Şimdi Ara

Eurobasket 2017 (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
693
Cevap
4
Favori
13.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İspanya oyuncu kalitesi farkıyla kazandı çok da bir halt oynadıkları yoktu. Savunmadaki hırs ve mücadeleyi hücumda organizasyonla birlestirebilsek kazanırdık. Kafamızda büyütmüşuz ispanyayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takımda ersan olsa İspanya dümdüz olmuştu. O kadar üçlük kaçırırsan cezası böyle olur.

Ayrıca Cedi Osman ıda ne şişirdiniz helal vallahi. Adamın yaptığı düzgün bir iş varsa beceremediği üç iş var. Banyo reklamlarında oynayacağına gitsin üçlük çalışsın. Kaçırdığı üçlüklerle Amerika yi yeneriz

• Ortada bir başarı yok ama mücadelelerinden dolayı Milli Takımımıza ve Ufuk hocaya teşekkürler , inşallah çok daha iyi milli takımlar görürüz önümüzdeki süreçte
  • Fiba başkanı Turgay Demirel.Yardımcısı Erdenay..Evsahibi Türkiye..

Sorsan hakemler takdir haklarını bizden kullanırlar...Ama tabi öyle bir şey yok ! Olmadı ! Lanet olsun ..Turgay efendi pişkin pişkin otur orada bakalım..

Yazık ya.Hücumda 2 oyuncu ile bu duruma kadar getirdik..2 adam daha çıksa alacaktık maçı.Atmayan Rubio atar oldu..Bu adamın dış şutları Doğuş gibi bir şey idi bilmeyenler için.Grup maçlarında %51 ile falan attı ama rakipler fazla dirençli değildi.

Rusya maçında fazla hırs efor ile kaybettik ,Sırp maçında yine olmadı.Bu maç nasıl olmadı bilmiyorum.Bu maç olmalıydı artık ya.Yazık ..
    Cedi-Furkan turnuva boyu 1 maçta etkisiz kaldılar ama o kadar normal.Olacak iş.Semih -Sinan bu maç katkı gelse iş tamamdı.Erkan çok süpriz katkılar verdi turnuva boyu.

Bizim Hido sınıfta kaldı şu an.Bakalım bundan sonra genç jenerasyon için neler yapacak ? Ben sevmem kendisini ama inanıyorum bir şeyler yapacak.Elemelerdeki maçlar artık çok önemli.Nasıl bir takım nasıl sistem gelecek ? Ufuk Sarıca devam edecektir ki hep etmeli artık.

Ahaa Cedi'ye bu maç oynayamadı diye laf edlir olmuş.. Ya ne desem şimdi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 10 Eylül 2017; 20:39:38 >

• helal olsun o kadar Eksige ragmen Başa baş oynadik

• isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    Büyütülmedi İspanya ,zaten büyük adamlar..Dengeleri bozuldu 2.periyot .Grup maçlarında hep kolay geçtiler Hırvatlar hariç.O Hırvatların direnci de bizimkinden daha düşük yani savunmada.Büyük takımlar böyle kadrolar genelde kendileri gibi oynayamadıklarında bozulabiliyor bocalayabiliyorlar..İspanya'yı daha önce aynı bu tarz maç gibi maç olmuştu 2009 da ve yenmiştik.Ama kadro hücum potansiyeli daha fazlaydı tabi.2011 de yendiğimiz maç ise biraz daha farklı ilerledi onu geçiyorum.

Bu İspanya bile yetti geçmeye.Farkı birden açtılar.Ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar ve yapıyorlar.Hırsız gibi vurup kaçma noktasına 3 kere geldik yapamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 10 Eylül 2017; 20:44:47 >
  • Ibrahim Kutluay'in dedigi gibi bu mac sabaha kadarda oynansa Ispanya her turlu kazanir.

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Türkiye hocam burası. Melih Mahmutoğlu gibi tipler 100 maç yatar 1 maç oynar kral olur. Cedi gibi adamlar 100 maç oynar 1 maç oynayamaz yerden yere vurulur. Eurobasket tarzı organizasyonları bu yüzden sevmiyorum. Basketbolu bilmeyen tipler 2 maç izleyip kendilerini Kaan Kural sanıyorlar.
  • Şu turnuvada keşke Sinan, Semih, Sertaç gibi yeteneksizler yerine diğer genç oyuncularımız oynasaydı da onları izleseydik çok daha iyi olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbryan

Türkiye hocam burası. Melih Mahmutoğlu gibi tipler 100 maç yatar 1 maç oynar kral olur. Cedi gibi adamlar 100 maç oynar 1 maç oynayamaz yerden yere vurulur. Eurobasket tarzı organizasyonları bu yüzden sevmiyorum. Basketbolu bilmeyen tipler 2 maç izleyip kendilerini Kaan Kural sanıyorlar.

Biliyorum da adam sinirleniyor hani Çok bilmiş bilmiş böyle yorumlar yapıyorlar.
    O çöp bu çöp ..

Nasıl sen nasıl buldun gencecik ! takımımızın performansını.Bu "gençlik" aşısı tutar mı dersin ?

Melih dedin de gerçekten çok olgun çok iyi bir turnuva geçirdi.Dış şut falan atmadı ama en çok bugün beğendim ben kendisini.Keşke Semih yine maçtan kopmasaydı da katkı verseydi.Adam maça giremediği zaman adeta yok ya..Sinan da hayal kırıklığı yaşattı.Tepeden topu alıp mutlaka zorlardı içeri.Ama neredeyse hiç yapmadı bu turnuvada.Hele bu maç Euroleague de onlarca kez yaptığı şeyi hiç yapmadı.Hız çabukluk avantajını hiç kullanmadı.Navarro karşısında onlarca kez yapmıştı bunu oysa.Ah Sinan ah..Erkan da önemli katkılar verdi.Özellikle turnuva boyu takım kısaldığında Erkan tercihi avantajımız oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: JabbaWockeeZ

Şu turnuvada keşke Sinan, Semih, Sertaç gibi yeteneksizler yerine diğer genç oyuncularımız oynasaydı da onları izleseydik çok daha iyi olurdu.

Alınmazlardı ve olmazdı..Maçlar bitmiş oyunlar oynanmış sonradan konuşmak kolay tabi.
    Gencecik delikanlılar süper oynadı. Semih ve Erkan 3-4 seneye milli takımın vazgeçilmez yıldızları olur. Melih'in bu turnuva iyi oynamasının sebebi daha fazla sorumluluk alması bence. Fenerbahçe'de adam süre almıyor aldığı sürelerde de genelde başka bir oyuncuyu dinlendirmek amaçlı giriyor. Belki de Fenerbahçe'nin yapısından dolayı tam potansiyelini görememişizdir.

Sinan'a gelirsek ona kızmıyorum kızamıyorum. Tüm sezon hem mental hem fiziksel Galatasaray'ı taşıdı ve yoruldu. 34 yaşında ortalama 35 dk süre alan birisi için iyi dayandı. Belki geçen sene gösterdiği yüksek performanstan dolayı kendini daha toparlayamamıştır.

Semih zaten 2-3 senedir fazla süre alamayan ve son aylarını takımsız geçiren birine göre iyi bile oynadı bence. Normalde Semih'i görünce sinirlerim tepeme çıkardı. Bu turnuva çok gözüme batmadı.

Erkan Veyseloğlu özellikle bu maç beni çok şaşırttı. Turnuva boyunca ekstra katkı verdi ama sanki 17-18 yaşında ilk defa milli olan çocukların heyacanıyla oynadı. O yüzden bazı yerlerde hata yapması çok doğal. Adam kariyerinin sonunda ilk defa milli takıma girdi. O heyacanlanmıcakta kim heyecanlancak.

• "Sinan sanki bırakacak öyle konusuyor ruh hali olarak"

Bu arada bu sene en çok merak ettiğim 2 oyuncu olacak.

*Onuralp ve Egehan..İnşallah durmazlar dururlarsa eyvah yani.Okben Emircan falan bir yana bu 2 isim nasıl olacak çok mühim.Çünkü sezon içinde milli takımlarda olacaklar Cedi-Furkan olmayacak.

Eğer bir sistem bir düzen oluşursa 2020 Olimpiyatlar da kendimizi buluruz.Neredeyse eminim.

Ayrıca teknik ekip içinse umutluyum Ufuk hoca da kendini geliştirmeli.Bazı önemli anlarda çok ciddi hatalar yaptı."Hayır bugün 1.teknik hariç aldığı 2 teknik faulden bahsetmiyorum." Evsahibi takımın antrenörü olarak bazı kararların çıkmaması gerekirdi.Hele bugün 2.teknik tam hakem faciası idi.Ufuk Sarıca da biraz dengesizlik var zaten Efes döneminde de vardı.Bazen olmadık hatalar yapabiliyor.Karşıyaka Avrupa maçlarında yapmıştı mesela.Ama gelişecek.İyi bir antrenör ,daha iyi olmaması için hiç neden yok..Aldığı kadroyu eleştirmek çok saçma eldekinin en iyisini aldı oynattı.Cedi-Kenan-Furkan için gerekli olan rahatlıkları verdi sorumlulukları verdi .Oldukça iyi kullandı bu 3 oyuncuyu.Tek sıkıntı Sinan oldu işte.

• Bize acilen adam gibi bir guard lazım. Oyun kuran asist yapan gerektiğinde sayı atarak skora katkı veren. Yoksa ne kadar mücadele edersek edelim önümüzdeki bütün turnuvalarda aynı şey olur 4 maçta olduğu gibi. Sinan'dan umutluydum ama çok kötü bir turnuva geçirdi, bizde de böyle oynarsa Obra sopayla kovalar. U20 turnuvalarından falan umut vaat eden oyun kurucu var mı acaba? Varsa şimdiden gelişebileceği bir takıma gelmeli.
  • Cedi tam bir Emir Preldzic. Herseyden var ama iki ucu sivri degnek

Iyi bir sutor degil Nba de basarili olamaz.

Furkan tek gelecek vadeden oyuncumuz ondan umutluyum.

Basimizda iyi bir koc olsaydi su an ispanyayi vurup gecmistik. Ufukla olmaz.

Bana gore yenilmemizin sebebi teknik yetersizlik.

Mucadele ile geriden yakalama noktasina gelirsin basketbolda herkes yapar onemli olan vurup gecmek.

Takimin hucum plani yok . Tamamen bireysel beceri ve mucadele uzerine kurulu.

Bu taktikle oturmus bir takimi denk gelirse yenersin ama bu kadar kolay olsa tepelerde supriz takimlar olurdu ama o da cok nadir oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Şu turnuvada keşke Sinan, Semih, Sertaç gibi yeteneksizler yerine diğer genç oyuncularımız oynasaydı da onları izleseydik çok daha iyi olurdu.

Alınmazlardı ve olmazdı..Maçlar bitmiş oyunlar oynanmış sonradan konuşmak kolay tabi.

Ne alaka? Ben, bu yaşlı ve yeteneksiz oyuncular yerine Okben, Ömer Faruk gibi oyuncuları izlemek istiyorum bu benim fikrim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbryan

Gencecik delikanlılar süper oynadı. Semih ve Erkan 3-4 seneye milli takımın vazgeçilmez yıldızları olur. Melih'in bu turnuva iyi oynamasının sebebi daha fazla sorumluluk alması bence. Fenerbahçe'de adam süre almıyor aldığı sürelerde de genelde başka bir oyuncuyu dinlendirmek amaçlı giriyor. Belki de Fenerbahçe'nin yapısından dolayı tam potansiyelini görememişizdir.

