Şimdi Ara

Esp siz aracı satmaya deger mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TempleBar

quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

kasımdan sonra 0 km espsiz araba satılmayacak,

bunun araba fiyatlarına yansıması çok küçük tutarda olur,

o yüzden satıp üstüne çok az daha ekleyip benzinli espli araba sahibi olabilirsiniz.

Sizce dizel corsayı satıp 0 km esp li ibiza style benzinli almak mantikli olur mu?

hocam ibiza diyince biraz mantıksız geldi :/

Clio, Punto, i20 gibi Corsadan daha kaliteli araç alırsanız daha çok memnun kalırsınız,

ibiza, Corsadan bi tık daha kalitesizdir.
  • quote:

quote:

quote:

o yüzden satıp üstüne çok az daha ekleyip benzinli espli araba sahibi olabilirsiniz.

Sizce dizel corsayı satıp 0 km esp li ibiza style benzinli almak mantikli olur mu?

Clio, Punto, i20 gibi Corsadan daha kaliteli araç alırsanız daha çok memnun kalırsınız,

Cevap için teşekkürler, corsayı satıp üzerine biraz daha eklersem 46-47 bin civarı bir bütçe olabilir. Bu bütçe ile ne önerirsiniz? Sizce yıl sonu kampanyalarını beklemek daha mantıklı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cevap için teşekkürler, corsayı satıp üzerine biraz daha eklersem 46-47 bin civarı bir bütçe olabilir. Bu bütçe ile ne önerirsiniz? Sizce yıl sonu kampanyalarını beklemek daha mantıklı olur mu?

hocam şu anda piyasa pahalı gidiyor,

favorime aldığım ilanlar ya satılıyor ya da fiyat yükseltiyorlar,

eğer araç ihtiyacınız yoksa şimdi satın 3 aylık mevduat hesabı açın faizle biraz daha artar,

47 yatırsanız toplam yaklaşık 1800 civarı geliriniz daha olur

yıl sonu kampanyalarıyla C segmenti bir araç alın,

Auris, Astra, C4, Corolla, Leon, Focus, 308

bu araçların baz paketlerini alabilirsiniz.

ben aralarından Corolla'yı tercih ederdim.

2.el çok iyi, LPG uyumu çok iyi, Yakıtı iyi.

• Şehir içi kullanıyosan çok gerekli olmayabilir esp ama sürekli şehir dışı filan geziyosan o zaman gerekli olabilir esp. Zaten yeni yasa ile artık satılan araçlarda esp zorunluluğu gliyo.

• Buyrun sadece ilk kazayı izleyin. FİZİK kurallarına uygun şekilde giden bir araç değil mi ? Hız kurallarına da uygun diyelim 5-6 km ilerideki akrabasına gidiyor . Arkadan geleni gördünüz mü ? Siz ne kadar dikkat etseniz de Trafik değişik parçalar bütünüdür . Bu değişik insan da başkasının hayatını karartabilirdi.

• Dikkatli kullanıldıktan sonra çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
  • Bence yıl sonu değilse de Ekim-Kasım biraz daha iyi fiyatlar olabilir. Eğer sırf güvenlik için araba değiştiriyorsanız (k isadece ESP için bence gerek yok) o halde kaza testindeki donanıma sahip ve tercihen yeni testleri olan bir model seçin. Yan ve perde havayastıkları da çok önemlidir. Bu donanımı eksik modellerin kaza testi yok diyebiliriz. Avrupa'da en çok ~20 gibi bir oranla üretilebilirler, onlar da pek kavşakları olmayan ada ülkeleri gibi yerlerde tercih edilir, geri kalanının da nereye geldiğini biliyoruz ;) Daha düşük orandaki üretimleri Euro-NCAP donanım olarak kabul etmiyor, sonuçları iyi olsa da sitesinde açıklamıyor.
  • Ben sırf Esp yok diye satmam ama araba dizel, senelik 5000 km için değmez, satıp üst sınıf benzinli hem hava yastığı hemde donanım olarak memnun edecek yeni kasa 1.2 TSİ style leon gibi seçeneklere yönelinebilir. Ya da daha fazla km yapmış golf 6 falan bakılabilir.

• quote:

quote:

quote:

Cliio ve Punto corsadan daha mı kaliteli ?

