Şimdi Ara

eski ve yeni nesil Harman Kardon hkts(7,11 ile 9,16,20,30) subwoofer kıyaslaması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
5.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Giriş seviyesi bir AVR ile hoparlör seti araştırıyorum, AVR'ye karar verdim sayılır, Yamaha 467 yada Denon 1611. Hoparlör olarak da Harman Kardon hkts 7 yada 9 düşünüyorum. Ancak kafama takılan şu oldu: Her iki setteki hoparlörler subwoofer dışında aynı, hkts 7 Harman'ın eski serisi, sub'ı 9'a göre daha hacimli ancak gücü 100 W, hkts 9 ise yeni serisi, sub'ı daha küçük hacimli ancak gücü 200 W. Görüştüğüm bir satıcı bana 7'nin sub'ı daha hacimli olduğu için daha iyi olduğunu söyledi, bir diğer satıcı ise küçük olmasının bir etkisi olmadığını ve çıkış gücü yüksek olduğu için hkts 9'un daha iyi olduğunu söyledi. Ben kime inanacağım. Her iki sistemi denemiş arkadaşlar varsa özellikle yardım bekliyorum, hangi subwoofer daha iyi? Yada deneyimli arkadaşlar varsa, subwoofer'ın hacmi mi daha önemli gücü mü bu durumda?

Bunun dışında Harman Kardon HKTS 7 ve 9 fiyat aralığında, alabileceğim benzer 5.1 hoparlör setleri var mı önerebileceğiniz? Kule tipi düşünmüyorum şu an, ilerleyen zamanlarda inşallah. Benim gözüme çarpan birkaç set daha var ancak Türkiye'de uygun fiyatla bulabilir miyim bilmiyorum, biri "Energy Take Classic 5.1" (özellikle bununla ilgili yorumlar dikkate değer), diğeri "Klipsh HD Theater 500" ve biraz daha pahalı olabilecek ancak çok estetik olan "Wharfedale Achromatic 5.1" seti. Bunlar Harman Kardon'lara göre nasıldır ve Türkiye'de bulabilir miyim?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ibanez@Forum -- 14 Mart 2011; 16:13:55 >

• Harmanları bilmiyorum ama ben Canton movie CD-151 kullanıyorum, çok memnunum.
  • hk avr 155 ve hkts 7 kullanıyorum.ev için gayet uygun hem müzik hem sinema ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalimaki -- 16 Mart 2011; 0:11:29 >
  • HKTS 9 yeni seri bir üründür ve güç olarak da 7 serisinde biraz üstündür.Gönül rahatlığı ile alabilirsin.Hacim üretimde arge mühendislerinin hesaplarına göre belirlenir.Yani kullanılacak olan bas driver'ın çapı ile alakalıdır.Biliyorsunuz ki küçük çaplı hp.lerden bile ne mükemmel sesler alınabilmektedir.Ayrıca sat.hp.leri ise 65 W'tır.7 serisinde ise 35W
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harman/Kardon-JBL

HKTS 9 yeni seri bir üründür ve güç olarak da 7 serisinde biraz üstündür.Gönül rahatlığı ile alabilirsin.Hacim üretimde arge mühendislerinin hesaplarına göre belirlenir.Yani kullanılacak olan bas driver'ın çapı ile alakalıdır.Biliyorsunuz ki küçük çaplı hp.lerden bile ne mükemmel sesler alınabilmektedir.Ayrıca sat.hp.leri ise 65 W'tır.7 serisinde ise 35W

Cevaplar için herkese teşekkür ederim. sat. hoparlörleri 9'da 65 W, 7'de 35 W demişsiniz. Bir hata olmasın? Speklerine baktığımda (görünümleri zaten aynı) her ikisinde de kullanılan uyduların modeli "SAT-TS7 Satellites" olarak geçiyor ve özellikleri de aynı (10-80 W), center da "CEN-TS7" olarak görünüyor, aynı şekilde özellikleri aynı (10-80 W). Bu iki set arasında görünen tek fark subwoofer özetle.

Selamlar.

• Yok mu başka fikrini paylaşacak olan hkts 7 ve 9 arasındaki suboofer'larla ilgili? Yada başka set önerisi olan?

