Şimdi Ara

Eskiden bütün oyunları kaldıran bilgisayarım artık kaldırmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bundan yaklaşık 4-5 ay öncede aynı konuyu açmıştım ama yine aynı sorun devam etmekde sorunu çözemedim. Bilgisayarım özellikleri iyi olduğu halde oyunları kaldırmamasına bir çözüm yok gibi.

İlk olarak laptop kullanıcısıyım, bir daha laptop almayı da bu olaydan sonra daha düşünmüyorum her neyse sorun bu değil, asıl sorun bilgisayarın yaklaşık 3. senesi dolucak ve ilk aldığım sene gayet güzel rahat oynadığım oyunlar ( gta 4, pes 2012, fifa 12, nba 2k12 ) gibi oyunlar gayet kasmadan donmadan hiç sorun olmadan çalışmaktaydı.

Tabi geçen seneye kadar geçen sene bazı oyunlar da kasmaya başladı bu oyunlarda daha demin bahsettim oyunların aynısıydı ek olarak (pes 2013,fifa 13). Daha sonra ben de bazı arkadaşların tavsiyesiyle format atmaya karar verdim, format attım ama ne fayda bir işe yaramadı. Sonra garantisi bitmeden servise vermek istedim, verdim ve onların sorunun yazılımla ilgilisi olduğunu söylediler ve format atıp geri verdiler. Yine bir şey değişmedi bilgisayarda.

Sonra garanti dolmasına 1 ay kala tekrar gönderdim servise ve bakım yapılmasını istedim bu bakımda fan temizliği bios güncellemesi vb şeyler yapıldı, tekrar geldiğinde ise bazı oyunlar düzelmiş gibiydi yani ara sıra donmalar olsa da idare eder bir şekildeydi.Bakımdan 2 ay sonra falan tekrar aynı sorunlar başladı hatta 2 ay bile olmadan yine aynı sorun olmuştu tabi o arada garantiside dolmuştu bende çareyi araştırma yapmada kendi başımın çaresine kendim bakmada buldum ama ne fayda.

Aynı sorun 5-6 aydır hala devam etmek de artık bıktım bakmadığım konu forum kalmadı ama sonuç yok. Bu arada acaba oyunlarda mı sorun var diyerek yeni oyunları indirdim. (pes 2014, fifa 14, crysis 3, gta eflc ) bunlarda da kasmaya devam ediyor bilgisayarımın iyi özellikleri olduğu halde kaldırmamasına bir anlam veremiyorum.

Sonuç olarak sizden istediğim siz benim yerimde olsanız ne yapardınız servise mi verirdiniz veya bildiğiniz bir çözüm varsa söyleyin uygulayayım ?

Bu arada bilgisayarım bütün özellikleri ayrıntısıyla var burada:http://www.toshiba-turkey.com/discontinued-products/satellite-l755-14f/

• Fan temizliğinden sonra düzelme olduysa yine içini açıp temizlemeniz ekstra olarak macunlarıda yenilemeniz gerekicek.Üstüne format atıp güncel driverları kurarsanız sorun kalmaz
  • Ne yazık'ki laptop kullanıcılarının (oyun&eğlence) genel sorunu sizin yaşadıklarınızdır,elbette oyun ve eğlence için tasarlanmış laptop larda var,ancak biraz pahalıdır ki onların bile belli bir süre sonra aynı performansı vermeleri sıkıntılı olabilir.

Sizin sorununuza gelince toz ve termal temizliği yapıldıysa temiz bir kurulum yapıp driver lerin en yeni sürümlerini yükleyip olduğu kadarı ile yetinmeniz gerekecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Existencia

Fan temizliğinden sonra düzelme olduysa yine içini açıp temizlemeniz ekstra olarak macunlarıda yenilemeniz gerekicek.Üstüne format atıp güncel driverları kurarsanız sorun kalmaz

Ya masaüstü bilgisayar olsa kendim yaparım ama daha önce hiç laptop içi açmadım o yüzden bozabilirim yani, o yüzden servise mi versem acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: EĞİNLİ

Ne yazık'ki laptop kullanıcılarının (oyun&eğlence) genel sorunu sizin yaşadıklarınızdır,elbette oyun ve eğlence için tasarlanmış laptop larda var,ancak biraz pahalıdır ki onların bile belli bir süre sonra aynı performansı vermeleri sıkıntılı olabilir.

Sizin sorununuza gelince toz ve termal temizliği yapıldıysa temiz bir kurulum yapıp driver lerin en yeni sürümlerini yükleyip olduğu kadarı ile yetinmeniz gerekecek.

yani bakıma gönderdiğim de bana fan temizliği yapıldı dedi tam olarak detaylı bir şey söylemedi yani termal macun sürüldü diye o yüzden kendim de daha önce hiç laptop içi açmadığım için herhangi bir bilgisayarcı götürmeyi düşünüyorum
  • oyun içinden grafik ayrıntıyı ve ekran çözünürlüğünü en düşük seviyeye indirin. Oyunlar akıcı şekilde oynanamıyorsa ya ekran kartı sürücüsü problemlidir ya da donanımsal başka bir problem vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiKa

oyun içinden grafik ayrıntıyı ve ekran çözünürlüğünü en düşük seviyeye indirin. Oyunlar akıcı şekilde oynanamıyorsa ya ekran kartı sürücüsü problemlidir ya da donanımsal başka bir problem vardır.

yok denedim en düşük seviyedede aynı sorunlar oluyor fps arttırmak için başka programlarda kullandım onlarda işe yaramadı, banada öyle geliyor yada terman macun bitmiş olabilir diye düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tüm driverların güncel olduğundan emin olun çok düşük bir ihtimalde olsa parçalardan biride göçmüş olabilir. Servise gönder derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eşekler elf mi?

