Şimdi Ara

Eten glofiish x500 ve Samsung i780 arasında kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • birde hiç incelemediğim, bilgi sahibi olmadıgım iphone var
    hepsini bir kenara atıp iphonemi alsam acaba
  • P535'ten i780'e, K-JAM'den Atom'a, sürüyle PPC kullandım, denedim. En son PPC'm Diamond'dı.

Diamond'la bir hafta takıldıktan sonra da 3. kez iPhone almış bulunmaktayım.

Fikirlerim değişmedi, hala Windows Mobile'ın Mac OS X'den üstün olduğunu düşünüyorum.

Fakat bunun yanında, Mac OS X (Yani iPhone), daha stabil, göreceli olarak kullanması daha zevkli, kullanması daha kolay. Fakat geliştirme diye bir kavram yok. Yani ROM update, arayüz değişikliği, birkaç tane dandik temayı saymazsanız tema değişikliği bile yok. Fakat kendi arayüzü uzun bir süre sıkılmadan kullanılmasını sağlayacaktır.

iPhone'da Windows Mobile'daki gibi çevirmeden film izleme yok. Saçma sapan convert işlemleriyle uğraşacaksın. Coreplayer'ın çıkmasına, adam gibi bir versiyonunun gelmesine daha çok var. Ama donanım olarak hemen her PPC'den iyi bir donanıma sahip iPhone. Yani Coreplayer gelirse istediğin filmi atıp izleyebilirsin.

Bluetooth ile veri gönderilemiyor, ben hayatım boyunca 10 kere falan kullandım Bluetooth özelliğini, ama senin için önemli olabilir.

Tasarımı oldukça şık. Burada önerilen her cihazdan daha şık, daha ince.

Fakat veri aktarımı için iTunes'a mahkumsun. Bu kısmı biraz can sıkıcı.

Web'de iPhone'u tek geçiyorum. Diamond aldığımda keyifli yazmıştım ama, bu keyif sık sık takılma ve yavaşlama sorunuyla işkenceye dönüştü. En rahatı, dolayısıyla en keyiflisi iPhone (şu an için). Ama yarın öbürgün bir firma 624 MHz Intel PXA'e ve 3.5 " VGA ekrana sahip bir PPC çıkarırsa iPhone'un papucu dama atılır. Opera 9.5 Safari'den daha iyi bir Browser çünkü, ayrıca Windows Mobile'ın güzel özelliği, bir işlem yapacaksanız, bu işlem için kullanabileceğiniz sürüyle program var.

Flash olmaması büyük eksiklik, sitelerde bazen görüntülenme sorunları yaşanıyor bu yüzden, ama çok da mühim birşey değil Donanımhaber gibi sitelerde takılacaksınız (ben öyle yapıyorum).

Ama en büyük eksisi, iPhone en iyi cihaz, daha iyisini ancak Apple yapabilir, telefonlar iPhone ve diğerleri olmak üzere ikiye ayrılır diyen tikilerin yorumlarını görüp aletten kısa süreli de olsa soğuman olacaktır.

Müzik dinleyeceksiniz de gerek ses kalitesi gerek arayüzüyle seçiminiz iPhone olsun.

Ekranı 320x480 (VGA 640x480), ama renk derinliği olarak daha iyisini göremedim.

Touch Diamond'ı hayalimdeki makine sanıyordum, ama Qualcomm işlemci ve 2.8 " ekran herşeyin içine etti.
    Şu an için benim açımdan iPhone en iyisi.

Ha Windows Mobile kesinlikle tadına bakılması gereken bir işletim sistemi, ama bunu Diamond ile yapmanı önermiyorum, mümkünse performans problemi olmayan bir cihaz ile yapın derim.

Soruların varsa başka sorabilirsin, elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.

Ha bir de dipnot: En kısa zamanda para biriktirip ucuz ve büyük ekranlı bir model alacağım (mesela PDA2K). Çünkü Mac OS X de Windows Mobile da bir kere tadı alındı mı bırakılamayacak sistemler.

