Şimdi Ara

eskişehir'de öğrenci için al-sat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar eskişehirde öğrenciyim halihazırda bi aracım mevcut. yakın bi arkadaşımla beraber 30-40 civarında birikmişimiz var(%80 i onun). arkadaşım kendisine araç bakıyor fakat elimizde cevirebileceğimiz bir nakit olunca ufak tefek al-sat işlerine girip 300-500 ne ise kar etmeyi düşünüyoruz.

fakat öğrenci oluşumuz işin satış kısmında büyük bi dezavantaj yaratıcak. çünkü orta yaşlı abilerimize veya tabiri caizse amcalarımıza güvenilir bi intiba bırakamayacağımızı düşünüyoruz. sonuç olarak hedef kitlemiz öğrenciler :) bu kitleye göre önerebileceğiniz marka-modeller nelerdir?

• Orta sınıf.hızlı giden.bişeyler olmalı.
    Clio-corsa-megane eski yeni -Astra-civic-corolla-Focus. Devam edip gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • golflere ve pololara bakıyorum özellikle, cünkü hedef kitlemizin :D muhtemelen ilk arabası olduğu için ve kendi parasıyla almadığı için garantici yaklaşacaktır :)
  • değecek bir şey değil astarı geçer bu işi düzgünce bincekseniz alın
    arabadan anlamadan çakallık yapılmadan yalan söylemeden arkanızdan laf ettirmeden kar edilmez
    dolar euro piyasası etki ederse ayrı mesele
  • Vay arkadaş devir nasıl değişmiş Ben okuldan eve param olmadığı için yürüyerek dönerdim bazı zamanlar. Düşün yani otobüs param bile olmazdı... Şimdi çok şükür bir aracım var... Ne çektim arkadaş şu okul yolunda...

Bunu da yanlış anlamayın." Ben acı çektim sizde acı çekin sürünün ulen!!" demiyorum. Öğrencilik yıllarım aklıma geldi sadece...

Ayrıca ticaret bilinci iyidir... Önünüzde ki hayatta size çok şey kazandırır...

Araç olarak fiesta , corsa , polo gibi araçlar seçerseniz daha kolay satabilirsiniz diye düşünüyorum. Bence yaşınızın ya da öğrenci olmanızın araç satmakta kötü bir etkisi olmayacaktır. Sonuçta aracı alan sizi de nufusuna geçirmeyecek Satacağınız araç temizse düzgünse her türlü satılır... Satılamayacak mal yoktur...

• valla umarım kimsenin ahını almayız. kimse de bizden :) zaten ilk 1-2 al-sat durumu az çok belli eder. bizim ki biraz keyfekeder madem 1 araba alıcaz biraz daha araştırarak (riskli) bi seçim yapalım. olur da kar edersek ne mutlu bize :)

şüphesiz herkesin zor dönemleri olmuştur. ileriye bakmak lazım. iyi dilekleriniz için de sağolun :). işin şakası bir yana üniversitede öğrenciler malesef sadece tüketmekle meşgul olduğu için, çok fırsatlar sunuyo. tabi bunları değerlendirebilmek biraz şans işi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claasss -- 16 Şubat 2015; 11:58:28 >
  • Eskişehirde en iyi ikinci el eşya al sat yapılıyo :)) arkadaşlarım iyi para kırıyodu o işten ordan biliyorum. Araç yerine o işe girin madem öyle

• Lan oğlum adam gibi okulunuzu okuyun önce.Neyinize cin olmadan adam çarpmak.Sonra biri çıkar çok pis çarpar sizi
  • yahu şurda 2-3 sene sonra bütün hayatımız askerlik ve bi işe girmek olucak. yani ileride böyle şeylere ne vaktimiz ne de(umarım) ihtiyacımız olucak.
    zaten kimseyi çarpma peşinde değiliz, umarım 300-500 ne ise yapacağımız kar, araçlar için gideceğimiz gezeceğimiz yerler, yeni arabaları tanımamız. en önemlisi de bu yaşlarda ticaretle ilgili birşeyler öğrenebilmek. bunlar bu işin bize faydaları olucak.

eskişehir'de eşya işi güzel de tanıdık nakliyeci olmadıkça kar yapmak zor.

fakat vergi muhabbetini tam olarak bilmiyorum, senede kaç araç'tan sonrası ticarete giriyor vergilendirilmeye tabi oluyor hiç bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claasss -- 16 Şubat 2015; 22:55:04 >
  • Sorması ayıp o kadar parayı nasıl biriktirdiniz? Cidden merak ettim.
    Düzenleme: al sat için tavsiye istemişsiniz. Benim tavsiyem era, symbol tarzı araçlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmg02 -- 16 Şubat 2015; 22:58:55 >
  • Yılda arkadasinizla siz toplamda 4 kez al sat yapabilirsiniz peki sonra?

• Piyasa allak bullak oldu eline para geçen al sata başladı😏 Sizin alıp satacağınız polo ibiza fiesta vs b segmenti araçlar. Clio da kar ettirebilir öğrenciler biniyo genelde

• zaten tek araba cevirebileceğimiz için 4 ü geçeceğini düşünmüyorum geçecek olursa da ailelerden veya yakın arkadaşlarımızdan yardım isteriz.

şimdilik polo-fiesta-clio öncelikli modeller gibi. 206'larda bi seçenek olabilir.

işin kötüsü bu tarz tutulan(değerinin üstünde) araçlara bakacağım hiç aklıma gelmezdi

sorması ayıp değil tabi de benim birikmişim ailem emekliler, şu anda çiftçilikle uğraşıyorlar, bende okuldan vakit buldukça satış işleriyle ilgileniyorum doğal olarak bi kısmı kalıyor. fakat şunuda belirteyim kullandığım aracı kendi çabamla almadım ailem 2. bi araca ihtiyaç duyunca bu bana kaldı diyebilirim.(aracım daewoo nubira sx) sermayenin büyük kısmı arkadaşımın araç alacaktı zaten bu sene ailesi bahsi geçen miktarda bi birikmiş sunmnuşlar. zaten eğer bu iş olmassa bile eskişehirde küçük bi sermayeyle yapılabilecek çok iş var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi claasss -- 16 Şubat 2015; 23:17:22 >

• Şuan bende ek gelir amaçlı kovalıyorum. Hayırlısı olsun ama piyasa bitik durumda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.