Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.702
Cevap
43
Favori
137.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos Bebop

bohemya ve macaristan kölem şuan personal union a düştüler problem olmaz

Macaristani nasil pu'ya aldin acaba?

Claim at oyunun başında. Sonra da savaş. Ben öyle yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, custom nation oynamayı sevenlere benden 2 tüyo

- eğer ekonomi bazlı oynuyorsanız (merchant - dutch republics vs.), ülkeyi kuracağınız yerin bir ticaret bölgesinin tam üstünde olmasına dikkat edin, yani ülkeniz bölük pörçük olmasın ticaret haritasına göre, özellikle oyunda en çok gelir sağlayan 5 bölge, başlıca english channel, sonra genoa, sevilla, constantinople ve venice diye gitmekte. english channel oyunun en zengin ticareti ve en gelişmiş topraklara sahip.

- monarşi yönetimiyle avrupa yı çok erken domine etmek istiyorsanız, seçeceğiniz büyük bir ülkeyi oyun başında personal uniona düşürmenizi tavsiye ederim. bunu nasıl yapacağız;

öncelikle ben custom nation ı 800 points ile oynuyorum onu söyleyeyim yani very easy ile (oyun zorluğu ile karıştırılmamalıdır). bu taktik ile civar ülkelere nazaran aşırı güçlü başlayacağınızdan world conquest yapmak isteyen arkadaşlara çok avantaj sağlayacaktır, ancak siz normal 200 points ile oynuyorsanız da bişey farketmez yine yararlanabilirsiniz

*öncelikle toprakları seçiyoruz ve puanımız yettiğince büyüyoruz, yalnız ilk olarak şunu söyleyeyim; oyun başında pu için tahtta hak iddaa edecek kadar prestijimiz bazen olmayabiliyor, bunun için ve erkenden bol bol state yapıp para kazanmak için ve daha avantajlı eventler için bir ülke form etmeliyiz. oyun başı hızlı prestige için bunu yapmamız gerekiyor. avrupada custom nation tarafından form edilebilen 3 ülke var, bunlar england, france ve byzantium. öncelikle bunların core topraklarını almalıyız (eu4wiki den ulusların core topraklarına bakabilirsiniz) fransayı ve ingiltereyi kuracaklara tavsiyem bütün english channel ı almaları. sonrasında kralımızın ayarlarının bulunduğu ekrana gelerek, hanedan ismini yani soyadını, başta hangi ülkeyi pu altına almak istiyorsak o ülkenin kralının hanesinden yapıyoruz. (kendilerini akraba yapıyoruz, örneğin fransa ile oynayacaksak ve ingiltereyi istiyorsak, kralın soyadı ''Lancaster'' olacak. en çok işe yaranı de Trastamara'dır. castille, aragon ve naples tahtlarını aynı anda pu altına alıyorsunuz). ırk seçme ekranına gelerek hangi ülkeyi form etmek istiyorsak o ülkenin milletlerinden birini seçmeliyiz, ben genelde fransa kuruyor ve francien yapıyorum . duchy - kingdom - empire diye sıralanan devlet statümüzü de kesinlikle puandan kısmak için duchy yapıyoruz zira fransa yı form ettiğimizde zaten sırasıyla önce kingdom, yeterli development a ulaşınca da empire a dönüşüyoruz. tahtta hak iddaa edecek prestijimiz de gelmiş oluyor, gerisi size kalmış arkadaşlar hayırlı fetihler

isteyene iron man modunda bulduğum ülke değiştirme bug ını da anlatabilirim, saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

quote:

Benim bildigim pu eventle geliyor ama o zaman osmanli ya koruyor ya da macaristanla dost oluyor. Benim oyunda savasta idiler o da nadir oluyor baya.

Bohemia'ya baslarda claim throne atabiliyorsun ama hungary'de hic rastlamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 4 Mayıs 2017; 16:50:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

quote:

Benim bildigim pu eventle geliyor ama o zaman osmanli ya koruyor ya da macaristanla dost oluyor. Benim oyunda savasta idiler o da nadir oluyor baya.

Bohemia'ya baslarda claim throne atabiliyorsun ama hungary'de hic rastlamadim.

Hatırladığım kadarıyla Ladislaus von Habsburg tahta çıkınca claim atılabiliyor. O olmazsa görev geliyor Avusturyaya buna eminim.