Ayrıca Apple'ın iPhone hariç hiçbir ürününü sevmem, ne iPhone ne de MAC. Gerçi MAC'i stabilliği ve arayüzü nedeniyle biraz severim ama hayranı değilim, oyun olmayan işletim sistemi mi olurmuş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 23 Ağustos 2008; 5:15:05 >

• Sn. El Diablo çok teşekkür ederim gerçekten çok profosyonelce açıklamışsınız. Benim için müzik önemli. Günün 24 saati zaten internete girebiliyorum işyerinde günlük 5-6 saat müzik dinleyebilecegim bir telefon iyi olur. sormak istedigim iphonede wort excel dosyalarım üzerinde degişiklik yapabilirmiyim. iTunes ile convert zormu uzun sürüyormu oyun yüklenebiliyormu ayrıca 800liraya kadar telefon alacagım. i780 750liraya 12 taksit bu fiyatlara nakit iphone ve Touch Cruise alabiliyorum hepsini kullanmış olarak siz olsanız hangiisini tercih ederdiniz? biraz çok soru sordum iphone hakkında hiç bir bilgim yok kusurabakmayın ismini dahi bu ay telefon araştırken duydum
  • Rica ederim.

iPhone'da Word veya Excel dosyalarının üzerinde değişiklik yapmayı unut. Sadece görüntülenebildiğini okumuştum bir yerlerde, bir takım programlarla.

iTunes convert için değil veri aktarımı için gerekli, fakat çok hızlı veri aktarımı sağladığını söyleyebilirim.

Filmleri çevirmek de ortalama 1 saat sürüyor.

Benim seçimim o seçenekler arasından iPhone olurdu açıkçası, ama ofis işleri için kullanacaksan iPhone'u eğle. Sadece eğlence faktörü ele alınarak yapılmış bir alet.

Oyun yüklenebiliyor bu arada, Enigmo gibi çok güzel oyunlar mevcut.
  • Seçenekleri Touch cruise ve iphone olarak düşürdüm ikisi için alınık ilanı açtım bakalım hangisi uygun gelirse onu alacagım. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ayrıca bu telefonlardan birini satmak istiyen varsa benimle lütfen irtibata geçsin görüşelim.
  • İş için kullancaksanız CRUISE, entertainment amaçlı kullanacaksanız I-PHONE. İkisi birbirinden çok uzak köşeler, aklınızda olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Enistgok

İş için kullancaksanız CRUISE, entertainment amaçlı kullanacaksanız I-PHONE. İkisi birbirinden çok uzak köşeler, aklınızda olsun.

teşekkür ederim cruise gerçekten incelemelerde hoşuma gitti araştırıyorum ama uygun fiyat bulamıyorum istedikleri ücrete diamond alınabiliyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kahraman076

quote:

İş için kullancaksanız CRUISE, entertainment amaçlı kullanacaksanız I-PHONE. İkisi birbirinden çok uzak köşeler, aklınızda olsun.

teşekkür ederim cruise gerçekten incelemelerde hoşuma gitti araştırıyorum ama uygun fiyat bulamıyorum istedikleri ücrete diamond alınabiliyor...

Tek bir öneri, Qualcomm işlemcili her cihazdan uzak dur.

Berbat bir performansa sahip bu işlemciyi kullanan cihazlar, taa 2004'te çıkmış PDA2K (ki bu makinede de 128 MB RAM var, istersen gözden geçirebilirsin), Diamond'a da, Cruise'a da, TYTN II'ye de taş çıkartacak performansa sahip.

Her tür işlemcili cihazı al ama Qualcomm'lu cihaz alma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 23 Ağustos 2008; 21:51:27 >

• SN. El Diablo'ya pek katılamayacağım. Tabii ki Qualcom işlemciler OMAP'ın katır gücüne denk değiller( Fakat kardeşim K-jam'deki Texas İns. OMAP işlemci nedir öyle, keza benim eski ORBIT).

Fakat oyun oynamak fotoğraflara takla attırmak gibi derdiniz yoksa son derece güzel performansa sahip cihazlar. K-Jam, ORBIT, ORBIT II kullandım. Elimden ETEN m serisi cihazlar da geçti hiçbirinde sıkıntı yaşamadım.

PDA2K ise INTEL'in adını hatırlayamadığım 520 Mhz.lik bir işlemcisini kullanıyordu, tabii ki kuvvetli işlemci. Ama Şu an piyasanın hakimi olan HTC, Qualcom işlemcileri tenkit almak için kullanmıyor sanırım. Stabilite vs.. konularında araştırmaları eminim vardır. Eğer problem olsaydı INTEl 520 mhz. işlemci ile çıkartırlardı cihazları. vs. vs.

Sonuçta bakın yine aynı konuya dönüyoruz, ihtiyacınız ne ise ona göre şekillendirin alacağınız cihazı.
  • Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar
    Gitti Gidiyordan biraz önce HTC Touch Diamond alımı yaptım 1 aylık yurtdışı telefon
    Bakalım memnun kalmassam birkaç ay sonra 3G İphoneye geçerim hem bu arada piyasası oturmuş olur.
  • Güle güle kullanın, umarım çok para vermemişsinizdir.
  • quote:

Güle güle kullanın, umarım çok para vermemişsinizdir.

teşekkür ederim fiyat çok iyiydi bu fiyata gitti gidiyordan cruise bille alamamıştım.
  • Güle güle kullanın .
  • quote:

SN. El Diablo'ya pek katılamayacağım. Tabii ki Qualcom işlemciler OMAP'ın katır gücüne denk değiller( Fakat kardeşim K-jam'deki Texas İns. OMAP işlemci nedir öyle, keza benim eski ORBIT).

Fakat oyun oynamak fotoğraflara takla attırmak gibi derdiniz yoksa son derece güzel performansa sahip cihazlar. K-Jam, ORBIT, ORBIT II kullandım. Elimden ETEN m serisi cihazlar da geçti hiçbirinde sıkıntı yaşamadım.

PDA2K ise INTEL'in adını hatırlayamadığım 520 Mhz.lik bir işlemcisini kullanıyordu, tabii ki kuvvetli işlemci. Ama Şu an piyasanın hakimi olan HTC, Qualcom işlemcileri tenkit almak için kullanmıyor sanırım. Stabilite vs.. konularında araştırmaları eminim vardır. Eğer problem olsaydı INTEl 520 mhz. işlemci ile çıkartırlardı cihazları. vs. vs.

Sonuçta bakın yine aynı konuya dönüyoruz, ihtiyacınız ne ise ona göre şekillendirin alacağınız cihazı.

Teşekkür ederim hocam güzelce açıkladığın için. PDA2K 400 MHz Intel PXA 263 işlemci kullanıyor. Acharad hocamdan aldığım bilgilere göre Qualcomm'lar az enerji harcadığı için tercih edilmiş, fakat Web'de gezinecekseniz, Scroll yapacaksanız kolayca eksikliği hissedilmekte.

Problem şu, 520 MHz Intel PXA'e Diamond'ın 950 mAH'lik pili dayanmazdı. Şu haliyle bile pil ömründen şikayetçi olunan Diamond herhalde yarım gün anca giderdi.

Velhasıl, her tür işlemde asla ve asla Qualcomm önermiyorum, Samsung olur, PXA olur, OMAP bile olur. Ama Qualcomm'dan çok çektim ben.

• quote:

Orjinalden alıntı: El Diablo

Problem şu, 520 MHz Intel PXA'e Diamond'ın 950 mAH'lik pili dayanmazdı. Şu haliyle bile pil ömründen şikayetçi olunan Diamond herhalde yarım gün anca giderdi.

Velhasıl, her tür işlemde asla ve asla Qualcomm önermiyorum, Samsung olur, PXA olur, OMAP bile olur. Ama Qualcomm'dan çok çektim ben.

Bu arada gerçekten de 900 m Ah lık güç kaynağının neden seçildiği hakkında teknik bilgisi olan var mı.?

İş için kulananlara, "cradle" tavsiye ediyorum. Amazon veya e-bay dan 30-40 YTL'ye geliyor. Pili bitecek, şarj edilecek, eşitlemeyi unuttum, ıvır zıvır işlerinden kurtulursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.