Isletim sisteminden bagimsiz olarak bilgisayarima takili bi ethernet kartinin BIOS veya hardware ayarlariyla calismamasini istiyorum. Nasil yapabilirim?
kusura bakma ama sorun biraz saçma geldi. sorununu detaylı ve açıklayıcı ve bir örnek vererek sorarsan bilgimiz ışığında sana yardımcı oluruz.
Selam
İlk anakartının markasını yazsaydın ve üzerindeki ethernet kartı onboardmu bunu mu iptal etmek istiyorsun yoksa pci slota takılı olan ethernet kartını iptal etmek istiyorsun. Sorunu dikkali sor istersen ona göre çözümünü yazalım. Kolay gelsin.
Anakartim ASUS P4PE/L. PCI ile takilmis karti disable etmek istiyorum.
kardeş ethernet kartın onboard ise setup gir onboard ethernet disabled de eğer pcı yuvasına takılı ise ya windowstan devre dışı bırak yada kartı sök Kolay gelsin.
Tekrar selamlar,
Oncelikle sorun sacma demek dogru olmaz. Ama durumu orneklemede fayda var. Bilgisayarimdaki PCI ethernet kartini setup'tan disable etmeliyim ki Linux veya Windows acili olsun, sisteme giren kullanici o karti kullanamasin.
Bilgisayardaki parcayi sokmemem ve isletim sistemimden disable etmemem cok onemli.
boyle bır ozellık oldugunu dusunmuyorum... on board olsa tamam da... bıos tan herhangı bır pcı yuvasını ıptal edebılırmısın bılmıyorum....
abi ne demek şimdi pci slota takılı ethernet kartını disable etmek istiyorum, tutkallamı yapıştırdın sök gitsin ya çokmu zor, çıkar yuvasından al sana en doğal disable, yada sağ tıkla bilgisayarımı aygıt yöneticisinden "aygıtı devre dışı bırak de" ya ben olayı tam anlamadım yada kusura bakma senin sorun biraz saçma geldi bana
Arkadaslarim,
Kart IRQ 2'de. Acep pci kesiyorum 2.slotu calistirmama gibi bi secenek setup'ta var mi?
Olayin gelisimini anlatayim: Etherneti belli araliklarla kapatip acmam lazim. Kasayi Ac/kapa Artema yapmak istemiyorum. Surekli isletim sistemi degistiriyorum.
Sizler bu isin uzmanisiniz, pirisiniz. Boyle bi gereksinim var ve sartlar boyle. Bu kosullarda yardim edebilirseniz cok mutlu olurum...
Bileniniz varsa boyle bisi var veya yok desin. Arastirayim. Suan icin elle tutulur bisiler bulamadim.
o zamana setupla falan hiç uğraşma xp kullanıyorsan bilgisayarım sağ tıkla özellikler + donanım + aygıt yöneticisi oradan ağ bağdaştırıcısını yani ethernet kartını sağ tıkla devre dışı bırak de ethernet kartın devre dışı,
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme