Şimdi Ara

eskiyi mi yenilemek yoksa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar ya şimdi çok konu var biliyorum bi tane daha eklenecek filan ama elimde exper'den aldıgım (rahat 3-4 yıl olmuştur diye hatırlıyorum ben ama :D ) masaüstü bilgisayarım artık bana yetmiyor diyorumki sistemi güncelleyip parçaları mı yenileyeyim yoksa direk sıfırdan bi kasa mı toplayayım diyorum elimde 1000 - 1500 TL arası bi para var

elimdeki şuanki sistem şöyle :

CPU DualCore Intel Pentium D 925, 3000 MHz (15 x 200)
    Anakart Asus P5VD2-VM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
    Ram 3072 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) (2gb kingston ve 1gb supertalent )
    Ekran kartı ATI Radeon HD 3600 Series (1024 MB) ( powercolor HD3650 modeli )
    Harddisk Hitachi HDS721616PLA380 (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

• usta komple yeniden topla bu sistem toparlanamaz
  •  eskiyi mi yenilemek yoksa

söyle bi sistem yaptım internette ama ne dersiniz ya harddiski eski pc'den alsam diyorum

• Hocam bu sistem yenilenmez çünkü ileriye pek dönük değil örn anakart eski işlemcide öyle iyi bir ekran kartı alsanız işlemci darboğazına girer ramler ddr2 (günümüzde en az 1600MHz 4gb ram rahatlatır sistemleri) anakartınızın pcı-e portlarının hızı düşük bunları bir araya koyduğunuzda yeniden bir sistem toplamak en mantıklısı bu sistemi satıp üstüne az daha ekleyip 1200 1300 tl ye günümüz oyunlarını rahatça oynatacak sistemler toplanır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babajii -- 8 Mayıs 2013; 0:28:01 >
  • Kesinlikle yenilemeniz lazim 2-3 parca kurtarmaz
    Kullanim amaciniz nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tazy21

söyle bi sistem yaptım internette ama ne dersiniz ya harddiski eski pc'den alsam diyorum

INTEL CORE I5 3570K SOKET 1155 3,4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI

ASUS HD7870 DIRECTCU II GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI

ASUS P8H77-V INTEL H77 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ(OC.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

COOLER MASTER ELITE K280 500W MIDT ATX SİYAH KASA

eski sistemdeki hard diskinizi kullanırsanız gayet iyi intel topladım amd toplanıp harddiske bütçe ayrılabilir vatanın %25 indirimi ile 1576 TL stok durumuna göre topladım ekran kartı msi veya sapphire yapılabilabilir

• ya amacım oyunları rahat oynamak özellikle son cıkan oyunları low grafiklerde de olsa takılmadan çalıştırsın ve grafiksel programları zorlanmadan kullanmak ps autocad flash vb.

gokaygogce dediğin gibi vatandan düşünüyorum bende vatan'ın topkapı şubesine gideceğim kardeşim bunu bunu topla diyecegim ama işte neyi toplayacaklarını bilmiyorum bu bahsettiğin sistem hoşuma gitti ama (:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ya amacım oyunları rahat oynamak özellikle son cıkan oyunları low grafiklerde de olsa takılmadan çalıştırsın ve grafiksel programları zorlanmadan kullanmak ps autocad flash vb.

gokaygogce dediğin gibi vatandan düşünüyorum bende vatan'ın topkapı şubesine gideceğim kardeşim bunu bunu topla diyecegim ama işte neyi toplayacaklarını bilmiyorum bu bahsettiğin sistem hoşuma gitti ama (:

Kaba talka bi sistem topladım eğer işlemciye oc yapmayacaksanız işlemcinin 3570 modelini seçebilirsiniz aynıdır sadece çarpan kilidi açık bu işlemcinin.
    Oc ile ilgilenmiyorsanız K modelini almak israf olur
    Anakrttanda biraz kısıp ekran kartını linkte verdiğim kart ile değiştirirseniz harddiskte eklersiniz sisteme tadından yenmez low değil çoğu oyunu high da oynatır hd 7870
    Hd 7850 ile bile crossfire yapıldığında titan seviseyinde bir performans elde ediyorsunuz

INTEL CORE I5 3570 SOKET 1155 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI

SAPPHIRE HD7870 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI

ASUS P8H77-V LE INTEL H77 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 HDMI ANAKART

GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX DDR3 1600MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM

COOLER MASTER ELITE K280 500W MIDT ATX SİYAH KASA

WD 3.5" 500GB CAVIAR GREEN INTELLIPOWER SATA 3.0 64MB CACHE HARDISK

Bu sistemdeki anakartın diğerinden hiç bir farkı yok işlemci belirttiğim gibi K olmayan model ekran kartı asusdan daha performanslı ve daha ucuz ayrıca hdd de mevcut bu sistemde gayet iyi oldu çok iyi performans alırsınız vatanın %25 indirimi ile 1579 TL ye geliyor sizi rahatça 3 sene götürü bu sistem Ayrıca bütün parçalar topkapı da mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babajii -- 8 Mayıs 2013; 1:46:19 >

• Valla kafamdaki tüm soru işaretlerini sildin süpürdün allah razı olsun ama birşey var vatanin %25 indiriminden yararlanmak için haftasonu alacağım bunları değil mi? İndirimden nasıl faydalanacagiz :)