Birde "Harman/Kardon - JBL" nick'li arkadaşıma tekrar sorayım: sat. hoparlörlerinin gücüne hkts 9'da 65 W, hkts 7'de 35 W demişsiniz. Bir hata olmasın? Speklerine baktığımda (görünümleri zaten aynı) her ikisinde de kullanılan uyduların modeli "SAT-TS7 Satellites" olarak geçiyor ve özellikleri de aynı (10-80 W), center da "CEN-TS7" olarak görünüyor, aynı şekilde özellikleri aynı (10-80 W). Bu iki set arasında görünen tek fark subwoofer görünüyor, bu bilgiyi nereden aldınız?

Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibanez@Forum

Yok mu başka fikrini paylaşacak olan hkts 7 ve 9 arasındaki suboofer'larla ilgili? Yada başka set önerisi olan?

Birde "Harman/Kardon - JBL" nick'li arkadaşıma tekrar sorayım: sat. hoparlörlerinin gücüne hkts 9'da 65 W, hkts 7'de 35 W demişsiniz. Bir hata olmasın? Speklerine baktığımda (görünümleri zaten aynı) her ikisinde de kullanılan uyduların modeli "SAT-TS7 Satellites" olarak geçiyor ve özellikleri de aynı (10-80 W), center da "CEN-TS7" olarak görünüyor, aynı şekilde özellikleri aynı (10-80 W). Bu iki set arasında görünen tek fark subwoofer görünüyor, bu bilgiyi nereden aldınız?

Selamlar.

Merhaba hemen cevap veremedim sorry!
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tekrardan sizin için kataloglara yine baktım ve dediğim gibi HKTS7 herbir sat.hp. 35''tır ve center hp. 65W.Sub.100W'tır.HKTS9 serisi ise yeni seri ve daha sık ve kıbar bir hatlara sahiptir.Herbir sat.hp. center hp.de dahil 65W'tır.RMS'te ise 80W'tır.Sub.ise 200W'tır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7.1 Ses'i 5.1 De Dinlemek ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Harman/Kardon - JBL arkadasim,

Benim referans aldiklarimdan birkaci asagida, linklerin cogu resmi kullanim kilavuzu(hoparlorlerin kodlari son sayfaya dogru) ve brosur:

HKTS 7:
    http://www.harmankardon.com/resources/Brands/harmankardon/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/Owner's%20Manual%20-%20HKTS%207%20(English%20EU).pdf

http://www.specsbox.com/332/harman-kardon-hkts-7-specs.html

http://audiosaler.com/harman-kardon-hkts-7-5-1-home-theater-speaker-system

HKTS 9:
    http://www.dectelonline.be/sap/its/mimes/zspec/99/image/hkts9bq.pdf

http://eshop.wavemotion.gr/images/pdffiles/rad3D970Owner%20Manual.pdf

http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/325000-349999/346884-an-01-de-HARMAN_KARDON_HKTS9_SURROUND_SYSTEM.pdf

Bu kaynaklar hoparlorlerin bire bir ayni oldugunu gosteriyor? Eger dediginiz gibiyse kesinlikle yeni seri tercih edilir ancak veriler oyle gostermiyor. Benim goremedigim birsey mi var? Sizin baktiginiz linkleri, katalog bilgilerini gonderebilir misiniz?

• Hkts 9 almanda fayda var artık hkts 7 üretimi durduruldu bence fazla düşünmene gerek yok diye düşünüyorum.Hatta Forum istanbulda idim hafta sonu Harman/Kardon da promosyon vardı.System 14118 diye.paket içinde HKTS 9 ,AVR141,DVD18 var fiyatıda gayet mantıklı idi 1500TL 'ye yakındı.Belki ilgilenirsin.
  • quote:

Hkts 9 almanda fayda var artık hkts 7 üretimi durduruldu bence fazla düşünmene gerek yok diye düşünüyorum.Hatta Forum istanbulda idim hafta sonu Harman/Kardon da promosyon vardı.System 14118 diye.paket içinde HKTS 9 ,AVR141,DVD18 var fiyatıda gayet mantıklı idi 1500TL 'ye yakındı.Belki ilgilenirsin.

