Şimdi Ara

ethos i5 5850-N61JQ-JX091V-y560

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta yazdığım gibi 3 laptop arasında kaldım hepsi aşağı yukarı aynı .

ethos i5 5850-N61JQ-JX091V-y560

i7+blueray+7200rpm+6mb ön bellek >? 2gb 5850

Yukarda yazdığım 3 özellik sadece 5850 için feda edilir mi bunu merak ediyorum ?

5745 modelini tavsiye edenler olursa tedarik edebileceğim yeride yazalarsa çok sevinirim

2100tl limitim var

• bluerayi geç ya bu forum da hangimiz bluerayle iş yapıyor boşu boşuna 150 lira para veriyorsun i7de de i5e göre abartılı fark yok ama asus laptop olarak acerden daha verimli çalışıyor
  • çok kararsızım
  • bence o kadar para veriyorsan acer ı al. kasanın kalitesi ve şıklığı yüzünden pişmanlık duyma ihtimalin az olur. i7 felan ilerde kimsenin sallamayacağı bi nitelik olacak, i7 li laptop lar aşırı ucuzlayacak. i7 ile i5 arasında ki performasn farkını hangi uygulamada çok farkedilir hissedebilirsinki? en fazla zorlayacak şey oyunlardır ve eğer ekran kartları aynı olsaydı işlemci ön plana çıkablirdi. acer ın ekran kartı daha iyi olduğuna göre oyunlardada gene acer daha iyi olacaktır. explorer ı i7 daha hızlı açacak, video larda i7 daha hızlı olacak diye bişey yok olsa bile mikro saniyelerle ölçülür. gerçi biraz alakasız örnekler oldu ama bu örneklerdede gene acer basar aslında :) çünkü artık ekran kartına bakıyor o olaylarda explorer 9 a gpu desteği geldi mesela hd filmler zaten ekran kartına bakıyor artık donanım hızlandırma ayarı ile.. bundan sonra işlemci gücünün az geldiği çoğu uygulama için ekran kartlarının paralel işlem gücünü kullanamaya başlıyor firmalar.
    2 sene sonra bile içine sinebilecek bi laptop istiyorsan acer alman lazım çünkü her zaman şıklığyla senin gözüne hoş gelecek farkını hissettirecek. ama i7 olup olmamasını umursamayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 19 Ekim 2010; 12:46:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: multeci

bence o kadar para veriyorsan acer ı al. kasanın kalitesi ve şıklığı yüzünden pişmanlık duyma ihtimalin az olur. i7 felan ilerde kimsenin sallamayacağı bi nitelik olacak, i7 li laptop lar aşırı ucuzlayacak. i7 ile i5 arasında ki performasn farkını hangi uygulamada çok farkedilir hissedebilirsinki? en fazla zorlayacak şey oyunlardır ve eğer ekran kartları aynı olsaydı işlemci ön plana çıkablirdi. acer ın ekran kartı daha iyi olduğuna göre oyunlardada gene acer daha iyi olacaktır. explorer ı i7 daha hızlı açacak, video larda i7 daha hızlı olacak diye bişey yok olsa bile mikro saniyelerle ölçülür. gerçi biraz alakasız örnekler oldu ama bu örneklerdede gene acer basar aslında :) çünkü artık ekran kartına bakıyor o olaylarda explorer 9 a gpu desteği geldi mesela hd filmler zaten ekran kartına bakıyor artık donanım hızlandırma ayarı ile.. bundan sonra işlemci gücünün az geldiği çoğu uygulama için ekran kartlarının paralel işlem gücünü kullanamaya başlıyor firmalar.
    2 sene sonra bile içine sinebilecek bi laptop istiyorsan acer alman lazım çünkü her zaman şıklığyla senin gözüne hoş gelecek farkını hissettirecek. ama i7 olup olmamasını umursamayacaksın.

Harika . Yorumlarınız için teşekkür ederim . Son sorum 7200 rpm ve 6mb ön bellek üzerine olacak bu özellik farklarınıda değerlendirirseniz gerçek anlamda doyurucu olacak benim için yorumlarınız

• quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

bluerayi geç ya bu forum da hangimiz bluerayle iş yapıyor boşu boşuna 150 lira para veriyorsun i7de de i5e göre abartılı fark yok ama asus laptop olarak acerden daha verimli çalışıyor

Çok merak ediyorum "asus laptop olarak acerden daha verimli çalışıyor" gibi bir genelleme içeren cümleyi neye dayandırarak söylüyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: narzist

quote:

Orijinalden alıntı: multeci

.

