, adminlere veya kullanıcılara saygısızlık içeren"

kendi küçük mağaranda istediğin şekilde yaşayabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.