Şimdi Ara

***Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ESOGÜ'lüler (2012'liler BURAYA)*** (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.130
Cevap
15
Favori
165.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ElysionMaster

quote:

Orijinalden alıntı: Blondy_knight

Elektrik-Elektronik yok ama Makine 2011 mezunuyum yardım edebileceğim birşey varsa cevaplamaktan mutluluk duyarım

Hocam Vizeler başlıyor tavsiyelerin nelerdir calculusa teknik resime nasıl çalışalım? 1.sınıfım bu arada.

Dostum selamlar.
    Teknik resmi Nejat Hoca mı veriyor hala? Nejat Hoca veriyorsa çok titizdir. Şu konulara dikkat etmeni öneririm;

1) Çizgi kalitesi,
    2) Sayfanın genel olarak temizliği, yani çizerken elini koyduğun yerlerle kurşunu sayfaya yayarsan bundan hiç hoşlanmaz,
    3) Boyutları çok iyi ölçmeli özellikle elips parçaların isometric görünüşlerine dikkat etmeni öneririm. Pistoleyle çizceksen elipsleri çok dikkatli ol anlamasın pistoleyle çizdiğini

Calculus için genel önerim dersi aldığın günün akşamları o derse 30 dk nı ayırıp o gün neler işlediğinizi gözden geçirmen. Sonrasında vizelerden 1 hafta önce çalışmaya başlasan yeterli olacaktır. Formül kitabında neyin nerde olduğunu iyi öğren, sınavda onları aramakla zaman kaybetme. Ayrıca üstte arkadaşın yazdığı gibi Zekeriya hoca için gidiş yolun muhakkak önemli ama genelde sonuca puan verir ve sürekli significant figures (virgülden sonrası) nekadar önemli olduğundan bahseder. Eğer hoca "virgülden sonra 6 basamak hassasiyet" diyorsa bütün işlemleri ona göre yapman ÇOK ÇOK ÖNEMLİ.

Başka sorun olursa cevaplayabilirim dostum. Bu arada teknik resmi sakın bırakma, çalış ve anlamaya çalış. Makine mühendisliğinin temeli biliyorsun ki çizim. İleride heryerde karşına çıkcak SATIŞ MÜHENDİSİ DAHİ OLSAN teknik resimleri en azından okuyor olabilmelisin. Bu yüzden şimdiden iyi öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim.

P.S. "Teknik resmi neden dijital ortamda görmüyoruz abi yıl olmuş 2013..." dediğini duyar gibiyim. Haklısında. Ama son sınıfta zaten Solid dersi aldık biz, sizde de vardır muhtemelen. Yani öğrenceksiniz merak etme

Tüm arkadaşlara midtermlerinde başarılar diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blondy_knight -- 5 Kasım 2013; 9:48:06 >

• metalurji malzeme mühendisliğinden inşaat mühendisliğine geçiş yapabilir miyim
  • Lise sonum Hedef Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık(İÖ)
  • Anubis59 kullanıcısına yanıt
    http://dys.ogu.edu.tr/silverdys/
  • Beyler, mezun oluyorum ben. Tek dersten dönem uzamıştı. Verdim o dersi de artık. Darısı herkesin başına.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E®TAŞ

Beyler, mezun oluyorum ben. Tek dersten dönem uzamıştı. Verdim o dersi de artık. Darısı herkesin başına.

Hayırlı olsun hocam darısı başımıza
  • quote:

Orijinalden alıntı: the kings

quote:

Beyler, mezun oluyorum ben. Tek dersten dönem uzamıştı. Verdim o dersi de artık. Darısı herkesin başına.

Hayırlı olsun hocam darısı başımıza

Eyvallah kardeş, aynen darısı başınıza.

• makine 1. sınıfım. sezan hocadan statik alıyordum büte kaldım. ders yaz okulunda açıldığı için de endişelerim var büt zor olur mu? hatırlayan var mıdır? finalinden 34 aldım başarı notum 33te kaldı. bütten 50-55 alsam cc geliyor. ayrıca teknik resim bütüne de giricem geçemezsem tek ders için olsa bile yaz okuluna gidicem teknik resimden.

sorum şu; statiği cc getirebilsem bile yazokulunda ümit er hocadan alsam ccden daha iyi getirebilir miyim sizce? tavsiyeniz ne yönde olur?

ilk dönem ortalamam 2.48di bu dönem 1.78 e düştü. calculus 2 dc gelmişti toparlayamazsam calculusu bir daha almam gerekicek ona üzülüyorum.
  • Slp kullanıcısına yanıt
    Makinedeyim sorularina genel cvplar vericem. Öncelikle büt hakkını tabi ki sonuna kadar kullan. Bütler final zorluğunda oluyo hemen hemen ama mesela hoca finalde kıyak geçtiyse aynı iyi niyeti beklememek lazım bütte.

50-55 alınmayacak not değil statikten, umarım o şekilde kurtarırsın. Ha aksilik olursa ümit er de ılımlı hocadır ama bi hocanin sözü vardı hiçbir ders tekrar alınmaya değmez diye:)

Teknik resim yaz okulundayken bir günde 6 saat fln oluyodu hala öyleyse çekilmez bence.

Benim de sana sorum var 1.8-2 arası ortalaman olunca dc alınmıyor değil mi? Öyle biliyorum ama emin olmak istedim.

• Hocam ben 1.sınıf koü makinadayım. Ogu nasıl sizce? Yatay geçiş yapmak istiyorum.geçme notu kaç mesela

• A_PaiNe A kullanıcısına yanıt
    Tavsiye ederim üni/bölüm olarak. Eskişehir de öğrenci için uygun. Olumsuzluk olarak mühendisliklerin kampüs girişine uzak olması var ama ring koydular. Derslerde geçme notu 35 dd için.

• ortalamam 1.94 2 dersten kaldım krediler 3 er 3 er toplamda 6 kredi akademik uyarı yiyeceğim ve seneye 15 kredi mi alacağım 6 sı alttan olursa okul 1 sene uzar gibi

• _999_ kullanıcısına yanıt
    alınmıyor dd alınıyor.1.8 altı olursa dc alınıyor.
  • Hocam benim sormak istediğim o değil dd dc yok bende şimdi 1.8 altında 15 kredi alınıyor 1.8 ile 2 arasında da mı 15 kredi alınıyor

• yaz okulu hakkında adam akıllı bir bilgi bulamadım birtürlü. iki ders alacağım programda görünen toplamda haftada 21 saat ders (statik haftada 9 saat teknik resim 2 haftada 12 saat) 1 saatlik ders ücreti 2.06tl. hesabım doğru galiba da yazıyım yinede.

21*2,06=43,26

5 hafta var

43,26*5=216,3 tl

şehir dışındayım bu parayı direk internetten yatıran bir arkadaşım olmuş. hiç okul numarası isim vs. yazmadan direk hesaba göndermiş parayı. nasıl olcak şimdi o işi anlamadım ben
  • quote:

Yürü be biraderim...:D
  • Pretender kullanıcısına yanıt
    Mezun olmayın, olursanız da bu adamın altında çalışan olmayın beyler.
  • Hocam merhaba osman gazi elektrik elektronik mühendisliği düşünüyorum okuyan abilerim varsa biraz bilgi verebilirler mi Şimdiden teşekkür ederim ....
  • Slp kullanıcısına yanıt
    Dekontun arkasına TC- Okul numarası fln yazar.
  • bidinnak kullanıcısına yanıt
    hallettim sabah gittim akşam geri döndüm kaydımı yaptım teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.