Şimdi Ara

Eski oyun keyfinizi tekrardan getirecek Role Play projesi : Mondain UO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lütfen yazıyı tamamen okumadan ön yargı ile yaklaşmayın.

Artık UO Dünyasına bir Role Play sunucusu katma zamanı geldi !

"Role Play" sunucum için semboliktir , yapmalısınız ama hard role play istemiyoruz. Amaç şu oyunun aslında
    eski günlerde ne kadar zevkli olabildiğini tekrar anlatabilmek !

Role Play , sizi korkutmasın. Türkiye'de Role play sunucularına hep önyargı ile yaklaşılır.
    Belki de sebebi , sıkıcı bir oyun sunulmasıdır. Aslında "UO Dünyasına bir Role Play sunucusu
    katma zamanı geldi !" lafını söylemem bile saçmadır. Çünkü Ultima Online bir tür MMORPG'dir.
    Ancak ne yazıkki kazanma hırsı , egolar oyun oynama stilimizi bile değiştirdi ve Ultima Online
    oyununun daha çok 'gruplaşma , dostluk , macera' tarzını 'kazanma , ihanet , yanlızlık' şeklinde
    değiştirmeye başladı , hatta değişti. Aslında Ultima'ya başladığımız ilk günler hep role play
    yaptığımız günlerdi. Daha sonra farklı sunucu stilleri karşımıza geldi. Özellikle herşeyin aşırı
    kolay kazanıldığı hatta kazanmaya gerek bile olmayan stillerden sözediyorum. Bu sunucular , herşeyi
    hazır isteyen milletimiz için çok uygun geldi hatta Ultima Online oyununun bu olduğuna tamamen inanıldı.
    Aslında içinde PvP/PvM kavramlarını da barındıran Role Play kavramının , saçmalık olduğuna zamanla
    inanıldı. Role Play sanki UO türü değilmiş gibi davranılarak şu ana kadar açılan bütün sunucuların
    kapanmasına sebep olundu. Sizden istediğimiz ağır Role Play yapmanız değil , sadece şu oyunu skill-item
    için değil de arkadaşlık , bir nevi chat ortamını oluşturmanızdır. Bunu yaparak devam ettirdiğinizde
    gerçekten Role Play yapmak için büyük bir adım atmış olursunuz. Tabiki de role play sadece arkadaşlık
    ortamı değildir. İhanetçi arsız biri olup eşyalara göz dikebilir , katil olup diğer oyuncuların canına
    kıyabilirsiniz. Ancak oyuna motive olabilmek için bir süre bu gruplaşmaya dahil olmalısınız.

Nedense bütün Role Play diye sunucu açanlar hep Orta Dünya yada kendi farklı olarak oluşturduğu
    bir taban üzerine kuruyor. Peki neden bir Sosaria tabanlı sunucu bulunmasın ? Hem de şu ana kadar
    bildiğiniz bütün saçma Sosaria hikayelerinden farklı , orjinalinde olan bir hikaye ile...
    Hikayeyi bütün Ultima Single player oyunlarından özenle derledim. Bütün Erdem kavramı stranger , mondain
    minax , shadowlords herşeyi açıklayan ayrıntılı müthiş bir hikaye. !

Sunucuda asıl amacımız eski UO oyuncularına eskileri hatırlatabilmek , yeni oyunculara ise
    UO'yu sağlam bir temelle öğretebilmektir. Sırf bunun için 0'dan pack yazarak oyuncularımız
    ile birlikle sistemleri zamanla geliştireceğiz. Çünkü farklı script pack kullanarak oyuncularımıza
    tekrar tekrar aynı sistemleri oynatmak istemiyoruz. Ve oyuncularımıza daha çok OSI'nin 1999-2000
    yıllarını hatırlatmak istiyoruz.

Sunucunun sistemlerini özellikle gizli tuttuk. Çünkü role play esnasında hayal dünyanızı biraz
    geliştirmeniz gerekicek. Ne malum , şurdaki taşı kaldırdığınızda altından belki de bir kol
    çıkar :). Ya da Lost Lands'da dolanırken karşınıza kilitli kasalar çıkar. Tabi size yol gösterebilmek
    için bazı sistemleri de açıklayacağız. Kısaca maceraya atılmamanız için bir sebep olmayacak.
    Çünkü kasaba dışına adım attığınız andan itibaren karşınıza ne çıkabileceği belli değil..
    Belli başlı sistemleri sitemizde anlatmak zorundayım çünkü gerçekten karmaşık zor sistemler.
    (Örnek : Moongateye her saniye binemeyeceksiniz , spyglass kullanarak trammel ve felluca
    ay yörüngelerine göre belli periodlarda ayın durduğu noktaya göre sabit bir şekilde gitme.)

Sitemizde yayınladığımız UO'nun orjinal hikayesine göre bir çok olay gelişecek. Hikayeyi düğüm
    bölümünde bırakma sebebimiz de odur. Ayrıca Avatar'ın 26 Yoldaşından bazılarını oyuna koyacağız.
    Özellikle Dupre , Iolo ve Gwenno'yu.

