Komşumuzda 94 Model Vectra 1.8 vardı.Çok temiz araçtı.İnanın adam arabasına öyle özenli bakıyordu ki araç sıfır km.gibi duruyordu.Yaklaşık 2 yıl önce bu araç kaza yaptı.Çanakkale'de hatalı sollama yapıyo ve iki kamyonun arasında kalıyo kamyonlar bu aracı hem sağdan hem soldan biçiyo ve araç o kadar süratli ki hızını alamayıp kamyonlardan kurtulduğu gibi 3-4 takla atıyo.İnanırmısınız 4 kişinin olduğu araçta 3 kişi burnu kanamadan iniyo kalan 1 kişi ise bir kırık ile kurtuluyo.Aracın sigorta şirketi için çekilen fotoğraflarını gördüm de bu aracın o kazayı yaptığına inanamadım.Araç baya hasar görmüş fakat araçta yamulma yok yanii direkler varya dimdik duruyo yaa hayret edersiniz.
bizim komşuda vectra var gaza dokundunmu uçarsın. arabayı istersen hor kullan yinede banamısın demiyo. gerçekten güzel arabalar güvenlik açısındada aynı bence
Yenileri de fena değil hanii.Var bende 2006 model.
Bende 1996 vectra 2.0 CD otomatik vardı. araba gercekten harıkaydı ama o arabayı aldıktan sonra bır araba parası kadar da masraf ettim. en az 6 7 mılyar yapmısımdır. o arabayı satana kadar canım cıktı. 17500 aldıgım arabayı 9500 e verdm. verırken cok uzuldm ama kader utansın..
Vectra nın a kasasını hiç bir arabayla değişmem , cok yakıyor ayrı konu .
bencede
96 dan 2001 e kadan çıkan vectra lara hastayım çok güzel bir kasa var
ayrıca airbag hayat kurtarmıyor EMNİYET kemerini tak ondan çok daha önemli sen emniyet kemerini takmadan kaza yapta göreyim airbag ler seni ne hale getiriyor
eniştem 2000 corsa GLS kullanıyor bence çok daha sağlam bi kasası var ama elektronikte çok sorun çıkarıyo yalnız
quote:
Orjinalden alıntı: ferhaterdem
Vectra nın a kasasını hiç bir arabayla değişmem , cok yakıyor ayrı konu .
95 modelini (2.0i gls) 11 sene kullandım. Taş gibi arabaydı ve şu an kullandığım benzinli 2006 focus ghia'dan az yakıyordu.
Ben de eski bir Opelle yeni Opelci oldum:) 1996 model, 1,6 16v cdx. im var artık. Tipini tam çözemedim ama şu Lagunalara benziyor. Sanırım bu modelden Türkiye de üretilmemiş. Bu arada araç hakkında bilgisi olanladan yardım istiyorum, mümkünse... Ayrıca LPG de taktırmak istiyorum... Önerilerinize açığım... 96 model eski bir model midir? ve dahi: Akasa, B kasa nedir? tesekkürler
quote:
Orjinalden alıntı: ardakant
Ben de eski bir Opelle yeni Opelci oldum:) 1996 model, 1,6 16v cdx. im var artık. Tipini tam çözemedim ama şu Lagunalara benziyor. Sanırım bu modelden Türkiye de üretilmemiş. Bu arada araç hakkında bilgisi olanladan yardım istiyorum, mümkünse... Ayrıca LPG de taktırmak istiyorum... Önerilerinize açığım... 96 model eski bir model midir? ve dahi: Akasa, B kasa nedir? tesekkürler
teknoloji degisti artik bircok otomobil eskisine gore daha az saglam denebilir ama su varki eskileriyle cikabilirse 150 yle kaza yap bi yenileriyle, eskileriyle olursun yenileriyle yasarsin, artik insan cani daha cok onem kazanmis oldugu icin arabanin belirli yerleri darbeyi emsin diye daha yumusak oluyor, 94 vectra kullandik 10 sene hic sorun cikmadi cok da saglamdi cok kaliteli arabaydi ama iste bi yerden sonra da yenilemek gerekiyor araci
benim hiçbir zaman opellere güvenim olmadı sağlamlık yönünden ben 2003 vectra elegance almıştım 61000 km de gıcır gıcır ama araba yağ yaktı sorunları beni bezdirdi ben de vw ye geçtim ve passat aldım çok daha iyi
bir arkadşaımda vardı 92 model vectra cd otomatik vites araba fuldü araba şuan bilin bakalım kaç kmde 420.000 de 380.000 motor değiştirdi opelin 92 vectradan başka kasası yaramaz ne arabaydı o ya ne anılarımız var ankaradan gelirken radyotör delindi istanbula kadar geldiğimizi biliyorum arabanın şuan ki hali çok berbat bakımsız tavan döşemeleri parçalanmış koltukların dikişleri sökülmüş tabi bunlar bakımsızlıktan dolayi o araba 2002 meganede olmayan özellikler onda vardi ışıklı makyaj aynasi sunroof şuan aklıma gelmiyor bir sürü özellik
quote:
Orjinalden alıntı: dire depeche
beyler opel hakıında yüzlerce şey duymuşsunuzdur,çoğu kişiyle tartışmışsınızdır corsanın direksiyon kutusu hakkında falan. ama benim eskiden beridir bir kulak dolgunluğum vardır,yani opel adını duyunca duraksarım,siz ne derseniz diyin opel marka olarak bana güvence verir. acaba opel kaliteyi sonradan mı bozdu? eski vectraları hepiniz bilirsiniz,biraz araştırma yaptım,hepsi 170.000-200.000km civarı,aşağısını bulmak çok zor.kalitesiz bir araç bu kadar yol yapabilir mi?(km. sıfırlanmayan eski araba az bunu da düşünün ek olarak) acaba opel seviyeyi sonradan mı düşürdü?bizde de 98 astra var,yakıt hariç çok memnunuz,22 yıl öncesine kadar da corsa kullanıyorduk,o da küçük olması dışında kötü yönü olmayan bir araçtı(astradan da ataktı)tek problemi bir keresinde kaltesiz bir yerden yakıt aldığımız için zor çalışması olmuştu,o da birkaç seferden sonra düzeldi. ne dersiniz,eski opeller opel imajına yakışıyor diye düşünüyürum,yeniler hakkında okuduklarımdan başka deneyimim olmadığı için detaylı yorum yapamıyorum. herkese selamlar
KARDEŞ KESİNLİKLE HAYIR ESKİ OPELLER BEŞ PARA ETMEZ YENİLERİ DAHA GÜZEL AMA O KADAR PARAYA DEYMEZ (BENİM FİKRİM) ALMAK İSTEYEN BUYURSUN ALSIN HAYRINI GÖRSÜN
94 Model Vectra GLS - Yolda bırakmadı, hala sapasağlam sorunsuz. 97 Model Corsa Swing - Yolda bırakmadı, hala sapağlam sorunuz.
