Şimdi Ara

Eski Petekler (Radyatorler) değişmeden Doğalgaz Döşemenin Dezavantajı neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
29.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, annem kirada oturuyor. Bu sene yeni Doğalgaz geldi evlere sokaklara. Herkes bir şekilde geçti doğalgaza. Annemin oturduğu apartmanda herkes doğalgaza geçerken eski Demirdokum hantal radyatörleri çıkartıp yeni beyaz petekler takıp öyle geçtiler doğalgaza...

Ancak bizim ev sahibi; Hantal Demirdokümleri değişmeden Kombi taktırmış ve boruları değiştirip, "Alın size Doğalgazlı ev" demiş... :D Ben açıkcası herkesde doğalgaza geçişte o hantal demirdokum peteklerin değiştiğini gördüm, ustalara telefonla sordum, YAPAN USTALAR "birşey olmaz" deseler de diğer ustalara sorduğumda "KOMBİNİZ ARIZA VERİR" yanıtı aldım.

Acaba ne gibi etkileri olur arkadaşlar? Kış aylarında nelere dikkat etmeliler. 15 yıllık petekler bence tat vermez gibi geliyor ama.

Uzmanlar ve ustalarımızdan değerli yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için.

• Evdeki radyatörler bunlardan arkadaşlar

Bana göre değiştirilip takılması gereken radyatörlerde şunlardan (aşağıda) olmalıydı...

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanrevan

Evdeki radyatörler bunlardan arkadaşlar

Bana göre değiştirilip takılması gereken radyatörlerde şunlardan (aşağıda) olmalıydı...

Panel radyatörler kadar estetik olmasalar da döküm petekler daha dayanıklıdır. Uygun kullanıldıklarında ömürleri 50 yıldır.Daha çok su aldıklarından geç ısınıp geç soğurlar. Kombi ile kullanılacakları zaman mutlaka peteklerin dilim dilim sökülüp basınçlı suyla içlerinin yıkanmaları gerekir. Annenizin evindeki muhtemelen KOLONLU TİP döküm radyatör. Eğer ısı ihtiyacını karşılayacak kadar dilim varsa ısınmada sorun olmaz ki merkezi sistemde kullanırken ısınma sorunu olmuyorsa kombi ile ısınırken de sorun olmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: memint

Panel radyatörler kadar estetik olmasalar da döküm petekler daha dayanıklıdır. Uygun kullanıldıklarında ömürleri 50 yıldır.Daha çok su aldıklarından geç ısınıp geç soğurlar. Kombi ile kullanılacakları zaman mutlaka peteklerin dilim dilim sökülüp basınçlı suyla içlerinin yıkanmaları gerekir. Annenizin evindeki muhtemelen KOLONLU TİP döküm radyatör. Eğer ısı ihtiyacını karşılayacak kadar dilim varsa ısınmada sorun olmaz ki merkezi sistemde kullanırken ısınma sorunu olmuyorsa kombi ile ısınırken de sorun olmayacaktır.

Hocam Merkezi Isınmada kömür kullanılıyordu, bir şekilde ısınıyordu. Çok yakıyorlardı ama. O sorun değil de, siz temizlenmesi gerekiyor demişsiniz. Annemi aradım sordum, herhangi bir temizleme işlemi yapmamışlar. Ne gibi sıkıntılara yol acabilir peki?

• quote:

quote:

Hocam Merkezi Isınmada kömür kullanılıyordu, bir şekilde ısınıyordu. Çok yakıyorlardı ama. O sorun değil de, siz temizlenmesi gerekiyor demişsiniz. Annemi aradım sordum, herhangi bir temizleme işlemi yapmamışlar. Ne gibi sıkıntılara yol acabilir peki?

Alıntıları Göster
    hiçbirşey olmaz rahatça kombi taktırabilirsiniz
    yalnız tesisatı temizletin
    immergas kurumsal olarak bu işi yapıyor.bence arayın fiyat alın tesisat temizliği için

http://immergas.com.tr/satis-sonrasi-hizmetler/immergas-bakim-paketi/

bu tip radyatörler geç ısınıp geç soğur.beyaz peteklere göre daha iyidir aslında
    ev kaç m2 ve evdeki petek sayısı ne kadar bu önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

immergas kurumsal olarak bu işi yapıyor.bence arayın fiyat alın tesisat temizliği için

bu tip radyatörler geç ısınıp geç soğur.beyaz peteklere göre daha iyidir aslında

Önceden merkezi ısıtmadayken problem olmadı. Isınıyordu ev. O zaman ısınmada problem olmaz.

Tesisatı temizletin demişsiniz de. İçindeki suyu boşaltmışlar o kadar hiç bir temizlik işlemi yapmamışlar. Evde kiracıyız sonuç da. Temizleme işini falan da ev sahibine söylesek yaptıracağını sanmıyorum.

