Şimdi Ara

Eski notebook'a RAM önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

HP 250 G4 P5T03EA Intel Core i3 5005U 2.0GHz 4GB 500GB 15.6″ notebook'um var. Buna RAM almak istiyorum.

Bu linkte notebook'un içinde bulunanın aynısı var sanırım. Bunu mu almalıyım, daha iyi bir seçenek var mı? Alacağım RAM'in değerleri ne olmalı?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi super-sleuth -- 12 Eylül 2024; 3:39:1 >

• https://www.google.com/search?q=ekotekpc

Bu abi ile iletişime geçebilirsiniz. En son (Şubat 2024) çift Samsung M471B1G73BH0-YK0 8GB SODIMM DDR3L PC3L-12800S 1600 Mhz 1.35 V almıştım. Hâlâ bulunabiliyor mu, bilmiyorum.

Ek:

Görsellerden anladığım, mevcut bellek DDR3L. Yani düşük gerilim, 1,35V, DDR3L.

1,35V DDR3L modüller... normal gerilim 1,5V DDR3 yuvada da çalışır. Tam tersi mümkün değil. 1,5V DDR3 bellek, 1,35V DDR3L yuvada çalışmaz.

Görsellerden bellek yuvanızın 1,35V mu, 1,5V mu olduğunu bilmek mümkün değil. Ama belli ki 1,35V DDR3L bellek çalıştırıyor.

Seçiminizi buna göre yaparsanız faydalı olur.

Mevcut bellek hızınız 800 MHz imiş. Ama anakart maks kaç MHz destekliyor onu öğrenin. Anakartın maks bellek hızı ile aynı hızdaki; yoksa da en yakın ilk yüksek hızdaki en düşük CL değerli belleği arayın.

^^^^^^^^^^^^^^^^

ÖNEMLİ EDiT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 12 Eylül 2024; 20:57:26 >

• Cevap için teşekkürler.

Bahsettiğiniz RAM'den bulunabiliyor. Uyumlu olur mu?

Mevcut bellek hızının 800 MHz olduğundan emin miyiz?

Şu videoda aynı model notebook'a 8 GB RAM eklenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi super-sleuth -- 12 Eylül 2024; 17:34:58 >

• vermiş olduğunuz linktekini alabilirsiniz

• 8 GB olan mı hocam?

MHz değerlerinin aynı olması gibi bir şart yok değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi super-sleuth -- 12 Eylül 2024; 17:20:20 >
  • HP Support Assistant'ta bellek hızı 1600 MHz olarak görünüyor.

• super-sleuth kullanıcısına yanıt

verdiğiniz likte ki ürün bu aynı zamanda laptopun içindekiyle aynı

Samsung M471B5173EB0-YK0 4GB DDR3 1600 MHz SODIMM Notebook Bellek

Samsung M471B5173EB0-YK0 4GB DDR3 1600 MHz SODIMM Notebook Bellek Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki linkte aynı model notebook’a 8 GB takılmış.

Eski notebook'a RAM önerisiyoutube
    The old and very slow laptop is now faster and usable after upgrading. From HDD to SSD and from 4GB and now with a total of 12 GB memory card.
    https://m.youtube.com/watch?v=pfDB7fcEztI&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

demek istediğiniz 8+4 takılıyor mu ? 8+8 de takılır. 16gb destekliyor gözüküyor.

bunu komutla öğrenebilirsiniz

Bir tıkla Ram bilgisini görün (sordum.net)

• potti34 P kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi toplam 16 GB'a kadar destekliyor görünüyor. Çok teşekkürler.

Pardon ya... Hatlar karışmış bende.

800 MHz değil tabi modül, 1600 MHz.

Maks bellek konusu ise laptoplarda muamma.

AIDA64 dahil, tüm uygulamalar maks bellek bilgisini SMBIOS'tan alıyor. Bu da doğru olmak zorunda değil.Üç seçenek var:

SMBIOS'un bildirdiği tam doğrudur, ne az, ne fazla.

SMBIOS'un bildirdiği azdır. Örneğin 8 GB maks bildirir, 16 GB idir maks.

SMBIOS'un bildirdiği fazladır. Örneğin 16 GB maks bildirir, 8 GB idir maks.

Hatta laptop'un spec, kılavuzları bile düşük maks bellek bildirmş olabilir.

Ben ilk kez seneler önce Aspire 5750G için AIDA64'te 16 GB'ı görünce, nazım geçen bir yerde 8 GB + bendeki 4 GB'ı deneyip (MemTest) öyle almıştım. Sonra da HyperX'e geçmiştim (2x8).

Kararınız illa ki alacağım ise (mesuliyet kabul etmem, ama çok büyük olasılıkla da doğru yapmış olursunuz) 2x8 GB alın. 1600 MHz ve en düşük CL ile.

Mümkünse 8+4 yapmayın. 8+8 yapın.

Çok mecbur değilseniz hızlar aynı olsun. Hele ki 8+8 yapacaksanız, aynı modüller olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 12 Eylül 2024; 20:53:52 >

• cafyon C kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz N11'deki satıcıya bu linkteki ürünü sordum. Notebook'un modelini söyledim. Kontrol etti, uyumlu dedi.

RAMExpert ile baktığımda maksimum kapasite 16 GB diyor.

Paylaştığım YouTube videosundaki kişi 8+4 taktı ve çalıştı. Buradan yola çıkarak 8+8 de uyumlu olur diye tahmin ediyorum.

Kullanım kılavuzu maksimum 8 GB destekler diyor. YouTube videosundaki kişi kılavuzda yazanı yanlışlıyor.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

AIDA64 ile kontrol ettim. En fazla 16 GB destekler diyor.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.