Şimdi Ara

'Ethernet Kablosunu Takın' Sorunu ACİL YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • kablo net kullanıyorum ve win7 kurulu.İnternetim online oyunlardayken kafasına göre gidiyo ve reset atmadan gelmiyo
    Ethernet kablosunu takın diye uyarı veriyo fakat ethernet kablosu takılı ve modemde de takılı olduguna dair ışığı yanıyo.Modemi resetlemek vs. hiçbir işe yaramıyo

En kısa zamanda yardımlarınızı bekliyorum

• Başka bir kabloyla denedinmi hiç? Belki içte kopukluk vardır
  • hiç sanmıyorum ama onu da denerim
  • arkadaşında söylediği gibi kablolarda da sorun olabilir bilgisayarında virüs de olabilir
  • tarattım ama virüs falan bulamadım :/
  • Biraz araştırdımda sanırım modemden kaynaklı bir sorun bu aynı sorundan muzdarip kişiler var. Modem yeni mi acaba?
  • modemim bayağı bi eski ; yanlış hatırlamıyosam 7 yıllık
  • quote:

Orijinalden alıntı: XcRoyaL

modemim bayağı bi eski ; yanlış hatırlamıyosam 7 yıllık

TTnetin yeni verdiği modemlerde böyle bi sorun oluyormuş ama ondan değil demekki. Kabloyu değiştirip denediniz mi?
  • kablo ile ilgili olduğunu sanmıyorum, online oyunlara girmeyince kopma sorunu yaşamıyorum
  • Şunu denemenizi önerebilirim.

* PC üzerindeki ethernet girişindeki pinlerin eğik,yamulmuş olup olmadığını kontrol edin. Aynı şekilde modemin girişinide kontrol edebilirsiniz. Teki bile eğik olsa böyle bi sorun yaşatabilir size.
  • pinleri kontrol ettim ve modemi söküp takınca aynı sorunlar karşılaştım, ethernet kartı girişinden ethernet kablosunu biraz zorlayarak sokunca net geldi umarım sorun çözülmüştür şimdi deneme yapıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XcRoyaL -- 15 Mayıs 2011; 20:18:36 >
  • normalde internete girişte sorun yok da sadece online da varsa, kablo ile ilgili değildir diye düşünüyorum. bilgisayarınızda internete çıkışları kontrol eden program, o oyun için internet bağlantı ayarlarını kısıtlıyor ve zararlı birşey tesbit ediyorsa giriş/çıkışları kilitliyor olabilir. kullandığınız firewall, windows defender, antivirüs vs devre dışı bırakıp, o şekilde bir deneyin.
  • sorun modemden kaynaklanıyor olabilir
  • büyük ihtimal modemden. ama kablolarda yada girişte bi sorun olabilir diye düşünüyorum. ya da temessızlık sorunu vb.
  • Her türlü teknik olayda olması gerektiği gibi, basit bileşenlerden başlayıp, komplike olanlara doğru kontrollü deney yaparak test etmek lazım.. Basit olan burada farklı bir kablo kullanmak, farklı bir modem kullanmak, antivir yazılımını devre dışı bırakmak, vs diye devam eder..
  • işletim sistemini değiştir bi de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.