Şimdi Ara

eskiyi mi yenilemek yoksa (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gokaygogce

quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

yeni sistem iyidir. artık o sisteme upgrade yapılmaz. ölü upgrade olur yani değmez

EDİT: F/P SİSTEM İSTİYORSAN, AMD TOPLAYACAKSIN.

Arkadaş ihtiyacı olan şeyleri yazmış (düşük ayarda oyun oynamak ve basit işlemler yapmak) fiyatta koymamış 3570k öneriliyor. Burasıda konu dışına dönmüş iyice ağzı olan konuşuyor.

Bu arkadaş çok haklı senin ihtiyacın olan sistem Amd. Forumda fiyat aralıklarına göre f/p sistemler toplanmış durumda kısa bir araştırmayla bulabilirsiniz.

İyi forumlar.

hocam dikkat ederseniz arkadaş yukarıda kendisi bir sistem toplamış ve fiyat 1500 tl seçtiği işlemci intel ben den o fiyatı baz aldım önerdiğim sistemin fiyatı yukarıda amd f/p olarak daha iyi olabilir elbette ama ben kendi topladığı sistemdeki işlemci ye bakarak yola çıktım ayrıca uslübunuza biraz dikkat edin ağzı olan konuşuyor filan burada yardımcı olmaya çalışıyoruz daha iyi öneriniz varsa buyrun yazın kendisi birde amd sistem isteseydi amd de toplardım ama gözüken o ki arkadaş çok fazla sistem güncelleyen ve parçalara ilgili birisi değil intel işlemci uzun zaman kullanımda amd daha iyi olur diye düşünüyorum

Yardımcı olmaya çalıştığınızı görüyorum ama tüketici bilinçsiz olabilir. İntelden amdye yönlendirmelisiz. İntel işlemci özellikle 3570k o sisteme çok gelecektir. 1500tlye çok daha başarılı bir Amd sistem toplanabilir. Mobilden girmesem sistem önerisinde bulunurdum fakat zaten sitede aynı sistem yeteri kadar önerilmiş sadece bir araştırma ile bulunabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• haklısınız hocam 3570 önerdim oc düşünmediği için ama dediğim gibi intel önermemin bir sebebi de uzun zaman parçalarla ilgilenmeyeceği için 3.5 4 sene sonra bile kafası rahat olsun diye ben pentium 4 ü 3.GHz 8 sene kullanmıştım bir de amd sistem toplarım arkadaş kafası hangisine yatarsa onu alır

• quote:

AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI

SAPPHIRE HD7950 GDDR5 3GB 384BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

COOLER MASTER ELITE K280 500W MIDT ATX SİYAH KASA

WD 3.5" 500GB CAVIAR GREEN INTELLIPOWER SATA 3.0 64MB CACHE HARDISK

buyrun hocam bu da amd ekran kartı 7950 %25 indirim ile 1558 TL ye geliyor. Bu da gayet iyi oldu.

Ben olsam 50 tl verip fx 6300 alırdım sistem olmuş arada dağlar kadar fark var eski sistemle. İlerde ssd'de alınır kanatlanır.

• zaten 6300 alınmalı 7950 güçlü bir kart düzelttim o kısmı
  • MSI
    970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART
    162 TL

AMD
    FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm Ýþlemci
    300 TL

GSKILL
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    140 TL

COOLER MASTER
    RC-K380 600W MIDT ATX PENCERELÝ SÝYAH KASA
    223 TL

SEAGATE
    3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    148 TL

SAPPHIRE
    HD7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
    562 TL

Toplam : 1535 TL.
    Eskisini yenilemeye bosa.ugrasirsin al bunu direk keyfine bak.

Bjk__murat onayli

• objekttij bir donaım kullanıcısı olarak üst seviye için kesinlikle NVİDİA alt sınıf olARAK ATİ bana gtx 660 mı oksa 7870 mi deseler gene 660 seçerdim nvidia kesinlikle optimisazyon özürlür oyunlar olsun olmasın amd seven oyunlar olsun olmasın kesinlike sürekli stabil fps ler veriyor milsal

crysis 3 de ful hd tüm ayarlar maxda 7850 ile ortalama 6 fps

gtx 660 ise 23- 40 fps arası oynadım bide bu karata denk diyolar al bide burdan yak bu oyun bide amd seven bi kart

bi örnekde need for speed sihft ilk çıktığında atinin bütün hd48xx ve üstü kartlarda kastı yeni çıkan her oyunda olduğu gibi ati lerde

ama nvida her zman stabil ve beklenen fps leri verdi yani kısacası üst seviye için NVİDİA

gtx 660 wat başına performans olarak alınabilecek en iyi oyun kartı şu anda piyasanın en iyisi ve rakipsizi

performans olarak 7870 ile gtx 660 arasında çok az full hd 2 enfazla 3 fps fark var

kesinlikle o sisteme 2 gb bi gtx 660 gider nvida driver kalitesi+ cuda işlemci peformasnı ile 3 yıl seni götürür

