Şimdi Ara

Eskişehirde yaşayan veya okuyanlar bakabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üniversiteyi eskişehirde okumak istiyorum onun için bilen birilerine sormak istedim eskişehirde ulaşım iklim insanlar ev kiraları üniversite vb. nasıldır bilgilendirirseniz sevinirim

• Eskişehirde yaşıyorum öncelikle insanlar gayet samimiler , zaten şehrin çoğunluğu genç nüfus , malum üniversitelerde öğrenci çokluğu buralara çok yansıyor. Kira fiyatları yerlere göre değişiyor ama istanbul & izmir kadar canını yakmayacağını temin ederim. Saat 10a kadar tüm şehir ayakta olur , saat 10dan sonra ise adalar ve barlar sokağı ( fotoğraflarını bulabilirsin ) hayat devam eder. Fazla olay olmaz şehirde , küçük bir şehir heryer yürüme mesafesinde ve kafanı çevirdiğin heryer yeşillik ve heykellerle dolu. Adaların içinden akan porsuk nehrinin yanındaki çimlere uzanıp gitar çalanlar, ders çalışanlar , bira içip keyif yapanlar her türlü insanı görebilirsin çok neşeli bir şehirdir :) Adalar sokağı silme kafelerle doludur , adalar sokağına paralel olan doktorlar caddeside meşhur yerlerdendir. Takı satanlar & yemek dükkanları & kıyafet mağazaları . Doktorlar caddesine paralel sokaksa barlar sokağı :) İsmini işlevinden alan sokakta hayat gece 10-12 den sonra başlar , tıklım tıklımdır ve sabah 5lere dek sürer. Sadece barlar vardır ve seyyar midyeciler vardır. Her gece her barda canlı müzikler olur. Bira fiyatları en fazla 10 lira en az 7 lira , bir tekila shot ise 5tl . Sokak müzisyenleri herzaman iş başındadır ve dikkatlari üzerine çekerler , huzur verir sesleri. Osmangazi üniversitesi ve Anadolu üniversitesi arasında seçim yapacaksan , osmangazi üniversitesi şehrin biraz dışında kalıyor, anadolu üniversitesi ise şehrin göbeğinde , saydığım caddelere azda olsa yakındır. Osmangazinin havasını daha çok severim anadolu üniversitesine nazaran. Piknik alanları boldur , yeşillik park alanlarını saymıyorum bile ( eskişehir kentpark - sazova aratırsan görürsün :) ) Denizimiz olamsada yılmaz büyükerşen sağolsun kentparık içine yapay deniz yaptı :) Gezilip görülüp kalınılacak şehirler arasında başları çeker eskişehir. İnternetten biraz araştırabilirsin gerçekten bol yeşilliktir yani insanı doyurur . Tam bir avrupa şehri gibidir , kendini yurtdışında yaşıyormuş gibi hissedersin , şehir içindeki eski görkemli binalar , itina ile yerleştirilmiş sokak lambaları ve köprülerin uyumu, biraz araştır dostum istersen dahada yardımcı olabilirim. Görsellerden bolca şey bulabilirsin.
    Gözünü doyurması için buraya araştırman gereken yerleri sıralıyorum.
    1- Bağlar
    2- Doktorlar Caddesi
    3- Adalar
    4- Sazova
    5- Kentpark - ( Yapay Deniz )
    6- Barlar Sokağı
    7- 222 Bar
    8- Twenty-Six
    9- Haller Gençlik Merkezi

Bunlara bakman bu şehre aşık olman için yeterde artar dostum :)

Edit: Şehirdeki aquapark ve kentparkda bulunan yapay denize damsız girişler yasak. İnsanların rahat etmesi için böyle bir uygulama kullanılıyor. Bana kalırsa fevkalade :)
    Edit 2 : Fotoğraflar
    Kentpark

