Şimdi Ara

Etymotic Er6i testi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ tubejh valla bende ilk defa duydum koss un hoparlör ürettiğini ebaydan bulamadıysan hele türkiyeye yollayan bir site bulmak zor.
    Bir yorum getiremeyeceğim..
    @figure olumlu yorumların için teşekkür ederim,kafanıza takılan birşey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
  • yanlış anladın, kulaklığın driver ı( ben hopörler olarak kullandım ) benim sol tarafta hışırdama var. artık gıcık etmeye başaladı sürücüyü değiştirmek istiyorum kulaklıkta kıl kaçtını sanıyordum ama değilmiş sürücü kenarlardan açılmış büyük olasılıkla buda kenarlara çarparak istenmeyen sesi yapıyor ufu ile yapıştırmak demek te kullaklığı çöpe atmak demek. garantiye verdim ama ses mühendisi sorun yok demiş özellikle bassı güçlü müziklerde yapıyor. ses mühendisi orda değilmiş o yüzden dinletemedim.
  • -Tam anlayamadım ama eğer sürekli yapıyorsa hışırtı sürücülerinde yırtık olabilir ama açık tipte kulaklık olduğu için kıl biryana
    kirlenmesi bile özellikle çok düşük frekanslarda bozulma yapıyor. Aynı sorun sr60 kulaklığımda oldu ben kulaklığı söküp ıslak
    mendil ile sürücüyü ve plastik çerçevesini sildim bir sorun kalmadı. Eğer gerçekten sürücü üzerinde yırtık varsa ve yeni aldıysan
    doğrudan kulaklığı değiştirmek istediğini söyle eğer kabul etmezlerse garantiye türkiye ye verme doğrudan koss un merkezine
    yolla çünkü ömür boyu ve çok kapsamlı garanti veriyorlar. Resim çekip koyarsan daha yardımcı olunabilir.
    -açıkçası sürücülerini yedek parça olarak ayrı bulacağını sanmıyorum ama emin de değilim.
  • bası güçlü sarkılarda ses çok açıkken yapıyor.
  • O zaman şunu sorabilirim Kulaklıkta bassın azlığından şikayet ediliyor, hatta bass yok bile denilmiş Öyleyse asıl amacı doğallık olan bu kulaklık mesela bir davul sesini nasıl basssız veriyor? Olması gerek bassı vermezse doğallıktan nasıl söz edebilir ki?
  • Sana bir PM attım.

quote:

Orjinalden alıntı: Figure

O zaman şunu sorabilirim Kulaklıkta bassın azlığından şikayet ediliyor, hatta bass yok bile denilmiş Öyleyse asıl amacı doğallık olan bu kulaklık mesela bir davul sesini nasıl basssız veriyor? Olması gerek bassı vermezse doğallıktan nasıl söz edebilir ki?

• Davul sesini güzel veriyor demiştim testimde,mesela gökgürültüsünü dinlesen bu kulaklıkta 60 hz civarını yeterince baskın hissedemeyebilirsin.

Sorun herkesin duymak istediği sesin aynı olmaması. Örnek veriyorum grado sr60 100 dolar altı kafaüstü kulaklıklarda en çok tavsiye edilen
    modeldir. Forumdan bir arkadaşımız sr60 ve koss portaproyu denemiş ve sr60 ı beğenmemiş. Bu onun kötü bir dinleyici olduğu anlamına gelmez
    duymak istediği ses daha bas karakterli olabilir. Bir başkası ise sıkı bir rock dinleyicisidir sr 60 a bayılır.

Böyle baktığımız zaman benim düşüncem er6i nin bası zayıf vermesi gibi bir durum söz konusu değil. Tersine oldukça temiz ve flat basları var.
    Ama v moda vibe ya da cx500 gibi güm güm vurmuyor. Olması gerektiği gibi veriyor. Bu noktada kulaklıktan ne beklediğimiz çok önemli.
    Güçlü baslar mı?
    Dengeli ses mi?
    Pürüssüz tizler mi?
    Yoksa seste ayrıntı mı?
    Eğer frekans eğrisi sola kaymış bir kulaklıktan müzik dinlersen kulaklığın sesi bas karakterlidir. Tersi durumda daha tize yakın bir ses duyarsın.
    Er6i nin karakterine bakarsan düşük-orta-orta/yüksek frekans dağılımlarında deredeyse çizgi paralel devam ediyor. Bu da flat sese karşılık
    geliyor zaten

Amazon.com kullanıcı yorumlarına bakarsan bir kısım sesini mükemmel buluyor,bir diğeri ise bu kulaklıkta bas yok diyor Nedeni tam olarak
    bahsettiğim şey; Nasıl ses duymak istediğimiz.