• quote:

Orijinalden alıntı: tazy21

merhabalar arkadaşlar ya şimdi çok konu var biliyorum bi tane daha eklenecek filan ama elimde exper'den aldıgım (rahat 3-4 yıl olmuştur diye hatırlıyorum ben ama :D ) masaüstü bilgisayarım artık bana yetmiyor diyorumki sistemi güncelleyip parçaları mı yenileyeyim yoksa direk sıfırdan bi kasa mı toplayayım diyorum elimde 1000 - 1500 TL arası bi para var

elimdeki şuanki sistem şöyle :

CPU DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHz (15 x 200)
    Anakart Asus P5VD2-VM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Ram 3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) (2gb kingston ve 1gb supertalent )
    Ekran kartı ATI Radeon HD 3600 Series (1024 MB) ( powercolor HD3650 modeli )
    Harddisk Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Bu iksine bi goz at drim :)

eskiyi mi yenilemek yoksa eskiyi mi yenilemek yoksa

• öncelikle herşey için çok teşekkürler donanım dünyasında parçalar çabuk yükseltildiği için bi aralar her gün yeni bi model ekran kartı vb. oem çıktığı için bi yerden sonra takip edemez oldum şimdi uyumluluk söz konusu olsun performansını uzun sure götürtecek parçalar olsun hiç bilmiyorum bu yuzden kendime özel bi konu açmak istedimki derdimi iyi anlatabileyim @gokaygogce bana güzel bi sistem verdi sağolsun ve amd'yi nedense oldum olası sevmiyorum şimdi intel'de i7 core due'dan veya i3'ten yüksek bunu iyi biliyorum ama amd'nin işlemci modelleri hakkında neredeyse sıfır bilgiye sahibim bi yerde intelciyim ben :Dhani onumuzdeki bir yıl çıkacak oyunları high'da ondan sonraki iki üç yıl çıkacaklarıda medium en kötü low'da güzel takılmadan sektirmeden oynayabilmek isterim ki önerilen sistem bunu götürür sanırım herkes konuşsun herkes yazsın sonuçta burası bi tartışma platformu fikir alışverişi yapılmalı kimse kusura bakmasın

• öncelikle rica ederim ben ilk sistemi önerirken i3 ü gördüm amd den de bahsetmemiştiniz bende i5 önermiştim hafiften bi önsezi diyelim intel tarafının sizde ağır bastığını düşündüm ekran kartının 7870 önermiştim ki o kartla crysis 3 hariç tüm oyunları high da oynarsınız takılmadan bir iki oyunda daha ufak tefek kısıtlamalar gerekebilir crysis 3 te bir iki ayarı kapatırsanız high ta oynarsınız çok rahat sizi 4 sene yarı yolda bırakmadan götürür fazlası bile var yani Onun dışında kendi şahsi fikrimi söylüyorum uzun zaman parça değişimi upgrade vs düşünülmüyorsa intel işlemci daha iyi olur ben böyle düşünüyorum amd işlemci kullanmadım ama kullandığım hiçbir intel işlemciden de şikayet etmedim pentium 4 ne kadar kullandığımı örnek olarak belirttim şu an hala çalışır durumda bekliyor hayırlı olsun şimdiden

• quote:

öncelikle rica ederim ben ilk sistemi önerirken i3 ü gördüm amd den de bahsetmemiştiniz bende i5 önermiştim hafiften bi önsezi diyelim intel tarafının sizde ağır bastığını düşündüm ekran kartının 7870 önermiştim ki o kartla crysis 3 hariç tüm oyunları high da oynarsınız takılmadan bir iki oyunda daha ufak tefek kısıtlamalar gerekebilir crysis 3 te bir iki ayarı kapatırsanız high ta oynarsınız çok rahat sizi 4 sene yarı yolda bırakmadan götürür fazlası bile var yani Onun dışında kendi şahsi fikrimi söylüyorum uzun zaman parça değişimi upgrade vs düşünülmüyorsa intel işlemci daha iyi olur ben böyle düşünüyorum amd işlemci kullanmadım ama kullandığım hiçbir intel işlemciden de şikayet etmedim pentium 4 ne kadar kullandığımı örnek olarak belirttim şu an hala çalışır durumda bekliyor hayırlı olsun şimdiden

ya olsun crysis 3'ü de medium'da low'da oynayalım şuan hiç oyun oynayamıyorum ona şükür :D ki şuan kullandığım bilgisayarın maşallahı var ekran kartı ve ekstradan 1 gb ram ekledim şimdiye kadar kaç yıldır kullanıyorum bilmiyorum valla (: inşalah hayırlısı ile haftaya alırım bu sistemi (:

• quote:

