Şimdi Ara

Euro %10 değer kaybetti VW fiyatları değişmedi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ulas3567

quote:

Orijinalden alıntı: drahte 1905

XXX

BMW Mercedes Audi ve Alfa da(bildiklerim ) fiyatlar o günkü merkez bankası kuru ile belirleniyor.. Sonuçta ithal edilen her araçta firma diyelim arabayı 20 bin euro ya aldı 30 bin euro ya da satıyor(vergiler+kar) o gün yaptığı satıştan aldığı parayı gidip 20 bin euro ya çevirdiği zaman bir daha ki araç için sermayeyi yerine koymuş oluyor..Kur oynamalarında TL ile satan firmalar her zaman kar ederler..Euro şu an 2.20 olsun anında bunu fiyatlara yansıtırlar ama euro düştüğünde fiyatlar TL olarak sabit kalır ve euro olarak arabaya zam yapmış olurlar..

BMW Mercedes Audi zaten listesini Euro cinsinden koyuyor araba 2. elde dahi Euro ile satildigindan kura bagimlilik yok

Alfanin 2.eli TL ile satiliyor ama sifir KM si gine Euro ile satildigindan dedigim gibi bir kur kistaslari yok

Diger taraftan bu firmalarin satislari az, sene icinde plana uymayarak gitmek az bir durum

Mercedes C180K satisi disinda bugune kadar sasirtan birsey oldugunu sanmiyorum keza ozamanda araba bulurken zorlanmadilar hazirlikliydilar yani

Ama yukaridaki mesajimin sonundada soyledigim gibi kurmsu farkmis bunlara aldanmayacaksiniz

Ben beyaz esya grubunda fiyatlandirma bolumunde calistim, fiyatlandirmada rakiplerin fiyatlarina bakarsin, satmak istedigin rakama bakarsin

Malin fiyati onemsizdir, zaten fiyatlandiran kisiler malin fiyatini bilmez diger taraftanda malin fiyati diye birsey yok

Yani 3-5 maliyeti belli ama malin ar-ge sini bolemezsin buldugun arge 3-5 yerde kullanilir, malin tam bir ederi bulman imkansiz

Hesaplamakta gereksiz zaten takribi sekilde hesaplanir zarar edilen mal uretilmez tabi hatta hedefini tuturamyanda uretilmez ama

Kisacasi soylemek istedigim araba beyaz esya yada diger dayanikli tuketim malzemeleri degerlerinden bagimsiz fiyatlandiriliyor

Kur farki konusunda ise, kuru surekli ama surkeli geriden takip etmek zorundalar, yani kur dustugunde hemen bayiden fiyat indirmesini bekleyemezsiniz

Kur dustukten bir sure sonra fiyatlar duser, kisacasi kur otursun ozaman duser ama dusmeyede bilir yukarida soyledigim yuzden

Misal diger kurlar sabittir, rakiplerin fiyati bellidir, diger euro ile araba satan rakiplerden korkulmaz

Yada herseyin disinda halkinkafasinda 45K liraya C sinifi araba oturmustur sende indirmezsin fiyatini

Kisacasi, arabanin ustunde bir rakam var ama sana sormadan sana soruyorlar `bu arabaya kac para verirsin sen bakim ?` diye

Adamin aklini okur bunlar, milyar dolarlik firma, o yuzden kurmus murmus cok takmamak lazim

Bilincli tuketice dedigim gibi kurun oturmasini bekler araba alirken, ama bekleyip avucunuda yalayabilirsin

• vw ye

Hem yeni kasa çıkaracaklar bu sene (jetta ve passad için) hemde kur düşüyor. Buna rağmen fiyatlarda bir değişiklik yok.

• almayın arkadaşlar. başka araba markası mı yok memlekette. adamları bukadar şımartırsanız olacağı bu, 3 liralık arabayı 5 liraya deli gibi satabiliyorsa satar tabii ki adam. bende olsam bende itelerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

almayın arkadaşlar. başka araba markası mı yok memlekette. adamları bukadar şımartırsanız olacağı bu, 3 liralık arabayı 5 liraya deli gibi satabiliyorsa satar tabii ki adam. bende olsam bende itelerim.

tebrik ederim yerinde bir tesbit geçen yılın aynı dönemine göre araç satışları şu kadar arttı söylemleri ayyuka çıkarken bunlar fiyat mı indirir...
    Ben paylaşmıştım VOLVO S40,C30,V50 Fiyatlarını eurudan bağısız tutmuş bu kur düşüşünde bakın 3-5 güne euro artar tekrar dönerler euroya...
    Almayın araba diyoruzda millette para gani kimse ağlamasın para yok,açız,işsizlik hat safhada diye..

Bir tespit daha bankalarda mevduat faizleri yerin dibindeyken araç,ev,ihtiyaç kredileri yıllık %16-20 maliyetle veriliyor peki bunlar niye düşmüyor?sürekli talep varda ondan,bankalarda otomotivcilerde çok çakal oldu bu ekomomik krizde ve sonrasında....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hutaha -- 30 Nisan 2010; 14:38:25 >