Aşağıda ki linklerde birkaç referans kabul edilebilecek sitenin testleri ve kullanıcı yorumları var belki fikir sahibi yapabilir.

http://www.headphone.com/guide/by-manufacturer/etymotic-research/etymotic-er-6i-white.php

http://reviews.cnet.com/headphones/etymotic-er-6i-isolator/4505-7877_7-31077372.html?tag=mncol;lst

http://www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/etymotic-er-6i-isolator-earphones-ipod/

http://www.amazon.com/Etymotic-Research-Isolator-Earphones-Black/product-reviews/B000BQSGMM/ref=sr_1_1_cm_cr_acr_img?ie=UTF8&showViewpoints=1

• Bugün @MuttFTS.'nin ER6i'sini denedim. Anlattıklarınız doğrultusunda aklımda oluşan ER6i ile birebir uyuştu diyebilirim. İzolasyonu çok iyiydi, bu sayede müziği çok temiz bir şekilde duyabiliyorsunuz ve kulaklıktaki derinlik hoşuma gitti(bu konuda CX300'e göre daha iyiydi ve yeterliydi). Bass eksikliği metal, hardrock parçalarda kendini fazla belli etmiyor ama denediğim diğer parçalarda eksikliği hissediliyor; sanki şarkıyı tüm kanallardan vermiyor gibi. ER6i listemde hala duruyor ama diğer alternatifleri ile de karşılaştırıp kararımı öyle vereceğim
  • Kulaklığı denemen senin için çok büyük avantaj olmuş,satın alıp baslarından memnun kalmasaydın yazık olurdu. Dediğim gibi herkesin
    duymak istediği ses farklı. Şu anda er6i kulağımda Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond dinliyorum ve çok mutluyum
  • Birkaç hafta önce etymotic e er6i için sünger uçlardan yollayıp yollayamayacaklarını sormuştum,nitekim olumlu yanıt aldım adresimi ilettim ertesi gün postaya verildiğine dair bir mesaj aldım. Posta bugün elime ulaştı,içinden 2 çift ER6i-14F sünger uç, bir çift ER6i-17 uç ve bir çiftte kulaklığımı aldığımda içinden çıkan sünger uçların bir boy küçüğü çıktı. Açıkçası bukadar bonkör olacaklarını tahmin etmiyordum toplamda 4 çift uç yollamışlar tabi bana maliyeti
    0 lira
  • 17 Glider'lar nasıl? Bana bu kadar çok göndermemişlerdi. Bidaha mı mail atsam

Attığın maili PM olarak bana yollar mısın?

quote:

Orjinalden alıntı: witness

Birkaç hafta önce etymotic e er6i için sünger uçlardan yollayıp yollayamayacaklarını sormuştum,nitekim olumlu yanıt aldım adresimi ilettim ertesi gün postaya verildiğine dair bir mesaj aldım. Posta bugün elime ulaştı,içinden 2 çift ER6i-14F sünger uç, bir çift ER6i-17 uç ve bir çiftte kulaklığımı aldığımda içinden çıkan sünger uçların bir boy küçüğü çıktı. Açıkçası bukadar bonkör olacaklarını tahmin etmiyordum toplamda 4 çift uç yollamışlar tabi bana maliyeti
    0 lira