Sazova

Barlar Sokağı

Doktorlar Caddesi

Haller Gençlik Merkezi

222 Bar

Adalar Girişi & Esnaf Sarayı Tarafları

Adalar, Gençlerin Takıldığı Porsuk Nehri Kenarısı

Adalar

İnsan olana kapımız açık , mutlu olamayan burdada olamaz merak etmeyin :)

Edit 3: Anlatmaya devam edeyim canım sıkılıyordu zaten :)Birazda kötü yanlarından bahsedelim. İklim olarak yazın hiçbir sıkıntın olmaz t-shirtini çeker gezersin dışarıda , arkadaşların dediği gibi sıcak bunaltmaz, gölgede serindir. Bu havalar genelde mayıs sonlarında başlar ağustos ortası veya sonuna kadar devam eder. KIŞIN ise herşey değişir. Hava düştükçe - lere düşer. İçlik dediğimiz can dostumuzla gezmek zorunda kalırsınız. Hele birde kar yağarsa , kış aylarında genelde baya bir süre kalkmaz o yerden. Yerler buz tutar. Çift çorap + içlik alt üst bile giyseniz hafif üşürsünüz. Geceleri eğer ince giyindiyseniz , eve gidene kadar muhtemelen donar kalırsınız yolda. Ben 5 dakikalık yolu titreyerek 15 dakikada gittiğimi bilirim. Ayaklarımı hissetmiyordum. İkinci olarak balicilerle karşılaşabilirsiniz , doğaldır. Genel mekanları şehrin dışındaki porsuk kenarları , köprü altları , ıssız mekanlar. Şehir altyapısı pek de iyi olmadığından , şiddetli yağmurda sel olayları patlak verir. Belediye çalışsada , kar yağdığında dayanamaz ve yollar genelde kapanır. Arabalar yolda kalır. Şehirde su içmek isterseniz 2 türlü alternatifiniz var . 1- Arıtma cihazı , 2- Kalabak suyu.
    Hergün kalabaksuyu satan arabalarla şehirin caddelerini gezen insanlardan sular satın alabilirsiniz. Damacana fiyatını bilmiyorum ama bir damacana 13lt galiba ben arıtma cihazı kullanıyorum :)
    Eğer eskişehirspor forması değilde başka bir formayı giyip sokağa çıkarsanız, insanlar başta dikdik bakarlar , sonra gelip formayı çıkarttırırlar , çıkartmazsanız malumunuz temiz bir dayak yersiniz. Ama delikanlıyızdır, yanında kız arkadaşı bulunan erkeğe dokunulmaz. Şehirde türkiye ve eskişehirspordan başka maç kutlanmaz, kutlanırsa arabalar taşlanır , dayak atılır. Kanımız siyah kırmızı akar. Maç günü sokaklar şenliktir. Taraftarlar bando eşliğinde stada yürürken büyüye kapılırsınız ve sonuç olarak kendinizi stadda kolkola girmiş tezahürat yaparken bulursunuz. Eğer yenilirsek , üzülünmez takımımızı destekleriz , yenersekde deymeyin keyfimize. Sokakta kızlara bakanlar hoş karşılanmaz. Abaza kısım azdır şehirde. Laf atanlar olursa dövülür. Şehir içinde kavgalar pek yaşanmaz , ayırılır. Taraflar çok kalabalıksa oturup izlenilir veya polis çağırılır . Ben izlemeyi tercih ediyorum. Trafik bakımından çok sevdiğim bir şehirdir. İzmire gidip oranın trafiğini gördükten sonra yatıp kalkıp dua ederim.

