Şimdi Ara

EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ - Oktay KAYNARCA (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
16
Favori
59.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OxBlue

quote:

Orijinalden alıntı: Giresunlufuk

Dizi kötü. Her hafta izliyorum ama bu Nazlı olayını doğru göstermeleri rezalet.
    Doğruya doğru ilk zamanlardaki gibi değil. Viktor zaten poh çıktı. İlyas da saçmaladı.
    Boş dizi gerçekten. İyi değil.
    Reyting alıyor ama çöp.
    Ama izlerim sonra gelir güzelse güzel, kötüyse kötü derim.
    Şu an kötü.
    Reyting iyi diye iyi dizi olunmuyor maalesef.

İzlenecek doğru düzgün yerli dizi olmadığından kötünün iyisi şeklinde seyrediliyor.

5-10 sene önce aynı yayın döneminde en az 4-5 tane çok kaliteli yerli dizi oynardı, ama şimdilerde hepsi birbirinin benzeri çöp.

Tabi devir değişti, RTÜK baskısı arttı, RTÜK sadece kendi görüşüne uygun dizilerin yayınlanmasına müsade etmeye başladı, atıyorum Behzat Ç. tarzı diziler gelse cezalar yağdırıyorlar, senaryoya müdahale ediyorlar ve nihayetinde dizinin bitmesini sağlıyorlar.

Bunun yanında dizi süreleri uzadı, internet yaygınlaşması ve yabancı dizilere ilgi artınca haliyle elde kalan yerli dizi izleyicisi (özellikle TV'den izleyen) belli bir kültür ve algı seviyesinde olduğundan onlara hitap eden vasat dizi türleri arttı v.s. v.s.

Ülkenin gidişatı bu durumdayken artık kolay kolay kaliteli farklı yerli dizi gelmez.

Bu dizi kötünün iyisi bile değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben sayfalardır şu muhabbeti anlamıyorum , ''nazlı ile metres ilişkisini toplumumuza normal iyi gösteriyorlar'''

yahu adamlar silah kaçakcısı arkadaşlar sen oraya mı takıldın

dizi zaten kötü adamların konusunu işliyor, dizilerin hepsi ahlaklı olcak diye bişey yokki ? mesela avrupada dexter , hannibal vs diziler var başrolleri paso adam öldürüyor , katilleri iyi göstermiş mi oluyor, veya prison break insanlar hapisten kaçıyor kaçakları iyi gösteriyor olsun bilmem kaç oscar ödüllü breaking bad uyuşturucu üretiyorlar uyuşturucuyu normal gosteriyor ozaman ...ya da game of thrones da paso insanlar devletler savaşıyor, devlet savaşlarını meşru gösteriyorlar ozaman sizin mantıkla.

yani dizilerde herşey bizim hayatımız örf adetimiz gibi olcak diye bişey yok...mafyayı anlatıyorlar böyle olmaları gerekli hanım evladı olcak halleri yok, nazlı ya pis öcü Türk örfünde bu yok diyosunuz da hatırlatırım bu adamlar zaten silah kaçakcısı aselsan veya mke kurumu falan değil, ahlakınız bozuluyorsa metres ilişkisi yüzünden değil mafya olduklarından dolayı bozulmalı arkadaşlar.

hatta ben isterdim ki uyuşturucu işine de girsinler, çünkü daha realistik olurdu , mafyanın o yüzü de gerçek hayatta var. ama rtük ve toplum baskısı yüzünden silahtan öteye geçemiyorlar o yuzden ünal kaplan gibi sözde suç çetesi lideri bile uyuşturucuya karşıymış gibi gösteriliyor.. sorarım hangi suç baronu uyuşturucuya karşı olur ne paralar dönüyordur o işte istanbul gibi bir metropolde uyuşturucu satıcılarının cirit attıgı bir şehrin Masasında uyusturucu kanadından 1 kişi bile yok , zaten içkiyi de kaldırmışlar artık paso kahve içiyo ünal kaplan işte bunlar hep gerçekdışı...bazı kişiler ve rtük istiyorki bunlar metres yapmasın, silah kaçırmasın,uyusturucuda satmasın.içki içmesin , bütün gün evde tavla atsınlar okey oynasınlar esra erol izlesinler masada yemek yesinler.. ne farkları kaldı ozaman mahallenin muhtarları dizisinden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 2 Mayıs 2016; 2:04:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemturk

ben sayfalardır şu muhabbeti anlamıyorum , ''nazlı ile metres ilişkisini toplumumuza normal iyi gösteriyorlar'''

yahu adamlar silah kaçakcısı alooo sen orayamı takıldın

dizinin zaten kötü adamların konusunu işliyor, dizilerin hepsi ahlaklı olcak diye bişey yokki ? ozaman avrupada dexter , hannibal vs diziler var katil adam öldürüyor , katilleri iyi göstermiş mi oluyor, veya prison break insanlar hapisten kaçıyor kaçakları iyi gösteriyor olsun...game of thrones da da paso insanlar devletler savaşıyor, devlet savaşlarını meşru gösteriyorlar ozaman sizin mantıkla.