06 Model Corsa - Daha elime geçmedi, umarım diğer iki deneyimdeki gibi olur sonuç :D
Selam arkada$lar ben"de opelciyim ama yeni opelleri cocuk oyuncagi gibi geliyor bana kusura bakmayin. Ne o her tarafi plastik dolu teknigine bir sözüm yok,bence opel devrimi"ni (OPEL REKORD C)ler"de yapmi$tir.Opel C amerikan $avrole"den esinlenip bütünüyle ama ona göre ilk avrupaya bu modeller uzun ve geni$ olarak tasarlanip piyasaya sürülen ilk arabadir.Benim 1964 mod. Bir siteyjin var idi koldan vites $imdi ise rekord,c,1700s var tank gibi araba her $eyiyle süper yukarida resimleri var benim icin bu modeller tam bir klasik araba 64 $avrole gibi?Tabi binmeyen bilemez sonra renkle zevklere saygimiz sonsuzdur?Eski arbalarin hangisi olursa olsun hem geni$ hemde tamiri kolay ve dayanikli?Bana sifir km,araba verseler ben yinede OPEL REKORD C "den vaz gecmem saygilar selamlar ha bu arada böyle bir siteyi yapanlara cok ama cok te$ekkürler ellerine saglik güzel olmu$$$$$$
selamlar bende 97 model corsa vardı, 2003 te falan bi kaza yapmıştım. yanımda arkadaşım vardı, ona laf yetiştirirken kırmızıda durana arkadan bodoslama giydirdim. vurduğum, nissan pick-up'tu, tam tamponuna vurdum. farlar kırıldı tabi, biraz kaput ezildi, rady. fanı gitti. yanımdaki arkadaş dediki: 'araba baya sağlammış, çok kötü vurduk çünkü' dedi...
velhasılı; şahsi görüşüm, amerikanları saymazsak, dünyada en kaliteli arabalar alman arabalarıdır. merso, bmw, audi, vw, opel, ford(avrupa kolu) buna örnek...
bunlar da; merso=>bmw=>audi>vw>ford=opel kalite sırası ile sıralanır..
Haa derseniz, 'niye son yıllarda vw ileri fırladı da opel ona yetişemedi?' onu bilmem.
zaten nette 2. el resimli arabalara bakın; örneğin yukarıdaki markaların (aynı sınıfa ait) 1990 model araçlarını tarayın, göreceksiniz ki yukarıdaki yeni gözükme sırasını vereceklerdir.bunun yanında yukarıda sıralı tüm alman arabaları diğer markalardan daha sağlam ve yeni gibi gözükeceklerdir. bunlar benim görüşüm tabi...
Ben de 2 olayi paylasayim...
2004 yilinda babam ve ortagi ve onun hanimi Karabuk'ten Istanbul'a gitmek uzere ayrilmislardi. Hafif bir viraji almak uzereyken 2001 Opel Astra aniden savrulmus ve yolun 4 m altinda bi araziye ucup 2-3 takla atmislardi.
Kazada Opel Astra hurdaya cikarildi ancak 3 kiside sapasaglam cikti. Ototmobilin sahibi kasko parasi ile 2004 Astra aldi.. Adam; "Helal olsun Opel'e ben arabami buldum" dedi.
Diger olay da benim basima geldi; 1996 Toyota Corolla 1.6 XEi ile karanlik bir havada siyah bir kopegi ( buyuk bi kopekti ) bictim. Kopegi son saniyede gormustum yolun sagindan cikip onume atladi. Cok kotu carpmistim. Orada duramadim cunku yogun bi trafik vardi zincirleme kaza olmasin diye epey bi ileride durdum ve o ana kadar da; "Of yaa simdi sigorta kasko bi suru adama laf anlaticaz" diye dusunmustum. Ama arabadan indigimde sadece kopegin carptigi sag-on farin cami kirilmisti ve tamponda kopegin dislerinin izi vardi. Kopek icin elimden birsey gelmezdi ama arabanin bu kadar az hasara ugramasi beni sasirtti. Bence arabalar o kadar da emniyetsiz degiller. Yeterki kullanmayi bilin ve tedbirinizi alin.
KÖPEK ÇARPMALARINDA ARABAYA BİŞEY OLMUYOR. ZATEN KÖPEĞİN FİZİKSEL EBATI GEREĞİ, TAMPONA DENK GELİYOR, YANİ ARABANIN EN ÇARPILASI BÖLGESİ. KÖPEK ÇARPMASINDA BLE HASAR ALIYORSA Bİ ARABA, YUH OLSUN DERİM..