Tüm driverların güncel olduğundan emin olun çok düşük bir ihtimalde olsa parçalardan biride göçmüş olabilir. Servise gönder derim.

Daha önce gönderdiğim de bilgisayarınız test edildi demişlerdi ama yazılım olarak mı donanımsal olarak mı tam hatırlamıyorum. Dediğiniz gibi bir şey olabilir diye düşünüyorum başka çare kalmadı servise götürücem artık
  • aynı ekran kartı benim laptopda da mevcut.pek performanslı bir kart değil zaten.yeni oyunlarda crysis3 vb. kasma yapabilir.ama eski oyunlarda da yapıyorsa gene o zaman bir problem olabilir.sıcaklıkları kontrol ediyormusunuz?kaç derece oluyor oyuna girerken?
  • O ekran kartının low da kasması anormal olur bence,ben 512 lik g310 m ile splinter cell blacklist 1366 da low ayarda(kasmadığı sürece sorun yok benim için low olayında) kasmadan oynuyorum. Misal bi sorundan dolayı bilgisayarcıya götürdüm benim laptopu adam ekran kartının üstünde (adını tam bilmiyorum) küçük bi parça var,sen tut onu sök at pc sapıttı sorunu da bulamadım en son tanıdık bilgisayarcıya götürdümde o anında farketti=) Sendeki de aynı sorun olcak diye diil ama bence donanımsal bi sıkıntı olması lazım yoksa low da kasması tuhaf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Investigator

aynı ekran kartı benim laptopda da mevcut.pek performanslı bir kart değil zaten.yeni oyunlarda crysis3 vb. kasma yapabilir.ama eski oyunlarda da yapıyorsa gene o zaman bir problem olabilir.sıcaklıkları kontrol ediyormusunuz?kaç derece oluyor oyuna girerken?

Sanırım biraz fazla ısınıyo laptop olduğundan dolayı mesela şuan sadece internette gezerken şu seviyede sıcaklık fan hızı, oyun oynarken hiç dikkat etmedim.

Eskiden bütün oyunları kaldıran bilgisayarım artık kaldırmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: darqpassenger

O ekran kartının low da kasması anormal olur bence,ben 512 lik g310 m ile splinter cell blacklist 1366 da low ayarda(kasmadığı sürece sorun yok benim için low olayında) kasmadan oynuyorum. Misal bi sorundan dolayı bilgisayarcıya götürdüm benim laptopu adam ekran kartının üstünde (adını tam bilmiyorum) küçük bi parça var,sen tut onu sök at pc sapıttı sorunu da bulamadım en son tanıdık bilgisayarcıya götürdümde o anında farketti=) Sendeki de aynı sorun olcak diye diil ama bence donanımsal bi sıkıntı olması lazım yoksa low da kasması tuhaf.

Banada öyle geliyo donanımsal bir sıkıntısı var galiba benim burdan yapabileceğim bir şey yok gibi tek çözüm servise götürmek kaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: rizeli531

quote:

Orijinalden alıntı: darqpassenger

O ekran kartının low da kasması anormal olur bence,ben 512 lik g310 m ile splinter cell blacklist 1366 da low ayarda(kasmadığı sürece sorun yok benim için low olayında) kasmadan oynuyorum. Misal bi sorundan dolayı bilgisayarcıya götürdüm benim laptopu adam ekran kartının üstünde (adını tam bilmiyorum) küçük bi parça var,sen tut onu sök at pc sapıttı sorunu da bulamadım en son tanıdık bilgisayarcıya götürdümde o anında farketti=) Sendeki de aynı sorun olcak diye diil ama bence donanımsal bi sıkıntı olması lazım yoksa low da kasması tuhaf.

Banada öyle geliyo donanımsal bir sıkıntısı var galiba benim burdan yapabileceğim bir şey yok gibi tek çözüm servise götürmek kaldı

aynen,bide en önemlisi kasma sorununun nasıl başladığını hatırlasan faydası olur yani durduk yere başlamış olma ihtimali düşük. Yani bilgisayar ilk kasmaya başladığı zaman ne gibi işlemler uyguladın da bu durum ortaya çıkmış olabilir.Bunu hatırlayabilirsen yardım alabilmen açısından daha iyi olur kolay gelsin şimdiden.

• O Ekran kartıyla kasması normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari S.p.A.

O Ekran kartıyla kasması normal

O kadar kötü bir ekran kartı mı ki 128 bit ama iyi demişlerdi
  • quote:

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

quote:

+1

Yani ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: rizeli531

quote:

Orijinalden alıntı: darkboyy

quote:

+1

Yani ??

Yakininizda birinin ekran kartini deneyin performans artarsa yeni bir gpu alin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanım sağlam bir sıkıntı yok, format attın ve format attın halde hala eskisi gibi performans vermiyorsa cihazın eskidiği içindir, Ne kadar temiz kullansada elektronik cihazlar eskidikçe performasntan düşer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.