Tesisatı temizletmemenin zararı ne olur uzun veya kısa vadede?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

Önceden merkezi ısıtmadayken problem olmadı. Isınıyordu ev. O zaman ısınmada problem olmaz.

Tesisatı temizletin demişsiniz de. İçindeki suyu boşaltmışlar o kadar hiç bir temizlik işlemi yapmamışlar. Evde kiracıyız sonuç da. Temizleme işini falan da ev sahibine söylesek yaptıracağını sanmıyorum.

Tesisatı temizletmemenin zararı ne olur uzun veya kısa vadede?

kombi zarar görebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Merkezi sistemde yüksek sıcaklıklarda ev ancak ısınabiliyorsa, aynı iklim koşullarında kombi ile de yüksek sıcaklıkta kullanılırsa ısınma sağlanabilecek demektir. Eğer yüksek sıcaklıktan kasıt 60C üstü ise, özellikle az ısınan odalara petek dilimi ekle(t)meyi öneririm. Aksi halde DG sarfiyatı ve fatura fazla olur.

• quote:

quote:

quote:

Merkezi sistemde yüksek sıcaklıklarda ev ancak ısınabiliyorsa, aynı iklim koşullarında kombi ile de yüksek sıcaklıkta kullanılırsa ısınma sağlanabilecek demektir. Eğer yüksek sıcaklıktan kasıt 60C üstü ise, özellikle az ısınan odalara petek dilimi ekle(t)meyi öneririm. Aksi halde DG sarfiyatı ve fatura fazla olur.

Alıntıları Göster
    Bende ki peteklerde bir değişiği.Tam konu açacaktım bu konuyu gördüm.

Bir tek kombi ile kurtaracak isek ne güzel.Bu petekler için, özellikle tavsiye edeceğiniz bir kombi markası varmıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

Bende ki peteklerde bir değişiği.Tam konu açacaktım bu konuyu gördüm.

Bir tek kombi ile kurtaracak isek ne güzel.Bu petekler için, özellikle tavsiye edeceğiniz bir kombi markası varmıdır.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar dışarıda herkes bir şey söylüyor.

Eski tip petekler çok yakar.Yenilerini taktırman gerek,geç ısınırsın vb..

doğrumu bunlar

• quote:

doğrumu bunlar

geç ısınırlar doğru ama, geç de soğurlar.. yani dejavantajı avantaja çeviriyorlar bir süre sonra.. tabi sizin max yakacağınız saat önemli.. az yakacaksanız bu dejavantajdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

quote:

doğrumu bunlar

geç ısınırlar doğru ama, geç de soğurlar.. yani dejavantajı avantaja çeviriyorlar bir süre sonra.. tabi sizin max yakacağınız saat önemli.. az yakacaksanız bu dejavantajdır..

Alıntıları Göster
    Yani bu şekilde taktırabilirim.Etrafdaki ve doğalgazcının demesine bakmadan öylemi.Yanlış bir iş yapmakdan korkuyorum.

• quote:

Yani bu şekilde taktırabilirim.Etrafdaki ve doğalgazcının demesine bakmadan öylemi.Yanlış bir iş yapmakdan korkuyorum.

yanlış yönlendirmek istemem hocam.. benim arkadaşımda 1 hafta önce döküm peteklere tesisat döşetip kombili sisteme geçti.. ama birşey diyemem.. daha bilgili arkadaşlar daha ayrıntılı şeyler yazacaktır sanırım.. geç doğuyup, geç ısınmasının haricinde başka birşey okumadım ben forumda şahsen.. ama dediğim gibi, yanlış bir yönlendirmeye sebebiyet vermek istemem.. "kombi önerisi" kısmında birde sor sorunu istersen daha iyi olur..

http://resim.donanimhaber.com/m_6473040/mpage_219/key_/tm.htm

• quote:

quote:

yanlış yönlendirmek istemem hocam.. benim arkadaşımda 1 hafta önce döküm peteklere tesisat döşetip kombili sisteme geçti.. ama birşey diyemem.. daha bilgili arkadaşlar daha ayrıntılı şeyler yazacaktır sanırım.. geç doğuyup, geç ısınmasının haricinde başka birşey okumadım ben forumda şahsen.. ama dediğim gibi, yanlış bir yönlendirmeye sebebiyet vermek istemem.. "kombi önerisi" kısmında birde sor sorunu istersen daha iyi olur..

http://resim.donanimhaber.com/m_6473040/mpage_219/key_/tm.htm

Alıntıları Göster
    Sağol ilgine arkadaşım.

Arkadaşın kullanmışsa bilir gerçi,görüşürsen sana zahmet bildirirsin.

• quote:

Sağol ilgine arkadaşım.

henüz kullanmaya başlamadı.. bizim gibi bekliyor oda.. bende dün evine gidip gördüm.. neden değiştirmedin dediğimde farketmez yahu oda petek buda petek dedi.. dünya umrunda değildir pek yapısı gereği.. gerçi onada birşeyler demişler.. verim alamazsın, daha çok yakar vs vs de dedim ya dünya umrunda değildir.. biraz pintilik de var tabi.. tabi denilenler ne derece doğrudur bilemiyorum..

sen dediğim gibi kombi öneri sayfasındaki arkadaşlara sor.. onların bilgisi vardır bu konuda

• quote:

quote:

Sağol ilgine arkadaşım.

henüz kullanmaya başlamadı.. bizim gibi bekliyor oda.. bende dün evine gidip gördüm.. neden değiştirmedin dediğimde farketmez yahu oda petek buda petek dedi.. dünya umrunda değildir pek yapısı gereği.. gerçi onada birşeyler demişler.. verim alamazsın, daha çok yakar vs vs de dedim ya dünya umrunda değildir.. biraz pintilik de var tabi.. tabi denilenler ne derece doğrudur bilemiyorum..

sen dediğim gibi kombi öneri sayfasındaki arkadaşlara sor.. onların bilgisi vardır bu konuda

Alıntıları Göster
    Sağol ilgine arkadaşım...

• quote:

rica ederim..
  • quote:

quote:

rica ederim..

Alıntıları Göster
    Döküm peteklerin içini ve tesisatını komple bir sefer temizledikten sonra daha kombi tesisastı döşenebiliyor fakat döküm petekerin kullanımında herhangi bir sakıncası olmaz kombiye fakat diyenlerde ise amaç nedir bilyormusunuz?

Alimünyum petek takarak extradan kazık para kırabilmek ve müşteriyi kandırarak peteklerini değiştirip ayrıca para almak için yapılıyor bunlar döküm petekler diğer beyaz peteklerden daha uzun ömürlüdür.

Boya dur boya dur hiç birşey olmaz..

ama Alimünyüm petekler 5 sene sonra sapsarı hale dönüşüyor ama tabi bakımı vs yapılsa en fazla on sene anca götürür.

Döküm petekler biraz geç ısınıyor ama kızdığı zamanda çabuk soğumuyor..
    Beyazlar ise çabuk ısınır ve çabuk soğur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 3 Ekim 2011; 19:08:29 >

• quote:

doğrumu bunlar

Eski tip (döküm) peteklerle yeni tip panel radyatörler aynı mekanda eşit ısıl ihtiyaçları karşılayacak şekilde, sırayla eşit süreler boyunca kullanılsalar DG sarfiyatları aynı olur. Döküm peteklerin geç ısınıp geç soğuması ek sarfiyat getirmez.
    Döküm peteklerin çok yakması, kömür kazanlı binalarda petek miktarının 70-80C gibi yüksek kazan sıcaklıklarına göre belirlenmesinden kaynaklanır. Bu binalar bireysel DG ısınmasına geçince, ısınmak için bu defa kombinin 70C gibi faturaya yansıması kömüre göre hatırı sayılacak kadar yüksek derecelerde yakılması kaçınılmazdır. Eğer petek dilimlerinin sayısı yeteri kadar arttırılmazsa, ya yüksek fatura, ya yetersiz ısınma ve iklim değişikliğinin önümüzdeki kışlarda zirve yapmasını bekleme...Tercih meselesi yani.

• quote:

quote:

doğrumu bunlar

Eski tip (döküm) peteklerle yeni tip panel radyatörler aynı mekanda eşit ısıl ihtiyaçları karşılayacak şekilde, sırayla eşit süreler boyunca kullanılsalar DG sarfiyatları aynı olur. Döküm peteklerin geç ısınıp geç soğuması ek sarfiyat getirmez.
    Döküm peteklerin çok yakması, kömür kazanlı binalarda petek miktarının 70-80C gibi yüksek kazan sıcaklıklarına göre belirlenmesinden kaynaklanır. Bu binalar bireysel DG ısınmasına geçince, ısınmak için bu defa kombinin 70C gibi faturaya yansıması kömüre göre hatırı sayılacak kadar yüksek derecelerde yakılması kaçınılmazdır. Eğer petek dilimlerinin sayısı yeteri kadar arttırılmazsa, ya yüksek fatura, ya yetersiz ısınma ve iklim değişikliğinin önümüzdeki kışlarda zirve yapmasını bekleme...Tercih meselesi yani.

Alıntıları Göster
    Bugün bir doğalgaz firması ile görüştüm.Görüştüğüm kişi mühendis idi.Eski tip petekleri rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi.Kullanamayacağınızı söyleyen firmalar,ticari olarak sizi yanıltmış olacaktır dedi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.