• Hepsi çakal bunların! Benzin fiyatları gibi! Maliyet artınca zam düşünce fiyatlar sabit!
  • Geçtiğimiz günlerde yeğenime polo bakmak için vw bayiine gittik. Şu an elimizde 1 tane var, o satılırsa sizin almak istediğiniz araç düşük bi ihtimal İstanbul dan gelir, büyük ihtimalle Almanya da henüz banttadır dedi. Bu kadar stoksuz çalışıyorlarsa elimizde yüksek kurdan aldığımız araçlar var mantığıyla eski fiyattan satarız diye diretmelerinin mantığı yok. Ama mazeret önemli değil nasıl olsa belli bir müşteri potansiyeli yakaladılar ötv indirimi zamanındaki gibi burunların kıl aldırmıyorlar yine.
  • ocak ayında farklı bir şehirdeki vw bayisi ile irtibata geçtim.o kadar ilgilendilerki anlatamam.telefonda çatır çatır pazarlık yaptık.indirim yaptılar,takaslı aracımı görmeden iyi fiyat verdiler.daha sonra düşünme aşamasına geçtim,bu süreçte günde iki kez aradılar.şunu verelim,şöyle yapalım diye.
    o zaman ellerinde stok çoktu diye düşünüyorum.
    sonuçta emsallerine göre fazla bir artısı olmayan bomboş araca 40 kusur para vermenin yanlış bir seçim olacağına karar verdiğimden vazgeçtim
  • VW ülkemizde çok tuttuğu için indirim olmaz. Bir de Türkiye'de ne kadar pahalı satarsan o kadar tutuyor. Mesela symbol denen araçlar accent'den bile pahalı, ama aslında çok daha geride bir araba. Ama fiyatı geçirirsen millet iyi zannediyor. Opel de şimdi aynı taktiğe geçti. Hayırlısı bakalım.
  • Arkadaşlar bir kural vardır satılan mal ucuzlamaz...Opel astra classic III'leri çıkardığında baktı ki alanların bir çoğu bu aracı comfort paketiyle alıyor,pat 15 günde comfor pakete 300-350 tl zam yaptılar,comfort paketsizlerin fiyatı aynı.Şimdi soruyorum nooldu da comfort pakete zam geldi,yada 15 gün içerisinde sattıklarını yaptıkları maliyet hesabında ki bir yanlışlıktan dolayı zarırana mı verdiler??? Cevap basit baktılar ki milletin ucuzuna gidiyor,alınıyor biraz daha yukarı çekebilirmişiz dediler ve yaptılar.Mal sahibi olan onlar istediği fiyatı ister,ama alıcı da benim dedim vee ...
  • vw mercedesle kıyaslanacak (tamam kıyasla da abartma)kadar gözde büyütülmüş bir marka olmuş yeni nesil gözünde.
    neymiş efendim;almanlar mercedesi satmak için vw yi kullanmak için üretirlermiş !
    vw mercedesi yokusta geçermiş... diye gidiyor.abartı degil bizzat çevremden duyduklarım.
    tamam vw güzel bir marka,standartları olan BÜYÜK bir marka ancak türkiyede oldugundan çok çok daha büyük görülüyo.
    vw amlemini gören,fiyatı görmüyor gözü kapalı alıyor arabayı.
    ee insanlar bu haldeyken dogus oto veya o pozisyonda bulunan herhangi bir distiribitör neden düşürsün fiyatı?
    alan razı veren razı

konu makroya çarkediyo yavaş yavaş dagıtmadan şunu da ekleyeyim;
    -çağımızın TEMEL ihtiyaçları arasında yer alan (ceptel,buzdolabı,çamaşır makinası,fırın....)'dan ÖTV alınırsa.
    -ceptelefonundan ÖİV alınırsa(ayıptır hangi devirde yaşıyoruz,ceptelefonundan konuşmak ÖZEL bir durum mu?buzdolabı ç.makinası fırın LÜKS mü?
    -dünyanın onlarca ülkesindeki en yavaş internet hizmetini EN YÜKSEK fiyata kullanıyoruz.
    -en pahalı benzin.........
    -yahu at avrat silah demişler o at bugünkü araba degilmi,bu zamanda da araç hala bir ekstra mı?bir lüks mü?tamamiyle bir ihtiyaç
    ve bir araba alırken araba fiyatı kadar devlete vergi ödüyorsun neredeyse!sonra yıllık vergiler,,,,,yazık...bari cebimizden çıkan paralar gerçekten devlete gitse bize hizmet olarak dönse..bu vergilerin %50 si bile optimum şekilde kullanılsa inanın insanlar çok çok daha rahat bir yaşam standartları içinde olurdu.her gelen arkasındakine suç atıyor ve bu böyle sürüp gidiyor.

burda bizi bu hale düşürenler kadar toplumun da suçu var.
    70 milyon birkaç kişiye esir mi olmuş.?
    sessiz cogunluk birgün sesini duyurur umarım.

sabaha kadar yazılır.

Ha bu karanlık hayatımızın içine işleyen tablodan çıkmanın yolu ne?
    önce herkes RASYONEL davranmalı.onun bunun çıkarına diye,o güçsüz bu güçlü diye at gözlüğüyle hareket etmemeli.
    toplum halinde bir bütün olunmalı ki devlet seni muhatap alsın.örgüt,parti,cemaat demiyorum gerçek ve tarafsız tek tarafı aynı vatanın insanları olan bir bütünlük.b

Marjinallikten korkmadan gerçekten doğru olduguna inanılan şeyler yapılmalı.

Ama bu şekilde pasif kalıp,olaylara analitik olarak bakılmadıkça bu EN ler de bu milletin üzerinden eksik olmaz.
    Millet Devleti yönetir,yönetmelidir.

dagıtmadan bitirdim

iyi günler

iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evolution313 -- 2 Mayıs 2010; 3:15:47 >

• birde çalışanları fena valla mercedes'e gittiğimde bu kadar burnu havada çalışan görmüyorum. Araba değil uçak satıyor mübarekler
  • aslında sorun vwde değil onu türkiyeye getirende arkadaşlar.euro dip bile yapsa vwlerin fiyatlarını düşürmez doğuş.eh tabii vwnin kafası rahat ses etmiyor doğuşa nasılsa fiyata ne derse desin alıcısı var.doğuşta fırsattan istifade kökle babam kökle.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.