< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Euro 2024 ve TRT 4K
-
-
Almanya'daki yayıncı kuruluş bu sene turnuvayı 4 k olarak yayınlamayacak
-
2024 yilinda hala 4K yayin yok saka gibi.Umarim Wimbledon ve Olimpiyatlar 4K yayinlanir.
-
Euro 2024 4K yayınlanmayacak. HD ve HDR kalitesinde yayınlanıyor. Keza Şampiyonlar ligi içinde bu durum geçerli
-
liveonsat da uhd kanallar görüyorum. onlar nasıl yayınlayacak?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1080p’den upscale yöntemiyle olabilir. Yani sahte 4K :) Tabi UEFA’nın en son açıklaması o şekildeydi değişmişte olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Maalesef yanlış bir bilgi dostum Almanya'dan das erste kanalı HD olarak magenta tv platformunda ki fussball TV de 4k olarak yayınlıyor dün izledim ayrıca diğer Avrupa ülkelerinde ki italyan rai İspanyol la 1 hollanda npo kanalları ve daha birçok Avrupa ülkesinde birer kanal 4k yayınlıyor bu sefer TRT 4k da olmaması üzücü.
O baktığınız kanallarda yayınlanıyor dostum Avrupa genelinde 4k hdr li yayın mevcut sadece bizde yok maalesef
Onlar 4k değil çakma 4k upscale yayın Trt o yüzden 4 k yayını yapmiyor..Yayıncı kuruluş uefa artan maliyetlerden dolayı 4 k ekipmanların maç yayını yapmıyor
Eminmisin çözünürlükte tam 4k 50 Hz ve hdr açıktı bir premier league kalitesinde değildi ama gayet akıcıydi TRT 1 den de açtım çünkü ondan bariz iyiydi.
Zaten bu yayınlar böyle olur bu yayınlar önce işlenir sonra yumusatilip 4k formatında yayına verilir..Gerçek 4k değil yani.Digiturkte lig maçlarını 4k upscale yöntemiyle yayınlıyor.Bundan sonraki uefa organizasyonlarında 4k yayını olmayacak 1080p hdr olarak devam edilecek..Trt 4k bu sebepten dolayı yayını yapmiyor..Turkiyedeki izleyenlerde pek bisey kaybetmiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 15 Haziran 2024; 15:2:37 >
Anladım onu bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim bu sene premier league ve şampiyonlar ligi maçlarını 4k olarak genelde sky sports ve eski bt şimdi TNT sports dan izledim ondaki kalite yoktu haklısın ama normal hd ye göre yine bariz kaliteliydi belkide 2k dan upscale ediyordur çünkü kanalin 2k si da var.Buarada digiturk 4k zaten 4k değildi çözünürlük olarak öyle görünüyor ancak kalite olarak normal hd den biraz daha iyi hdr siz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi punkerem -- 15 Haziran 2024; 15:6:56 >
Evet doğrusun şampiyonlar ligi finalinde aynı şekilde yayınlandı..Dünya kupası hariç ham 4k yayını artık göremeyeceğiz..4 senede bir görürsek artık şükür.. 4k yayin ekipmanları ve yayın ve reji ekipmanları çok yüksek fiyatlar..Ancak ekstra para verilip izlenilen bisey onuda yetkililer karşı çıkar..
Yinede trt açısından üzücü durum her ülkenin devlet televizyonu veriyor ve dediğim gibi normalden daha kaliteli yayın şampiyonlar ligi ve UEFA yi aldı diye sevindik ama onu da trt 4k dan yayinlamicaklar sanırım.
Uzucu bir durum değil bence şahsen çakma yayın yapmamak ile doğru bir karar vermişler..Millete 4k yayin diye yutturmuyorlar en azından.Trt 4k yayin konusunda öncü bir kanal ve yönetimi ve rejileri bu konuda iyi niyetli insanlar.Dunya kupası maçlarında izleyicilerin isteklerini yerine getirip hdr seçeneğini kapatmışlari çünkü her 4k panel aynı değil..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 15 Haziran 2024; 15:18:45 >
Arkadaşlar birde TVE UHD kanalı var oda upscale ederek veriyor ama nerenin kanalı bilmiyorum
Umarim ceyrek finalden itibaren gercek 4K yayin yapilir.Olmadi TRT4K upsacale olarak versin hicyokdan iyidir deriz.
-
4k yayın olmaması büyük rezalet, böyle bir organizasyona yakışmadı.
-
4K yayın beklerken Sinyal sorunlarından ötürü normal yayını izleyemez hale geldik. Gerçekten kocaman bir alkış.
evet dün aksamki maci ne Almanya Kanallari verdi, ne de Avrupada TRT
Telekom Magenta TV Youtube dan Canli yayin yapark Türkiye Avusturya Macini free yani ücretsiz yayinladi!
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X