Şimdi Ara

Yeni pc topladım ama nedense çok yavaş.DMA'da yaptım hala

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemi topladım kurdum xp yükledim çok yavaş açıldı bilgisayarımı bile 3-4 saniyede açıyodu sonra vista yüklemeye kalktım yaklaşık 10 saatte bitti.Özellkleri şunlar.
    Intel E6750+Stok Fan
    MSI P45 NEO3 FR
    Powercolor 4870
    patriot 2x2gb 5 5 5 12
    samsung 80gb ide (bundan kaynaklı olabilir diye düşünüuorum)
    High power 500w psu
    samsung 20x dvd rw

sorun ne olabilir kaç gündür sinirimden ölücem yardım edin lütfen.

ya arkadaşdalar IDE yide dma yaptım fakat sorun çözülmedi nedeeeeen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrkTrmn -- 31 Ocak 2009; 22:22:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BrkTrmn

Arkadaşlar sistemi topladım kurdum xp yükledim çok yavaş açıldı bilgisayarımı bile 3-4 saniyede açıyodu sonra vista yüklemeye kalktım yaklaşık 10 saatte bitti.Özellkleri şunlar.
    Intel E6750+Stok Fan
    MSI P45 NEO3 FR
    Powercolor 4870
    patriot 2x2gb 5 5 5 12
    samsung 80gb ide (bundan kaynaklı olabilir diye düşünüuorum)
    High power 500w psu
    samsung 20x dvd rw

sorun ne olabilir kaç gündür sinirimden ölücem yardım edin lütfen.

Stok fandan kaynaklanıyor olabilir, fan yetersiz olablir yani, pc nin ısı değerlerini yazarmısın?
    Pc nin hardiski 80gb, bunun kascağını sanmıyorum, dolu mu boşmu harddisk?

• cpu sıcaklığı 30-35 derecede ekran kartı biraz yüksekti onuda rivatuner le soğuttum.vistayı sadece açmak 1 saat arkadaşlar neden olurki böyle bişey.
    hdd boş bu arada
  • Aygıt yöneticisinden Harddiskin DMA mı yoksa PİO modundamı diye bir bak.
    Eğer PİO modunda ise DMA yı seç,yeniden başlat. Sonra düzelmesi gerekir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrClocker

Aygıt yöneticisinden Harddiskin DMA mı yoksa PİO modundamı diye bir bak.
    Eğer PİO modunda ise DMA yı seç,yeniden başlat. Sonra düzelmesi gerekir.

vistayı açmaktansa xpyi yükleyip açmak daha kolay olur diye düşündüm ve şuan xp yüklüyorum açılınca denicem hemen çok teşekkürler cevap için umarım olur.
  • parçaları deneme şansınız varsa başka bir pc de denemenizi tavsiye ediyorum.eğer sorun ekran kartında ise ki öyle görünmüyor onboard dan açmayı deneyin.hdd ile alakalı sorun olcağınıda sanmıyorum.deneme yanılma en iyisidir
  • Ramlare tek tek dene. Biri arızalı olabilir. Evde topraklama var mı? Eğer yoksa pc sapıtabiliyor, bir sebepte bu olabilir.

Hddn 100 mb boş yer kalacak kadar bile dolu olsa o kadar etkilemez bende 3*320 hdd var genelde dolu, makina cananvar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun çok büyük ihtimal hdd de. Güç kablosunun hdd ye iyice takılı olduğunu ve sağlam olduğundan emin ol. En garanti hdd ye giren güç kablosunu sata kablosuna bantla sonra pio modundaysa hdd yi dma ya geçir. Düzelceğini umuyorum
  • @f.e.a.r hocam şuan için mümkün gözkmüyo başka bi yerde denemek ama cafeye götürcem galiba mecbur.
    @GökhanErol hocam ramleri tek de denedim aynı sorun var topraklama olayını bilmiyorum ama daha önce aynı prizde 2 tane sistem kullandım böyle bişey olmadı hiç.
    @ulutashus hocam bende öyle düşünüyorum hdd iyi takılı ama kablodan olabilirmi acaba.şöyle göstercek olursak I------I---I şeklinde ye uçları idenin
    benim kullandığım (I)-------(I)---I
    baştaki anakarta ortadaki hdd ye bağlı diğer uç boş yani.
  • en mantıklısı parçaları değiştirip deneme-yanılma yöntemi uygulamak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.