• pm atamıyorum gsm i kayıt ettirmediğim için,mail aşağıdaki gibi

I am using er6i for a year. i need new pair of foam tips but i couldn't find anywhere who sends to turkey....even your webside..
    you are selling etymotic in turkey but don't send any accessories... is there any chance to send foam tips to me? otherwise
    i can't use my etymotic....
  • buda mail e verdikleri cevap;
    Hello:
    Thank you for your inquiry.
    I am happy to forward some foam samples. Please provide a mailing address.
    I apologize that I'm not able to refer you to a local dealer, we are currently updating our list of dealers.
    Please allow 4-6 weeks for the mailing to arrive.
  • @witness

Bakarsın foam'ların yanına yeni glider tiplerden de atarlar

Başlığı tam okumamışım atmışlar bile meğerse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifo -- 21 Nisan 2009; 11:00:31 >
  • Glider uçlar fena değil, çok çok beğenmedim çünkü biraz fazla derin giriyor gibi. Takıp çıkarması oldukça rahat yapısı süngere benziyor ama daha sert ve şeklini elle bastırıldığında kaybetmiyor. Bende ebay dan bulmuştum bir satıcı,bu ay sonunda glider uçlardan almak istiyordum hakkında bir kaç olumlu yorum okumuştum. Valla çok iyi oldu bu etymotic in yaptığı. E ne demişler bedava sirke baldan tatlıdır
  • Bugün ER6i-14F uçlarla otobüs yolculuğu yapma şansı buldum. İlk başta r6i kutusundan çıkan uçlara göre biraz daha az oturduğunu düşündüm çünkü bir miktar sesi içeri alıyordu. Bu uçları kullanan arkadaşlara tavsiyem kulağa taktıktan sonra kulaklığı kulak kepçesinin içine yerleştirmeniz. Yani kulaklığı kulak kanalı ve kulak kepçesi arasına sıkıştırmanız
    Böylece kulağa kalıp gibi oturuyor ve birsefer böyle kulağa yerleştirdikten sonra ne gevşemesinin ne çıkmasının imkanı yok. İşin ilginç yanı kulağa kusursuz oturduğu için baslar da biraz daha arttı. İtiraf etmem gerekir yaklaşık 2 saat sonra biraz acıtıyor ama shure e2c yi böyle kullandığım için bağışıklığım var
  • Arkadaşlar söylemek için biraz geç oldu biliyorum ama eklemekte fayda var ; sürekli sünger uçları kullandığım için yumuşak kauçuk uçların sesini inceleyememiştim. Bugün pfe ile er6i yi karşılaştırırken fark ettim sünger uçlar sesin karakterini karanlık bir hale sokuyor ve bir miktar ayrıntıyı yutuyor.
    Kauçuk uçlarla daha berrak bir ses aldım..
  • Etymotic er6i kulaklığımı satıyorum.
    Kargo bana aittir, ücreti 115 lira.
    Fotoğraflarına ve ayrıntılara ikinci el bölümünde ilanımdan ulaşabilirsiniz.
  • Witness, hasan ve diğer arkadaşlar merhabalar öncelikle...
    er6i kullanmadım ama pfe den tahmin edebiliyorum alacak arkadaşa şimdiden hayırlı olsun bence süper fiyat ve kesinlikle hak ediyor fiyatını da pfe almasa idim hemen atlardım.
    hasan sende ne çekmişsin abi er6i den yaa iyice yerlere yatırdın valla :) şimdi halin kıyak demi.
    tercih meselesi ses te ayrıntı, netlik, enstumanları olduğu gibi duymak istiyorum diyorsan er6i çok mantıklı bir seçim olacaktır ama yok kardeşim bana renkli bir şeyler olsun diyorsan şöle baslar havada uçsun doğallık çok da önemli değil diyorsan hakikaten seninde dediğin gibi er6i de uzak durmak lazım.
  • Bu konuyu daha önce de tartışmıştık sonunda sorunun herkesin duymak istediği sesin farklı olduğu konusunda hemfikir olduk
    Almak isteyen arkadaşların öncelikle ne alması gerektiğini iyi belirlemesi gerekir diye düşünüyorum..
    -Enstrüman ayrımı , doğal midler , başarılı tizler , seste berraklık ve kabul edilebilir baslar için er6i kendi fiyat aralığında iyi bir seçim.
    Ama basların baskın olmasını isterseniz yapısı itibariyle (armatür sürücülü) memnun etmeyebilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.