Oyuna , Occlo adasında bir nevi "young player" gibi başlayacaksınız. Occlo valisi , Britannia'daki en güvenli
    adanın Occlo olduğunu düşünerek Lord British ile anlaşıp bütün insanların Occlo'da yetişmesini istiyor.
    Çünkü Britannia'yı kötü durumundan kurtarabilecek insanlara ihtiyaç var.
    Ve bu insanların yetişebileceği en güvenli yer Occlo adasıdır. Buradan gidebilmek için
    Horace the Shipwright'a gitmeli ve ona hazır olduğunuzu (250.0 skilltotal) söylemelisiniz.
    Tabi adadan kaçak yollarla da gidebilirsiniz. Hazır olma durumu , formalite..
    Horace size altın karşılığı bir gemi verecek ve oradan götürmek istediğiniz arkadaşlarınızı
    gemiye bindirip yola çıkmanızla beraber maceranız başlayacak. Ordan sonra amacınız Sosaria'yı
    dolaşmak mı olur yada Britain'e gidip yaşamaya mı başlarsınız bilinmez. Dünya üzerinde
    hikaye gereği olan kalıntılara rastlayabilirsiniz.

Oyuna eklediğimiz UO Midileri ile eski müzikleri dinleyebilirsiniz. İnanın bu müziklerin oyuna
    motive olmanızda büyük payı olacaktır.

Ayrıca oyunda gerçek görüş sistemi aktif olduğundan dolayı gemiden karaya ok , büyü atabilecek
    yada mantıklı olarak sizden kısa duvarların ardından hedefi görmüş sayılacaksınız.

Oyuna ek olarak mage robe gibi saçmalıklar koymadık. Zaten böyle büyülü eşyalar ekleniceği zaman
    , eşyaya göre bir hikaye yazacağız.

Siz oyuncularımızdan istediğimiz , oyunda birbirinizle tanışıp dostluk kurmanız ve bu oyunu
    skill-item oyununa çevirmeyip hoş vakit geçirebileceğiniz bir tür chat odası gibi düşünmenizdir.
    Çünkü oyunda tek dolanmak inanın canınızı çok sıkacaktır ve gruplaşmaya motive edebilmek için
    her oyuncuyu 100 altın ile başlatıyoruz. Ayrıca aktif ettiğimiz müzisyenlikle ilgili skiller
    (musicianship , discordance , provocation ,peacemaking) de bu gruplaşmaya teşvik etmektedir.

Daha iyi bir ultima için , daha iyi oyunculara ihtiyacımız var. Umarım ki Mondain , bu kalite
    için sağlam bir çatı olur.

Site yakında aktif olacak , şimdilik gözünüz burda olsun !

http://www.mondainuo.gen.tr/

• Bu arada bir not düşeyim , alpha-test esnasında (şu anki evre) bana katılabilecekler sunucu beta-test'ten (site açılıp belli bir kitle oluştuğunda) de çıktığında veteran ödülü alacaklar. Sunucu daima aktif. uyuz277@hotmail.com adresinden bana ulaşarak bağlantı dosyalarını isteyebilirsiniz.
  • xantier seni tanıyorum gerçekten yaptığın işi profesyonel yapıyorsun. role playdan gerçekten anladığın belli. Alpha teste katılmak için ekledim msnini kabul edersen sevinirim bro
  • Teşekkürler. Anlaşılan role play yapabilen kalmamış .)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deluxe34

xantier seni tanıyorum gerçekten yaptığın işi profesyonel yapıyorsun. role playdan gerçekten anladığın belli. Alpha teste katılmak için ekledim msnini kabul edersen sevinirim bro

