Şimdi Ara

Eternetle ağa yazıcı bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Utax CD1018 fotokopi/faks/yazıcı cihazımız var ve bunu direk eternetle hub'a bağlayarak ağdaki bilgisayarları kullanarak çıktı almak istiyoruz. Bunu yapmak için yazıcının menüsünden ip adresini 192.168.1.99 olarak, subnet mask 255.255.255.0, default gateway 192.168.1.1 olarak ayarladım (ağdaki diğer bilgisayarlarda da ip adresleri 192.168.1.2,3,4,5... şeklinde gidiyor diğer ayarlar da aynı) yazıcının sürücüsünü bilgisayara yükledim ama adres olarak 192.168.1.99 yazmama ve yazıcı eternet kablosuyla hub'a bağlı olmasına rağmen yazıcı bulunamadı uyarısı alıyorum. Acaba nerde yanlışlık yapıyorum?

• Konuyla ilgili bilgisi olan kimse yok mu??
  • ping leyince yanıt alabiliyormusun

başlattan cmd yaz

ping 192.168.1.99 yaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

ping leyince yanıt alabiliyormusun

başlattan cmd yaz

ping 192.168.1.99 yaz

ben yazıcı üzerinden ip ayarını yapmama rağmen kapatıp açınca ipsi değişmiş ipsi 192.168.1.2 olarak gözüküyor 192.168.1.2 olarak ping atınca yanıt alıyorum. Yazının ipsini sabit olarak ayarlayamıyorum herhalde :S
  • son olarak yazıcı menüsünden DHCP off olarak ayarladım ve ip yi 192.168.1.99 olarak aldı, bilgisayardan yazıcı ekleme ayarlarından bu ip yi yazınca yazıcıyı gördü ve kurulum tamamlanınca "Cihaz kapalı ya da otomatik yapılandırmayı desteklemiyor. Varsayılan ayarla yazdırma gerçekleştirebilirsiniz." şeklinde bir uyarı verdi ama sınama sayfası yazdırmada bir problem olmadı, 2 sayfalık bir belgeyi de düzgünce yazdırdı. şimdilik yazıcı düzgün çalışyor gibi görünüyor.
  • dhcp yi off yapman printerin bağlı olduğu router/modem deki ip havuzundan otomatik ip almasını iptal eder yani elle manuel vermiş olduğun 192.168.1.99 ip si geçerli olur.

çıktı verdiğine göre sorunsuz çalışıyor gözüküyor.
  • Evet dediginiz olayi bilmiyordum, iki gundur sorunsuz sekilde cikti alabiliyoruz. Boylece deneyerek ogrenmis oldum. Yardim ettiginiz icin tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.