Şimdi Ara

Ethernet kablo bağlantısı hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu işten anlayan arkadaşlara bir sorum olacak. Router ın yerini değiştirmek istedim bugün fakat kablo dar bir delikten geçtiği için RJ45 konnektörü kesip kabloyu yerinden çıkarıp tekrar bağlayacaktım ki birşey farkettim. Konnektörde sadece 4 tane kablo vardı onlarda slot sırasına göre 1.turuncu/beyaz 2.turuncu 3.mavi/beyaz ve 6.sırada mavi olmak üzere toplam 4 tane. internette biraz araştırdım ama buna benzer bu sırada bir bağlantı bulamadım. karşıma ya t-568a yada t-568b tipi bağlantılar çıkıyor. sorum şu ki bu bağlantı normal mi? yeniden bağlarken yine aynı sırada ve renkte mi bağlayayım?

not: internet servis sağlayıcıdan ethernet kablosu ile geliyor, ethernet kablosunun rj45 ucunu evde bizzat yaptılar.

• Merhabalar kaliteli kablolarda ihtiyac halinde kullanilir diye 4de ye tane cift bulunsa da yalnizca 2 cift veri aktarimi icin kullanilir. Siz 568b nin semasina gore turunculari semadaki turuncuya mavi cifti de semadaki yesil portlara takin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inuh kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler öncelikle. resimdeki şemayı ve benim şuanki setup ı karşılaştırırsak,

1 ve 2 nolu slotlar bendekiyle örtüşüyor geri kalanınıda bendeki 3. slottaki mavi beyazı 5.slota, 6.slottaki maviyide 4 e çekeyim doğru mu anlamışım acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orienttt

cevap için teşekkürler öncelikle. resimdeki şemayı ve benim şuanki setup ı karşılaştırırsak,

/>

1 ve 2 nolu slotlar bendekiyle örtüşüyor geri kalanınıda bendeki 3. slottaki mavi beyazı 5.slota, 6.slottaki maviyide 4 e çekeyim doğru mu anlamışım acaba ?

hocam 1-2-3-6 ya takacaksın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.