Aklıma geldikçe eklerim . Okuyanlara teşekkürler :)
  • şu apartların ücretlerini bilen var mı acaba?
  • Ben eskişehirde okumuyorum ancak çok kez gidip geldim. Biraz avrupai bir şehir diyebilirim. İnsanlar pek sıcakkanlı değil açıkcası. Yeni birini gördüklerinde pek tanışmak veya muhabbet etmek istemiyorlar(benim gözlemim). Şehirin doğası güzelliği çok güzel, öğrenci şehri zaten. Ulaşım olarak tramvay her yere gidiyor diyebilirim ve ucuz. İklimi çok değişken bir an güneş varken bir anda dolu yağmaya başlayabilir, bunlar çok kısa sürelerde gerçekleşiyor. Kışın süper soğuk oluyor. Nisanın sonuna kadar soğuklar etkisini gösteriyor. Benim bildiklerim ve gözlemlerim bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskişehirlileri oldum olası sevmem :) kesinlikle gitmeni önermem :) abi orda yaşıyacağına git özele :D bulunduğun şehirde kafan rahat olur :D
  • Eskişehir güzeldir,küçüktür.Etrafındaki şehirlere hiç benzemez.Apart kiraları hakkında bilgim yok.Her yer yürüme mesafesinde,gece hayatı iyidir.
  • Eskişehirliyim.Hiçbir zaman insanların soğuk olduğunu görmedim.Doğduğumdan beri Eskişehirdeyim.Yoldan geçerken İstanbulda insanlar kafasını eğerken Eskişehirde insanlar size selam verir.Pekala da sıcakkanlılardır.Gençler aralarında ''hacım'' kelimesini kullanır.Yolda giderken ''Saat kaç hacım'' tarzı sorular gelebilir.Genç esnaflar ''eyvallah hacım '' tarzıdır.Eskişehir güzeldir.Tam Avrupa şehridir.En yaşanacak şehirlerden biridir.Çok şehir gezdim.Eskişehiri heryerde aradım.Buraya başka takım tutarak gelen üniversiteliler Eskişehirsporlu olup çıkarlar.Şehirde başka takım tutulmaz Sokaktaki 10 kişiden 9u Eskişehirsporludur.Sizde sempati duyarsınız.Hele maç günleri sokaklar tam şenliktir.Ulaşım çok rahat heryere gidebilirsin.Eskişehir mükkemmeldir.Kesinlikle tavsiye ederim.Sokakları gece hayatları iyidir.Her çeşit insan bulursun.Söyleyeceklerim bu kadar.Saygılar :)

• ByPozitif kullanıcısına yanıt
    gece hayatından kastın ne hacım avrupai falan derken tam tabirini bulamadım ama mezhebi geniş tarzında mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara'da Yaşayan Ya Da Okuyan?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İklim hariç her konuda seni tatmin eder ancaaaaaakkk iklime gelince orada duracan sakin kafayla 10 kez duşunucen. Bizim muşlu arkadaş vardı ben daha hayatımda muşta böyle soğuk görmedim diyordu sen duşun artık. Daha bu sene soğukta resmen ağladım lan. Neyse kardeşim iyi duşun derim
    .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByPozitif

Eskişehirliyim.Hiçbir zaman insanların soğuk olduğunu görmedim.Doğduğumdan beri Eskişehirdeyim.Yoldan geçerken İstanbulda insanlar kafasını eğerken Eskişehirde insanlar size selam verir.Pekala da sıcakkanlılardır.Gençler aralarında ''hacım'' kelimesini kullanır.Yolda giderken ''Saat kaç hacım'' tarzı sorular gelebilir.Genç esnaflar ''eyvallah hacım '' tarzıdır.Eskişehir güzeldir.Tam Avrupa şehridir.En yaşanacak şehirlerden biridir.Çok şehir gezdim.Eskişehiri heryerde aradım.Buraya başka takım tutarak gelen üniversiteliler Eskişehirsporlu olup çıkarlar.Şehirde başka takım tutulmaz Sokaktaki 10 kişiden 9u Eskişehirsporludur.Sizde sempati duyarsınız.Hele maç günleri sokaklar tam şenliktir.Ulaşım çok rahat heryere gidebilirsin.Eskişehir mükkemmeldir.Kesinlikle tavsiye ederim.Sokakları gece hayatları iyidir.Her çeşit insan bulursun.Söyleyeceklerim bu kadar.Saygılar :)

hocam barlarda fiyatlar nasıl?
    apart fiyatlarını biliyor musunuz?
    izmir gibi mi?

