Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (118. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. Oyunda pek beceremedim yarıda bıraktım internetten biraz video seyrettim sonrasında 2. oyuna başladım bu sefer iyi işler iyi gitti.
    Memlükler başta çok güçlüydü hiç kaynaklarımı harcama yoluna gitmedim sadece halebi aldım oradan ticaret geliri elde ettim.
    Sonrasında macaristan yine çok güçlüydü avrupalılar bize karşı koalisyon oluşturup sıkıntı çıkarmasın dedim genel itibariyle doğuya doğru fetihler yaptım.
    Osmanlılarda olmayacak birşeyi deneyim dedim exploration ve expansion ideaları üzerine gidip amerikada ve meksikada koloniler kurmaya başladım.
    Bunun için colonial range çok sıkıntı olduğu için romayı fethettim
    Fas ile müttefik olup sık sık ispanyaya asker çıkardım savaşlarda. Kırım hanlığına sürekli askeri yardımda bulundum bu iki müttefik ülke ile ilk onu paylaşıyoruz şimdi.

Memlükler şimdi çok zayıfladı onlar ile persleri alabilirim. Ardından kırım hanlığı ile beraber rusyaya dalarız

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

• Bu oyun mu Attila Total War mu? Nasıl başlayayım buna eğer derseniz steamden mi alayım yoksa önce malum yerlerden indirip denemeli miyim? Bir de HOI 4 var bende. Onu oynadım biraz güzeldi. Ona devam edip bunu tutayım mı. Çok güzel gözüktü gözüme emezeleer
  • quote:

Orijinalden alıntı: denoboicreamer

Bu oyun mu Attila Total War mu? Nasıl başlayayım buna eğer derseniz steamden mi alayım yoksa önce malum yerlerden indirip denemeli miyim? Bir de HOI 4 var bende. Onu oynadım biraz güzeldi. Ona devam edip bunu tutayım mı. Çok güzel gözüktü gözüme emezeleer

bence hoi 4 var ise total war serilerine bakabilirsin total warhammer bayağı iyi gözüktü gözüme attilladan ziyade
  • Oynadınız mı peki Total War Attila ile Warhammer'ı. Bence Warhammer iyi değil o kadar. Atmosfer falan iyi de bi şeyler olmamış gibi. O yüzden 2. oyununu beklemek gerek Warhammer'ın
  • denoboicreamer kullanıcısına yanıt
    Arasında kalınacak oyunlar değil biri war simulator biri grand map strategy.Ülkeyi yönetmek istiyosanız eu4, savaşı yönetmek istiyosanız total war.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Voidian -- 25 Temmuz 2017; 15:58:35 >
  •  Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

İngiltere, Fransa ve Rusya ile savaşmadıkça yolumuzdayız

Amerikanın yarısını aldık sayılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 25 Temmuz 2017; 20:30:2 >

100 saatim var istanbulu fethettim nasıl :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sc Violet

100 saatim var istanbulu fethettim nasıl :D

Hocam Rusya ile Osmanlı'yı yenmek çok zor bir iş değil, Osmanlı'nın ağır bir savaştan çıkmasından sonra girersen savaşa özellikle Osmanlı'nın manpower'ı yetişemez Rusya'nınkine. Sonra easy gg. Rusya ile batıya doğru büyümek zor Litvanya&Polonya ikilisini yenerek, onlar Commonwealth'i kurmaadan harekete geçmek lazım.

• New Ottomans :) güzelmiş. Amerika'da iyi yayılmışsınız
  • En son Common Sense DLC'si ile birlikte oynamıştım. Şimdi yeni çıkanları da ekledim oyunda bayağı bir değişiklik olmuş. Ayrıca önceden normal zorlukta oynuyordum kolay oluyor diye hard a aldım ondan mı yoksa yeni dlcler farklı bir etki mi gösterdi bilmiyorum ama Osmanlıyla eskisi gibi ortalığı dağıtamadım bu sefer

Portekiz ve Castile ile uğraşırken Rusya bana karşı koalisyon savaşı açtı tam da güzel zamanda açtı Manpowerım tam bu savaşta Rusyadan birkaç toprak koparabilirsem veya Fransanın Bohemyadaki topraklarını alabilirsem gayet güzel olacak

oyunda 110 saatim var osmanlıyla italya ve ceneviz yaptım gideri var mı?
  • HoI serisini rahat rahat oynuyorum ama EU evrenini bir türlü çözemedim. Oyun halen aşırı karmaşık geliyor. Önerebileceğiniz basit bir rehber var mı İngilizce-Türkçe farketmez ?
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Youtube'da "Gambell eu4 rehber" diye arat.
  • Tatil sonrası ilk günlük geldi:https://forum.strategyturk.com/konu-gunluk-eu4-yakin-dogu-gelistirmeleri
    Arabistan Yarımadasındaki ve Mısırdaki harita/tag değişiklikleri tanıtılmış, haftaya Anadolu ve Kafkasya bölgesinden bahsedilecek.

Edit: Anadolu ve Kafkasya değişiklikleri:https://forum.strategyturk.com/konu-gunluk-eu4-anadolu-ve-kafkasya-gelistirmeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRKRaD -- 8 Ağustos 2017; 16:24:25 >

• Paradox oyunlarını tam anlamıyla özetleyen güzel bir grafik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

HoI serisini rahat rahat oynuyorum ama EU evrenini bir türlü çözemedim. Oyun halen aşırı karmaşık geliyor. Önerebileceğiniz basit bir rehber var mı İngilizce-Türkçe farketmez ?

HoI 4 ümü yoksa HoI 3, 2, 1 dahil mi? Çünkü HoI 4, HoI 3 ve öncesi yanında bebek oyunu gibi kalıyr

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticareti üstün körü anlatıcak varmı ? 1500 lü yıllara geliyorum ticaretten 15 dukat kazanıyorum anca ticaret haritasını açıp ticaretin iyi olduğu şehirleride alıyorum ama çok az dukat geliyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vieux12 V kullanıcısına yanıt
    Kısaca ticaretin yönünü kendi başkentinin bulunduğu bölgeye yoğunlaştırmak. fetih yaparak, ticaret binası kurarak, gemi görevlendirerek bir bölgedeki ticari gücünü arttırırsın, tüccarla yön verirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fetih yapıyorum güzel ticaret bölgelerine oralarada tüccar yolluyorum gelir toplasın diye ama olmuyor. :) Gemide yönlendiriyorum mesela istanbula. Tüccarla gelir toplama var bide tüccarla gelir gücünü arttırma var, tüccarla gelir gücünü arttırmayı nasıl kullanmam gerekiyor acaba ? Mesela istanbulda ki geliri arttırmam için tam olarak napmam gerek.
  • Vieux12 V kullanıcısına yanıt
    Gemi bölgedeki ticaret gücü yüzdeni arttırır, yani zaten %95 gibi bişeyse oraya gemi göndermene gerek yok.

İstanbul; aleppo,alexandria ve crimeadan ticaret çekiyor.

Yani öncelikle bir şekilde bu 3ündeki trade powerınızı arttırmanız lazım.Özellikle alepponun.Tüccarlarınızı da bu 3ünden istanbula aktarma yapacak şekilde ayarlamanız lazım.Daha sonra oraları besleyen ticaret hatlarındaki ticaret gücünüzü arttırırsınız.

Ticaret sistemini öğrenmenin en kolay yolu portekiz koloni imparatorluğu oynamak.

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.