Şimdi Ara

Etimesgutta çocuğu ısıran köpek sokağa geri bırakılacak (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kedileri hem mamayla hem de salam sosisle besleyip semirtiyorlar her marketin önünde bir kedi.. onların yedigi seyleri millet yiyemiyor.. fareyi neden avlasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Ağustos 2024; 14:7:12 >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Önce de böyleydiler. Değişen birşey yok. Hatta daha beterdiler. Eskiden yasa onlardan yanaydı. Artık yasa onlardan yana değil, insanlıktan yana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

Bir de doğal yaşam alanı diyorlar; peki doğal beslenim hakkı ne olacak? Dengeyi de bozuyorlar.

Bu kuru mamalarda ( yapay hızlı gıda) tuhaf; duvarın üstüne koymuşlar vıcık vıcık olmuş.

Önce martılar, kargalar, şimdi de karıncalar ortak olmaya başlamış mumalara. Sektör büyüyor.Etimesgutta çocuğu ısıran köpek sokağa geri bırakılacak 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devian kullanıcısına yanıt

Puhahhaahahahahah bizim sokaklarda Terrier köpekler var dimi dostum ? Attığın videodaki köpekler Avrupa tarafından sıçan vs avlamak için kontrollü evrimleştirilmiş bir köpek türüdür. Verdiğiniz örnek ile ne kadar akıllı olduğunuzu ispatladınız. Gerçekten getir götür yaparım bu zekaya. Önünde eğiliyorum hocam.

Bizim ülkedeki sokak köpeklerinin %80 inden fazlasını Çoban Köpekleri ve Kangal kırmaları oluşturuyor. Bunlar bir av köpeği değil, sürü koruma köpeğidir. Bulunduğu ortamı koruyan köpek türüdür. Çeteleşmeleri çok kolay oluyor. Sebepsiz yere saldırabiliyorlar. Nereyi, hangi lokasyonu sahiplendiklerini nereden bileceksin ?

Haşere ve fare avlama konusunda kediler, köpeklere göre daha beceriklidir. Bana insan eliyle evrimleşmiş avcı köpekleri atma dostum. Şaka gibisin gerçekten.

• Gerçekten evrim ile ilgili zerre bilgisi yok insanların. Birde benimle zeka konuşturmaya çalışıyor. Terrier köpeklerini örnek gösteriyorlar bana. Sokak köpeklerinde sevimli yavrularımız diye golden köpeklerini örnek göstermeleri gibi.

İnsan eli ile evrimleştirilmiş avcı köpekleri örnek gösteremezsiniz bana kardeşim. Eğer bunu örnek gösterecekseniz Türkiye'deki sokaklarda bu cins köpekten ne kadar var onun tespitini yapmanız gerekiyor. Türkiye'deki sokak köpeklerinin çoğunluğu sürü koruma köpeğidir. Sürü koruma köpekleri kendi boyutundaki yırtıcı hayvanları avlar.

Kediler doğal yollar ile evrimleşmiş fare, haşere avcılarıdır. Küçük boyutları, ve seri refleksleri bu gibi hayvanları avlama konusunda daha becerikli yapmıştır onları.

Yok marketin önüne salam, sosis koyuyorlar niye fare avlasın ? mışşşş.. muşşşş.....

Kardeşim burada da matematik ile yorum yapacaksın. Her iki hayvana da yemek vermediğini düşüneceksin.

Yemek vermediğinde bu türler kendi doğal evrimlerini konuşturur.

Kediler; Fare, haşere, kendi boyutlarında türleri avlamaya başlar

Köpekler; Kedi, insan, kendi boyutlarında türleri avlamaya başlar.

Sen kediye mama verdiğinde, Fare avlamaya ihtiyaç duymadığı bir ortam sağladığında bu onu Fare avlama konusunda beceriksiz mi yapıyor gerçekten ?

Ben iki türü de beslememe taraftarıyım. İki türü de beslemediğinde bak bakalım hangi tür insanlara daha çok saldıracak. Hangi tür şehir ekosistemine daha faydalı olacak ?

Burada sonucu bu gibi şeyler ile belirlemen lazım.

Sizin dediğinize bakacak olursak, İnsanlar fare zehri üretmiştir. Fare kapanları üretmiştir. Eline süpürgeyi aldığı gibi fareyi bir vuruşta öldürüyorlar. O zaman insanlar fare avlama konusunda daha beceriklidir. Puhahhahaha.

• Sahipsiz diye evinin önünde sokağında ayı , yaban domuzu , kurt yaşamasına razımısın. Bu hayvanlarında sahibi Allah, Bu hayvancağızların vahşi hayatta yaşamasındansa sokakta hayvanseverlerce bakılması daha iyi sonuçta doğayı katlettik.

Allahın yarattığı tavuk ördek okuz keçi koyun da yemiyorsun değilmi?

İnsanı hayvandan üstün tutmuyoruz, köpeği tavuktan keçiden üstün tutacak kadar ikiyüzlüde değiliz.

• vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt
    Kedileri beslemezsen fare, kuş gibi hayvanlara saldırıp, öldürüp yer. Kediler sadece fareleri yeseydi sorun olmazdı ama kuşları yemesi doğal dengeyi bozabilir. Kuş sayısı azalırsa sinek, kara sinek, sivrisinek sayısı artabilir.

Köpekleri beslemezsen kedilere, çocuklara ve sonra da yetişkin insanlara saldırıp yemeye kalkarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 26 Ağustos 2024; 15:50:16 >
  • HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Neresinden bakarsan bak sokak hayvanı diye bir seyin olması safi zarar ziyan.. Toplumda bazı aveller, sırf kedi savunmak icin, kediler fare avlıyür sacmalıgını savunuyor bunların kedicisi de ayrı dert zaten.. Fare artıyorsa onu da ilaclayarak öldürürsün avrupa ülkelerinde, sokak kedisi olmayan yerlerde, insanları fareler mi yemis? Dev fareler sehri mi basmıs.. Böyle bir sorun olan yer varsa orası pis bir ülkedir zaten.. Temizlik imandan gelir diyorlar zaten sokakları düzenli temizlerler, düzenli ilaclama yaparlar sorun kalmaz..

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

Öyle zaten bende onu diyorum. Ama matematik yaptığında şehir ekosistemine kediler, köpekler kadar zarar vermiyor. Köpeklerin sadece dışkıları bile insan için bir sorun oluşturuyor.

Dediğiniz gibi kuşları avlama konusunda da çok becerikli kediler. Bu inkar edilemez. Ben köpeklerin fare avlama konusunda, kedilere nazaran daha iyi argümanına binaen yazdım bu yazdıklarımı.

İnsana tehdit oluşturan bir canlı türü olduğunda, bu canlı türlerinin ortadan bilinçli bir şekilde kaldırılması tehdit sırasına göre olur. En çok insan ölümüne yol açan canlı türü Köpekler olduğu için, köpekleri boş ver önce bunları toplayalım demek absürttür.

Eğer zarar, faydadan çok ise ve hatta türlü türlü yollar ile insan ölümüne yol açıyorsa o türün bilinçli bir şekilde ortadan kaldırılması gerekir. Bu matematikte Fayda > Zarar olması gerekir. Eğer Zarar > Fayda ise o canlı türü bilinçli bir şekilde kaldırılması gerekir. Hangi canlı türü olursa olsun.

Hayırlı günler.

• vicuk ben spaydi kullanıcısına yanıt
    aslnda her şey dengeli ve az sayıda olursa çok fazla sorun olmaz. örneğin kedi sayısı sınırlandırılıp kedi beslemek yasaklanırsa kediler de fareleri yemek zorunda kalır ve kediler faydalı olur. kedi sayısını sınırlandırmak için de köpekler için yapılsın denilen yakala, kısırlaştır, yerine bırak kediler için uygulanır ve sayıları sınırlandırılırsa kedilerden kaynaklı sorunlar azalır.

köpeklerin kent yaşamında yeri yok maalesef. onlar bir şekilde barınaklarda veya evde sahibinin gözetiminde yaşayacak.

Öyle tabi bende aynı görüşteyim. Sadece köpekleri uyutak diğer canlıları bırakalım gibi bir düşüncem yok. Her şeyin fazlası zarar. Örnek veriyorum köpekler 6-7 tane köpek doğurma potansiyeline sahip, doğal yollarda bu köpeklerden sadece 1-2 tanesi hayatta kalabilir. Ama biz bu yavruları besleyerek hepsinin hayatta kalmasını sağlıyoruz. Bu yüzden köpek popülasyonu çoğalıyor ve sorun haline geliyor.