• LKJ6 kullanıcısına yanıt
    Hocam avrupai derken hani iç anadoluda ya Eskişehir herkes cahil dogma insanlar yobaz insanlar tahmin ediyor ama anadolunun avrupası eskişehirdir.Hacım mezhebi de geniştir.Eskişehir iyidir yani tek sıkıntı kış :)
  • Normalde Bursalıyım.Üniversite ayağına 7 senedir Eskişehirdeyim, hiçbir zaman burada olmaktan pişmanlık duymadım.Her bütçeye uygun kira, apart vs artık ne arıyorsan bulabilirsin.Eskişehirin en işlek yeri olan üniversite caddesinde 3+1 evde kalıyorum, kira:700 Lira.
    Yazın hava çok düzgün oluyor, nem olmadığı için gölgede serinlersin her türlü, güneş altında da bunalmazsın.Ama iş kışa gelince, soğuktan gözlerin yaşarır, iliklerine işler, bıçak gibi keser.

Bence üniversite okumak için mükemmel seçim Eskişehir.Son olarak eğer okumak istediğin bölüm hem Anadolu'da hem Osmangazi'de varsa, Anadoluyu seç.İmkanları daha bol.
  • Hocam barlarda fiyatlar uygun.Barlar sokağı denilen bir bölge var orada takılırsın zaten.Genel fiyatlar iyidir.Apart fiyatları mevkiye göre değişiyor.Güncelliğini bilemem ama 300 ila 800 arası oynuyordu.Şuan pek bilgim yok.
  • ByPozitif kullanıcısına yanıt
    izmir kadar geniş mi kardeşim mezhep?
  • LKJ6 kullanıcısına yanıt
    İzmir kadar değildir
  • quote:

Hocam barlarda fiyatlar uygun.Barlar sokağı denilen bir bölge var orada takılırsın zaten.Genel fiyatlar iyidir.Apart fiyatları mevkiye göre değişiyor.Güncelliğini bilemem ama 300 ila 800 arası oynuyordu.Şuan pek bilgim yok.

hocam bu barlar sokağı dediniz sokakta 3-4 tane bar yok değil mi? kocaeli'de de varmış böyle bir sokak, 3 tane bar var.

insan izmirden gidince bi beyninden vurulmuşa döner mi acaba eskişehirde?
  • Gelecek arkadaşlar için olumsuz taraf iklimdir.Yazın sıcaktır hertürlü eğlenirsiniz.Ama kış olunca dondurucu soğuk ellerini ayaklarınızı kaskatı eder.Gerçi son 2 senedir aşırı soğuk oluyor ondan önce kış ılık geçmişti.Eskişehirde iklim sürprizdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LKJ6

izmir kadar geniş mi kardeşim mezhep?

sokakta gangbang mi yapıcan hocam,izmir kadar geniş mi ne ya
  • Barlar sokağının karşı caddesi adalar mekanı dediğimiz yere açılır.100lerce bar var o civarlarda sen rahatça gel.İzmiri aratmaz.Hatta eksikliğini hissetmez fazla bile gelir :)
  • bar ortamlarını sevmiyorum kardeşim onun için sordum bir de şimdi kız ayaklarımız olursa oralarda uğraşmak istemedim sevmediğim ortama girmek de istemem haliyle
  • quote:

Barlar sokağının karşı caddesi adalar mekanı dediğimiz yere açılır.100lerce bar var o civarlarda sen rahatça gel.İzmiri aratmaz.Hatta eksikliğini hissetmez fazla bile gelir :)

tamamdır hocam, cuma günü eskişehirdeyim zaten gezi var. bakarım iyice.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.