Şimdi Ara

Uygun sistem için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar hafta sonuna kadar toplamak istediğim bir sistem var kasa için ayırdığım bütçe 10-11 bin, monitör için 2 bin lira

sistemin amacı oyun oynarken aynı zamanda yayın da yapabilmek

Bu gayede kendimce oluşturduğum bir sistem var ama boşlukları da var önce bunu sizlere paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum sonrasında ise

farklı dokunuşlar ile bu fiyat aralığında daha iyi bir hale geliyor ise sistem tavsiyelirinizi bekliyorum

Almak istediğim temel iki bileşen var 2070s ve 3700x, bütçenin çoğunda bu ikisine ayırmak istiyorum, geri kalanını ise bütçeye sığdırmak istiyorum. tabi bu dolar kurunda mümkünse

-2070s ekran kartı
    -3700x işlemci
    -B450 Tomahawk Max anakart 4400hz
    -Ram olarak (8x2)gb 3600hz 16cl ayarlamak istiyorum ama bütçeye uygun bir ürün ayarlanabilir mi bilmiyorum. veya 3200 ile 3600hz çok fark yaratırmı ?
    -Dark Guardian(güç kaynaksız) ile güç kaynağına 1bin lira gibi kendimce bir limit ayarladım güç kaynağı olarak bu kasa ile ne önerirsiniz
    -Depolama alanı olarak bu bütçeye uygun aynı zamanda benimde işimi zora sokmayacak olursa xx 500gb sdd, Crucial 500GB/960gb gibi bir depolama alanı

monitör olarak istediğim ama fiyatı arttığından dolayı benzerlerine yönelmek istediğim monitör VG258QR 0,5Ms 165Hz

Bu monitörün çerçevesini ve inceliğini çok sevdim aynı özelliği taşıyan ve aynı diyebileceğimiz dış görünüşe sahip

2bin lira bandında önerebileceğiniz Fhd/144hz,24,0/5 başka bir monitör var mı? benim az bi araştırmam ile gözüme çarpan ''XG2405'' var sizler ne önerir siniz?

uzun zamandır konuları takip ediyorum o yüzden şunları da eklemek istiyorum,

ilk olarak almak istediğim monitör Fhd,
    yeni serileri beklemek isterdim ama fiyatlar dünden bugüne öyle bir hızlı yükseliyor ki bütçem de daha fazla değer kaybı olmadan sistemi oluşturmak istiyorum
    sistemi tek bir yerden almam gerekmiyor, ama parçaları alacağım firmaların vatan, itopya, inventus, sinerji gibi temelleri sağlam olan Türkiyenin bir ucunda olsam dahi arayıp
    ulaşabileceğim yerleri tercih ediyorum

Bu kadar :) dolar daha da fazla artmadan benim bütçe daha fazla değer kaybetmeden hadi halledelim şu işi :)

Teşekkürler, İyi forumlar.

• AMD Ryzen 7 3700X 3.6 Ghz 8 Çekirdek 36MB AM4 7nm

MSI MPG B550 Gaming Plus 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX

Corsair 16GB(2x8) Vengeance LPX 3600mhz CL18 DDR4

Palit GeForce RTX2070 Super GP x3 OC 8GB GDDR6 256 Bit

Kingston 500GB A2000 NVMe Okuma 2200MB-Yazma 2000MB

Corsair 275R Airflow Tempered Glass Beyaz USB 3.0 ATX

High Power 750W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı

Toplam: 11.800 TL

Sinerji

Monitör olarak bahsi geçen ürünü değerlendirebilirsiniz.
  • Teşekürler. Fiyatı bütçe içinde tutma amaçlı kasa ve güç kaynağında kısılmaya gidilebilir mi?

Sistem cuma gecesinden önce alınmayacağı için sistem hakkın da farklı tavsiyeleride bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer haberiniz yoksa 1 Eylülde RTX 3000 serisinin duyurulması bekleniyor. Bu kadar az zaman kalmışken bence bekleyip kartları görün en azından.

Edit: Sızdırılan bilgiye göre 3060 bile $400 olacakmış. Beklemeye gerek var mı bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elodeon -- 26 Ağustos 2020; 3:43:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elodeon kullanıcısına yanıt
    O paraya değer mi bilmemiz için performansı hakkında net bir bilgiye sahip olmamız lazım. Nvidia'nın bu gidişatı insanı korkutuyor ama, giriş seviyesi kartlarının iki nesildir fiyatı artıyor, akıllı telefon sektörü gibi oldu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yanlız hem 3700x hemde kalıtelı bır anakarta butcenız yetmeyebılır baştan uyarayım.. belkı ekran kartını 5700xt yapabılırsınız.. yaparsanız aynı psunun 750w 80+gol unu alın.

anakartı b550 tomahawk alın b450 yerıne. yada daha uyguna (https://www.akakce.com/siparis/?p=762440318&ref=akakce&v=1.8.4)

ram olarak circual balıstıx 3000 mhz alın.. (3600 mhz cl 16 oluyor.. fıyat olarak 600 tl cıvarı +-30)

depolama olarak kingston A2000 500 gb 560 tl

güç kaynagı olarak
    sinerji.gen.tr
    High Power 600W Performance GD 80+ Gold Güç Kaynağı
    https://www.sinerji.gen.tr/high-power-600w-performance-gd-80-gold-guc-kaynagi-p-32551

• sistemin amacı oyun oynarken aynı zamanda yayın da yapabilmek

bu amaç için 32 gb ram şart 16 gb yetmez bügün güncel cod mw bile 11 12 gb oyunun kendisi yiyor windows hak eza 2.5 gb windows yiyor toplam 15 gb gibi bir kullanımı var sadece bir oyun açıkken pc nin kullandıgı obs discord steam battlenet vs programları katmıyorum bile

gene b450 tomahawk max almam b550 mortar bak

depolamada amazonda 500 gb ssd lerin fiyatı güzel 2 tane ondan al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 26 Ağustos 2020; 9:11:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi sistem daha uygun ve iyi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bütçem 10-11 kasa, monitör içinde 2 bunlar da tabi yukarı aşağı oynamalar olabilir ama 11 12 olmaz

bu gayede kullanacağım amaç için bir sistem oluştura biliyor muyuz?

Bu arada yorumlarınız için teşekkürler, bazı arkadaşlar amd ekran kartlarına yönelebilirsin demişsiniz, daha önceden kullandığım kartlar hep amd idi ve hepte sıkıntı yaşadım

o yüzden pek sıcak bakmıyorum ama sizler ne önerirsiniz, sizlere göre bu bütçe aralığında oluşturulabilecek bu amaç doğrultusunda nasıl bir sistem ortaya koyulabilir?

Bu ayın başına kadar bekleyebilirim bu cuma günü de galiba incehesap bir indirim ayarlayacak sizlerin oluşturduğu sistemlerin parçalarını oradan da takip edip uygun fiyata düşmüş ise alabilirim

alternatifli sistemler oluşturabilirsek o indirim gecesinden üründe rahat çekerim
  • Arkadaşlar sisteme şu şekilde ne diyorsunuz?

Güç kaynağı hakkında görüşleriniz nedir?

www.sinerji.gen.tr
    Pc Toplama Sihirbazı
    https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/3KYY8GZU

ekran kartı olarak link deki ne göre buna nedersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DcNeuS -- 27 Ağustos 2020; 1:57:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.