Şimdi Ara

Eski Pioneer Hi-Fi Set - Yeni 5.1 Home Cinema Dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuda görüşe ihtiyacım var.
    Babam evinde yaklaşık 15 yıldır kullandığı Piooner Hi-Fi seti satıp yerine 5.1 kompakt sinema sistemlerden almayı planlıyor.
    Ancak malum savunduğumuz sebeplerden dolayı kompakt yerine toplama sistem almaya ikna ettim.
    Yalnız aşağıdaki resimlerden görebileceğiniz gibi stereo hoperlörler satmaya kıyılamayacak kadar kaliteliler.
    Babamın saplantı seviyesindeki titizliği sayesinde de ilk günkü gibi temizler. (Emekli askeri doktordur da kendisi. Bilen bilir diye profili çizmek istedim.)
    Ayrıca stereo amfinin de bugün bile emsalleri arasında yabana atılamayacak bir performansı var.

Kafamdaki çelişkilere gelince.

1- Pioneer sistemi komple satarsak, yerine toplayacağımız yeni 5.1 sistemin front hoperlörleri için alacağımız 8.4'ler veya bunlar kadar iyi ses verir mi ?
    2- Bu full range (CS-777) hoperlörleri satmak yerine elde tutup 5.1 içinde front hoperlör olarak kullansak daha iyi olmaz mı ? Sonuçta durumları mükemmel ve satınca ucuza gidecekler. Yerine alacağımız yeni hoperlöre gereksiz para vermiş olacağız diye düşünüyorum.
    3- Stereo amfiyi satmaya değer mi ? (SA-740)
    4- Sistemi komple satmaya kalksak iyi bir fiyata gider mi ?

Hoperlörlerin özellikleri :
    45-20k Hz
    6,3 Impedance
    60 W (DIN) Music Power
    20 cm Woofer - 8 cm Mid - 6 cm Tweeter
    Made in Belgium

Harekete geçmek için değerli yorumlarınızı bekliyorum...

• ben o kolonları satmazdım
    eğer 8.4 veya ona benzer güçlü front almazsanız; 5.1 sistemde büyük ihtimalle sinema kolonu olacaktır
    ve müzik dinlemek hiç zevk vermiyecektir
    sinema amfilerin hemen hepsinde A ve B ses çıkışı vardır
    A çıkışına normal 5.1 ses sistemini bağlayabilirsin
    B çıkışı ise sadece stereodur ve pioneer kolonları bağlarsın
    film izleyeceğin veya müzik dinleyeceğin zaman amfi üzerinden tek düğme ile geçiş yapabilirsin
    ama her ne olursa olsun o kolonları satmayın derim
  • CS serisi çok tutulan bir seri değil ama tercih meselesidir,kulağa hoş geldikten sonra herşey yapılabilir

nelerden vazgeçilmiyor ki !!! kalmış ki bu pioneer
  • audio master
    eski setin dursun. fakat ben sat gitsin derim.
    lakin ilk el ve yadigar değeri var. elden çıkarma, bu bir.
    logitech z-5500 al rahat edersin pederle.

pioneer setini 5.1 sete dönüştürüp hem eski stereo sistemi hem istediğinde 5.1 sete dönüşüp kullanabileceğin
    yegane çözümler var.
    yani avr, surround hop. ve eski stereo hi-fi setin; pioneer yeni dandik CS serilerden birazcık daha iyi olan kolonu aynı anda çalıştırabilecek.
    kablo karmaşası-sök, tak- olmayacak.
    forumlarda pre out çıkışı stereo amfiye bağlanır mı; power amfi sürülür mü fikir babasını bir sorsam size...
    edit:hatalı harf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 29 Ocak 2007; 17:04:14 >
  • ???
  • dediğin temizlikteyse bencede setini satma veya en azından hoparlörlerini sakla.
    ama illa satacağım dersen ben bu tip aletlerin meraklısıyım , bana bir pm atıver
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.