Ayrıca oc ile ilgileneceğimi sanmıyorum kararınca çalışsın makine gerisi önemli değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tazy23 -- 8 Mayıs 2013; 10:21:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Valla kafamdaki tüm soru işaretlerini sildin süpürdün allah razı olsun ama birşey var vatanin %25 indiriminden yararlanmak için haftasonu alacağım bunları değil mi? İndirimden nasıl faydalanacagiz :)

Ayrıca oc ile ilgileneceğimi sanmıyorum kararınca çalışsın makine gerisi önemli değil :)

Evet hafta sonu oluyor. Cuma günleri mağaza ve internet de cumartesi pazar internet üzerinden oluyor. Oc yapmayacaksan 3570 alınabilir. Birde aldığın sistemi ne kadar süre kullanıyorsun bu önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Domatesli Biber

quote:

Valla kafamdaki tüm soru işaretlerini sildin süpürdün allah razı olsun ama birşey var vatanin %25 indiriminden yararlanmak için haftasonu alacağım bunları değil mi? İndirimden nasıl faydalanacagiz :)

Evet hafta sonu oluyor. Cuma günleri mağaza ve internet de cumartesi pazar internet üzerinden oluyor. Oc yapmayacaksan 3570 alınabilir. Birde aldığın sistemi ne kadar süre kullanıyorsun bu önemli

Süre derken yıl mi gittiği yere kadar kullanmak istiyorum malum artık bilgisayar piyasasi hızlı donanım güncellemesi zor

• yeni sistem iyidir. artık o sisteme upgrade yapılmaz. ölü upgrade olur yani değmez

EDİT: F/P SİSTEM İSTİYORSAN, AMD TOPLAYACAKSIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 8 Mayıs 2013; 13:38:04 >
  • rica ederim aklınız takılan başka şeyler olursa sorun yardımcı olmaya çalışırız sorunuzu arkadaş cevaplamış zaten
  • eyvallah ilgi alaka için çok sağol bakalım bi iki hafta içinde halletmeye çalışacağım şu sistemi alabilirim inşallah :D
  • quote:

quote:

Şimdi farkettim hocam yanlışınız olmasın cuma günleri internette cumartesi pazar mağazada oluyor hafta sonu haricinde olan indirimler internete özel zaten hafta sonu gidip satın alındığında indirim den faydalanmak için birşey yapmanıza gerek yok indirimli fiyattan satılıyor tüm ürünler

• hocam yazdım az önce arkadaş yanlış yazmış :) hafta sonu mağazada indirim oluyor hafta içi gitmeyin eliniz boş dönersiniz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

yeni sistem iyidir. artık o sisteme upgrade yapılmaz. ölü upgrade olur yani değmez

Arkadaş ihtiyacı olan şeyleri yazmış (düşük ayarda oyun oynamak ve basit işlemler yapmak) fiyatta koymamış 3570k öneriliyor. Burasıda konu dışına dönmüş iyice ağzı olan konuşuyor.

Bu arkadaş çok haklı senin ihtiyacın olan sistem Amd. Forumda fiyat aralıklarına göre f/p sistemler toplanmış durumda kısa bir araştırmayla bulabilirsiniz.

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: itachi237

quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

yeni sistem iyidir. artık o sisteme upgrade yapılmaz. ölü upgrade olur yani değmez

Arkadaş ihtiyacı olan şeyleri yazmış (düşük ayarda oyun oynamak ve basit işlemler yapmak) fiyatta koymamış 3570k öneriliyor. Burasıda konu dışına dönmüş iyice ağzı olan konuşuyor.

Bu arkadaş çok haklı senin ihtiyacın olan sistem Amd. Forumda fiyat aralıklarına göre f/p sistemler toplanmış durumda kısa bir araştırmayla bulabilirsiniz.

İyi forumlar.

hocam dikkat ederseniz arkadaş yukarıda kendisi bir sistem toplamış ve fiyat 1500 tl seçtiği işlemci intel ben den o fiyatı baz aldım önerdiğim sistemin fiyatı yukarıda amd f/p olarak daha iyi olabilir elbette ama ben kendi topladığı sistemdeki işlemci ye bakarak yola çıktım ayrıca uslübunuza biraz dikkat edin ağzı olan konuşuyor filan burada yardımcı olmaya çalışıyoruz daha iyi öneriniz varsa buyrun yazın kendisi birde amd sistem isteseydi amd de toplardım ama gözüken o ki arkadaş çok fazla sistem güncelleyen ve parçalara ilgili birisi değil intel işlemci uzun zaman kullanımda amd daha iyi olur diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babajii -- 8 Mayıs 2013; 20:24:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gokaygogce

quote:

quote:

Şimdi farkettim hocam yanlışınız olmasın cuma günleri internette cumartesi pazar mağazada oluyor hafta sonu haricinde olan indirimler internete özel zaten hafta sonu gidip satın alındığında indirim den faydalanmak için birşey yapmanıza gerek yok indirimli fiyattan satılıyor tüm ürünler

yanlış hatırlıyorum galiba. ama cuma günü almıştım diye hatırlıyorum ben :) neyse doğruyu bulduk

• olabilir hocam ama cumartesi pazar hem internet hem mağaza cuma günleri sadece internet belki bazen istisnalar oluyodur cuma günleri için
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.