KONUYA BASLAMADAN AYNI KONUYU TEKNİK SERVİS CEVAPLAR BÖLÜMÜNEDE YAZDIM TABİİ BU ACEMİLİKTEN BUNDAN DOLAYI COK ÖZÜR DİLERİM.VIA RHİNER FAST ETHERNET KARTIM VAR BİLGASAYAR ALDIGIMDAN BERİ KASADAKİ BAGLANTI YERİ ISIGI DEVAMLI YANIYOR. GECEN AY ADSL BAGLANDIM BİLGİSAYARCIYA GÖTÜRDÜM BASKA ETHERNET KARTI TAKTI BU SEFER BİLG.GİREMEDİ TABİ BUNLARI YAPARKEN FORMAT ,BİOS GÜNCELLEME ,ANAKART GÜNCELLEME ,SÜRÜCÜLERİ İNDİRMR GİBİ RUTİN SEYLERİ YAPTI.ESKİ ETHERNET KARTINI TAKTIGIMDA İNTERNETE GİRMEMDE BİR SORUN YOK AMA O ISIK NORMALDE İNTERNET BAGLANTISINDA YANMASI GEREKİYORMUS BENDE SÜREKLİ YANIYOR TEKNİK ÖZELLİKLERİNİDE AŞAGIDA VERİYORUM YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM. BİRDE BU DNANIM STANDARTLARA UYGUNMU YANİ DAHA NE KADAR İŞ GÖRÜR. Anakart: Anakart Adı MSI KT6-V (MS-7021 v2.0) (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) CPU Türü AMD Sempron, 1055 MHz (10.5 x 100) Anakart Çipseti VIA VT8377 Apollo KT600 Sistem Belleği 256 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS Türü AMI (09/09/04) İletişim (COM ve LPT) İletişim Bağlantı Noktası (COM1) İletişim (COM ve LPT) ECP Yazıcı Bağlantı Noktası (LPT1)
Görüntü Birimi: Görüntü Bağdaştırıcısı RADEON 9200 SERIES - Secondary (128 MB) Görüntü Bağdaştırıcısı RADEON 9200 SERIES (128 MB) 3D-Hızlandırıcı ATI Radeon 9200 SE (RV280) Monitör ImageQuest QV770 [17" CRT] (134320031020)
Çokluortam: Ses Bağdaştırıcı VIA AC'97 Enhanced Audio Controller
Depolama : IDE denetleyici VIA Bus Master IDE Denetleyici Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü Disk Sürücüsü SAMSUNG SP0411N (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Optik Sürücü HL-DT-ST CD-RW GCE-8526B (52x/32x/52x CD-RW) SMART Sabit Disk Durumu OK
Giriş: Klavye Standard 101/102 Tuşlu ya da Microsoft Natural PS/2 Klavye Fare HID uyumlu fare
Ağ: Ağ Bağdaştırıcısı VIA Rhine II Fast Ethernet Modem SoftV92 Data Fax Modem
Çevre Birimleri: USB1 denetleyici VIA VT83C572 PCI-USB Controller USB1 denetleyici VIA VT83C572 PCI-USB Controller USB1 denetleyici VIA VT83C572 PCI-USB Controller USB1 denetleyici VIA VT83C572 PCI-USB Controller USB2 denetleyici VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller USB-Aygıt USB İnsan Arayüz Aygıtları
BIOS Özellikleri: Sağlayıcı American Megatrends Inc. Sürüm Version 07.00T Yayım Tarihi 04/02/01 Boyut 256 KB Açılış Sürücüleri Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Yetenekler Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS Desteklenen Standardlar DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP Genişleme Yeteneği ISA, PCI, AGP, USB
[ Sistem ]
Sistem Özellikleri: Üretici MSI Ürün MS-7021 Sürüm 1.0
Başlangiç Türü Modem Sesi
[ Anakart ]
Anakart Özellikleri: Üretici MSI Ürün MS-7021 Sürüm 1.0
Bellek Denetleyicisi Özellikleri: Hata Tespit Yöntemi 32-bit ECC Hata Düzeltme Single-bit Desteklenen Bellek Aralığı 1-Way Şu Anki Bellek Aralığı 1-Way Desteklenen Bellek Hızları 70ns, 60ns Desteklenen Bellek Türleri SPM, FPM, EDO, Parity, ECC, SIMM Desteklenen Bellek Voltajları 3.3V En Büyük Bellek Modülü Boyutu 1024 MB Bellek Yuvaları 2
[ İşlemciler / AMD Sempron(tm) ]
İşlemci Özellikleri: Üretici AMD Sürüm AMD Sempron(tm) Dış Saat 100 MHz En Yüksek Saat 3000 MHz Şu Anki Saat 1050 MHz Tür Central Processor Voltaj 3.3 V, 2.9 V Durum Etkin Soket Adı Socket-A
[ Önbellek / Internal Cache ]
Önbellek Özellikleri: Tür Dahili Durum Etkin İşlemsel Mod Write-Back Birleşirlik 4-way Set-Associative En Büyük Boyut 1024 KB Takılı Boyut 128 KB Desteklenen SRAM Türü Synchronous Şu Anki SRAM Türü Synchronous Hata Düzeltme Yok Soket Adı İç Önbellek
