Şimdi Ara

Etymotic Er6i testi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Er6i'den hiç zevk almadım da diyemem. Çok güzel tepkileri vardı, fakat onun yüzünden tüm telefonumdaki tüm mp3leri yeniden düzenlemek zorunda kaldım. Yere yatırmamın sebebi de insanlar dikkatli olsun, arayışları benim gibi olan biri gidip de ER6i almasın diye

Şimdiki halim de iyi tabi de gene çok iyi denilemez. Takastan PX100 geldi, çok eskiden kullanmıştım ama sesini unutmuştum. Şimdi o derinlik hissi Turbine'de olmadığı için, otobüse felan binmiceksem kesinlike Turbine kullanmıyorum. PX100 ve E5 ile geziyorum. Kulakiçi kulaklıklardaki basıklık hissi ve kulağa tecavüz etme olayını malesef yeniden hatırlattı bana PX100.

Bir de başka bir itiraf, o kadar kulaklık sattım, haala elimde olmasını istediklerimden biri PL30 oluyor düşününce. Garip

quote:

Orjinalden alıntı: sserkogss

Witness, hasan ve diğer arkadaşlar merhabalar öncelikle...
    er6i kullanmadım ama pfe den tahmin edebiliyorum alacak arkadaşa şimdiden hayırlı olsun bence süper fiyat ve kesinlikle hak ediyor fiyatını da pfe almasa idim hemen atlardım.
    hasan sende ne çekmişsin abi er6i den yaa iyice yerlere yatırdın valla :) şimdi halin kıyak demi.
    tercih meselesi ses te ayrıntı, netlik, enstumanları olduğu gibi duymak istiyorum diyorsan er6i çok mantıklı bir seçim olacaktır ama yok kardeşim bana renkli bir şeyler olsun diyorsan şöle baslar havada uçsun doğallık çok da önemli değil diyorsan hakikaten seninde dediğin gibi er6i de uzak durmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 5 Haziran 2009; 11:03:39 >

• ER6i yi zamanında arkadaşımda denemiştim. Ve genel olarak (ses kalitesi ve üretim) malesef beğenmedim.

Ses ayrıntısı ve tiz kalitesi fiyatına göre iyi olsada seste genel olarak bir cılızlık hakimdi. Bass ve midbasslara verdiği tepkiler hiç hoşuma gitmemişti. Midbass tepkileri iyi olmayınca midlerde benim için çekilmez oluyor.

Yani kısaca kulaklık hiçbir şekilde eğlendirmiyor, tamamen ayrıntılı ve cılız bir ses alıyorsunuz. Ve aynı şekilde üretim kalitesi de pek iç açıcı değil. Zaten bu konuda şikayetçi olan birçok kullanıcı var nette.

Kulaklığı çok eleştirdiğim için üzgünüm ama düşüncelerim bunlar.
  • Bahsettiğiniz sorun sanıyorum kulağa tam oturmaması ile ilgili olabilir. Çünkü özellikle oldukça başarılı midleri olduğunu düşünüyorum. Gitar sesini,
    vokalleri,keman sesini oldukça zevkli dinleyebiliyorsunuz. Açıkçası cx500 , pfe gibi kulaklıklarla karşılaştırdığım zaman baslarını yadırgamadım ama
    bunun hakkında kesin yorumlar yapmak istemiyorum. Çünkü dinleyip memnun olmayan arkadaşlarımız var. Baslar cx500 gibi gümleyen değil
    daha analitik ve ayrıntıya kayan bir yönde. Genelde "basshead" tabir edilen editörlerinin bulunduğu headphone.com da bile övgüyle bahsedilen bir
    kulaklık.http://www.headphone.com/guide/by-manufacturer/etymotic-research/etymotic-er-6i-white.php

Açıkçası hiçbir bağımsız test sitesinde midlerini eleştiren ya da kulaklığı beğenmeyen bir yoruma raslamadım. Kulaklığın zevk vermemesi ya kişisel zevklerle
    ilgilidir ya da kulağa tam oturmamasıyla...

• Ety nin bi-flange e çevrilmiş yumuşak silikon tri-flange uçlarını kullanıyorduk ki bunlar kulağa harika oturuyorlar. Zaten Westone UM2 ile de aynı uçları kullanıyordum ben.

Evet sorun zaten sesin çok analitik olması. Yani kuru ve cılız olup hiç zevk vermemesi. Bu arada ben midleri eleştirmedim dikkat ederseniz. Midbassları eleştirdim ve benim için midlerin bi anlamı kalmadığından bahsettim.

Hatta şunu söyleyebilirim ki sennheiser IE4 ün genel ses kalitesi çok daha düşük olsada ER6i ye tercih ederim. Daha sıcak ve eğlenceli sesinden dolayı...

Tabi bunlar zevk meselesi, Er6i nin sesini çok beğenen olacaktır tabiki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soultrap -- 5 Haziran 2009; 12:38:59 >
  • Satılık etymotic er6i
    almayı düşünen arkadaşlar PM yoluyla irtibata geçebilir.
    http://forum.donanimhaber.com/m_33419962/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.