Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (125. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Bunu yaşamışsınız hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isengardlı kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam.

Ama bi konuda takdir ettim. Sırf aksiyon olsun diye kafalarından bir şeyler uydurmamışlar. Tarihte neyse onu aynen yansıtmışlar. Bu da bana oynamadan önce o ülke hakkında araştırma yapmam gerektiğini öğretti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 28 Nisan 2018; 16:9:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam diğer postta da belirttiğiniz gibi oyun bazı heyecan katması için oluşturulan güncellemelerin haricinde tarihin akışını yaşatıyor. O dönemde Amerika kıtasında pek hareketlilik olmadı için oyunda da bişey olmasını beklememelisiniz. 700 saatim var hiç Amerika kıtası oynamadım. Diplomasi ağır dönsün istiyorsanız mutlaka Avrupa'da oynayın.
  • Prusya dışında Bizans'ta güzel bir tercih olabilir, Roma'yı diriltmek gibi bir amaç edinirseniz eminim çok başarılı olursunuz.
  • @yusufsk Halısınız hocam. Bi deneyeyim dedim valla ben de nasıl bir şeymiş diye.

@Steven Wilson Aman hocam Osmanlı'nın arasından nasıl sağ çıkacağım ki Roma'yı dirilteyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 28 Nisan 2018; 16:43:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63DBB8E76

@yusufsk Halısınız hocam. Bi deneyeyim dedim valla ben de nasıl bir şeymiş diye.

@Steven Wilson Aman hocam Osmanlı'nın arasından nasıl sağ çıkacağım ki Roma'yı dirilteyim?
    Henüz bende de bir gelişme yok ama neden olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63DBB8E76

Ya ben bu oyunu az çok çözdüm ama... Kızılderili kabilelerinin biriyle başladım, bayağı büyüttüm topraklarımı oraya buraya göç ederek. Avrupalılar da geldi kıtaya şöyle ucundan. Ama yaptığım tek şey zamanı hızlandırıp bi olay olmasını beklemek. Savaş falan çıkmıyor, oyun bitecek neredeyse şimdiden yarısına geldim tarihin. Oyunun %80'i bekleyerek geçiyor.

Oyunda diplomasi var diye deneyelim dedik ama bu oyunun tek amacı savaş. Ben de bu tür oyunlarda gerekmedikçe savaşa giren biri değilim. Yani şöyle Civilization gibi savaşmaktan başka amaçlarımız da olsa iyi olmaz mıydı?
    Amerika oynamak isterseniz Cusco ile İnkayı kurmayı deneyrbilirsiniz.

•  Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

Rivallar: Britanya Bohemya Rusya
    Müttefikler: Fransa(Kolonicilikte sürtüşmeye başladık) Bavyera
    PU: Commonwealth (Succession War'dan yeni çıktık)

Batıda: Britanya+İspanya+Papalık+Bohemya ittifakı
    Doğuda: Rusya+Osmanlı+Bohemya ittifakı var.
    Arada sıkıştım kaldım, son 50 yılda birkaç ufak tefek toprak kazançları (belki de kayıpları) var.

Taktik önerileri alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 2 Mayıs 2018; 13:40:52 >

• Oyuna yeni başlıyorum, bir tane rehber videosu izledim, oyunun öğreticilerini oynadım sonuncusu hariç. Kastilya ile başlıyorum, hedefim akdeniz devleti

Hedef resimdeki belirttiğim alanın içinde kalan topraklar. Mümkün müdür

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychedelic Reflection -- 6 Mayıs 2018; 16:30:36 >

• doğu akdenizi de al da mare nostrum olsun

• Kayser kullanıcısına yanıt
    O ney hocam. Bu arada osmanlıya hiç bulaşmadan yarıdan da kesebilirim, hadi biraz çizdiğime yakın olsun deyip kıyıdaki toprakları aldım diyelim ama doğu akdenizi osmanlıdan nasıl alayım çok zor olmaz mı?

Bu nasıl Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psychedelic Reflection -- 6 Mayıs 2018; 17:2:22 >

• yeni başlayan için belki zor olur ama o kadar büyümüşken osmalıyı da alırsın, en kötü rusyayla müttefik olursun

kolonicilikle uğraşmayacaksan osmanlıyla başlarsan daha rahat olur

• Kayser kullanıcısına yanıt
  • Oyunda türkçe yamayı yaptım ama acaba yanlış yamayı mı yaptım diye düşünüyorum. İngilizce ağırlıkta gibi anlamadım

• Güzel bir seri oluyor ve müthiş bir savaşın patladığı bir bölüm oldu. İzlerseniz sevinirim :D
  • Akdeniz devleti derken fas içimden geçti
  • KAOS

• Cosmos

• 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.