Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (112. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.702
Cevap
43
Favori
137.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: No Future

Başka bir challenge söyleyeyim sana, Amerika'dan bir kabile al Avrupa'ya koloni kur

Eski patchlerde oynamıştım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Başka bir challenge söyleyeyim sana, Amerika'dan bir kabile al Avrupa'ya koloni kur

Şu geri kalma işi bozuyor, geleyim Hindistan'dan diyorum ama gelemiyorum çünkü askerlerim güçsüz.

• quote:

quote:

quote:

Şu geri kalma işi bozuyor, geleyim Hindistan'dan diyorum ama gelemiyorum çünkü askerlerim güçsüz.

Teknoloji kasmıyorsun ki. Province developlamaktan başka şansın yok zaten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teknoloji kasmıyorsun ki. Province developlamaktan başka şansın yok zaten.

Crusader'i kurdum, biraz özüme dönüp tecrübe kazandıktan sonra Zanzibar'ı bir yıldız yapacağım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Punk

Yeni patchle Austria atayım dedim, şu rezilliğe bak. İşin kötü tarafı paradox forumunda bundan nerdeyse kimsenin haberi yok.

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

Bildiğim kadarıyla LD düşüren modifier sadece vassal HREdeyse veya PUdaysa geçerli.

Daha büyük bir rezaleti söyleyeyim, -50 relations limit modifier. Küçük devlet olup büyüklerle ittifak kurmayı imkansız hale getiriyor. Oldu da bir şekilde kurdun, büyüyene kadar imkansız artık başka ittifak kurman. Bizansı imkansız hale getirdi mesela. Hem ortodoks hem ordusu küçük. Pdx forumlarında elli defa söylendi ama paradoxtan bi açıklama gelmedi. Herhalde kasıtlı yaptılar.

Sonunda o kadar sinir oldum ki eu3 indirdim oynadım biraz . Orada 1399da başladığından Timur osmanlıya savaş açıyor, Osmanlı askerlerini Anadoluya geçirince boğaz kapatılabiliyor. Hiç ittifaksız, tek savaşta mümkün Bizansı diriltmek.

Wikiye baktım da ben yanılmışım. Her neyse, harbiden rezalet.

Rights of Man'de HRE dışındaki vassallarda bile böyle bi sorun yoktu. Forumda yazıyorum adamlar "ya harbiden öyleymiş bak oynarken fark ettim vs diyor " Changelog'a bile eklememişler bu değişikliği.

O fena nerf olmuş aynen. Zor da olsa hala dost olabiliyorsun, relations, dip rep, onun rivalina threatened yapman vs. Bizans için Venedik'ten access alıp adamlarını adaya götür. Sonra Osmanlı ordusunu o adaya çek. Sonra da gemiyle adamların adadan çıkmasını engelle. Eğriboz adası galiba tam ismini hatırlayamadım. Böyle bi taktik bulmuşlar.

Eu3 hala duruyor arşivde bi WC deneyim bari En nefret ettiğim 2 şey var yalnız onda. 1) Korsanlar, spam gibiler. Dosyaları değiştirdim technology'i falan new_world yaptım hala çıkıyor meretler. 2) Vassal veya dostun savaşta aldığı toprağı sana vermiyor. Transfer yok yani. Tek takılman gerekiyor o yüzden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Yeni patchle Austria atayım dedim, şu rezilliğe bak. İşin kötü tarafı paradox forumunda bundan nerdeyse kimsenin haberi yok.

Bildiğim kadarıyla LD düşüren modifier sadece vassal HREdeyse veya PUdaysa geçerli.

Daha büyük bir rezaleti söyleyeyim, -50 relations limit modifier. Küçük devlet olup büyüklerle ittifak kurmayı imkansız hale getiriyor. Oldu da bir şekilde kurdun, büyüyene kadar imkansız artık başka ittifak kurman. Bizansı imkansız hale getirdi mesela. Hem ortodoks hem ordusu küçük. Pdx forumlarında elli defa söylendi ama paradoxtan bi açıklama gelmedi. Herhalde kasıtlı yaptılar.

Sonunda o kadar sinir oldum ki eu3 indirdim oynadım biraz . Orada 1399da başladığından Timur osmanlıya savaş açıyor, Osmanlı askerlerini Anadoluya geçirince boğaz kapatılabiliyor. Hiç ittifaksız, tek savaşta mümkün Bizansı diriltmek.

Wikiye baktım da ben yanılmışım. Her neyse, harbiden rezalet.

Rights of Man'de HRE dışındaki vassallarda bile böyle bi sorun yoktu. Forumda yazıyorum adamlar "ya harbiden öyleymiş bak oynarken fark ettim vs diyor " Changelog'a bile eklememişler bu değişikliği.

O fena nerf olmuş aynen. Zor da olsa hala dost olabiliyorsun, relations, dip rep, onun rivalina threatened yapman vs. Bizans için Venedik'ten access alıp adamlarını adaya götür. Sonra Osmanlı ordusunu o adaya çek. Sonra da gemiyle adamların adadan çıkmasını engelle. Eğriboz adası galiba tam ismini hatırlayamadım. Böyle bi taktik bulmuşlar.

Eu3 hala duruyor arşivde bi WC deneyim bari En nefret ettiğim 2 şey var yalnız onda. 1) Korsanlar, spam gibiler. Dosyaları değiştirdim technology'i falan new_world yaptım hala çıkıyor meretler. 2) Vassal veya dostun savaşta aldığı toprağı sana vermiyor. Transfer yok yani. Tek takılman gerekiyor o yüzden.

Eu4'ten sonra boş geliyor zaten. Ama harika yönleri vardı. Mesela topçu bastıkça bakırın fiyatı artardı. Ticaretten deli para kırılıyordu.

• Şu ck 2 ile eu 4'ü birleştirebilseler ne güzel bir oyun çıkar. Belki günümüz işlemcilerin yeterince kapasitesi yok ancak gelecekte neden olmasın?
  • Dithmarschen oyunum . Alman Köylü Cumhuriyetini kuracağım

• quote:

Dithmarschen oyunum . Alman Köylü Cumhuriyetini kuracağım

Yanlış hatırlamıyorsam dithmarschen 1600'larda feodaliteye geçiyordu. Siz izin vermeyin hocam, yaşasın köylü halkların cumhuriyeti!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 8 Haziran 2017; 17:34:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EuroTrumpSimulator2

quote:

Dithmarschen oyunum . Alman Köylü Cumhuriyetini kuracağım

Yanlış hatırlamıyorsam dithmarschen 1600'larda feodaliteye geçiyordu. Siz izin vermeyin hocam, yaşasın köylü halkların cumhuriyeti!

Devrimin önünde kimse duramayacak

• quote:

Şu ck 2 ile eu 4'ü birleştirebilseler ne güzel bir oyun çıkar. Belki günümüz işlemcilerin yeterince kapasitesi yok ancak gelecekte neden olmasın?

Çok zor öyle, tüm dünya olacak MÖ 500'de başlayıp günümüze kadar gelecek falan DLCleri hayal bile edemiyorum.
  • quote:

quote:

Şu ck 2 ile eu 4'ü birleştirebilseler ne güzel bir oyun çıkar. Belki günümüz işlemcilerin yeterince kapasitesi yok ancak gelecekte neden olmasın?

Çok zor öyle, tüm dünya olacak MÖ 500'de başlayıp günümüze kadar gelecek falan DLCleri hayal bile edemiyorum.

Amaçları o değil zaten. Tarihin her kısmını farklı oyunlarda farklı mekaniklerle göstermek, mümkün olabilirse savegameleri birbirine çevrilebilir yapmak.

EU: Rome: mö 280-ms 9 (14? Hatırlamıyorum)

CK: 768-1453

Eu: 1453-1821 (1399, 1420, 1444)(Ayrıca oyun sonu 1835'e uzatılsın veya 1700 yılında bitsin, başka oyun yapılsın 18. yüzyıla ve Napoleon'a)

Vicky: 1835-1935

Hoi: 1936-1948? (En azından teknolojiler oraya kadar ama devam ediyor herhalde. Eski hoilerde 48 yılında biterdi)

Stellaris: 2200+

Bana kalırsa bi soğuk savaş oyunu iyi gider, ardından şöyle 11 Eylülde başlayan bir modern çağ oyunu harika olur.

