Şimdi Ara

Eskiden bütün oyunları kaldıran bilgisayarım artık kaldırmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ne yazıkki Laptop bilgisayarlarda daha fazla olmak üzere, 2-3 yıldan itibaren ne kadar temizlesenizde performans kaybı yaşanıyor. Sanuçta elektronik yaşlanıyor. Aynı sıkıntı bende de oldu. HP Pavillion dv5 kullanıyorum. Bilgisayarın 5. yılı artık.. Eskiden hiç sıkıntısız oynadığım oyunlar bende de teklemeye başladı. Ama bu normal bir durumdur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rizeli531

Merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 4-5 ay öncede aynı konuyu açmıştım ama yine aynı sorun devam etmekde sorunu çözemedim. Bilgisayarım özellikleri iyi olduğu halde oyunları kaldırmamasına bir çözüm yok gibi.

İlk olarak laptop kullanıcısıyım, bir daha laptop almayı da bu olaydan sonra daha düşünmüyorum her neyse sorun bu değil, asıl sorun bilgisayarın yaklaşık 3. senesi dolucak ve ilk aldığım sene gayet güzel rahat oynadığım oyunlar ( gta 4, pes 2012, fifa 12, nba 2k12 ) gibi oyunlar gayet kasmadan donmadan hiç sorun olmadan çalışmaktaydı.

Tabi geçen seneye kadar geçen sene bazı oyunlar da kasmaya başladı bu oyunlarda daha demin bahsettim oyunların aynısıydı ek olarak (pes 2013,fifa 13). Daha sonra ben de bazı arkadaşların tavsiyesiyle format atmaya karar verdim, format attım ama ne fayda bir işe yaramadı. Sonra garantisi bitmeden servise vermek istedim, verdim ve onların sorunun yazılımla ilgilisi olduğunu söylediler ve format atıp geri verdiler. Yine bir şey değişmedi bilgisayarda.

Sonra garanti dolmasına 1 ay kala tekrar gönderdim servise ve bakım yapılmasını istedim bu bakımda fan temizliği bios güncellemesi vb şeyler yapıldı, tekrar geldiğinde ise bazı oyunlar düzelmiş gibiydi yani ara sıra donmalar olsa da idare eder bir şekildeydi.Bakımdan 2 ay sonra falan tekrar aynı sorunlar başladı hatta 2 ay bile olmadan yine aynı sorun olmuştu tabi o arada garantiside dolmuştu bende çareyi araştırma yapmada kendi başımın çaresine kendim bakmada buldum ama ne fayda.

Aynı sorun 5-6 aydır hala devam etmek de artık bıktım bakmadığım konu forum kalmadı ama sonuç yok. Bu arada acaba oyunlarda mı sorun var diyerek yeni oyunları indirdim. (pes 2014, fifa 14, crysis 3, gta eflc ) bunlarda da kasmaya devam ediyor bilgisayarımın iyi özellikleri olduğu halde kaldırmamasına bir anlam veremiyorum.

Sonuç olarak sizden istediğim siz benim yerimde olsanız ne yapardınız servise mi verirdiniz veya bildiğiniz bir çözüm varsa söyleyin uygulayayım ?

Bu arada bilgisayarım bütün özellikleri ayrıntısıyla var burada:http://www.toshiba-turkey.com/discontinued-products/satellite-l755-14f/

hemşeerim ekran kartın 2010 na kadar çoğu oyunu higd da oynatır ( 94 shader birim 128 bit bellek 2007 yılında olsan kart süperdi yani 2007 nin üst seviye donanımı barındırıyor sene 2013)

2011 de orta higt

2012 orta

2013 balon

• aynı sorun bende de var çözümü bulabilirsen pm beklerim
    gta 4 önceden kasmıyordu şimdi kasıyor ben sorunun termal ped ve termal macundan olduğunu düşünüyorum
    ancak henüz değiştirmedim kesin sorun bu mudur bilemeyeceğim
    şunu da ekliyim termal ped kullanılacak yere termal macun kullanma çünkü parçalar arasında temazsızlık oluyormuş yani ısı iletimi iyi gerçekleşmiyormuş
    eğer laptopun bakımlarını kendiniz yapıyorsanız aklınızda bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 5 Ekim 2013; 0:07:46 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.