Şimdi Ara

Ethernet Kablosu Almam İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün eve internet çektim ama kablo kısa kaldı benim odamla modem arasında 10 metre var bende 10 metrelik bir ethernet kablosu almayı düşünüyordum ama almadan önce forumda açılmış konuları tek tek dolaşıp bu konu hakkında bilgi aldım fakat bu konular 3 4 yıl öncesine ait bu yüzden bu konuyu açtım acaba hangi tür kabloyu almalıyım ? Cat 5 ? Cat 6 ? Ben Cat5 , utp , 23, 24awg gibi bir kablo var ise almayı düşünüyorum sizce nasıl bir tanesini tercih etmem gerek ?

Hız: 24 mbps.
    Ethernet kart modelimi bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ev kullanımı için cat5 yeterlidir ama zaten aralarında 3-5 lira oynuyor ben olsam cat6 alırım
  • JTijeL J kullanıcısına yanıt
    Cat5 Mbit, Cat6 Gbit bağlantı hızına sahiptir fakat evde herhangi bir iç ağ kullanmadığınız için bütçenize uygun olanı seçebilirsiniz. UTP, FTP gibi özellikler kabloların iç dizaynıyla alakalıdır. UTP kablo genelde en ucuzudur, normal bakır tellerden oluşur, FTP ise aynı kablonun içinde plastik ayraç ve folyo olanıdır. Şirketlerin sistem odaları gibi yerlerde tercih edilebilir, paraziti azaltır vb...

Kısacası evde kullanmak için Cat5 (tercihen Cat5e) kullanılabilinir. Cat5e Cat5 ucuzluğunda, Cat6 hızındadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.