Şimdi Ara

Eurodiesel e yine ZAM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
2.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

quote:

Orjinalden alıntı: nadirgurece

ne güzel...

Nadirciğim kınayı kargoya verdim zamla birlikte aynı saatte elinde olur
    hemen yakmazsan benzinede zam gelebilir
    acele et

• eurodiselle mazot arasındaki fark artarsa gider normal mazot alırım ne de olsa 1000e düşürdüler kurşunu olan benim arabanın motoruna olur ama tayyipe vergi vermekten iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocknRoll@ -- 14 Mayıs 2008; 0:38:14 >
  • Şu anda neredeyse bütün şehirler arası otobüs bilet fiyatlarına zam gelmiş, ve bu böyle devam edersede feci bir şekilde zam yağmuruna tutulacağız. Haberiniz ola.
  • bundan sonra lpgli araç sayısı artar, sonra lpg fiyatı da benzin ve eurodizel ile eşitlenir.

Benim korkum işte ondan sonrasında…
  • valla bizim burda pek de üzülmüyorum. eurodiesel 3,17, benzin 95 ve 97 3,40-3,43 :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguz1

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Verin oyları basın ampüle sonra ampül yanar böyle bir tarafınızda. 10 milyon olur inşallah.

Allah utandırmasın.

B partisi gelse idi acaba farklımı olacaktı.(Tarihe bakmak lazım)

Böyle giderse enflasyonu 10 da falan tutamayacaklar inanın. Ulaşım, nakliye, tarım ... Vay garibim mehmet efendiye........Vay garibim memura........Birde dişinden tırnağından artırıp dizel araç aldıysa......

bence 5 6 senedir nerelere para harcandı nereler satıldı nasıl ekonomi döndürüldü diger iktidarlardan farklı olarak ona bakmak gerekli ki bu zamların nedeni anlaşılsın,
    devlette para da kalmadı satıcak mal da kalmadı bunu cezasını da dolaylı vergiler ile bizler çekiyoruz, petroleki yükseliş neden olsaydı bunlara avrupa ya da abd deki gibi artış olurdu benzinde ve eurodizelde.. bu sadece bir bahane bizim memleket için

• quote:

Orjinalden alıntı: OnRSL

quote:

Orjinalden alıntı: oguz1

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Verin oyları basın ampüle sonra ampül yanar böyle bir tarafınızda. 10 milyon olur inşallah.

Allah utandırmasın.

B partisi gelse idi acaba farklımı olacaktı.(Tarihe bakmak lazım)

Böyle giderse enflasyonu 10 da falan tutamayacaklar inanın. Ulaşım, nakliye, tarım ... Vay garibim mehmet efendiye........Vay garibim memura........Birde dişinden tırnağından artırıp dizel araç aldıysa......

bence 5 6 senedir nerelere para harcandı nereler satıldı nasıl ekonomi döndürüldü diger iktidarlardan farklı olarak ona bakmak gerekli ki bu zamların nedeni anlaşılsın,
    devlette para da kalmadı satıcak mal da kalmadı bunu cezasını da dolaylı vergiler ile bizler çekiyoruz, petroleki yükseliş neden olsaydı bunlara avrupa ya da abd deki gibi artış olurdu benzinde ve eurodizelde.. bu sadece bir bahane bizim memleket için

tabi
    özelleştire özelleştire bu hale geldik

• Devlette satacak birşey kalmadı, zam furyası başladı. Kendi beceriksizliklerini bizden çıkarıyorlar. X firması bilmemkimin akrabası diye vergi affı alıyor, biz de onun bunun ödemediği vergiyi ödüyoruz kek gibi..
  • kısacası biz ödeyelim,birileri hortumlasın,ne vergi ödesin ne de başka bişi..
  • Arkadaşlar akaryakıt zammını otomatiğe bağlamışlar. Bizim Citroen bölümünde her ayın 18.inde (artık her ayın 15.inde yapacağız) yaptığımız bir dizel/benzin hesabı var. Her ay 97 oktan kurşunsuz benzin ile eurodiesel arasındaki makasın nasıl daraldığını orada gösteriyoruz. Bu ay makas daha da daralacak. Geçen ay bir önceki aya göre %1 daralmıştı.

İsteyen arkadaşlar açıklamaları Citroen bölümündehttp://forum.donanimhaber.com/m_21827528/tm.htm bulabilir.

Şimdi her zam geldiğinde ahlanıp vahlanmaya gerek yok. Ben 2006 yılında arabamı aldığımda eurodiesel.in benzine göre daha fazla zamlanacağını zaten biliyordum. Bu benim kararımı hiç etkilemedi. Ben yine dizel aldım. Bugün benim arabam olmasın ve araba almam gereksin yine gider dizel alırım. Çünkü ne olursa olsun hala dizel yine ekonomik. Olaya kullanıcılar açısından bakmayın. Olaya birazda yeni araba almak isteyenlerin bakış açısıyla bakın.

Yazışmalarımızdan görülüyor ki herkes benzinciye verdiği paraya yanıyor. Kimse araba alırken verdiği paraya ya da ne kadar kredi ödediğine yanmıyor. Yani arabayı sürerken koyuyor bize bu hesaplar.

• korkarım çok yakında millet motor arızası falan dinlemeyip yemeklerden artan kızartma yağlarını süzüp depoya boca edecekler.Gazetede haber olursa hiç şaşırmam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

korkarım çok yakında millet motor arızası falan dinlemeyip yemeklerden artan kızartma yağlarını süzüp depoya boca edecekler.Gazetede haber olursa hiç şaşırmam.

Ustam artık sokaklarda Tayland sokakları gibi kokar
  • cng dizellere de takılıyor yayılsın biraz di,zellerde gaz istasyonlarında takılmaya baslar ben köyde falan öğretmen olsam ne güzel ne araba ne dırdır ne strees
    var doğal hayat
  • çok yakında bekleyin.Birisi kullnıpda komşusu olayı görürse hemen geçiş olur yarın bu sitede hangi marka sıvı yağı daha az yakıyor onu konuşuruz.

Ama daha önce ucundan dokundurmuştum ,dizelin kurtuluşu için CNG var .Ama daha emekleme aşamasında bu fiyatlardan sonra yazın hızla geçiş olacaktır diye düşünüyorum.En azından birkaç sene onunla idare edebileriz sanıyorum.Evden dolum kiti satış patlaması yapacaktır.

Ama ksin çözüm için toplu eylem şart.Yunanistanda nasıl grev oldu bizim haberlerde bile tartışıldı. Halbuki Avrupadaki en ucuz yakıt Yunanlılarda. 1,20 euro civarıymış.Bizde ! neden toplu anahtar kapama olmuyor ,orası ayrı bir sosyalijik olay zaten.Ama vurup kırma derseniz bir patladı millet , olayların önü alınamaz.Bu noktaya gitmemeli ,sınırlar zorlanmamalı diyoruz .

quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

korkarım çok yakında millet motor arızası falan dinlemeyip yemeklerden artan kızartma yağlarını süzüp depoya boca edecekler.Gazetede haber olursa hiç şaşırmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 14 Mayıs 2008; 14:20:16 >

• Kesinlikle toplu eylem şart. Nerede 68 kuşağı (yanlış anlamayın sağcısıyla solcusuyla) ruhlarında mahalefet vardı onların. Afedersiniz ancak şimdiki gibi koyun güdemiyordu o zaman siyasetçiler.

Ben kontak kapattım ama neye yarar. En basitinden çevremden örnek vereyim. Bizim sitede akşam 15 tane araba olur. Yarısı da dizeldir. Öğle vakti 2-3 tane araba olur onlar da zaten çalışmayan, hafta sonu gezenler. Yani anlayacağınız arabayı kullanan yine kullanıyor. Zam falan dinlemiyor.

Benim hareket tarzım şudur. Mazota ne kadar zam gelirse gelsin ben ayda 100 YTL yakıt alırım. Bu değişmez. Değişen sadece daha az km yaptığımdır. Bu şekilde idare edebildiğim kadar ederim. Olmadı bir sonraki yıl bunu 125 yaparım.

Zammı hiç umursamayan da her ay örneğin 80 lt yakıt alır. Bu değişmez. Değişen sadece her ay akaryakıta verdiği para miktarıdır.

E bize haktır ne yapalım. Madem kullanıyoruz, madem toplu protesto yapamıyoruz, madem toplu taşıma kültürüne erişemedik, madem afedersiniz tuvalete bile arabayla gidiyoruz. E demek ki bize bu meret lazım. O zaman her türlü razıyız.

• quote:

çok yakında bekleyin.Birisi kullnıpda komşusu olayı görürse hemen geçiş olur yarın bu sitede hangi marka sıvı yağı daha az yakıyor onu konuşuruz.

Ama daha önce ucundan dokundurmuştum ,dizelin kurtuluşu için CNG var .Ama daha emekleme aşamasında bu fiyatlardan sonra yazın hızla geçiş olacaktır diye düşünüyorum.En azından birkaç sene onunla idare edebileriz sanıyorum.Evden dolum kiti satış patlaması yapacaktır.

Ama ksin çözüm için toplu eylem şart.Yunanistanda nasıl grev oldu bizim haberlerde bile tartışıldı. Halbuki Avrupadaki en ucuz yakıt Yunanlılarda. 1,20 euro civarıymış.Bizde ! neden toplu anahtar kapama olmuyor ,orası ayrı bir sosyalijik olay zaten.Ama vurup kırma derseniz bir patladı millet , olayların önü alınamaz.Bu noktaya gitmemeli ,sınırlar zorlanmamalı diyoruz .

quote:

Orjinalden alıntı: Numan06

quote:

Ustam kesinlikle haklısınız bir dönem Birleşik Devletlerdeydim halen oradan arkadaşlar var konuşuyoruz MSN ile şikayet ediyorlar petrol fiyatları şu bu diye dedim ne kadar sizde 0,99 ytl yani 1 ytl litresi bizde 3,37 ytl dedim dolar bazında galon kur hepsini söyledim şok oldu.

Türkiye'deki pahalılık petrolun varil fiyatının yüksek olması pahalılığı değil vergi pahalılığı zaten....

2001 krizi sonrası Kemal Derviş ilk geldiğinde evinin elektrik faturasını görünce basında açıklama yaptı bu halk bu faturalar itiraz etmiyorsa anladımki Türkiye'de hiçbir zaman halk ayaklanmaz.

Padişaha Afrika'dan fil yollamışlar padişahta fili Nasrettin hocanın köyüne hediye etmiş köylüler bakmışlar fil tüm bağ bostan silip süpürük yiyor köylüler isyan etmiş padişaha gidelim söyleyelim bilmem ne almışlar hocayı önlerine saraya girmişler hoca huzura gireceği esnada bir bakmış arkasında bir tane köylü yok..

Padişah demiş söyle hoca efendi "Valla devletlüm" demiş "Bize bir fil yolladınız biz onu sevdik ama hayvancağız yanlız kaldı çiftleşemiyor buna birde eş versenizya"

İşte buna mahkumuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 14 Mayıs 2008; 16:02:26 >

• Motorine AB ayarı geliyor
    1 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla, muafiyetleri sona erecek özellikler; motorin türlerinde kükürt, yoğunluk, damıtma ve setan olacak. Benzin türlerinde ise kükürt, aromatikler, benzen ve uçuculuk özellikleri olacak.

-1 Temmuz 2008 itibarıyla, “Motorin 7000” ile yenilenen teknik özellikleri karşılamayan benzin ve diğer motorin türlerinin hiçbir depoda (kullanıcı depoları hariç) bulundurulmaması ve her ne şekilde olursa olsun piyasa faaliyetine konu edilmemesi gerekecek.

EPDK, yürürlüğe konulan teknik düzenlemeler kapsamında, 1 Temmuz 2008 itibarıyla motorin ve benzin türlerinde değişikliğe gidileceğini duyurdu. Buna göre; “Motorin 50” resmi ismi “Motorin”e, “Motorin 1000” ismi “Kırsal Motorin”e dönüşecek. “Motorin 7000” dolaşımdan kaldırılacak. Benzin ile bazı motorin türlerinin özelliklerine tanınmış bazı muafiyetler sona erecek.

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Ben hala

EN CAANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM.................................................................
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

dizelin hic avantaji kalmamismis yine bilen bilmeyen konusmus

son zamlarla benim arac max 20 kurus yakar sehir ici suan 18 kurus yakiyor.
    benle ayni yolu kullanan arkadasimin 1,4 benzinli araci 28 kurus yakiyor.

8 kurus az dimi km de 100.000 km de 8000 ytl yapar.

neyse bilen bilir

quote:

100000 kmde 8000 ytl kar ediyorda 100000 kmyi geçmiş dizeli satmak ne kadar kolay olur acaba?
    internette 100 bini devirmiş dizel fiyatlarına bir göz atın bakalım.
    kaç kişi korkusuzca 100 bin üstü dizel araç alabilir?

+ 1907

100 bine gelmiş dizeli benzinliyle aynı fiyata satarsınız hatta ben benzinli alırım dizeli almam yine de..
    ki almadım da..Çok km li dizeli satmak için hatırı sayılır bir fiyat kırılmalı...

• quote:

Orjinalden alıntı: x15

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

dizelin hic avantaji kalmamismis yine bilen bilmeyen konusmus

son zamlarla benim arac max 20 kurus yakar sehir ici suan 18 kurus yakiyor.
    benle ayni yolu kullanan arkadasimin 1,4 benzinli araci 28 kurus yakiyor.

8 kurus az dimi km de 100.000 km de 8000 ytl yapar.

neyse bilen bilir

quote:

100000 kmde 8000 ytl kar ediyorda 100000 kmyi geçmiş dizeli satmak ne kadar kolay olur acaba?
    internette 100 bini devirmiş dizel fiyatlarına bir göz atın bakalım.
    kaç kişi korkusuzca 100 bin üstü dizel araç alabilir?

+ 1907

100 bine gelmiş dizeli benzinliyle aynı fiyata satarsınız hatta ben benzinli alırım dizeli almam yine de..
    ki almadım da..Çok km li dizeli satmak için hatırı sayılır bir fiyat kırılmalı...

acikladim ama okuma zahmetinde bulunmamissin

150.000 km yaparim 12.000 karim olur. 3000 bastan verdim 4000 de zararina satarim piyasasina gore. geriye kalan 5000 ellerinden öper

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.