Harika . Yorumlarınız için teşekkür ederim . Son sorum 7200 rpm ve 6mb ön bellek üzerine olacak bu özellik farklarınıda değerlendirirseniz gerçek anlamda doyurucu olacak benim için yorumlarınız

ben de dilim döndüğü kadar yardımcı olmaya çalışayım. 5400 rpm konusunda insanları tereddüte düşüren şey bazı oyunlarda oyunun hard diskten veri çağırmayı bırakması ve diskin kendini park moduna almasıyla anlık takılmalar yaşatması olayı. bu sorunu quite hdd ile çözenler olmuş. şuan oyunların adını hatırlamıyorum ama fazla değillerdi. 6mb ön bellek konusun da net bir bilgim yok. ayrıca ykarda arkadaşın da bahsettiği gibi acer'ı gördükten sonra ne y560'ı ne de asus'ı estetik olarak yeterli bulamıyacaksın.

bahsettiiğim takılma sorunu asus forumlarında takip ettiğim sorunladı. acer'ın böyle bir problemi olup olmadığını bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jonny Greenwood -- 19 Ekim 2010; 14:43:35 >

• Teşekkürler yorumlar için . Hala kararsızım
  • dostum bence asusu al neden cunku acerda 1920x1080 çozunurluk var aslında bu çok mukkemmel bır ozellık fakat eğer daha çok oyun meraklısı isen asusu al cunku yuksek cozunurluk oyunlarda performansı alehine çeviriyor en az 10 fps dusus yaratıyor buda 5850 ve 5730 arasındakı farkı aza ındırmıs oluyor mantık olarak yanı onunla yuksek çozunurlukte diyelim 40 fps alıyorsan asusta 1366x768 çözunurlukte o performansı alacaksın yanı fark yok gıbı olacak ve i7 de olaya girince belkıde asusun performansı oyunlarda daha yuksek olacak ama çözunurluğu duşurup oynayacaksan tabıkı 5850 baya bır fark gosterecektır ama dusuk çözunurluktekı goruntude de oyun oynanmaz hale gelıyor ve birde asusun kalıte farkı olacaktır

bu açıklamayı yaparken yasamıs olduğum bır durumu ele alarak yaptım su an elımde acer 7741g var 1600x900 çozunurluklu 5650 ve i5 li bir laptop gta4 oynarken çozunurluk 7-8 bazende 9-10 fps dusus sağlıyor bu nedenle eskı t9600 ve 4650lı r620 mim ile hemen hemen aynı performansı alıyorum hatta 4-5 fpsde daha az alıyorum ama çözunurluğu esıt mıktara gelınce olay değısıyor tabi. zaten ıkısındekı kartlarda oldukça ıyı ve ıkısıde uzun sure oyunları rahat oynatacak laptoplar birde asus i7 neden asus olmasınkı emın ol aldıktan sonra çozunurluk yuzunden bır fark olmayacak kendım yasadım cunku

• İki kişi üstüste aynısını önerse nolru sanki ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: emptychat2

dostum bence asusu al neden cunku acerda 1920x1080 çozunurluk var aslında bu çok mukkemmel bır ozellık fakat eğer daha çok oyun meraklısı isen asusu al cunku yuksek cozunurluk oyunlarda performansı alehine çeviriyor en az 10 fps dusus yaratıyor buda 5850 ve 5730 arasındakı farkı aza ındırmıs oluyor mantık olarak yanı onunla yuksek çozunurlukte diyelim 40 fps alıyorsan asusta 1366x768 çözunurlukte o performansı alacaksın yanı fark yok gıbı olacak ve i7 de olaya girince belkıde asusun performansı oyunlarda daha yuksek olacak ama çözunurluğu duşurup oynayacaksan tabıkı 5850 baya bır fark gosterecektır ama dusuk çözunurluktekı goruntude de oyun oynanmaz hale gelıyor ve birde asusun kalıte farkı olacaktır

bu açıklamayı yaparken yasamıs olduğum bır durumu ele alarak yaptım su an elımde acer 7741g var 1600x900 çozunurluklu 5650 ve i5 li bir laptop gta4 oynarken çozunurluk 7-8 bazende 9-10 fps dusus sağlıyor bu nedenle eskı t9600 ve 4650lı r620 mim ile hemen hemen aynı performansı alıyorum hatta 4-5 fpsde daha az alıyorum ama çözunurluğu esıt mıktara gelınce olay değısıyor tabi. zaten ıkısındekı kartlarda oldukça ıyı ve ıkısıde uzun sure oyunları rahat oynatacak laptoplar birde asus i7 neden asus olmasınkı emın ol aldıktan sonra çozunurluk yuzunden bır fark olmayacak kendım yasadım cunku

senin bahsettiğin 15.6 inçlik model deil kardeş. burada söz konusu olan acer'ın çözünürlüğü 1366 x 768.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jonny Greenwood -- 20 Ekim 2010; 14:29:18 >

• Ben bu acer'ı en uygun fiyata nerden temin edebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jonny Greenwood

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114197/acer-as5943g-5464g64-lx-r6g02-020-.aspx

nakit alacam ben ama herhangi bir avantajı yok mu nakit almanın.
  • quote:

senin bahsettiğin 15.6 inçlik model deil kardeş. burada söz konusu olan acer'ın çözünürlüğü 1366 x 768