• 1500 ten sonra Succession war casus bellisi geliyor macaristan ve bohemia için

Bazı şartları var mesela macaristandan 3-4 toprak alman lazım olması için bohemianın senden daha çok toprağı olmaması gibi

Oyun başı prestige yüksek olduğundan kolay PU lar yapabilirsin. Sırbıstanda 68 yaşında mı kral ile başlıyor zaten + Wallachia Anhalt gibi küçük ülkeler dışında Kastilyanında başına Von Habsburg geçirme şansın var :)

AI Macaristan genelde ya çok fazla müttefiklik yapar yada hiç yapmaz. 1444 Decemberda Macaristana saldırabilirsin mesela tek başına ise

Tabi oyun başı hedefin shadow kingdom eventi gelmemesi için italya yönüne ilerlemek olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persom -- 4 Mayıs 2017; 17:59:9 >
  • Oyun içi terimler bana çok yabancı geliyor. Gerek ekşide gerekse burada her yorumu okuyup anlamaya çalışıyorum da beynim her defasında yanıyor. Ekşide isyanı tartışıyorlar güzel en azından bir muhabbet dönüyor burada birkaç soru soruluyor cevaplanıyor benim de bir sorum var.

Bu oyunu tamamen anlamak için %100 yada %99, kaç saat harcamamız gerekiyor? Oyunu 1-2 saat oynayıp kenara atmayı düşünmüyorum. Hatta oyunu alır almaz kurup tüm yazımı bu oyuna harcamayı düşünüyorum onun dışında aklıma oyun gelmiyor.
  • meraklıysan kısa sürede çözersin, ben ingilizcemin kötü olduğu zamanda başlamıştım. en temizi aç osmanlıyı deneye yanıla öğren, başlangıç için en ideal devlet.

• Evet öyle yapmayı düşünüyorum. Extended modunu kursam mı hemen acaba?
  • extended denemiştim ama 15-16. yy mekanikleriyle 21. yy ve ötesine kadar devam etmek pek oynanabilir gelmedi, tabi şimdi nasıldır bilmiyorum.

başlayacaksan tavsiyem her vereceğin kararın nelere sebep olacağına dikkatle oku, zincirleme nelere etki ettiğine bak.

soracağın sorular olursa burada illa ki cevaplanır

• Oyunu normal oynayacak kadar anlamak için bir 1444'ten 1821'e kadar bir oynamak lazım ama 1000 saat bile oynasan bu oyunu %100 çözmek imkansız. Ki sürekli de güncellendiği için sürekli bir değişim halinde. Ama oynamaktan zevk aldığın ülkelerin mekaniklerini anlarsan oyundan zevk almak için yeter zaten.
  • Youtube'da bana göre en iyi Türk EU4 yayıncısı Gambell. Hem neler yaptığını anlatıyor hem de izlemesi keyifli, takip etmeni tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renegade Havoc -- 6 Mayıs 2017; 5:21:58 >

• şu ticaret işini anlamadım hala 350 saat oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryzen

şu ticaret işini anlamadım hala 350 saat oldu

Eğer ingilizceniz varsa bu video çok yardımcı oldu bana:

https://www.youtube.com/watch?v=edjLVFMjPyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Renegade Havoc

Türkçesi de var:
    https://www.youtube.com/watch?v=iABpasCLdGs

aynısı mı
  • Türkçe ticareti açıklıyor işte
  • Europa Universalis IV: Mandate of Heaven (DLC) Steam mağazasında 31 liraydı şimdi dalga geçer gibi fiyatı artmış, 43,99 olmuş.

http://store.steampowered.com/app/538020/Expansion__Europa_Universalis_IV_Mandate_of_Heaven/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renegade Havoc -- 18 Mayıs 2017; 6:1:22 >
  • quote:

Europa Universalis IV: Mandate of Heaven (DLC) Steam mağazasında 31 liraydı şimdi dalga geçer gibi fiyatı artmış, 43,99 olmuş.

http://store.steampowered.com/app/538020/Expansion__Europa_Universalis_IV_Mandate_of_Heaven/

Diğer tüm dlc'lere zam yapmışlar. Allahtan tüm dlcleri indirimdeyken aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: EuroTrumpSimulator2

quote:

Europa Universalis IV: Mandate of Heaven (DLC) Steam mağazasında 31 liraydı şimdi dalga geçer gibi fiyatı artmış, 43,99 olmuş.

Diğer tüm dlc'lere zam yapmışlar. Allahtan tüm dlcleri indirimdeyken aldım.

Aynen bende hepsini ucuzken aldım da, çok kötü oldu bu fiyat artışı. Her yeni DLC'ye 45 lira vermek koyar insana, 30 lira iyi fiyattı.

• Hergün ne zaman indirime girecek diye bakarken bugün bi baktım zamlanmış playstore.com dan eski fiyatlı hali vardı hemen oradan aldım geçtim. Allah seni bildiği gibi yapsın PARAdox.
  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.