• esp yok diye yepyeni hem de dizel araç satılıp ikinci el alınır mı?
    benim arabamda da yok 4yıldır kullanıyorum çok şükür sert kullandığımdan birkaç kez gerek oldu doğrusu.
    ama sadece bu yüzden satılıp başka ikinciel araç alınmaz keyfini çıkar.
    ha yeni araba alacak olsam espli alırım ama inan satmaya değmez.
    aracın dizel hem de nimet, az kullansan da şimdi sıfır almaya kalksan minimum 50bin b segment dizeller.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweentLyy

quote:

quote:

quote:

Cliio ve Punto corsadan daha mı kaliteli ?

Clio tartışmasız kaliteli de,

Punto bi tık önde diyebilirim.

2 farklı Punto 1.3mj ve Clio 0.9 tCe ve 1.5dCi ve 1 Corsa 1.3 kullanan biri olarak böyle düşünüyorum.

siz farklı düşünüyosanız söyleyin geçin, tartışmak istemiyorum.

• esp belli limitler ya da fizik kuralları içinde savrulmayı önler. aracınızın sınırlarını bilip uygun şekilde yumuşak kullanıyorsanız aranmaz bile. ama uçarım kaçarım, riskli pilotajım var diyorsanız güvenlik paketi tam, 5 yıldızlı bir araçla değiştirebilirsiniz. alınmış dizel araba dizele gerek yok diye satılırsa ikinci zarara girilmiş olunur. ha ben de esp li alsaydım diye çok düşündüm ama zaten ekonomik olsun diye 80-90 la gidip tüketim rekoru kovaladığımdan farkında bile değilim yokluğunun. corsa güzel araba, millet nelere biniyo yine de ölüyo. biraz da kader bu işler. corsa dursun bence...

• Yorum yapan herkese teşekkürler. Fazla zarar ettirmeyecek uygun bir araba denk gelirse degiştirmeye karar verdim ancak acele etmeyecegim. Bu arada bir miktar daha biriktirip C sınıfı almak daha iyi olur sanırım.

• Yıllardır espsiz araca biniyorum, hiç esplik duruma da girmedim, ihtiyacını da hissetmedim, tıpkı aracımda olmasına rağmen otomoatik far sistemi, otomatik silecekler, xenon farlar gibi donanımların gereğini hissetmediğim gibi. Olması iyi bir özellik ama sırf aracımda yok diye, memnun olduğum aracımı satıp ikinci el araç almayı asla düşünmezdim. Araç alırken de esp varmıymış yok muymuş bakacağım en son özelliktir. Ona gelene kadar bir sürü kıstas var daha. motor, şanzıman, ekonomi, sürüş konforu ve keyfi, frenleri, amortisörleri, döşeme kalitesi vs vs.
  • Esp kasko gibidir. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz.

• Esp en az abs kadar önemli bence. İnsanımız güvensiz araçlara binip pisi pisine ölüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 9 Eylül 2014; 11:17:34 >
  • Yıllardır kullanıyorum Esp hic gerekmedi diyenler ... Peki airbag hic gerekti mı ? Yoksa her gun patlatıyor musunuz bir tane ?

Bu isler kader kısmet fıtratında var diyenler haklısınız her sey kader zaten bosuna bu kadar teknoloji geliştiriliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 9 Eylül 2014; 11:19:47 >
  • Geçen hafta Bursa-Bandırma-Çanakkale-Edirne yolculuğumda ESP olmasaydı araçta muhtemelen bunları yazamıyor olacaktım size :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yıllardır kullanıyorum Esp hic gerekmedi diyenler ... Peki airbag hic gerekti mı ? Yoksa her gun patlatıyor musunuz bir tane ?

Bu isler kader kısmet fıtratında var diyenler haklısınız her sey kader zaten bosuna bu kadar teknoloji geliştiriliyor .

Mesajının alıntısı beni de içerdiğinden cevap vereyim; sen benim yukarıdaki mesajımın içeriğinden "bu kadar teknoloji boşu boşuna geliştiriliyor" gibi bir ana fikir elde edebildiysen senin algına bravo diyeyim en kibarca..
  • Herkes sürüş uzmanı olmuş, farzedelim lastik patladı, farzedelim aptalın biri tamponunuza dokundu yüksek hızda ve araba kaydı, yağ ve buz birikintisine denkgeldiniz ne olacak ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.