Soğuk savaş oyununu yapmak istediler zaten ama iptal oldu bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 8 Haziran 2017; 21:12:48 >

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    En azından 300'den 1800'lere kadar bir oyun olabilir tüm dünyayı kapsayan detaylı
  • quote:

En azından 300'den 1800'lere kadar bir oyun olabilir tüm dünyayı kapsayan detaylı

İmkansız. Eu3 1399'da başladı diye pişman olup başlangıcı 1444'e almış adamlar bunlar. Sebebi de oyunun keyfini götüren eventler koymadan Fransa, Osmanlı, Avusturya gibi devletlerin yeterince güçlü olamamasıydı. 300'lü yıllarda başlayan bir oyun olsa bu devletler hiç var olamazlar. Onun dışında bir sebep de ortaçağdaki mantıkla Napoleon dönemi mantığı çok farklı. Tarih o kadar farklı gelişir ki bazı şeyler hiç olmaz mesela, bu durumda oyun raydan çıkar. Eu4'te ve Ck2'de bile oluyor bu. Bana göre 476 yılında başlayıp 1066 yılında biten bir oyun yapılmalı, ck2 1066-1453 arasında geçmeli, eu 1453-1699 arasında geçmeli, 1700-1835 için de farklı oyun yapılmalı.

Farklı çağlara farklı oyun mantığı güzel bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 8 Haziran 2017; 21:26:23 >

• quote:

quote:

İmkansız. Eu3 1399'da başladı diye pişman olup başlangıcı 1444'e almış adamlar bunlar. Sebebi de oyunun keyfini götüren eventler koymadan Fransa, Osmanlı, Avusturya gibi devletlerin yeterince güçlü olamamasıydı. 300'lü yıllarda başlayan bir oyun olsa bu devletler hiç var olamazlar. Onun dışında bir sebep de ortaçağdaki mantıkla Napoleon dönemi mantığı çok farklı. Tarih o kadar farklı gelişir ki bazı şeyler hiç olmaz mesela, bu durumda oyun raydan çıkar. Eu4'te ve Ck2'de bile oluyor bu. Bana göre 476 yılında başlayıp 1066 yılında biten bir oyun yapılmalı, ck2 1066-1453 arasında geçmeli, eu 1453-1699 arasında geçmeli, 1700-1835 için de farklı oyun yapılmalı.

Farklı çağlara farklı oyun mantığı güzel bence.

Bilmiyordum, en azından 300-1600 falan yapsınlar Kısa zaman aralıkları pek hoş değil

• 1444-1821 fazla geliyor zaten. 1650 den sonra oyun sapıtmaya başlıyor.
  • Görev tamamlandı. Geç olsun güç olmasın.

Bu da bonus . İlk defa başka ülkede başarıya ulaşan devrim gördüm. Köylü cumhuriyetimize gelseler devrim yapmalarına gerek kalmazdı...

• Oyun sürekli güncelleniyo ama bence şişti artık aşırı detay oldu.Gerçek tarihte olmayan şeyler eklenince insanın canı sıkılıyor.Eyalet mevzusu başlı başına saçma,bölgeler ayrılsın Eyalete vali filan atayalım ,rüşvet-yozlaşma mantıklı ama işleniş saçma yozlaşma olmasın diye ben niye para ödüyorum?Oyunu zorlaştırmak istiyorsanız ai'yi geliştirin.Böyle saçma şeyler eklenince oyun zorlaşmıyor.Yapay zeka hala zayıf.Adam beni rakip seçmiş,manpowerim dibi görmüş savaşta zorlanıyorum ama benden 2 kat güçlü rakibimin aklına savaş açmak gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicksizayı -- 12 Haziran 2017; 0:27:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicksizayı

Oyun sürekli güncelleniyo ama bence şişti artık aşırı detay oldu.Gerçek tarihte olmayan şeyler eklenince insanın canı sıkılıyor.Eyalet mevzusu başlı başına saçma,bölgeler ayrılsın Eyalete vali filan atayalım ,rüşvet-yozlaşma mantıklı ama işleniş saçma yozlaşma olmasın diye ben niye para ödüyorum?Oyunu zorlaştırmak istiyorsanız ai'yi geliştirin.Böyle saçma şeyler eklenince oyun zorlaşmıyor.Yapay zeka hala zayıf.Adam beni rakip seçmiş,manpowerim dibi görmüş savaşta zorlanıyorum ama benden 2 kat güçlü rakibimin aklına savaş açmak gelmiyor.

Oyunu hangi zorlukta oynuyorsun?
  • nicksizayı kullanıcısına yanıt
    Valla en zorda oynayınca bana açıyorlar hiç affetmiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.