Şimdi Ara

Eten glofiish x500 ve Samsung i780 arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Eten x500 veya Samsung i780 ikisinden birini bu hafta hepsi buradadan alacagım hangisini tercih etmeliyim? aslında i780 siparişi verecegim ama tek düşündüren ekranı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• X500 daha ağır basıyor.
    X500'de 802.11b/g var, i780 de ise sadece 802.11b, hem ekranı küçük 2.55''
  • Samsung i780, Eten X500'den daha üstün bir cihaz...Ekran çok fazla da küçük değil bence, oldukça güzel bir ekrana sahip.
    Ekran kalitesine bakmanız bence daha yerinde olur...

Bir de şunu merak ettim, Eten X500 piyasada var mı hala ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 20 Ağustos 2008; 3:14:12 >
  • Samsung i780, Eten X500'den gerçekten daha üstün bir cihaz bugün mobile review, gsm arena incelemelerini okudum
    kararımı i780 olarak verdim inşallah ekranı gözüme küçük görünmez... yardımlarınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone18 -- 20 Ağustos 2008; 11:35:47 >
  • İkisi birbirinden çok farklı cihaz ama bir karşılaştırma isterseniz buraya bakın.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=1764&idPhone1=2124

Eğer GPS vs meraklıysanız samsung sizi şişirir. Ekran 2.55 inch ve gps alıcısı yok. İş için kullancaksanız Eten sizi şişrebilir. İşlemci hızı ve ram. Ama ben overclock'u çakarım derseniz o zaman tavsiye ederim. güzel cihazdır. Hele ki X500 plus ise daha da iyi..

Samsung kullanmadığım için yorum yapamam ama bu cihazın yeni bir ürün olduğunu da aklınızdan çıkartmayın. 1-1.5 yılda teknolojideki fark çok büyük.

Nihayetinde, ihtiyaçlarınıza göre şekillendirin isteğinizi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Enistgok

İkisi birbirinden çok farklı cihaz ama bir karşılaştırma isterseniz buraya bakın.

Eğer GPS vs meraklıysanız samsung sizi şişirir. Ekran 2.55 inch ve gps alıcısı yok. İş için kullancaksanız Eten sizi şişrebilir. İşlemci hızı ve ram. Ama ben overclock'u çakarım derseniz o zaman tavsiye ederim. güzel cihazdır. Hele ki X500 plus ise daha da iyi..

Samsung kullanmadığım için yorum yapamam ama bu cihazın yeni bir ürün olduğunu da aklınızdan çıkartmayın. 1-1.5 yılda teknolojideki fark çok büyük.

Samsung'da GPS alıcısı var, A-GPS'e de sahip.

• Samsung'u kullanma fırsatım olduça güzel bir cihaz, görebildiğim kadarıyla tek problemi ekranı, benim yüklediğim 2 oyunda ekranın sol üst köşesinde açıldı dolayısıyla düzgün çalışmadılar. Ama iş için kullanılacaksa çok başarılı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: johnmason

Samsung'u kullanma fırsatım olduça güzel bir cihaz, görebildiğim kadarıyla tek problemi ekranı, benim yüklediğim 2 oyunda ekranın sol üst köşesinde açıldı dolayısıyla düzgün çalışmadılar. Ama iş için kullanılacaksa çok başarılı.

telefonda oyun oynamam fazla programda yüklemem benim için önemli olan ekranın göze küçük görünmesi resimlerde küçük görünüyor
    ekranlarını begenmedigim için bu hafta samsung i750 ve iki haftalık i120 sattım kararsızlığım bu yüzden 2.65 inch olsa düşünmeden alacagım. Kullanan arkadaşlar ekran boyutu rahatsızlık veriyormu program ve oyun açısından degil görünüm olarak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kahraman076

quote:

Samsung'u kullanma fırsatım olduça güzel bir cihaz, görebildiğim kadarıyla tek problemi ekranı, benim yüklediğim 2 oyunda ekranın sol üst köşesinde açıldı dolayısıyla düzgün çalışmadılar. Ama iş için kullanılacaksa çok başarılı.

telefonda oyun oynamam fazla programda yüklemem benim için önemli olan ekranın göze küçük görünmesi resimlerde küçük görünüyor
    ekranlarını begenmedigim için bu hafta samsung i750 ve iki haftalık i120 sattım kararsızlığım bu yüzden 2.65 inch olsa düşünmeden alacagım. Kullanan arkadaşlar ekran boyutu rahatsızlık veriyormu program ve oyun açısından degil görünüm olarak?

i780 kullandım. gayet basarılı bir cihaz. tavsiye ederim. ekran görünüm olarak gayet iyi. tek eksisi güneş ışığında ekranı cok zor goruyorsun. ama diger çoğu telde de zaten bu aynı.

