Şimdi Ara

Eski Sisteme Ekran Kartı Güncellemesi(1060,1070,1660)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: Msi h110m pro vd
    Ram: 2x8 gb 2400mhz
    Ekran Kartı: Msi r9 380 4gb
    Güç kaynağı: 600w (zalman z3 ile birlikte geldi)
    Hdd+sdd: 240gb ssd+1tb hdd

Bu şekildeki sistemin ekran kartını değiştirmek istiyorum. işlemci ve ana kart eski olduğu için internette yaptığım araştırmalarda darboğaz yapabileceklerini gördüm. Acaba gtx 1060, gtx 1070 veya gtx 1660 ekran kartlarından hangisi benim için daha uygun olur.

- Sistem full hd ekran ile kullanılıyor. 2k veya 4k gibi çözünürlüklere çok uzun süre geçmeyeceğim.
    - Overclock ile işim olmaz. sistem nasıl ise o şekilde kullanırım.
    - yakın zamanda(1 yıllık süreçte) anakart veya işlemciyi güncelleme imkanım yok.
    - sürekli amd ekran kartları kullandım ve oyunların bazılarında sinir bozucu sıkıntılar yaşadım. bir kere de nvdia kullanıp denemek istiyorum.
    - ultra ayarlarda oyun oynama takıntım hiç olmadı. iş güçten dolayı da oyunlara çok süre ayıramıyorum. sadece ayırdığım sürede sorunsuz bir şekilde oyun oynamak istiyorum.

Tavsiyeler ve yorumlar için şimdiden teşekkürler.

• şu ürünün fiyatı uygun ve gtx 1070 e kafa tutuyor. inno 1060 kulandım hiç problem yaşamadım

• 1660 alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 580 alabilirsin

1280 tl
    www.kocpa.com
    Asus DUAL-RX580-O4G-GAMING 4GB 256Bit DDR5
    https://www.kocpa.com/asus-dual-rx580-o4g-gaming-4gb-256bit-ddr5-pmu33300

1500 TL
    www.sanalmarketim.com
    Gigabyte GV-RX580AORUS-8GD AORUS Radeon RX 580 8GB GDDR5 256Bit 16x
    https://www.sanalmarketim.com/Urun/Gigabyte-GV-RX580AORUS-8GD-AORUS-Radeon-RX-580-8GB-GDDR5-256Bit-16x/2118

• yorum için teşekkürler. ancak mesajda bahsettiğim gibi nvdia bir kart almak istiyorum.

Sorunum da işlemci ile sıkıntı yaşar mıyım acaba 1660 gtx ile?
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Ben de 1660 düşünüyorum da acaba işlemci ile sıkıntı yaşar mıyım ondan emin olamıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Itachi

yorum için teşekkürler. ancak mesajda bahsettiğim gibi nvdia bir kart almak istiyorum.

Sorunum da işlemci ile sıkıntı yaşar mıyım acaba 1660 gtx ile?
    380 i yükselteceksen zaten 1660 alman gerekir
    1060 almanı değmez
    yüksek görüntü ayarlarında ve 60 hz monitörde bi sorun olmaz

1070 yerine 1660 ti var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 25 Mart 2019; 22:2:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Itachi kullanıcısına yanıt
    Ciddi bi dar boğaz olacağını sanmıyorum hocam i7 ye geçerseniz ortalama %15 25 daha fazla performans alabilirsiniz diye tahmin ediyorum. 6400 güçsüz bi işlemci ancak hardcore fps oyuncusu değilseniz ve 144 hz oyun oynamyacaksanız işinizi hayli hayli görür.
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. o halde gtx 1660 almalıyım.

bir de MSI GTX 1660 Armor 6GB ve MSI GTX 1660 Gaming X ve MSI GTX 1660 VENTUS arasındaki ne gibi farklar var acaba? aynı ekran kartının aynı markadan bile birçok ürünü var kafam karışıyor bu konuda bir bilgim olmadığı için.
  • Hocam bütçeyi biraz daha zorlayıp 1660Ti serisi al derim. Uzun vadede seni üzmez.

www.vatanbilgisayar.com
    MSI GeForce GTX1660Ti ARMOR 6G OC GDDR6 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/msi-geforce-gtx1660ti-armor-6g-oc-gddr6-192bit-nvidia-dx12-ekran-karti.html

Markalar ekran kartları gpu larini üretici firmadan alıp kendi tasarımlarını ve soğutmalarini ekliyorlar. Model farkı sıcaklık değerlerinde az da olsa farklılığa sebep olur. Çoğu model fabrika overclock lu gelir ancak soğutması iyiyse siz de manuel olarak frekansta artirma yapabilirsiniz. Şahsen benim marka model takintim yok kasa soğutmaniz iyiyse ucuz ve mümkünse iki fanli bi model tercih etmenizi öneririm. Görünüş ve ışıklı misikli olayı bence lazım değil serin çalışsın fanlar ses yapmasın yeter. Zaten çoğu marka ses olayını halletti. Dediğim gibi ben inno msi asus gibi markalarda farklı modeller kullandım hep memnun kaldım msi gaming x in soğutması iyiydi ama inno 3d 1060 6gb 65 dereceyi hic geçmedi. Siz almak istediğiniz modeli yazın alıp kullanan biri varsa ayrıntıli yardımcı olur zaten önemli olan fiyati.

• quote:

Orijinalden alıntı: hib.96

Markalar ekran kartları gpu larini üretici firmadan alıp kendi tasarımlarını ve soğutmalarini ekliyorlar. Model farkı sıcaklık değerlerinde az da olsa farklılığa sebep olur. Çoğu model fabrika overclock lu gelir ancak soğutması iyiyse siz de manuel olarak frekansta artirma yapabilirsiniz. Şahsen benim marka model takintim yok kasa soğutmaniz iyiyse ucuz ve mümkünse iki fanli bi model tercih etmenizi öneririm. Görünüş ve ışıklı misikli olayı bence lazım değil serin çalışsın fanlar ses yapmasın yeter. Zaten çoğu marka ses olayını halletti. Dediğim gibi ben inno msi asus gibi markalarda farklı modeller kullandım hep memnun kaldım msi gaming x in soğutması iyiydi ama inno 3d 1060 6gb 65 dereceyi hic geçmedi. Siz almak istediğiniz modeli yazın alıp kullanan biri varsa ayrıntıli yardımcı olur zaten önemli olan fiyati.
    Şu an 1660 almaya karar verdim gibi. 1660 ile 1660ti ile arasındaki fark ne bunu bulamadım? bir de gösterişli ışıklı bir ürün değil sorunsuz kullanabileceğim bir ürün almak istiyorum. o yüzden marka takıntım olmasa bile inno yu ilk defa duydum(ki bu benim cahilliğim de olabilir. çünkü donanım kısmıyla 2-3 yılda bir ilgileniyorum.) garantisi, servisi nasıldır emin olamıyorum.

Iki kart arasında %10 15 fark var sanırım bi kac incelemede öyle görünüyordu en azından. Tabi ki servisi iyi olsun istiyorsanız çoğu kullanıcı vatanın servisinden memnun popüler markalarin servisi daha iyi msi asus vs alınabilir benimki sadece oneri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.