Slm üstad mümkünse 2 konuda bilgilerinize ve yorumunuza ihtiyacım var

1. HKTS11 in Sub unu, HKTS60 ile Sub ları degiştirerek kullanmak sizce ne sonuç doğrur teknik ve kullanım olarak müsbet ve menfi yanlarını belirtirseniz sevinirim.

2. AVR 460 kullanıyorum ve akıllı kumandaya sahip, Fakat nasıl programlandıgına dair bir bilgi bulamadım ve malesef avr ile gelen TÜRKÇE k/klavıuzu rezalet bırakın bilgiyi yazı boyutu öyle küçük ki akşam evde normal ışıkta şahsen ben okuyamıyorum bile acaba yazan arkadaş nasıl bir ruh haliyle hazırladı merak ediyorum .

Yukarıdaki konular hakkında yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden tşkler, saygı ve sevgilerimle

not: maksadım hkts11 sub ile hkts60 ların hopları eşleştirmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 24 Mart 2011; 0:08:09 >

• sana da selamlar üstadım,

1. sorunun cevabı=HKTS11 Sub eski seridir ve güç olarak da 200W'tır.Göründüğü gibide boyut olarak da fazla yer kaplamaktadır.Ancak HKTS60'ın sub.'da 200W'tır fakat boyutları 11 serisine göre de biraz daha ufaktır.Ancak performans olarak bir fark göremezsiniz.eğer yeni bir sistem oluşturmayı düşünüyor iseniz benim düşüncem direkt olarak HKTS 60'tan yana hem daha ergonamik bir görüntü hemde güçlü bir ses akustiğine sahip.Sat.hp.leri ise 120W'tır.gayet başarılı ve AVR460 ile çok iyi bir şekilde sürersiniz hp.leri.
    2.Sorunun cevabı = Evet kumanda üniversal ve akıllı moduludur.Kendi içinde macrosu vardır.ve bu macro kod tablosu vereceğim linkte mevcuttur.Ancak pdf ingilizcedir.
    http://www.harmankardon.com/resources/Brands/harmankardon/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/Owner%27s%20Manual%20-%20AVR%20460,%20AVR%20360%20%28English%20EU%29%20Advanced%20Functions.pdf
    Sayfa 24-25-26 da kod tablosu var oradan elinizde mevcut olan ürünleri bulmanız gerekiyor.
    1.yöntem=Ve örneğin DVD öğretmeniz gerekiyor tablodan kodunu buldunuz o üç rakamı girmek için önce kumandadan DVD tuşuna basılı tutuyorsunuz ve kırmızı ışığı devamlı yanar pozisyonda iken rakamları sırası ile giriyorsunuz sonra yine yine DVD tuşuna basarak (basılı tutmuyoruz) kırmızı led yanıp sönme işlemi yapıyor ve bir süre sonra sönüyor.Böylelikle programlanmış oluyor.
    2.yöntem=Farzedelim bazı tuşlar hatalı çalışıyor veya kod tablosunda ürün yok.hangi moda hangi kumandayı öğretecek isek onun kaynak tuşuna basıpyoruz.Örneğin DVD tuşuna basıyoruz ve daha sonra kumandanın alt kısmında bulunan LEAR tuşuna basılı tutuyoruz DVD ledi kırmızı yanık kalıyor ve daha sonra diğer öğretmek istediğiniz kumandanın her bir tuşunu tek tek öğretiyorsunuz bunun için gereken işlem örneğin 1 tuşunu öğreticeksiniz AVR kumandasından 1 e basıyorsunuz daha sonra da diğer kumandayı kafa kafaya bakacak şekilde tutup o kumandadan da 1 e basıyorsunuz avr kumandasındaki led algıladığında yanıp sönüyor ve tekrar devamlı yanar pozisyonda kalıyor sonra diğer öğreticeğiniz tuşa geçiyorsunuz her tuş için aynı uygulamayı yapıp tüm tuşlar bittiğinde ise DVD tuşuna basıyorsunuz ve kırmızı ışık yanıp sönüp yanıyor ve tekrar sönüyor ve sönük kalıyor böylelikle hafızaya almış oluyor.
    Bilmem yardımcı olabildik mi?
    Birde benim sizden bir ricam olacak özelden bana ulaşırsanız.Sevinirim.