• O A-GPS assisted GPS bizim bildiğimiz- kullandığımız GPS değil. Baz istasyonlarına göre çalışan bir GPS'e ek çabuk konumlama yöntemi.

Ekşisözlük'den alıntıdır:
    "bunu anlayabilmek için önce gps'in nasıl çalıştığını anlamak gerekiyor:

assisted gps kullanımında:
    - ne gps alıcısı, ne de sunucu tarafından uydulara bir şey gönderilmez (normalde de gönderilmez)
    - sunucu ya da baz istasyonu kendi yerini yayınlamaz
    - sunucu telefondan gelen sinyalleri kullanarak telefonun tam yerini bulmaz.
    neler olabilir peki?
    + sunucu baz istasyonu bilgisine bakarak o an alıcının yaklaşık konumunu bulur. alıcıya yakın uyduların konum ve yörünge bilgilerini + saati gönderir. böylece alıcının bunları uydudan beklemesine gerek kalmaz. sinyal daha çabuk alınır.
    + normalde alıcının yapacağı karmaşık hesaplamaları sunucu yapabilir. böylece alıcının yalnız sinyal alıp bunu sunucuya aktarması yeter. hesaplar daha çabuk yapılır. maliyet de düşer."

Edit: Alıntı yapıp tam okumayınca edit gerekti kusura bakmayın.

Üstelik ekran boyutu nedeniyle kolayca çalışmaz navigasyon programları . Ha..çözümü yok mu ..elbette ki var..

quote:

Orjinalden alıntı: El Diablo

quote:

İkisi birbirinden çok farklı cihaz ama bir karşılaştırma isterseniz buraya bakın.

Samsung'da GPS alıcısı var, A-GPS'e de sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enistgok -- 22 Ağustos 2008; 7:51:45 >

• Samsung i780 cihazda dahili olarak GPS donanımı var,
    Bir de sanırım hediye olarak Route 66 Navigasyon programı veriliyor...

A-GPS denen şey Yardımlı GPS 'dir, (Yardımlı Global Konumlandırma sistemi) bu sistem GPS donanımına destek amacıyla kullanılır,
    Uydu tespiti sırasında cihaza destek olur. Bu sırada cihaz bir Sunucuya bağlanarak , uydu bilgilerini alır.
    Bir donanım değildir...

A-GPS Uydulara bağlanma süresini kısaltır, dolayısıyla A-GPS bir yardımcı sistemdir ve sanırım son çıkan cihazların hepsinde mevcut.

Bağlanmak ve GPS donanımına destek olmak için GPRS kullanıyor, yani bir şekilde İnternete erişim yapmak zorunda ve bir miktar ücrete tabi olmak zorunda, sanırım çok uçuk bir bağlantı ücretine sebep olmuyor. Bunun ayarları da cihaz üzerinden yapılıyor

Yani her durumda A-GPS , Dahili GPS donanımına destek olmak amacıyla hazırlanmış bir veri aktarım hizmetidir diyebiliriz.
    Kılavuzlu GPS de denebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technological -- 21 Ağustos 2008; 1:40:52 >

• quote:

Sanırım Java oyunlardan yüklemişsin, Java oyunların bazıları dediğin gibi ekranın bir bölümünde çalışıyor, hiç yükleme bence daha iyi
  • Samsung i780 siparişimi iptal ettirdim Samsung i780 ile ilgili bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.
    HTC Touch Cruise almayı planlıyorum herhalde samsungtan çok daha iyidir satmak istiyen benimle irtibata geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alone18 -- 22 Ağustos 2008; 22:18:00 >
  • Çok ama çok isabetli bir seçim.

Bahsettiğiniz iki cihazdan da fersah fersah ileride harika bir cihaz . Ben de muadili olan ORBIT II kullanıyorum. Sormak istediğiniz birşey olursa beklerim.

İkinci eli için ilan veren bir üye vardı forumda, verdiği fiyat hiç de fena değil.