bu tarz şeylere hiç gerek yok biraz samimi olun
  • oldukca guzel yazmissin frpyi nebula zamanlarinda yapmaya calisiyorduk.. order olup chaos kovaladik hazine avladik ne is yaparsin gecimini neyle kazanirsin sorularina ok yapar satarim dedik.. british in pesine dusup sehirde chaoslarla savastik order olup british in kalesinin korumasinda chaos avladik sonra buyuduk gelistik kotu tarafa gecip chaos olduk pesinden gittigimiz britsh in ordusuna kafa tuttuk.. sonra baktik kas gucu ise yaramiyor aklimiz kullanalim dedik int kastik mage kastik dungeonlarda magical silahlarin pesine dustuk.. hadi birazda hayvan sevgimizi gosterelim dedik tamer olduk.. tabi bu sirada kirmizi karakterler vardi bizi kovalarlardi ondan kalabalik gezerdik.. sonra isi ogrendik mali mulku kenara biraktik guc bizi sardi kotu tarafa gectik sehirlere giremez olduk sosoria da kendimize sehirler aradik artik katil olmustuk.. sehirlere resimlerimiz asilmisti sehir korumalari bizi ariyordu sehirlere giremez olduk bizde intikamimiz daha fazlasini oldurerek alma yolunu sectik tabi british arada bizi affetti ama guc bizi geri aldi katil olup sıradan vatandasl olmayi beceremedik.. tekrar katil olup sehirlerden kovulduk.. sakin vatandasken kovaladigimiz pklardan olduk sehirleri bastik masumlari avladik yetmedi katiller birbirni avlar oldu artik kelle koltukta gezmeye alistik tabi sehirlerden haberler geliyordu yeni yeteneklerimizi gelistirdik.. gunler gecti ve artik baktikki her ultima okline ya tikladigimiz da hayat offline oluyordu.. herseyimiz vardi sosoriada..
    ama kiz arkadaslarim terk etmisti, geceleri sosoriada gezecegiz derken ailemle aram aciilmis hayat kasmakla kesilmek arasinda bayramliklari giyip adam kovalama yaralarimi sarmakla geciyor ve konusmayi unutuyorum ama artik mouse ile kosarken tek elle sakir sakir yazmaya baslamisim ayni anda da adam kovaliyorum ellerim sanki benden habersiz o atin uzerindeki 2 boyutlu karakterin elleri olmustu..
    sanane ile basladi nebulada silencer la devam etti... sonrada amentes filan derken kendi serverimizi acma deneyimlerimiz oldu ve bitti bu macera. sonra arada devam eden arkadaslarin acc lerini aldim malum girmisti bir kere kanima cikmaz ki uyusturucuyu birakirsin ama uo yu zor birakirsin...girip sadece adam kovala para harca ve cik seklinde gecti gunler ve bitti bu macera...
    evet bitti ama ondna sorna hayatta hic bir oyun onun zevkini vermedi hele o ilk basladigim zaman ki order olup chaos olup sehirdeki kas gucune dayali cakalliklarin olmadigi guzel gunleri hep ozledimm...
    uocunun gunlugu

• yorum yokmu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Milleti inandırabilmek zor olucak heralde.. pvp sunucularına devam etmekte inatlaşan insanlar , hepinize sesleniyorum.
  • mondain uo cok uzun sure once yok muydu zaten? Bir ara bu isimde bir sunucuda oynamıs fakat zaman darlıgı sebebiyle bırakmak zorunda kalmıstım diye hatırlıyorum.

Kolay gelsin diyorum size. Acın, ben oynarım. Uzun zaman oldu uo oynamayalı, loot pesinde kosmaktansa rp olayını tercih etmişimdir herzaman =)
  • yok daha önce mondain diye bi projede bulunmadım ama olmuş da olabilir. şuanda mevcut olmadığı için uo hikayesine göre de en uygun isim mondain olduğu için koydum.
  • Ya piyasadaki Artemis yayınlarının Ultima Kitaplarını okuduğumda Sosaria Rp'si yapılmalı bu oyunda demekten kendimi alamamıştım.Orta Dünya Rpsi istesem Lord Of The Rings Online oynarım değil mi?(Çok da isterim aslında)

Ben projeyi çok iyi buldum.Tam sevdiğim oyun anlayışı.Özellikle müzisyenlikle ilgili skilleri açmanız ve sisteme dahil etmeniz "ozan" olma heveslisi beni etkileyecektir.Yanlız ben maili ekleyip alphaya katılmayayim.Öss problemim var sonrasında gelip oynayacağım kesinlikle.Ama bir tek dileğim projeye destek veren az sayıda kişi de olsa açınca kapatmayın şu serverı.Cevaben de yok biz uzun soluklu düşünüyoruz da demeyin.Onu da çok duyduk.Sadece aklınızın bir köşesinde bu hep bulunsun.

Destekliyorum.Ve hikayeyi de sabırsızlıkla bekliyorum.Erdemleri kitapta okumuştum,Mondainin Mirasını da ama diğer dediklerinden haberim yok.Hikayeyi uzun tutarsan sevinirim.Kitap okuma tadıda olsa çok iyi olur.Sonuçta senin yazarlığını eleştirecek değiliz zevk almak amaç.Neyse başarılar diliyorum.Takipçinizim.

• Hikaye özetlerini daha çok ultima 1 den başlayarak 7 ye kadar giden oyun özetlerini çıkarttım. Kitaplarını bilmiyorum ama kitaplarda da minax , exodus , mondain , shadowlords , blackthorn , batlin , guardian , Avatar , kısa bi erdem testi :P , pagan world ve armageddon büyüsü vardır heralde? Bi de uzun soluklu olucak , zaten aylarca çalıştım. Ayrıca kapatmayız , çünkü oyuncuların zamanla geliceğini biliyorum. Herkesin aynı anda 200 kişi gelmesini bekleyemem.
  • Harika bir shard!
  • Evet, ben de yazılım denemek için bugün bir giriş yaptım, gayet güzel bir sunucuydu. Çalışmalarınızın devamını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odhinn -- 9 Ağustos 2009; 20:08:31 >
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.