Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.702
Cevap
43
Favori
137.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

quote:

Orijinalden alıntı: Beels

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Mandate of Heaven ciktigindan beri bazi oyuncular kasmadan sikayetci olmus. Senin durumlar nasil?

30 yıl savaşında acayip kasıyor bende de. Savaş bitince düzeliyor.

Ya ben sirf bi oyun icin masaustu almak istemiyorum ki. Ama masaustu cogu i5 islemci bile i7 7700hq(2.8 ghz)'dan daha hizli. Ayrica forumda laptopla oynayan sadece iki kisiyiz galiba.

Umarim kasma sorunu yasayan coktur da bi fix yaparlar. Gta 5 bile sorun cikarmiyodur eu4 kadar islemciyi nasil kullaniyorsa artik oyun, yiyor resmen

Bende notebookta oynuyorum , i5 4200U işlemci , gt740m ekran kartı , 8 GB ram var. ancak kimi zaman birden donuyor dıııtttt diye bir ses geliyor powerdan kapatmadığım sürecede düzelmiyor , ekran kartımı kilitleniyor artık işlemcimi anlamadım , acayip yoruyor pc yi. FPS gayet iyi bendr tek sorun birden donması ,10 oyunun 2 sinde oluyor bu sorun.

O islemciyle fps nasil iyi olabilir ki? Bu patchte oyun sonlarinda ya da 30 yil savaslarinda kac fps aliyorsun? Benchmark testi yaptirdim 6700hq tek cekirdekte %50 daha hizli. Ekran karti da cok farkli degil.

Sorunun icin de eu4 crash diye arat google'dan. Ingilizcen varsa paradox forumunda tech support bolumu var oraya sorabilirsin.

oyunun hızını 2 veya 3 te tutunca 35-40 arası fps veriyor , daha yüksek hızlarda kasma.yapıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Mandate of Heaven ciktigindan beri bazi oyuncular kasmadan sikayetci olmus. Senin durumlar nasil?

Ya ben sirf bi oyun icin masaustu almak istemiyorum ki. Ama masaustu cogu i5 islemci bile i7 7700hq(2.8 ghz)'dan daha hizli. Ayrica forumda laptopla oynayan sadece iki kisiyiz galiba.

Umarim kasma sorunu yasayan coktur da bi fix yaparlar. Gta 5 bile sorun cikarmiyodur eu4 kadar islemciyi nasil kullaniyorsa artik oyun, yiyor resmen

Benim cpu kullanımı maksimum %35-40. Task manager'ı bi açıyorum corelardan biri %100, diğerleri %5 falan... Bunu düzeltemezler ki.

Multicore olayina baslayabilirler ama cok buyuk bi degisiklik olur bununla ugrasmazlar.

Kafami karistiran ne biliyor musun? Simdi biz diyoruz ya bu oyun cpu ile alakali,hatta tek cekirdegi %100 kullaniyor vs. Ama agaclari ya da denizi vs diger grafikleri kapattigimizda fps artiyor. Bu ekran kartiyla alakali degil mi simdi?

Cpu ekran kartına da çalışıyor.

Biraz acar misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende notebookta oynuyorum , i5 4200U işlemci , gt740m ekran kartı , 8 GB ram var. ancak kimi zaman birden donuyor dıııtttt diye bir ses geliyor powerdan kapatmadığım sürecede düzelmiyor , ekran kartımı kilitleniyor artık işlemcimi anlamadım , acayip yoruyor pc yi. FPS gayet iyi bendr tek sorun birden donması ,10 oyunun 2 sinde oluyor bu sorun.

O islemciyle fps nasil iyi olabilir ki? Bu patchte oyun sonlarinda ya da 30 yil savaslarinda kac fps aliyorsun? Benchmark testi yaptirdim 6700hq tek cekirdekte %50 daha hizli. Ekran karti da cok farkli degil.

Sorunun icin de eu4 crash diye arat google'dan. Ingilizcen varsa paradox forumunda tech support bolumu var oraya sorabilirsin.

oyunun hızını 2 veya 3 te tutunca 35-40 arası fps veriyor , daha yüksek hızlarda kasma.yapıyor.

Benim su anki islemci 8 senelik, o bile speed2-3ken iyi calisiyor FPS hesaplamasi yaparken speed 5i kabul ediyoruz. Senin de sorun var demek, ayarlari dusurmeyi dene bakalim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim cpu kullanımı maksimum %35-40. Task manager'ı bi açıyorum corelardan biri %100, diğerleri %5 falan... Bunu düzeltemezler ki.

Multicore olayina baslayabilirler ama cok buyuk bi degisiklik olur bununla ugrasmazlar.

Kafami karistiran ne biliyor musun? Simdi biz diyoruz ya bu oyun cpu ile alakali,hatta tek cekirdegi %100 kullaniyor vs. Ama agaclari ya da denizi vs diger grafikleri kapattigimizda fps artiyor. Bu ekran kartiyla alakali degil mi simdi?

Cpu ekran kartına da çalışıyor.