öncelikle rica ederim ben ilk sistemi önerirken i3 ü gördüm amd den de bahsetmemiştiniz bende i5 önermiştim hafiften bi önsezi diyelim intel tarafının sizde ağır bastığını düşündüm ekran kartının 7870 önermiştim ki o kartla crysis 3 hariç tüm oyunları high da oynarsınız takılmadan bir iki oyunda daha ufak tefek kısıtlamalar gerekebilir crysis 3 te bir iki ayarı kapatırsanız high ta oynarsınız çok rahat sizi 4 sene yarı yolda bırakmadan götürür fazlası bile var yani Onun dışında kendi şahsi fikrimi söylüyorum uzun zaman parça değişimi upgrade vs düşünülmüyorsa intel işlemci daha iyi olur ben böyle düşünüyorum amd işlemci kullanmadım ama kullandığım hiçbir intel işlemciden de şikayet etmedim pentium 4 ne kadar kullandığımı örnek olarak belirttim şu an hala çalışır durumda bekliyor hayırlı olsun şimdiden

tekrar merhabalar ben bu cuma günü gidip bilgisayarı alacağım inşallah para hazır indirim zamanı'nı bekliyorum şimdi (: ama bi soru takıldı kafama diyelim gittim topkapı şubesine ben verdiğin liste ile dedimki toplayın bana ama dedilerki atıyorum ram yok elimizde kalmadı yada ekran kartı tukendi bitti filan ne yapmamı onerirsin nasıl bi uygulama yapıyor vatan bilgisayar ? ve %25 indirim kredi kartına taksit'te de uygulanıyordu degil mi ?

• önce şunu söyliyim haftasonu tüm kartlara 10 taksit yapıyorlar en fazla bonus ve maximum a 12 taksit yapıyorlar ama internete mi özel yoksa mağazada da geçiyor mu unuttum onu ama dediğim gibi en fazla 10 taksite kadar seçenek var gittiğinizde eğer listedekiürünlerden ellerinde yoksa iki seçenek var o gün başka bir vatana gidip alabilirsiniz diğer seçenek ise başka mağazadan topkapı mağazasına ürünü getirttirebilirsiniz ürün gelir diğer haftada alırsınız ayrrıca ürünlerin tamamı var diyeli aldınız kargoylada isteyebiliyorsunuz ürünleri
  • quote:

önce şunu söyliyim haftasonu tüm kartlara 10 taksit yapıyorlar en fazla bonus ve maximum a 12 taksit yapıyorlar ama internete mi özel yoksa mağazada da geçiyor mu unuttum onu ama dediğim gibi en fazla 10 taksite kadar seçenek var gittiğinizde eğer listedekiürünlerden ellerinde yoksa iki seçenek var o gün başka bir vatana gidip alabilirsiniz diğer seçenek ise başka mağazadan topkapı mağazasına ürünü getirttirebilirsiniz ürün gelir diğer haftada alırsınız ayrrıca ürünlerin tamamı var diyeli aldınız kargoylada isteyebiliyorsunuz ürünleri

mesela şimdi baktımda bi kaç bilgisayar var aşağıda link'lerini verdim bunlar nasıl acaba ? özellikleri istediğim ve sizin önerdiğinizle neredeyse aynı ve monitörde dahil olmuş oluyor ama ?

1. seçenek:

http://www.vatanbilgisayar.com/Masa%C3%BCst%C3%BC%20Bilgisayar/exper-action-dc1-w-h33-intel-core-i5-3470-32-ghz-8gb-ddr3-1tb-hdd-2gb-amd-hd7570-vga-win-8/productdetails.aspx?I_ID=63189

2. seçenek:

http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cdvti3470h-intel-core-i5-3470-320ghz-4gb-ddr3-500-gb-hdd-1gb-ati-hd7350-win-8/productdetails.aspx?I_ID=62648

3. seçenek:( ekran kartı gt630 diyor )

http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cdvti3470g-intel-core-i5-3470-320ghz-8gb-ddr3-500gb-hdd-2gb-nvidia-gt630-win-8/productdetails.aspx?I_ID=62652

(ekran kartları düşük sanırım 7350 filan yazıyor siz 7950 önermiştiniz sanırım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazy23 -- 14 Mayıs 2013; 21:31:48 >

• birincisi hespsinin işlemcisi 3470 bu bir eksi diğeri gt630 olması sizi yanıltmasın gtx değil gt birini ekran kartı da hd 7570 sizin alcağınız kart 7870 pm den attığım linke de bir bakın mönitörlü sistem istiyorsanız 1500 tl emin olun bunlardan yine iyisi toplanır
  • INTEL CORE I5 3570 SOKET 1155 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI

SAPPHIRE HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

ASUS P8H77-V LE INTEL H77 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

COOLER MASTER ELITE K280 500W MIDT ATX SİYAH KASA

WD 3.5" 500GB CAVIAR GREEN INTELLIPOWER SATA 3.0 64MB CACHE HARDISK

liste bu ben bunu alıyorum arkadaş o zaman :)
  • kesinlikle
  • komple topla
  • quote:

kesinlikle

Dostum selam vatan bilgisayardayim ekran kartıni kasa kaldırmaz diyor buradaki eleman ne diyorsun :-D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.