• quote:

sana da selamlar üstadım,

1. sorunun cevabı=HKTS11 Sub eski seridir ve güç olarak da 200W'tır.Göründüğü gibide boyut olarak da fazla yer kaplamaktadır.Ancak HKTS60'ın sub.'da 200W'tır fakat boyutları 11 serisine göre de biraz daha ufaktır.Ancak performans olarak bir fark göremezsiniz.eğer yeni bir sistem oluşturmayı düşünüyor iseniz benim düşüncem direkt olarak HKTS 60'tan yana hem daha ergonamik bir görüntü hemde güçlü bir ses akustiğine sahip.Sat.hp.leri ise 120W'tır.gayet başarılı ve AVR460 ile çok iyi bir şekilde sürersiniz hp.leri.
    2.Sorunun cevabı = Evet kumanda üniversal ve akıllı moduludur.Kendi içinde macrosu vardır.ve bu macro kod tablosu vereceğim linkte mevcuttur.Ancak pdf ingilizcedir.
    http://www.harmankardon.com/resources/Brands/harmankardon/Products/ProductRelatedDocuments/en-US/OwnersManual/Owner%27s%20Manual%20-%20AVR%20460,%20AVR%20360%20%28English%20EU%29%20Advanced%20Functions.pdf
    Sayfa 24-25-26 da kod tablosu var oradan elinizde mevcut olan ürünleri bulmanız gerekiyor.
    1.yöntem=Ve örneğin DVD öğretmeniz gerekiyor tablodan kodunu buldunuz o üç rakamı girmek için önce kumandadan DVD tuşuna basılı tutuyorsunuz ve kırmızı ışığı devamlı yanar pozisyonda iken rakamları sırası ile giriyorsunuz sonra yine yine DVD tuşuna basarak (basılı tutmuyoruz) kırmızı led yanıp sönme işlemi yapıyor ve bir süre sonra sönüyor.Böylelikle programlanmış oluyor.
    2.yöntem=Farzedelim bazı tuşlar hatalı çalışıyor veya kod tablosunda ürün yok.hangi moda hangi kumandayı öğretecek isek onun kaynak tuşuna basıpyoruz.Örneğin DVD tuşuna basıyoruz ve daha sonra kumandanın alt kısmında bulunan LEAR tuşuna basılı tutuyoruz DVD ledi kırmızı yanık kalıyor ve daha sonra diğer öğretmek istediğiniz kumandanın her bir tuşunu tek tek öğretiyorsunuz bunun için gereken işlem örneğin 1 tuşunu öğreticeksiniz AVR kumandasından 1 e basıyorsunuz daha sonra da diğer kumandayı kafa kafaya bakacak şekilde tutup o kumandadan da 1 e basıyorsunuz avr kumandasındaki led algıladığında yanıp sönüyor ve tekrar devamlı yanar pozisyonda kalıyor sonra diğer öğreticeğiniz tuşa geçiyorsunuz her tuş için aynı uygulamayı yapıp tüm tuşlar bittiğinde ise DVD tuşuna basıyorsunuz ve kırmızı ışık yanıp sönüp yanıyor ve tekrar sönüyor ve sönük kalıyor böylelikle hafızaya almış oluyor.
    Bilmem yardımcı olabildik mi?
    Birde benim sizden bir ricam olacak özelden bana ulaşırsanız.Sevinirim.

Emeginize saglık üstad yardımdan ötesi oldu bence, şu an mecburi 5 kumandam vardı ilave çekmecede duranlar hariç :)
    Çok teşekkür ederim özelden de pm attım ilk mesajımı kaile almayın lütfen cevabı burada 2. si sizin pm isteginiz için saygılar.

• rica ederim...
  • Merhabalar,

HK Amfi ve HKTS 65 haparlör seti almak istiyorum. Nereden alabilirim en uygun fiyatla? Birde hangi amfi yi tavsiye edersiniz arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.