Biraz acar misin

Cpu ekran kartına bilgi yolluyor. Daha az bilgi yollarsa diğer işlere daha fazla güç ayırabilir. Oyun tek çekirdeği kullandığı için darboğaza sebep oluyor çünkü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Benim su anki islemci 8 senelik, o bile speed2-3ken iyi calisiyor FPS hesaplamasi yaparken speed 5i kabul ediyoruz. Senin de sorun var demek, ayarlari dusurmeyi dene bakalim.

yok hocam speedi 5 e alırsam yanar :)

• Merhabalar arkadaşlar , Europa Universalis 4 için bir başlangıç rehberi serisi yaptım. Bu rehberimde arayüz detayları ve yeni başlayanlar için yapılması gerekenleri anlatmaya çalıştım. İzlediğiniz için teşekkürler.
    https://www.youtube.com/watch?v=hW4TdOGDkqM&feature=youtu.be
  • Dün demosunu oynadım 20 dakika kadar. Sadece basit alıştırmayı denedim cidden iyi ingilizce istiyormuş. Güvenerek girdim oyuna hayal kırıklığı ile çıktım. Ama devam pes etmeyi düşünmüyorum bir yanımda sözlük ile devam ederim bu oyuna. Yaz indirimlerini bekliyorum sabırsızlıkla.

• ZugZugInterceptor Z kullanıcısına yanıt
    rehberimin ikinci bolumu yayınlanmıştır arkadaşlar keyifli seyirler
    https://www.youtube.com/watch?v=aXT6Iqt7FiQ&t=12s
  • ZugZugInterceptor Z kullanıcısına yanıt
    ucuncu ve dorduncu bolumlerde yayinlanmistir arkadaslar keyifli seyirler

https://www.youtube.com/watch?v=-bi8xAHYQKA&t=94s

https://www.youtube.com/watch?v=vnNRjyGOmtw
  • Türkçe yaması var.
  • Macaristanim sene 1550 falan daha once avrupali devletlerle oynanamistim bekledigimden iyiyim sorum su prorestan ve reform yapabiliyorum dinimi degistirmemkmi mantikli yoksa 4 cardinalim var papa olmak mi mantikli

• gençler bayağıdır oynuyorum ancak hiç avusturya alıp oynamamıştım , holy roman empire ı en çabuk nasıl kuracağım hakkında yardımcı olabilir misiniz, zira bol bol imperial authority gerekiyor ve kasmakta zorlanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos Bebop

gençler bayağıdır oynuyorum ancak hiç avusturya alıp oynamamıştım , holy roman empire ı en çabuk nasıl kuracağım hakkında yardımcı olabilir misiniz, zira bol bol imperial authority gerekiyor ve kasmakta zorlanıyorum

Protestanları her fırsatta ez sakın göz açtırma. Influence, religion, diplomacy idealarını aç. Heirin 15 yaşına geldiğinde kralını ordunun başına geçir, savaşta öldürtmeye çalış ki bedavadan 10 imperial authority kazan. İtalyan prenslerini imparatorlukta tutmak faydalı 1490 yılına kadar onu da yap. Burgundy'nin bölünmesi eventi çıkmazsa şanssızın, yeniden başlatman iyi olur ama oynarım toprakları alırım dersen sen bilirsin.

Elektörlere unlawful territory atman iyi olmaz ama öbürlerine at. Ne kadar çok prens o kadar çok IA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 3 Mayıs 2017; 23:6:31 >

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    ssağol dostum bayağı faydalı oldun özellikle kral konusunda burgundy eventi gelmedi ama alırım toprakları ya. bir de, protestanlar çıkmaya başladı ancak daha yeni, imparatorluğun resmi dinini seçmeden evel yani religious wars tan evel ezemeyecekmiyim bunları, bi casus belli si yokmudur? bu arada iron man de country değiştirme bug ı buldum çok lazım olursa kullanırız artık
  • quote:

ssağol dostum bayağı faydalı oldun özellikle kral konusunda burgundy eventi gelmedi ama alırım toprakları ya. bir de, protestanlar çıkmaya başladı ancak daha yeni, imparatorluğun resmi dinini seçmeden evel yani religious wars tan evel ezemeyecekmiyim bunları, bi casus belli si yokmudur? bu arada iron man de country değiştirme bug ı buldum çok lazım olursa kullanırız artık

Eskiden protestan olan herkese savaş açılıyordu ama artık oluyor mu emin değilim 30 yıl savaşını (oyundaki din savaşının tarihi adı yani) kazandıktan sonra oluyor sanırım. Onun yerine komşularından protestan olanlarla uğraş religious ideaları açıp. Bohemyanın protestan olmasını istemezsin mesela.

bohemya ve macaristan kölem şuan personal union a düştüler problem olmaz
  • quote:

Öyleyse bohemyayı olabildiğince çabuk integrate eder üstteki saxony ve brandenburgla uğraşırdım. Gerçi din savaşından önce mümkün olur mu bilemedim

-50 veya -25 yiyorsun imparator seçiminde bir de. Elektörü puda tuttuğun için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 3 Mayıs 2017; 23:57:20 >
    kral olma sorunum yok sayılır hallediyorum her seferinde ve inan bohemia bana şuan lazım kendi kendini maintenance edince daha rahat oluyorum açıkçası , o askerlerle savaşta uğraşmak canımı sıkıyor , şuan tek sıkıntım tam otoriteyi yine yükseltiyorken hereticlerin ansızın ve çok hızlı bir şekilde tek tek sivilce gibi fırlaması ve yok edemiyorum, şimdi daha yeni religious ideas aldım,hre kuramaz isem de form roman empire için uğraşacağım sanırım ilk olarak italyadan başlarım shadow kingdom da acemiliğime geldi 2 toprak dışında faydalanamadım eventi iptal edemedim

• Oyunu türkçe yama ile oynayanları gaz odasına kapatalım bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Macaristani nasil pu'ya aldin acaba?

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.