Bildirim
Eskişehirde yaşayan veya okuyanlar bakabilir mi (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
eyvallah kardeş tercih zamanında rahatsız ederim inşallah sizi -
quote:
Orijinalden alıntı: thesacret5
Eskişehirde yaşıyorum öncelikle insanlar gayet samimiler , zaten şehrin çoğunluğu genç nüfus , malum üniversitelerde öğrenci çokluğu buralara çok yansıyor. Kira fiyatları yerlere göre değişiyor ama istanbul & izmir kadar canını yakmayacağını temin ederim. Saat 10a kadar tüm şehir ayakta olur , saat 10dan sonra ise adalar ve barlar sokağı ( fotoğraflarını bulabilirsin ) hayat devam eder. Fazla olay olmaz şehirde , küçük bir şehir heryer yürüme mesafesinde ve kafanı çevirdiğin heryer yeşillik ve heykellerle dolu. Adaların içinden akan porsuk nehrinin yanındaki çimlere uzanıp gitar çalanlar, ders çalışanlar , bira içip keyif yapanlar her türlü insanı görebilirsin çok neşeli bir şehirdir :) Adalar sokağı silme kafelerle doludur , adalar sokağına paralel olan doktorlar caddeside meşhur yerlerdendir. Takı satanlar & yemek dükkanları & kıyafet mağazaları . Doktorlar caddesine paralel sokaksa barlar sokağı :) İsmini işlevinden alan sokakta hayat gece 10-12 den sonra başlar , tıklım tıklımdır ve sabah 5lere dek sürer. Sadece barlar vardır ve seyyar midyeciler vardır. Her gece her barda canlı müzikler olur. Bira fiyatları en fazla 10 lira en az 7 lira , bir tekila shot ise 5tl . Sokak müzisyenleri herzaman iş başındadır ve dikkatlari üzerine çekerler , huzur verir sesleri. Osmangazi üniversitesi ve Anadolu üniversitesi arasında seçim yapacaksan , osmangazi üniversitesi şehrin biraz dışında kalıyor, anadolu üniversitesi ise şehrin göbeğinde , saydığım caddelere azda olsa yakındır. Osmangazinin havasını daha çok severim anadolu üniversitesine nazaran. Piknik alanları boldur , yeşillik park alanlarını saymıyorum bile ( eskişehir kentpark - sazova aratırsan görürsün :) ) Denizimiz olamsada yılmaz büyükerşen sağolsun kentparık içine yapay deniz yaptı :) Gezilip görülüp kalınılacak şehirler arasında başları çeker eskişehir. İnternetten biraz araştırabilirsin gerçekten bol yeşilliktir yani insanı doyurur . Tam bir avrupa şehri gibidir , kendini yurtdışında yaşıyormuş gibi hissedersin , şehir içindeki eski görkemli binalar , itina ile yerleştirilmiş sokak lambaları ve köprülerin uyumu, biraz araştır dostum istersen dahada yardımcı olabilirim. Görsellerden bolca şey bulabilirsin.
Gözünü doyurması için buraya araştırman gereken yerleri sıralıyorum.
1- Bağlar
2- Doktorlar Caddesi
3- Adalar
4- Sazova
5- Kentpark - ( Yapay Deniz )
6- Barlar Sokağı
7- 222 Bar
8- Twenty-Six
9- Haller Gençlik Merkezi
Bunlara bakman bu şehre aşık olman için yeterde artar dostum :)
Edit: Şehirdeki aquapark ve kentparkda bulunan yapay denize damsız girişler yasak. İnsanların rahat etmesi için böyle bir uygulama kullanılıyor. Bana kalırsa fevkalade :)
hocam övmeyin bu kadar Eskişehir'i, herkes buraya geliyor 10 yıl sonra Eskişehir de bozulacak bu gidişle tek korkum bu
-
Üniversiteli öğrenceler devirdaim içindedir , gelirler okurlar giderler. Düzgün insanlara kapımız daima açık . Sayımız arttıkça sınırlarımız artar , işgücümüz artar , buna bağlı olarak şehrimiz güzelleşir . -
herzaman -
Eskişehirliyim,klasik geyik olarak "Eskişehirli olmasam ünide eskişehiri yazardım hacım"
neyse,barlar sokağı vardır ,içkili mekan istemiyosan adalar var kafelerin olduğu,onun dışında kiralar 600-800 civarıdır.
Kötü yanlarından biri iklim,8 ay kış 4 ay yaz oluyor aşağı yukarı ve korkunç bir ayaz olur kışları,
diğer kötü yanıysa şehirin küçük olmasından dolayı 2-3 yılda gitmediğiniz yer pek kalmaz sıkılabilirsiniz ama onun dışında
şehrin gece 1-2'ye kadar ölmemesi,yapılcak etkinlik fazlalığı açısından iyidir.genellikle öğrenci dolu çarşı ,insanlar alıştığından daha rahatlar.
dar görüşlü insan nüfusu pek fazla değildir.