çok pardon ben 1920 çozunurluk sandım kesınlıkle acerı al o zaman performansı super memnun kalırsın kesinlikle tasarım da guzel inş o modeldede yon tuşları sert değıldır
    quote:

olmazmı vardır buyuk ıhtımal bence internettn değilde gidip bizzat bimeksten temin et o zaman nakit te birşeyler yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emptychat2 -- 20 Ekim 2010; 18:27:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narzist

quote:

Orijinalden alıntı: Jonny Greenwood

http://www.bimeks.com.tr/urun/1002/114197/acer-as5943g-5464g64-lx-r6g02-020-.aspx

bimeksteki görevli maximum kartta nakit çekimle yüzde 2 indirim yapılıyor dedi. ama elden verirsen fark olur mu bilmiyorum.

• %2 baya indirmiş ya :D

yarın gidiyim soriyim ben en iyisi hem canlı görmüş olurum laptopu
  • 5400rpm olayına fazla takılma. diskin hızlı dönmesi o kadar da önemli bişey değil. notebook hdd leri ucuz olsun diye 5400rpm değil. daha az ısınması için ve daha az güç tüketmesi için genelde 5400rpm. ama okuma yazma ve erişim hızları 7200 lerden çok da düşük değil. yıllardır 7200rpm masaüstünde standart ama gitgide performans yükseliyor. sadece dönüş hızı bi faktör değil. 7200rpm üzerinin getireceği performans yerine daha başka yönlerden geliştirmek daha mantıklı çünkü. nasılki cd/dvd dönüş hızları belli bi süre sonra standartlaştıysa hdd lerdede durum böyle. yoksa 10000rpm çok önceleri de kullanılıyordu ama 7200rpm standartlaştı.

i7 4 çkirdek ve 45nm bu yüzden çok güç çeken çok ısınan işlemciler. 7200rpm hdd de aynı şekilde. i5 işlemciler 32nm ve 45nm entegre grsafik işlemcisi var i7 de yok. nette gezinirken felan entegre grafik işlemciyi kullanabiliyorsun ve şarj daha fazla gidiyor.

6mb cache e gelince rakamlarla hareket etmemek lazım. i5 ler ile aralarında performans farkı çok fazla değil. %10-%15 civarı anca. 4 çekirdekli uygulamalarda i7 ler öne çıkar diye düşünürsen yanılırsın çünkü 1.6ghz lik 4 çekirdek işlemci 2.5ghzlik iki çekirdekten çok da hızlı değil.
    "i5 ler bir ve iki çekirdek kullanan uygulamalarda frekansı sayesinde puan alıyor, o yüzden notebookcheck te felan yukarılarda" diye düşünme hiç. çünkü iki ve tek çekirdek kullanan benchlerde i7 lerde turbo ile o frekanslarda çalışıyor. ama 4 çekirdek uygulamalarda 1.6ghz de çalışıyor ve 2.5ghz lik bi i5 den çok çok fazla hızlı olmuyor.

ilerde 32nm lik 6 - 8 çekirdek i9 lar felan çıktığında emin ol yüksek frekasnlara sahip olacaklar ve şuanki i7 leri hemen hemen 2 ye katlayacaklar aynı fiyata. intel hep bunu yapıyor. yakın performanstaki işlemcileri aralarına yüksek fiyat farkı koyup basamaklıyor, sonra bir anda sıçrama yapıp hepsini birden pul haline getiriyor. millet yenilerine zıplıyor. kendi aralarında %5 %10 fark olan eski i5 ve i7 ler aynı kefede olacak. ileride. intel özellikle 4 çekirdek i7 leri 45 nm ve düşük frekansta üretiyor. i5 lerden çok çok hızlı değiller ve i5 ler pul olduğunda emin ol 45nm i7 lerde pul olacak.
    32nm ye geçip aşırı frekans artırmak gibi veya mimari değişiklik gibi performans sıçraması sağlayacak bi gelişme olmadıkça işlemciye extradan çok para vermenin manası yok. aralarındaki performans farkı fiyat farkına denk olmuyor aynı mimarilerde.

acer da ekran kartının iyi olması emin ol sana daha fazla performans kazandırır. kasanın kaliteside her zaman yüzünü güldürür. eğer kasan sıradan veya şekilsiz olursa donanımın demode olduğunda o laptop ı eşşek niyetine kullanmaya başlarsın emin ol tecrübeyle sabit :) t9600 lü kalas asustansa p7450 li toshiba a serisi laptop lardan toshibayı tercih ederim. ısınan donanımın yıpranma hızıda yüksek ve stabilitesinin bozulması daha kolay. ısınması ve pil de yıprandanıkça şarjın çok düşmesi bi laptop ı eşşek yapmaya yetiyor.

• Çok teşekkür ederim yorumlarınız beni haddinden fazla aydınlattı kararımı zaten vermiştim sizin yorumlarınız kafamdaki soru işaretlerini tamamıyla kaldırdı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.