Sıfır almaya kalkmayın, saçmasapan bir fiyatla satmaya kalkıyorlar. Kimse de vergi - gümrükden bahsetmesin. Gümrük tarife cetvelinden bu cihazlar için uygulanana vergi fon oranına bakın da atılan kazığın ebadını görün.
  • quote:

Çok ama çok isabetli bir seçim.

Bahsettiğiniz iki cihazdan da fersah fersah ileride harika bir cihaz . Ben de muadili olan ORBIT II kullanıyorum. Sormak istediğiniz birşey olursa beklerim.

İkinci eli için ilan veren bir üye vardı forumda, verdiği fiyat hiç de fena değil.

Sıfır almaya kalkmayın, saçmasapan bir fiyatla satmaya kalkıyorlar. Kimse de vergi - gümrükden bahsetmesin. Gümrük tarife cetvelinden bu cihazlar için uygulanana vergi fon oranına bakın da atılan kazığın ebadını görün.

Sıfır alınan ürünlerin haddi hesabı yok, benim gerçekten ihtiyacı olup da alanlara lafım yok ancak , inanılmaz bir israf var ülkemizde insanlar ne gümrük dinliyor ne de pahalılık dinliyor, peynir ekmek gibi satılıyor cihazlar , zarar etme pahasına da birkaç hafta kullanılıp satılıyor, çok yazık !

• quote:

Hocam lütfen yanlış bilgi vermeyelim.

Ekran, tasarım, arkasındaki destek ile ikisinden de önde olduğu aşikar, fakat asla ve asla i780'in işlemcisiyle başedemez. Daha VGA filmleri oynatamayan bir cihaz çünkü. i780 ise şu andaki en hızlı işlemcilerden, belki de en hızlısı olan 624 MHz Intel PXA 310'a sahip. Qualcomm'dan ben de dahil olmak bir üzere bir sürü insan şikayetçi.

Ayrıca i780 daha ince, klavyesi var, Touchpad'i var...

Demek ki fersah fersah ileri değilmiş.

Ha i780'in de ekran sorunu var, bana göre ikisi de çok iyi bir cihaz değil, eksiklikleri var, ikisini de tercih etmezdim şahsen. Ama fersah fersah ileri demek de doğru değil.

• quote:

teşekkür ederim bende ikinci el arıyorum gitti gidiyorda yurt dışı olanlara 6taksit 800lira teklif ettim ama satan olmadı ikinci el fiyatlar çok yüksek garantili diamond fiyatı istiyen bile var hiçbir telefonu alt aydan fazla kullanmadıgım için sıfır düşünmüyorum hatta burda alınık olarak ilan açtım bakalım bulabilecekmiyiz tekrar teşekkür ederim.

• i780'in fiyatı gerçekten cezbedici sıfır garantili 750liraya 12 taksit alabiliyorum
    ikilemde kalmamın en büyük nedeni bu ayrıca 800liraya alabilecegim fazla seçenekte yok
    HTC Tytn II ve 614c çok itici geldi tabi incelemelerdeki fotağraflarında bu kanıya vardım
    garantili 2aylıkHTC Tytn II 750liraya 614c 550liraya satanlar var bakalım artık en geç pazartesiye kadar birtanesini alacagım
    bu ay i120 ve i750 almıştım uygun fiyata sıfır ama hiç hoşlanmadım aynı hatalara düşmek istemiyorum burası küçük şehir inceleme şansım olmadığı için karar vermem zorlaşıyor...
  • Kararsız kalanlar HP 914c cihazı da düşünebilirsiniz, güzel cihaz ancak teknik bilgileri tam detaylı öğrenemiyoruz, bazı sitelerdeki bilgiler birbirini tutmuyor, çoğu sitede sıfır ve garantili 800 YTL'ye satılıyor, bakın isterseniz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BAĞATUR

Kararsız kalanlar HP 914c cihazı da düşünebilirsiniz, güzel cihaz ancak teknik bilgileri tam detaylı öğrenemiyoruz, bazı sitelerdeki bilgiler birbirini tutmuyor, çoğu sitede sıfır ve garantili 800 YTL'ye satılıyor, bakın isterseniz...

teşekkür ederim onuda incelemiştim. samsungda terettüt etmemin nedeni ekran küçüklügü olduğu için 914c ilgi çekici gelmiyor
    ayrıca hp ve asuslar sıkıntılı cihazlar üretiyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.