[ Önbellek / Internal Cache ]
Önbellek Özellikleri: Tür Dahili Durum Etkin İşlemsel Mod Write-Back Birleşirlik 4-way Set-Associative En Büyük Boyut 1024 KB Takılı Boyut 256 KB Desteklenen SRAM Türü Synchronous Şu Anki SRAM Türü Synchronous Hata Düzeltme Single-bit ECC Soket Adı İç Önbellek
[ Bellek Modülleri / DIMM1 ]
Bellek Birimi Özellikleri: Soket Adı DIMM1 Takılı Boyut Takılı Değil Etkin Boyut Takılı Değil
[ Bellek Modülleri / DIMM2 ]
Bellek Birimi Özellikleri: Soket Adı DIMM2 Tür FPM, DIMM Takılı Boyut 256 MB Etkin Boyut 256 MB
[ Sistem Yuvaları / PCI1 ]
Sistem Yuvaları Özellikleri: Yuva Açıklaması PCI1 Tür PCI Kullanım Boş Veri Yolu Genişliği 32 Bit Uzunluk Uzun
[ Sistem Yuvaları / PCI2 ]
Sistem Yuvaları Özellikleri: Yuva Açıklaması PCI2 Tür PCI Kullanım Boş Veri Yolu Genişliği 32 Bit Uzunluk Uzun
[ Sistem Yuvaları / PCI3 ]
Sistem Yuvaları Özellikleri: Yuva Açıklaması PCI3 Tür PCI Kullanım Kullanımda Veri Yolu Genişliği 32 Bit Uzunluk Uzun
[ Sistem Yuvaları / PCI4 ]
Sistem Yuvaları Özellikleri: Yuva Açıklaması PCI4 Tür PCI Kullanım Kullanımda Veri Yolu Genişliği 32 Bit Uzunluk Uzun
[ Sistem Yuvaları / PCI5 ]
Sistem Yuvaları Özellikleri: Yuva Açıklaması PCI5 Tür PCI Kullanım Boş Veri Yolu Genişliği 32 Bit Uzunluk Uzun
[ Sistem Yuvaları / PCI6 ]
Sistem Yuvaları Özellikleri: Yuva Açıklaması PCI6 Tür PCI Veri Yolu Genişliği 32 Bit Uzunluk Uzun
[ Port Konnektörler / Def ]
Bağlantı Noktası Özellikleri: Port Türü SSA SCSI İç Referans Göstergesi USB İç Konnektör Türü Mini-Centronics Dış Referans Göstergesi Def Dış Konnektör Türü DB-25 pin male
benım ethernet te cıft ısık var. bırı devamlı bırısde verı alısverısı olunca yanıyor
devamlı yanması ne sorun olusuturuyor kı sende
bende wireless var, arada bi yanıp söner, devamlı yanma olayına eminsin dimi? bazen ışık yansıma yapınca yanıyomuş gibi durur? hep yanması enteresan tabi...
yanıp sönmesi o kadr garip bi durum değil
arkadaslar tek ethernet girisi var ısık yansıması degil bilgisayarcı arkadasa götürdüm o bie şaşırdı ama internete girmemde engel teskil etmiyor diye bilirsiniz madem öyle yanarsa yansın ama ben böyle düsünmüyom bütün hastalıklar basta belirti vermez ama sonradan kemirmeye baslar yanıtlarınız icin size de tesukkur ederim.
Hocam sendeki ethernet kartının aynısı benim komşuda var.Onun bilgisayar açık olmadığı halde adsl modemde bilgisayar açıkmış gibi gösteriyo yani ethernet kartı bağlantıyı kesmiyo bağlantıyı kesmedikçede ethernet kartının ışığı sönmez ama prizden fişi çıkartınca modemde bilgisayar kapalı görünüyor.Sendede böyle bir durum varsa kökten çözüm prizden fişi çek ama zaten ışığın sürekli yanması bir zarar vermez kanımca
quote:
Orjinalden alıntı: erhan55
arkadaslar tek ethernet girisi var ısık yansıması degil bilgisayarcı arkadasa götürdüm o bie şaşırdı ama internete girmemde engel teskil etmiyor diye bilirsiniz madem öyle yanarsa yansın ama ben böyle düsünmüyom bütün hastalıklar basta belirti vermez ama sonradan kemirmeye baslar yanıtlarınız icin size de tesukkur ederim.
Benimki de sürekli yanıyor. kablo takılı değilken bile. Sadece kapattığım zaman kesiliyor. Bu bir hastalık belirtisi falan değil. Olsa olsa sen bilgisayarı yeni almışsın, çok para da vermişsin. Her anormal gördüğün şeyi bir arıza belirtis olarak görüyorsun. Bu bi çeşit hastalık hastalığı. Kafana çok fazla takmayacan bu tür şeyleri.
benim kide aynı biri devamlı yanar, çalıştığına dair. diğeri yanıp söner veri alışverişi olduğu için
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme