Şimdi Ara

EUROPA UNIVERSALIS 3 (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
3
Favori
100.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baya iyi sömürgeleştirmişsin Şu Hindistan'ı hiç alamadım daha oyunda ya bi kere Timur'la btün kuzeyini Çin'e kadar aldım ama aşşağılarına inmemiştim
  • Hindistan alınmaz mı aga para oluk oluk akıyor hindistanı alınca
  • beyler osmanlıyla baslamdım hersey ıyı gıdıyorda yıl 1427 oldu timur hala yıkılmadı
    memluklerle ittifak oldular warned gonderdı ıkısıde
    normalde ne zaman yıkılıyor şu timur
    httt de hic osmanlıyla oynamadım timur httt de baya bı guclu
  • Timur işi biraz şans işi. Hem ölüceği yıl -çok olmasada- değişiyor. Hem de bazen isyanları bastıacak kadar güçlü bir durumda oluyor. Timurluların yönetim şeklinde lider her öldüğünde bütün hanedan liderlik için savaşmaya başlıyor ayrıca bütün şehirlerde de ayrı isyan çıkma riski aşırı yükseliyor ama bu isyanlar bastırılsa devlet ayakta kalıyor hele yetenekli bir lider varsa ve sliderlar gerekli reform için yeterliyse yönetim şekli değişiyor ve bu isyanlar bitiyor. Ama bilgisayrın o reformu yapabielceğini sanmıyorum büyük ihtimalle isyanları bastırmıştır sen Timuluların liderinin ölmesini bekle; lider öldüğünde isyanlar çıkacak tam o zamanda saldırırsan büyük bir zafer kazanabilirsin ve Timur tehlikesi kalkar, aynı şeyler Memlükler içinde geçerli, onlarında yönetim şekli aynı; ben genelde böyle yendim.
  • Kafayı yemek üzereyim ya,oyunun başından beri norveçle pu halindeyim,norveç'in hanedanla ilgili bilgi veren kısmına baktım,2 kere kralın ölmesiyle norveç'in danimarka tarafından ele geçirileceği (inherit) yazıyordu,ikisinde de normal şekilde devam etti.Şimdi de pu bitmek üzere adamlar kaşınıyor savaş çıkacak.Bir de artık nolduysa birden prestijim -50lere düşmüş (+50lerden),etrafımdaki tüm ülkelerde ilişkim -200 neredeyse,hani infamy diyeceğim ama 20 yılda indirdim ilişkiler taş çatlasa 100puan düşer.Reformlar başladı ama katolik ülkelerle de aram bozulmuş napsam bilemiyorum oyunu kapıtıcam galiba.
  • Sonuna kadar git bence bakalım nolcak. Yenilirken bile eğleniyorum ben.
  • tam macarları yenıordum tımur savaş actı
    timur memluk candar karaman dulkadır altın orda kara koyunlu korsıka wallacıa moldovyayla aynı anda savaştım
    dulkadır harıc and beylıgı kalmadı tımıra georgoya ve imretiyi altın ordaya wallacıa ve bujdakı verdim
    heryerde isyan var
    kara koyunlu korsıka ve wallacıa y la hala savasıyorum
  • Birde vassal olayı var.
    Bazıları uzak yerlerdeki bölgeleri vassal yapıp tampon bölge olarak kullanıyorum diyor ama, o vassalında koruması size kalıyor.
    Ben ingiltereyle oynuyorum hem isyanlar hemde savaş tehlikesi nedeniyle flandersi kurdum avrupadaki 3 bölgemde, bir müddet sonra flanderse de saldırdılar o zaman size soruyor yardım edecekmisiniz diye eğer redderseniz çok büyük bir reputation kaybediyorsunuz ülkede vassal olmaktan çıkıyor.
    şimdi ben o bölgeyi vassal yapmasaydımda savaşı bana açsalardı daha karlı olurdum.
  • timur sonunda dağıldı bende timurun topraklarını alıyım dedim bu arada infamy 65 e kadar çıktı
    avrupalılar birlik oldu resmen haçlı seferi düzenlediler altın orda da beni sırtımdan vurdu
     EUROPA UNIVERSALIS 3
  • Güzel genişlemişsin Ben bayadır vanilla versiyonda oynamıyorum gerçi; modlarda beylikler vs. daha geniş, genişlemek biraz daha çaba istiyor O infamy seviyesinde herkes sana savaş açar bu doğal ama güç olarak onları geçtin mi sadece warning yollayıp hiçbirşey yapmıyolar benim bi ara 140'lardaydıda
  • portekize 350 ve fransaya 350 ducas verip barış imzaladım
    altınordaylya white peace imzaladıktan sonra epirusu aldım
    venedikten naxos girit ve corfuyuda alıcaktım ama manpower olmadığından barış imzaladık
    tabii venediğin donanmasıda barış imzalamamda önemli rol oynadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Revenge*

Güzel genişlemişsin Ben bayadır vanilla versiyonda oynamıyorum gerçi; modlarda beylikler vs. daha geniş, genişlemek biraz daha çaba istiyor O infamy seviyesinde herkes sana savaş açar bu doğal ama güç olarak onları geçtin mi sadece warning yollayıp hiçbirşey yapmıyolar benim bi ara 140'lardaydıda

en sevdiğin modların isimlerini yazar mısın daha önceden yazmıştın da bulamadım.

ayrıca eski oyunlarda reputation vardı şimdi hem reputation hem de infamy var sanırım. aralarındaki fark ne?

• Benim beğendiklerim MEIOU ve Whole World Mod tabi bunun dışında oynamadıklarım da var belki aralarında iyileri de vardır. MEIO Httt için ve alfa sürümde daha 5. aflası geçen çıktı yenisi çıktı mı bilmiyorum ve httt versiyonu için 4.1b yaması gerekiyor, Whole World Mod ise tam sürümdü sanırım ama eski versiyonlarından pek farkı yok. Şuan için ben MEIOU güncelleştikçe yüklüyorum ama sık sık güncelleştiği için kararlı bir sürüme kadar oyunu fazla oynamıyorum ama denemende fayda var birçok bug var ama daha alfa günçelleştikçe düzeltiyorlar.

MEIO'dan bi görüntü;

EUROPA UNIVERSALIS 3

• Vay görüntüler çok güzele benziyor. Hangi yıllar arasında geçiyor?
  • 1356'da başlıyor 1800 küsürlere kadar galiba...
  • Japan'la oynayan var mı aranızda?
    Fazla durağan oluyor. Colonist mevzuuna girmek bile ne zor oldu.
    Osmanlı'nı zevki ayrı gerçekten.biri sanatsal film, osmanlı aksiyon film gibi oluyor....
  • Ben oynamıştım japonya ile çok sıkıcıydı, ben en çok bohemia ile oynarken zevk alıyorum nedense
  • japonya cok sıkıcı minge mi dalacaksın yoksa koreye mi
    kıbrısla oynasan daha çok zevk alırsın
  • felaket felaket..hesapta baslarken avusturalya vb. tum adaları alır, bir yandan amerika diğer yandan asya topraklarında genişlerim dedim..dedim ama na mumkun..oyunu en sıkıcı senaryosu olmalı japonya..
    bohemia da cok zevkli gercekten..
    kıbrıs, enteresan tabii:)
  • revenge:

http://www.europa-universalis.com/forum/showthread.php?p=10726462

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=374981

bunlardan hangisi senin bahsettiğin? ikisi de 31 ocakta update edilmiş Alpha'lı olan mı?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.