Sinan'a gelirsek ona kızmıyorum kızamıyorum. Tüm sezon hem mental hem fiziksel Galatasaray'ı taşıdı ve yoruldu. 34 yaşında ortalama 35 dk süre alan birisi için iyi dayandı. Belki geçen sene gösterdiği yüksek performanstan dolayı kendini daha toparlayamamıştır.

Semih zaten 2-3 senedir fazla süre alamayan ve son aylarını takımsız geçiren birine göre iyi bile oynadı bence. Normalde Semih'i görünce sinirlerim tepeme çıkardı. Bu turnuva çok gözüme batmadı.

Erkan Veyseloğlu özellikle bu maç beni çok şaşırttı. Turnuva boyunca ekstra katkı verdi ama sanki 17-18 yaşında ilk defa milli olan çocukların heyacanıyla oynadı. O yüzden bazı yerlerde hata yapması çok doğal. Adam kariyerinin sonunda ilk defa milli takıma girdi. O heyacanlanmıcakta kim heyecanlancak.

Di mi ama

Melih bence güven geldi ondan dolayı da oynadı böyle.Yoksa bilmiyorum ama hatırlıyorum sanki Fenerbahçe de lig maçlarında sorumluluk alıyor ama böyle oynamıyordu

Sinan için bende kızamıyorum.Helal olsun.Bıraktıysa da teşekkürler.

Semih'in performansını bende beğendim.Bence gerekli mesajı verdi kendisini almayan takıma Kesinlikle takım bulacaktır.Ama işte bu maç için kızıyorum.Neden oynamadın diye.

Erkan beni aslında şaşırtmadı ,çünkü biliyordum böyle oynayacağını Rusya maçında da benzer katkı vermişti.Bir yara bandı gibi bir şey oldu sanki bu takıma. Bu tür oyuncular haddini bilerek oynarlar.Ne yapacaklarını bilirler ve yaparlar oldu bitti yani.Heyecanlandığını hissetmedim ben gayet sakin gördüm kendisini .Ufuk hoca kendisinin yerine başka genç isimi alabilirdi pekala ama bence ne kadar doğru yaptı Erkan tercihi ile görülmüş oldu.Furkan bile Cedi dahi dönem dönem tercih hataları yapmışsa Erkan-Sertaç yerine alınacak genç oyuncular nasıl katkı verebilirdi ki ? "bu oyuncular yeterli maç tecrübeleri yok direk burada bu turnuvada oynamalarını kim bekler ? Adamı yedek kulübesinde havlu sallarken ışınla koy bu Avrupa şampiyonasına yani.Böyle bir şey olurdu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

quote:

Ne alaka? Ben, bu yaşlı ve yeteneksiz oyuncular yerine Okben, Ömer Faruk gibi oyuncuları izlemek istiyorum bu benim fikrim.

Yaşlı kabul ama yeteneksiz ? Bu nasıl oluyor ? Tek maç ile mi karar veriliyor yeteneğe ?

O izlemek istediğiniz "miz" genç oyuncular haketti mi bakalım takımı ? Ben de isterim tabi ama olmaz. Efes de gelişim gösteremeyen ama geçen sezona iyi başlayan ve malesef para uğruna Daçka ya giden ve orada süre bile alamayan Okben olacak ama koca Galatasaray'ı sezon boyu 3 kulvarda da omzunda taşıyan Sinan alınmayacak öyle mi ?

Bende genç oyunculardan yanaydım ama sen deyince ufak bir araştırma yaptım. Cidden hazır değillermiş. Eğer takımın çok iyi bir kemik kadrosu olsaydı (8-9 kişilik) tecrübe kazanmaları için götürülürdü. Arada oyuna girer ortamı hissederlerdi. Ama takımın kadrosu pek güven vermediği için gençlerin de baskı altında yapacakları herhangi hataları büyük sorunlara sebep olabilirdi.

Semih kendine takım bulur ama Euroleague takımı olur mu bu bilemeyiz. Bir ara Efes'e dönecekti ama anlaşma olmadı. Beşiktaş, Stimac yerine değerlendirebilir. Ya da Galatasaray bütçeyi düşürmüşken alabilirler. Şuan ki gibi oynarsa Beşiktaş, Galatasaray ya da Daçka gibi takımlara iyi katkı verir.

Melih konusuna gelirsek. Türkiye ve Fenerbahçe takımları arasında sağlam kalite farkı var. Fenerbahçe takımında Melih'in yaptığı bir hatayı kapatabilecek bir sürü isim var. Türkiye'de maalesef yok. Fenerde kötü oynasa bile takımı için sıkıntı olmaz. Bu yüzden mental olarak Fenerde gevşek oynadığına ve Türkiyede baskı altında iyi oynadığına inanıyorum.

• Ben de çok isterdim gençler ile bir geçiş turnuvası oynamak.Yıllardır gençlik masalları ile oynadık durduk Tanjevic takımı deneme tahtasına çevirip durdu.Ama yani olmuyorsa olmaz.
    Hemen örnekleyeyim ; Tanjevic'li masallar sonrasında bu turnuvada Ersan-Cenk liderliğinde İzzet,İlkan,Birkan Furkan gibilerin artık tecrübeli isimler olmuş olması gerekiyordu.Ve bu isimler ile başarılı turnuva"lar" geçirmiş olmamız gerekiyordu.Daha sonraki jenerasyonu yazmadım yani.Ama bakın olmadı hangisi şu anda var Furkan Birkan dışında ? Ersan affını istedi Birkan 4 yıl önce artık görev adamı olmalıyım demek ki dedi ve o şekilde devam ediyor Furkan çok daha iyi olacak iken malesef o da formsuz oluyor giderek.Cenk 1 yıl önce 29 yaşında bıraktı.Falan filan.

Aynen takım sağlam değil temeli sadece mücadele üzerine kurulu bu durumda gençlerin katkı vermesini beklemek gelişmesini beklemek hayal olacaktı.Üstelik evsahibiyiz.O yukarıda yazdığım oyuncular ile oluşan bir kadro olsa onların üstüne genç isimleri rahat rahat yerleştirisin.Ama pat diye olmaz.

Şimdi Cedi-Furkan-Kenan üzerinde o oyuncuları monte etmeye başlayayacağız.Semih Ömer Furkan gibi uzunlar yine kadroda olacak 1-2 turnuva daha.Çünkü olmalılar da.Ufuk Sarıca da gelişecek takım da gelişecek.

Ayrıca şu da var ; bu takım ,Ufuk hoca %99 ihtimal Dixon oynar diye kadroyu planladı.Birden bire planın değişmesine karşı gösterdiği reaksiyon hamleler oldukça başarılıydı bence.Önce Ersan ayrıldı planlar bozuldu Ufuk hoca tam da o anda Kerem Gönlüm'ü çağırmayı bile düşünmüş yani.Sonrasında son gün Dixon oynamayacağı kesinleşti hop yine ana plan değişti.Dixon ki takımın Sinan ile en önemlisi olacak bir oyuncuydu yani.Her ne kadar alternatif planları olsa da böyle bir değişiklik zorlamıştır elbet ki.Turnuva boyunca asla sabit ezbere bir oyun oynatmadı .2 uzun oynadık 5 kısa oynadık falan filan.Hepsini de oynayabileceğimiz kadar oynadık üstelik.Ersan olsa bence çok daha fark yaratırdık.Ersan 5 numara olarak bile kullanılır ve böyle bir takım daha avantaj yaratırdı.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.