İnsana zararı var, hastalık taşıyor, evimi yaşanmaz hale getiriyor diye fareleri öldürüyorsak aynı bilinçte diğer canlılara da yaklaşmamız lazım. Burada vicdanlı yaklaşmıyoruz da diğer canlılar da niye vicdanlı yaklaşıyoruz mesela ? Bu ikiyüzlülük oluyor. Birinin canı var da diğerinin yok mu ? Söylediklerim size değildir hocam yanlış anlamayın. Böyle düşünen çok insan var.

Sonuç olarak dediğim gibi Zarar > Fayda ise o canlı türünün bilinçli bir şekilde ortadan kaldırılması veya popülasyonunun azaltılması gerekir. Hangi canlı olduğu fark etmeksizin. İnsan hayatı benim için daha önemlidir. Benim vicdanım var ve vicdanım bana insandan yana olmam gerektiğini söylüyor...

Konudan bağımsız olarak yani ikinizin tartıstıgı seyden bagımsız olarak söylüyorum, karsı tarafla orta yol bulmak mecburiyetinde degilsiniz cünkü karsı tarafın argümanları akıl ve mantık dısıdır.. Yani suna dokunalım, buna dokunmayalım hep bu tarz tavizler yüzünden bu günlere gelindi.. Bu insanlar sizleri sonuna kadar haksız görecekler ve bu üzerinizde etki yapmamalı.. Bunlarla oturup tartısılacak bir argüman yok iktidar yine hata yaptı.. Yine bunlardan cekinip yasayı yumusattı simdi bak belediyeler bizde barınak yok toplamıyoruz diye bahane uyduruyorlar.. Bunlara en ufak taviz verirseniz en ufak el uzatırsanız kolunuzu omzunudan kopartırlar.. Kedinin de köpegin de sokakta olmaması gerekiyor.. Sokaklar hayvanat bahcesi degil.. Herhangi bir hayvanın yasam alanı hic degil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Ağustos 2024; 18:0:11 >
    yok biz tartışmıyoruz. aynı fikirdeyiz ve fikir alış verişi yapıyoruz.

Bu arada yasa hazırlanırken çok gereksiz işler yapıldı, sana tamamen katılıyorum. muhalefetin ne olursa olsun itiraz edecekleri, kabul etmeyecekleri belliydi. durumun olduğu gibi kalmasını istedikleri, herhangi bir çözüm istemedikleri ayen beyan ortadaydı. böyle tiplerle hiç müzakere etmeye gerek yoktu. ama gereksiz bir şekilde uzlaşmaya çalıştılar. sonuçta birçok konuda taviz verdiler. peki o kadar taviz karşılığında ne aldılar? hiç bir şey. madem hiç birşey almıyorsun, neden taviz veriyorsun? özellikle barınak yapılmasının 2028 sonuna kadar ertlelenmesi saçmalıktı. bu tarih 2025 sonu olabilirdi. dediğin gibi bunu bahane olarak kullanıp köpek toplamayı redediyorlar.

ayrıca yasaya köpekleri toplayan belediye görevlilerine zorluk çıkartanlara karşı hapis cezası gibi maddeler konmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 26 Ağustos 2024; 16:31:36 >
  • Yeni haberler düsüyor.. Köptaplar simdi de belediye arabasına saldırmıslar..

Konusunu olusturun isterseniz..

https://x.com/GuvenliSehirler/status/1827948473687118190?t=-x7JRultqzPeS7N2JnC2yQ&s=19

Saldıran köptaplardan gözaltına alınan olmus fakat makyajı eksik kalmıs

https://x.com/GuvenliSehirler/status/1827968069710352436

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 26 Ağustos 2024; 18:9:39 >

Partimizi biji bijiler, yesil saclılar, lgbtliler ve köpek taparlar ele gecirdi.. Artık böyle bir parti yok ne yazık ki.. Sadece ismi aynı...

Büyükbabam CHP bursa milletvekiliydi

Masum hayvan masum olmayan hayvan; hakkı savunulmayan, öldürülen diğer hayvanlar suçlu muydu? Tuhaf.Etimesgutta çocuğu ısıran köpek sokağa geri bırakılacak 

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.