Şimdi Ara

Ethernet kartı ile wifi arasında bir tür çakışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Evimde epeyce internet kullanan aygıt var. Dolayısıyla gönlüm ister ki hepsi aynı network üzerinde çalışsın. Telefonumdan TV me bilgisayarımdan diğerine rahat rahat ne istersem atayım. Ne yazık ki işin başından beri sürekli bu konuda bir sorunum var ve ayarı yapman sırasında bir süre işleyen ağ, bir süre sonra Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok hatası veriyor. Ağ haritası resimdeki gibi:

Detaylı anlatmam gerekirse de, evin girişinde bir Superonline kablosuz + 4 portlu bir fiber modem var

Oradan kablosuz bağlarsam cihazlar arasındaki veri transferi de 1 mbyte saniye civarında kalıyordu. Buna karşın kablolu olursa ağ içi hız uçuyor. Lakin kablo da çekmek istemiyorum çünkü salonda da bir bilgisayar, bir uydu alıcı, bir tv var- çalışma odasında bir bilgisayar ve bir de gezici laptop var. Salona kablo hiç olmaz zaten.
    Ben de powerline adaptörlerden aldım 4 tane. (İki çift) TV nin oradaki prize bitane çalışma odama bir tane ve bir de router ın yanına.

Router interneti prizden her prize yolluyor- cihazını prize tak çalıştır- çalışıyor.

Fakat tabi 3 cihaz salonda 2 de çalışma odasında olunca çalışma odama bi 10 lu switch (Uptech marka) salona da eski 10lu 3com marka switch taktım. Önemi olur mu bilmem ama 3com olan 100 mbit - uptech olan 1000 mbit.

Salondaki powerline adaptör 3com switche bağlı- oradaki üç cihazda bu switche bağlı. Benzer bir yapı da çalışma odasında var. Aslında her cihaz çalışıyor. Ama zaman zaman sınırlı bağlantı falan diyor. Kablolu bağlantıda ünlem olup ardından laptop özellikle kablosuza geçiyor.

Bunu engellemek için elle IP yapılandırayım dedim.

A bilgisayarını 192.168.1.5 yaptım
    B laptop etherneti 192.168.1.6 yaptım
    Ağ geçidine routerın adresi olan 192.168.1.1
    Zaten subnet mask 255.255.255.0 oluyor
    Google DNS lerini yazıyorum.

Bir süre çalışıyor ardından laptop ünlem gösterip kablosuza geçiyor.- kablosuz istemiyorum yavaş çünkü. Ama tabi o da her an açılabilir olsun. Laptop kablosuza da bir IP vereyim dediğimde 192.168.1.7 falan aynı şekil devam edince bir hata mesajı veriyor. Aha şu sitedeki hatayı veriyor:

http://forum.notebookreview.com/networking-wireless/365945-warning-multiple-default-gateways-intended-provide.html

Yani birden fazla ağ geçidi iki tek bir ağ üzerinde çoğaltma için kullanılır ve ancak ayrı ağlar üzerinde ise doğru çalışır.
    Devam et dediğinde işler karışıyor ve bir anda kendi kendine subnet mask 255.255.0.0 oluyor- IP de benim kullandığım 192.168.x.x aralığı yerine -şu an yapamadım o yüzden rakamları atıyorum ama- 169.172... falan gibi başlayan bir IP aralığında çıkıyor. Gateway zaten yok yazsan da kabul etmiyor. Subneti söyledim benim sistemle farklı. Tabi hiç bişey birbirini görmüyor.

Ancak otomatik diyeceksin. Ama onu da istemiyorum çünkü IP leri sabitlemek istiyorum özellikle bu cihazlarda. IP kafasına göre değişince de kayıtlı IP ile erişmek isteyen bir aygıt olunca bulamıyor aletleri.

Bu düzende bir şekilde iki subnet mi olmuş oldu acaba. TV mesela hep bir aleti görüyor diğerini görmüyor. Başka bir gün ötekini görüp diğerini görmüyor. Değişmesini aklım almıyor. Sürekli tanıla - resetle demek standart oldu.

Bu şemaya bakıp kurduğum düzende yanlış birşeyler olduğunu söyleyebilecek biri var mı?
    HP network yazıcımda bu adresi verirdi bazen çalıştırana kadar akla karayı seçerdim.
     Ethernet kartı ile wifi arasında bir tür çakışma

• Hmm, aklima gelen iki ihtimal var, eger powerline cihazlarda DHCP sunucusu varsa ve birisi acik kaldiysa buna neden olabilir, modem disinda farkli bir ip dagitmaya calisiyor olabilir. ikincisi ise powerline cihazlari arasindaki baglanti kopuyor olabilir. powerline cihazlarin kullandigin agdan bagimsiz olarak kendilerine ait bir ip si olmali (senin agin ile ayni da olabilir) . Modeme dogrudan bir makine baglayip sorun yasadiginda powerline cihaza ping atip atamadigini kontrol etmek ile basla oncelikle. Bu arada; gateway konusu da birden fazla gateway tanimlandigi icin olabilir. bu durumda muhtemelen wireless ve kablo ayni anda tanimli oldugu icin bu uyariyi aliyorsundur. bu halde de calisiyor, ancak problem cikartiyor arada. zaten hata degil uyari verdigi mesaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 30 Aralık 2013; 0:08:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.