Şimdi Ara

Ethernet wan ile internete nasıl bağlanabiliriz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ttnet Hipernetten fibere geçtim. Kullandığım modem tplink vr900 vdsl modemdi. Fibere geçince ttnet zte modem yollamış ve onunla bağlantı kurmuş. Ben kendi modemim ile yani vr900 modem ile nasıl ethernet wan ile internet bağlantısı kurabilirim lütfen yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir ethernet portunu, Ethernet Wan olarak atayacaksınız ve o kullanıcı adı şifrenizi gireceksiniz.

Fiber derken ethernet kablosu ile gelen fiber bağlantıyı kastettiğinizi düşünüyorum.

• Eski bir başlık ama WAN bağlantısını yazmak için daha uygun başlık bulamadım.

İnternette yıllardır anlatılan yöntemi tavsiye etmiyorum çünkü orada ikinci modemin 1 LAN portu işgal ediliyor. WAN portunu kullanmak en doğrusu.

Ana Modem'de ekstra bir ayar yapmaya gerek yok.

1- Ana Modem'in bir LAN portunu ikinci modemin WAN portuna bağlayın (Başka bir modemi Router/yönlendirici niyetine kullandığımız için, interneti alan modeme Ana Modem diyorum)

2- İkinci modemin arayüzüne girip, WAN bağlantıları kısmından yeni bir ağı "köprü" modunda oluşturun (dsl_internet veya ewan_internet ile işimiz yok). Bu yeni ağa Ana Modem'in ismini verebilirsiniz.

3- İkinci modemin arayüzünden DHCP sunucusunu kapatın. IP adresini, Ana Modem'le aynı gruba alın. Yani Ana Modem 192.168.2.1 ise yönlendirici modem 192.168.2.2 olsun mesela (İkinci modemin arayüzüne erişmek için artık bu adres kullanılacak)

Artık ikinci modemin 4 LAN portundan da internete bağlanabilirsiniz.

İkinci modeme bağladığınız bilgisayarınızdan Ana Modem'in arayüzüne de erişebilirsiniz.

Her iki modemin de kablosuzunu isteğe göre açıp kapatabilirsiniz. Biri açık diğeri kapalı, ikisi de açık, ikisi de kapalı olabilir.

Kablolu bağlantıda, Ana Modem ve yönlendirici ikinci modem arasında internet hız farkı olmaz. Ama kablosuz bağlantılarda bunun garantisi yok.

• MarcosDH M kullanıcısına yanıt

ikinci cihaz ax ve dönemin en pahalı cihazı ise bu cihazı, 1 lan portu kazanmak için köle moduna alır mıydın?   yani bunu geç, ağ yapılandırması için bak sen de garanti yok diyorsun. halbuki ne güzel sorunsuz anlatmışsın, yanlış olan bir şey yok. peki neden garantisi yok diyorsun?

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

"Garantisi yok" = Kablosuz bağlantılarda cihazın içindeki antenin gücü, ortamdaki diğer sinyallerle etkileşimler, mesafe gibi etkenler, bağlantının verimliliğini çok etkiler.

ax olmasıyla alakası yok. Havada uçuşan kablosuz sinyalleriyle mi uğraşacaksınız, yoksa efendi efendi kablosundan şimşek gibi giden WAN-LAN'la mı?

"Kablosuz delisi" değilim bazıları gibi. Kablolu bağlantı, minimum kayıp ve maksimum verimlilik demek.

Şimdi bi de "5 GHz" geyikleri var. 5 GHz'de hız yükseliyor olabilir ama menzil daralıyor. Kabloluda böyle bedel ödenmez.

Kullandığım ikinci cihaz TP-Link TD-W9970v3. Tecrübelerim doğrultusunda kalitesiz bir modem olduğunu, router olarak değerlendirilmesi gerektiğini öğrendim.

Bizzat test edip onayladığım bir şeyler yazdım. Boş muhabbetlere gerek yok.

• MarcosDH M kullanıcısına yanıt

şöyle cevap vereyim, wan portunun nasıl değerlendirilebileceğini anlattın. ikinci modem ax olursa sorusuna cevap olarak, cihazları yer değiştirirdim diyebilirdin. ikinci olarak kablosuz ağda sorunlar yaşanabilir dedin. ben de anlattıklarında bir yanlış yok dedim ve neden sorun yaşanacak diye sordum. buna da cevap vereyim. asus gibi bazı cihazlar, bu tip ağ yapılandırmalarında cihazdan kaynaklı olarak nat sorunları yaratıyor. evet bridge mod kullanılmasına rağmen nat sorunları yaratabiliyor ve cihaz üzerinde nat hızlandırma özelliğinin kapatılması gerekiyor. yani demek istediğim buydu. yoka çift dhcp ile çift nat oluşur bu da zaten sorunlar yaratır demedim. verdiğin örnek basit bir ağ yapılandırmasıydı zaten. kablosuz ağ yapılandırması için de bir çok detay var. iki soruya iki cevap yazacaktın sadece. boş muhabbetine katkıda bulunmuş olduk sanırım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.