yani dizilerde herşey bizim hayatımız örf adetimiz gibi olcak diye bişey yok...mafyayı anlatıyorlar böyle olmaları gerekli hanım evladı olcak halleri yok, nazlı ya pis öcü ahlakımızı bozuyorlar diyosunuz da hatırlatırım bu adamlar zaten silah kaçakcısı aselsan veya mke kurumu falan değil, ahlakınız bozuluyorsa metres ilişkisi yüzünden değil mafya olduklarından dolayı bozulmalı derim.

hatta ben isterdim ki uyuşturucu işine de girsinler, çünkü daha realistik olurdu , mafyanın o yüzü de gerçek hayatta var. ama rtük ve sizin gibilerin toplum baskısı yüzünden silahtan öteye geçemiyorlar o yuzden ünal kaplan gibi sözde suç çetesi lideri bile uyuşturucuya karşıymış gibi gösteriliyor.. sorarım hangi suç baronu uyuşturucuya karşı olur ne paralar dönüyordur o işte istanbul gibi bir metropolde uyuşturucu satıcılarının cirit attıgı bir şehrin Masasında uyusturucu kanadından 1 kişi bile yok , zaten içkiyi de kaldırmışlar artık paso kahve içiyo ünal kaplan işte bunlar hep gerçekdışı...bazı kişiler ve rtük istiyorki bunlar metres yapmasın, silah kaçırmasın,uyusturucuda satmasın.içki içmesin , bütün gün evde tavla atsınlar okey oynasınlar esra erol izlesinler masada yemek yesinler.. ne farkları kaldı ozaman mahallenin muhtarları dizisinden ?

yürü be başkan çok güzel tespit !

• güzel dizi :)
  • Yok mu iz leyen bölümü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izledigim en iyi bolumdu

• quote:

Orijinalden alıntı: CEO

Bu dizinin sezon sonunda hem düğün hem cenaze olur. İlyas evlenir, Nazlı ölür.

• dizi başlamadan önce süleyman çakır dönüyor algısı yaratılmasaydı baya tutardı ama ben bile izlemiyorum. oktay kaynarcanın sesinde tuhaflık var kısık sesle konuşuyor sürekli hep bir tuhaflık var dizide.
  • çok farklı bizi dünyada ilk
  • cemturk kullanıcısına yanıt
    1000 kere 100000 kere milyon kere katılıyorum. Kötü örnek diye diye ne dizi zevki bıraktılar ne tv izleme keyfi. Çocuğunun çoluğunun kötü etkileneceğini düşünüyorsan izletme. Ben çocuğumun yanında hiç bir diziyi seyretmiyorum. Kaydediyorum ve o uyuyunca izliyorum.

Koca koca mafya elemanları ama sigara bile içmezler. Hepsi Yeşilaycı. Adam vurulur kanın üzeri hemen mozaiklenir. Bırak küfürü argo bile biplenir. Bir meslek grubundan biri ahlaksız bir işe girişir hemen o grup ayaklanır.

Sanırsın barış kelebeği yurdumun insanı. Herkes sütten çıkmış ak kaşık. Bakmayın sokakta sohbet esnasında bile ağzından küfür eksik olmayanlara, çay bahçelerinin dumandan görünmemesine, stadyumlarda maçtan çıkanların ellerinde biralarla dolaştığına, suç çetelerine yardımcı olan polislere, sahte reçete, rapor veren doktorlara, tacizci öğretmenlere, tapu dairelerinde dönen rüşvetlere... Daha yüzlerce sayılabilir. Hepsi uzaylı aslında, başka evrenden gelmiş dünyamıza

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• testece necmiyi nerden ne hale getirdiler. eski kurtlar vadisi izliyorumda ticaretler sehemler vs :( ya bu adam afyon kenevir +silah vs ticareti yapıyodu. bu dizide ise sırf rtük ve toplum baskısından dolayı uyuşturucuya karşı, sadece silah ,silah dediysek onuda daha sahnesini göremedik havuzbaşı tavla keyiflerinden iş planı yapan yok. olacak iş mi yani bu.. silah ticareti bile olsa şöyle bir görev paylaşımlı bir sahne görebilcekmiyiz acaba. yoksa onu asalım bunu keselim demeye devammı edecekler

EDHO dizisinde 40 bölümdür ticaret ticaret diyorlar bir numaralarını göremedik .10 sene önce çekilen şöyle bir görev paylaşımlı masa sahnesini, günümüzde çekmek zor olmamalı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemturk -- 23 Mayıs 2016; 2:33:13 >

• Gecen haftaki bolumu simdi izledim cok guzel bolum olmus valla gozlerim yasardi o o eniste nin hizira sarilip hungur hungur agladiginda

• cemturk kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam nerde kvp

• Dizinin bu bölümünde aksiyon pek olmamasına rağmen duygusaldı ve bu duygusallığı güzel işlemişler ben beğendim.
  • bomba gibi bir finaldi gözümden yaş aktı
    duydumki sevenleri vuruyormuşsunuz,koştum geldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katibim -- 12 Mayıs 2016; 8:22:33 >
  • Kurtlar vadisi diye geldik Aşk-ı Memnu çıktı.Romantik mevzular sıkıcı.Kurtlar Vadisinde sadece başrolün aşk hikayesi vardı.Rahatsız etmiyordu.Burda her karakter bir aşk peşinde.Kurtlar Vadisini derinliği bu dizide yok.Konu çok yüzeysel işleniyor.Adam diyor şunu alın hemen alıyorlar.Karşı tarafta kimseyi bırakmadılar bomba patlıyor ,kaza yapıyorlar, vuruluyorlar bunlara bir şey olmuyor.Masa olayı zaten dönme dolap gibi oldu bir döngüye girdiler sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorlar.

Bir de son olarak bunlar uyuşturucu olayına karşılar insanları zehirliyor öldürüyor diye.Ama silah dediğin şey zaten direk olarak insan öldürme üzerine kurulmuş bunu sanki çok iyi şey yapıyorlarmış gibi yansıtıyorlar.Kötü örnek iyi örnek olayı değil gerçekten insanlara git mafya babası ol diyorlar.Zamanında Kurtlar Vadisi'nde böyle olduğu için Çakır'ı öldürdüler.

• nasıl bir sondu bu ne delikanlı kadınmış helal olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Kurtlar vadisi diye geldik Aşk-ı Memnu çıktı.Romantik mevzular sıkıcı.Kurtlar Vadisinde sadece başrolün aşk hikayesi vardı.Rahatsız etmiyordu.Burda her karakter bir aşk peşinde.Kurtlar Vadisini derinliği bu dizide yok.Konu çok yüzeysel işleniyor.Adam diyor şunu alın hemen alıyorlar.Karşı tarafta kimseyi bırakmadılar bomba patlıyor ,kaza yapıyorlar, vuruluyorlar bunlara bir şey olmuyor.Masa olayı zaten dönme dolap gibi oldu bir döngüye girdiler sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorlar.

Bir de son olarak bunlar uyuşturucu olayına karşılar insanları zehirliyor öldürüyor diye.Ama silah dediğin şey zaten direk olarak insan öldürme üzerine kurulmuş bunu sanki çok iyi şey yapıyorlarmış gibi yansıtıyorlar.Kötü örnek iyi örnek olayı değil gerçekten insanlara git mafya babası ol diyorlar.Zamanında Kurtlar Vadisi'nde böyle olduğu için Çakır'ı öldürdüler.

Türkiye'de ki tüm mafya dizileri aynı çerçevede değil mi? Millete enjekte ediyorlar yok raconmuş, bilmem neymiş. Uyuşturucu yasak silah serbest, uyuşturucu yasak düşman ülke ile ticaret serbest, uyuşturucu yasak çoluk çocuk vurmak öldürmek serbest.
    Silah satıcısı melek, uyuşturucu satıcısı şeytan. Kurtlar vadisinde de bu kadar keskin olmasa da aynı ayrım vardı, Ziya ile Hüsrev'di yanılmıyorsam uyuşturucu kaçıranlar. Orada bu kadar net çizgi yoktu burada daha netleştirmişler. Hayır bunu yapan senarist düşünemiyor mu acaba, silah ile ölenler uyuşturucudan ölenlerden daha mı azmış? Savaşlar da ölenlerin sayısı uyuşturucudan ölenlerin sayısından kat be kat fazladır, savaşta da 18-25 arası masum gençler ölüyor, uyuşturucuda da. Bana sorarsanız silah satıcısı daha aşağılık, daha eli kanlı, daha "raconsuz" adamdır net!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sonu güzeldi
  • ÇOK GÜZEL BİR DİZİ KAÇIRMADAN İZLİYORUM DÜN Kİ BÖLÜMÜ'DE ÇOK GÜZELDİ
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.