Sonuç olarak öğrenci için biçilmiş kaftan bu şehir,düşünmeden yaz
-
peki özel yurtlar ve fiyatları hakkında bilgisi olan var mı -
eskisehir iyidir:) sevgilimle 2 defa tatile gittim, hayran kaldım. bence Türkiye de yasanacak illerin en başında gelir. hatta birinci olur. kışın iç anadolunun her yeri soguk oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yılın birazını italyada diğer kalanını Eskişehir'de yaşıyorum inan hiç Türkiye'ye geldiğime pişman olmuyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
izmir gibi herhalde. -
peki osmangazi üniversitesi nasıldır -
Bir up atayım, 1 aydır burdayım gözlemlerimi sizinle paylaşayım.
Trafik çok kötü, ulaşım ise berbat, tramvay da 2 kez çantam yırtıldı. Otogar'a gitmek ölüm resmen.
Bağlar harbiden güzel bir yer, herkes okuldan.
Porsuk Çayı'nı çok kirletmişler, ortada güzel bir şey kalmamış bence, eskiden mükemmel(miş).
Anadolu Üniversitesi'ni anlatmaya gerek bile yok, çok iyi.
Şehir bana kalırsa sıkıcı, 1 ayda gitmediğim tek yer Eskişehir'deki orman kaldı.
Kiralar 300-600 arasında değişiyor öğrenciler için.
Apart ve yurtlar ise 300-850 arası.
Yerlileri sıcakkanlı, özellikle kadınlar. Erkeklerini pek beğenmedim şahsen.
Belediyecilik ulaşım haricinde çok çok iyi, tek eksik metro, dolmuş ve otobüs. Otobüsler çok az.
İzmir tutturamazsanız Eskişehir iyidir genel olarak.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Eisenmate
Trafik çok kötü, ulaşım ise berbat, tramvay da 2 kez çantam yırtıldı. Otogar'a gitmek ölüm resmen.
Porsuk Çayı'nı çok kirletmişler, ortada güzel bir şey kalmamış bence, eskiden mükemmel(miş).
Şehir bana kalırsa sıkıcı, 1 ayda gitmediğim tek yer Eskişehir'deki orman kaldı.
Belediyecilik ulaşım haricinde çok çok iyi, tek eksik metro, dolmuş ve otobüs. Otobüsler çok az.
Porsuk Çayı önceden çok daha pisti sürekli taşıyordu ve acayip bok kokuyordu.Tabi 5-10 sene önceydi bu dediğim.
-
Güzel konu olmuş.
İş güç ayarlayabilirsem yaşamak istediğim şehirlerden birisi.
Küçük olması benim için bir eksi değil, zaten çok fazla gezmeyi sevmem. Kafa dinlemelik, sessiz, sakin yeşillik alanlar olması benim için kâfi.
Ankara'nın kalabalığından da muhafazakarlarından da bıktım. Burada da güzel semtler yok değil tabii ama barınma çok pahalı ve merkeze ulaşımı zor oluyor bu sefer de. -
quote:
Orijinalden alıntı: Merhabax
quote:
Orijinalden alıntı: Eisenmate
Porsuk Çayı önceden çok daha pisti sürekli taşıyordu ve acayip bok kokuyordu.Tabi 5-10 sene önceydi bu dediğim.
1-3 yıl önce iyiymiş öyle diyorlar, yetişemedik..
-
genel olarak çok konuşulmuş zaten söylicek fazla birşey kalmamış öğrenci şehri. gel bekleriz gelen kalıyo dönmüyo memleketine
ama ben biraz şikayetçi olduğum kısmı ekliyim. ulaşım sıkıntılı eskişehirde.
otobus desen bağlardaki durakların halini görme. (osmangazi tarafına giden duraklar biraz daha sakin oluyor tramvaydan dolayı oda) otobus geliyor otobus dursun diye insanlar yola atıyor kendini. otobusler dolu duraklar daha da dolu otobuse gitceksen 15 dakikalık yol için 1- 1.5 saat erken çıkman gerekiyor. ya da derse yarım saat geç girmen
tramvay zaten balık istifi gibi. yinede otobüse göre nispeten daha iyi durumda.
araban varsa tramvay yolları daraltmış zaten. birde millet yolun ortasına arabasını koyuyor dörtlüleri yakıp gidiyor sanki dörtlü yakınca istediği yerde durabilirmiş gibi. birde üstüne o daracık yerden yayalar bisikletliler geçiyor. sonra ışığa geliyosun normalde yeşil yancakken atlıyor seni tramvaydan dolayı 2 kırmızı ışık bekleyebiliyorsun.
valla ulaşım dışında benim eskişehirde derdim yok. soğuğuna da alışkınım zaten. dediğim gibi gel bekleriz
-
konuyu açtığım sıralar çok ciddi bir şekilde eskişehir düşünüyordum ama bursayı tercih ettim üniversite için :D cevap yazan herkese teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: sheva37
quote:
Orijinalden alıntı: LKJ6
izmir kadar geniş mi kardeşim mezhep?
sokakta gangbang mi yapıcan hocam,izmir kadar geniş mi ne ya
belki yüz ölçümü sordu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X