Şimdi Ara

Eski PC yi Güçlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun aleyküm benim bi bilgisayar var HP Pavilion GX653 bilgisayarım var yaklaşık 7-8 yıllık ben bunu güçlendirmek istiyorum EkranKartı,RAM,Anakart falan güçlendirebilirmiyim? bi sınırı falan yok demi bu işlerin?? özelliklerini vereyim
     Eski PC yi Güçlendirme Eski PC yi Güçlendirme Eski PC yi Güçlendirme Eski PC yi Güçlendirme Eski PC yi Güçlendirme

• Hiçbir sınırı yok.Bilgisayarın işlemcisinden optik sürücüsüne kadar herşeyini güncel donanımlarla değiştirebilirsin. Yeterki alacağın donanımlar birbirleriyle uyumlu olsun.
  • Birbiriyle uyumlu oldugunu nasi anlicaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen bize hangi parçaları upgrade edeceğini ve bütçeni söyle bizde ona göre bişeyler önerelim.
  • 500 TL bütçe 2-3 ay içinde inşallah toplıcam parayı sen bana ram ekrankartı bide başka gereken birşey varsa bulsana ben anlamıyorum.Bide başka neyi değiştirmeliyim sizce? mesela bu PC GTA5 i açıyor ama aşırı kasıyor şuan.Bide Win8.1 64bit yükleyince bişeyler yüklüyom mesela acaip takılmaya başlıyo sanırsam Ram yetersiz geliyo.Arada bi bozuluyo açıyom içini ekran kartını ramları çıkarıp takıyom sonra düzeliyo.bana 500-600 tl lik bişeyler bulabilmisin acaba? :D ramdir ekran kartıdır başka ne gerekirse güçlendirmek için mümkünse internetten değilde normal gidip alabileceğim biyerden olsun.öyle olmaz dersen internettende hallederim bir yolunu bulurum inşallah. çok teşekkür ederim.

Ekleme----------

Biraz daha para eklemeye çalışcam mesela REKOR 1000TL falan :D zor ama olsun sen bana sistem bul Anakart-ekrankartı-ram falan ayarla abi GTA5 i falan kaldırsın hızlı olsun ya
    link atayımmı 2 tane beğendim ben yada adlarını vereyim:
    Ekran Kartı:Asus GT630 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
    Ram:Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 2400MHz CL11 1.65V XMP Ram

1-Bunlar birbiriyle uyumlumu?
    2-Uyumluysa anakartla uyumlu olduğunu nası anlıcam?
    3-Benim anakart galiba DDR3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgfghost -- 10 Şubat 2016; 22:17:02 >

• mgfghost kullanıcısına yanıt
    Şimdi GTA5 diyorsan eğer elindeki işlemci yetersiz gerçi güncel oyunların hepsine yetersiz ve neredeyse 10 senelik işlemci. İşlemcini değiştirmen lazım ve dolayısıyla bu durumda anakartında mecbur değişecek.(Anakartın DDR2 her halukarda mecbursun). Yazdığın ekran kartı GTA5'i anca minimum ayarlarda oynatır ve ileriye dönük olmaz. İşlemci + Anakart + Ram + Ekran Kartı için 500TL. bütçe çok az. 1000 TL olacağını varsayarsak en azından orta segment güzel bişey toplanır.
    donanımlarımız hemen hemen aynı. oyun için güncelleyeceksin sanırım. bende araştırdım. astarı bezını geçiyor.
    ekran kartı alacaksın el mahkum o zaman güç kaynağın yetmeyecek,güç kaynağı alacaksın.
    sonra rem yetmeyecek rem alacaksın . geriye ne kaldı işlemci. onu değiştirmek içinde anakartı komple değiştreceksin.
    çünkü yeni çıkan işlemciler bizim anakartlar ile uyumlu değil. işlemci ile anakartıda değişince ee geri ne kaldı sadece kasanın tenekesi.

hesap olarak : 750 tl en basitinden ekran kartı 500 -600 tl güç kaynağı tutar.150 tl de rem tutar. oynayacağın oyunları o işlemcin kaldırmayacak.
    yani o iş uzun .güncellesen bile iki gün sonra işlemci ve anakartıda atacaksın. dediğim gibi ben zamanında çok araştırdım. amd olsa yeni işlemci al tak yola devam.
    intel çok yamuk yaptı bize çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x571 -- 11 Şubat 2016; 12:26:15 >
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    Çok masraf çıkıyo vazgeçtim ben
    Vazgeçme kardeş. Ramleri 4GB yada 6GB yap. Ekran kartı oalrak da gtx750 al. İşlemciye de biraz o.c. yaptın mı tamamdır.
  • OturtanBoğa kullanıcısına yanıt
    Hacı sen bana önderlik et benim anakartın geçirebileceği evrimin son noktasından beni haberdar et :D

DD2 mi benimki?

Mesela DD2 nin varabileceği son noktayı söyle bana bende ona göre ayarlayayım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgfghost -- 21 Şubat 2016; 10:32:14 >
  • ddr2 ramler internete satılmıyor. bilgisayarcıdan ram yükseltmesi için 50 60 70 artık ne kadarsa fiyatlarını bilmiyorum en az 4 gb ramin olması gerek gta 5 için falan. 100 tl ona verdin diyelim. geri kalan parayla eğer stok soğutucu kullanıyorsan güzel bir soğutucu bide overclock yapıp işlemci hızını yükselmen gerek bide amd nin r7 ekran kartı oda 300lerde bişey bunları takarsan overclock da yaparsan olur ama benim tavsiyem sistemni çok eski yeni bir sistem almalısın.
  • boşuna masraf çıkarma kendıne upgrade için..çünkü sistemin eski bir sistem..kendine yeni bir bilgisayar toplamanın vakti gelmiş :)
    Pm attım kardeş.
  • Hacılar baya zaman geçti ama yazayım
    ben 2x2GB Ram aldım toplamda 6GB Ram oldu
    2GB ekran kartı aldım AMD Radeon270 gibi birşeydi ismi
    şuan da gayet iyi bilgisayar hepinize teşekkür ederim

Temmuz ayında aldım RAMleri
    Ekran kartını da geçen sene ağustosa yakın zamanda almıştım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.