Arkadaşlar elimde Samsung NP-NC10 netbook mevcut. Oldukça temiz kullanılmış. İşin aslı alındığında canavar gibiydi pili 6-7 saat gidiyordu. Yanımızda rahatlıkla taşıdığımız işimizi gören bir cihazdı. Tabi gel zaman git zaman yanımızda gezdirme ihtiyacı telefon ve tabletlerle birlikte ortadan kalkınca bir kenara kaldırılmış öylece duruyordu. Geçenlerde 7 yaşındaki oğlumun tableti bozulunca eba izlemesi için netbook u çıkardık ki hiç bir internet erişimi sağlayamadık. Sonra Mikrosoft'un Google'ın XP desteğini çekmesinden kaynaklandığını anlayarak işletim sistemini değiştirmeye karar verdik. Aynı cihazdan elinde olan bir arkadaşa sorduk sen ne yaptın diye Win 10 kurabileceğimizi çok hafif olduğunu söyledi. Bende Win 10 yükledim. İnternete girmeye başladı o an için işimizi gördü. Ama oldukça yavaş olduğunu kabul etmek şart. Bu nedenle 1gb olan rami 2gb a yükselttim ama değişiklik olmadı. Win 7 yüklesem diye düşündüm işin açıkçası basic daha iyi görünüyor ama onu bulamadım. Ultimate yükle fark etmez diyenler oldu. Kararsız kaldım.
Bu cihazlardan elinde olan varsa hangi işletim sistemi kullanıyorsunuz?
Cihaz oldukça iyi durumda pırıl pırıl atmaya insanın gönlü elvermiyor. En azından çocuk basit işlevlerini kullanır. Win 7 pro ve ultimate buldum. Bunlardan performans alır mıyım? Yoksa aramaya devam mı edeyim. B
Garip kısım bu cihazlar için XP üretilmiş içinde yüklü geliyor elimde cd ve lisansı da var zamanında iyi bir paraya alınmış bir cihaz neden destek çekiliyor mevcut cihazımızı atacak mıyız anlamadım.