Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (127. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-368EFBB24

Bu oyuna o kadar para yatırdım ama hala oynayıp başlayamadım. Oynamak isterdim ama bu oyun herhalde çok zaman istiyor, hem öğrenmek hem de öğrendikten sonra iyice tadını çıkarmak için. O kadar zaman ayıramayacağım için keşke almasaydım diyorum. 2,5 sene olmuş bir de alalı. İnsan o kadar zamanda başlayıp da öğrenmez mi yav. Neyse, 5 aydır oyun da oynamıyordum. Steam'in yüzünü gördüğüm yoktu, oyun oynamayı özledim artık. Civilization V indiriyorum. Daha önce tecrübem olduğundan sıfırdan öğrenmeme gerek yok, zaten daha basit yapıda. Bol bol tadını çıkarayım şu oyunun.
    Bu oyundan en cok zevki ogrenme asamasinda aldim.
    Su an tum mekaniklerini ogrendik o eski tadi alamiyorum, keske beynim sifirlansa da basdan baslasam.

• millet osmanlı ile dünyayı feth ediyor ben alıyorum isyan çıkıyor toprak kaybediyorum, gittim inca'ları aldım şimdilik akarı yok kokarı yok, ters bir durum olursa taş ve sopalarla savaşacağız ama olsun.
  • Töton Şovalyeleriyle başlayan Prusya serüvenim. Moskova ve Bohemya ile oyunun başından sonuna kadar müttefik kaldım nedense içimden saldırmak gelmedi öyle kaldılar. Osmanlıyı da avrupadan attıktan sonra kendi haline bıraktım hiç doğu ile uğraşasım gelmedi. En son fransaya girdim topraklarının yarısını ele geçirmiştim ki oyun bitti. Fransa'dan sonra ingiltereye girecektim ve bohemya hariç bütün avrupayı alacaktım ama kısmet değilmiş. Sanırım barışçıl politikalarla bu kadar oluyor. Birde tabi töton şovalyelerinin berbat ekonomisini canlandırmak rahat bi 200 yılınızı aldığı için genişlemesi biraz zaman aldı. Prusya'yı kurmak isteyenlere Brandenburg'u tavsiye ediyorum.

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

• Şimdi Fransa ile oynuyorum. Bu sefer daha agresif oynamayı düşünüyorum bakalım nasıl bir oyun olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emperor Karl Franz

Töton Şovalyeleriyle başlayan Prusya serüvenim. Moskova ve Bohemya ile oyunun başından sonuna kadar müttefik kaldım nedense içimden saldırmak gelmedi öyle kaldılar. Osmanlıyı da avrupadan attıktan sonra kendi haline bıraktım hiç doğu ile uğraşasım gelmedi. En son fransaya girdim topraklarının yarısını ele geçirmiştim ki oyun bitti. Fransa'dan sonra ingiltereye girecektim ve bohemya hariç bütün avrupayı alacaktım ama kısmet değilmiş. Sanırım barışçıl politikalarla bu kadar oluyor. Birde tabi töton şovalyelerinin berbat ekonomisini canlandırmak rahat bi 200 yılınızı aldığı için genişlemesi biraz zaman aldı. Prusya'yı kurmak isteyenlere Brandenburg'u tavsiye ediyorum.

Ben Tötonlarla kurmaya çalışmıştım. Kurdum da ama Allah o HRE nin belasını versin. Başka bir şey demiyorum.

Bu arada Osman ne yapmış öyle ya. Siz batıdan bastırdıkça bunlar doğuya doğru genişlemiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Ben Tötonlarla kurmaya çalışmıştım. Kurdum da ama Allah o HRE nin belasını versin. Başka bir şey demiyorum.

Bu arada Osman ne yapmış öyle ya. Siz batıdan bastırdıkça bunlar doğuya doğru genişlemiş.

Alıntıları Göster
    Ben ilk iş olarak oyun başlarındaki polonya ve litvanya tehdidinden dolayı hre'ye girdim. Baya yararlı oldular bana şimdi haklarını yemiyeyim. Güçlenince çıktım 1600 lerin sonuna doğru mezhep savaşını kazandıktan sonra.

Osmanlı aslında doğuya yayılmış değil ben Osmanlıya saldırdığımda da bu haldeydi ben sadece avrupa topraklarını aldım. Doğuya baktığında zaten Osmanlıyı durduracak bir ülke olmadığından genişlemesine hiçbir engel yok . Bir tek ming var ama onu da alır diye düşünüyorum ama ming'in 650k ordusu vardı oyun bitiminde belli olmaz diyorum.

• Arkadaslar bir sey sorcam arkadasimla online oynarken ben Fransa aldim o Osmanli. Ben Fransa iken Burgandiyi aldim sadece 4-5 toprak savas sonunda bana karsi bir koalisyon kuruldu %50 i gecti sanirim AE. O yuzden mi koalisyon kuruluyor ? O da Osmanli ile bizans, karamanogullarina saldirdi ona da sonra koalisyon kurdular. Ben daha tam bu oyunu ogrenmedim ancak AE belli bir seviyenin ustune yukselince sanirim koalisyon kuruluyor ?
    Simdi biz toprak alirken AE %50 i gecmemesine mi dikkat edelim ?
  • Jackson Teller kullanıcısına yanıt
    Aggressive expansion'ınızın 50yi geçtiği ülkelerin size karşı tutumu outraged olur. Outraged ülkeler size karşı koalisyon kurmaya meyillidirler. Rivallarınız da bu koalisyona katılmaya meyillidir.

eu4.paradoxwikis.com
    Relations - Europa Universalis 4 Wiki
    https://eu4.paradoxwikis.com/Relations

Attitude kısmında hangi tutumdaki ülkenin nasıl davranmaya meyilli olduğu yazıyor bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

Aggressive expansion'ınızın 50yi geçtiği ülkelerin size karşı tutumu outraged olur. Outraged ülkeler size karşı koalisyon kurmaya meyillidirler. Rivallarınız da bu koalisyona katılmaya meyillidir.

https://eu4.paradoxwikis.com/Relations

Attitude kısmında hangi tutumdaki ülkenin nasıl davranmaya meyilli olduğu yazıyor bakabilirsiniz.
    Benim anlamadığım geçerli savaş nedeni varken neden ae 50 i geçiyor savaşıyoruz toprağı alıyorum hop geçiyor

• Fransa ile neyse de Osmanlı ile koalisyon yemek çok zor be hocam. Çok fazla rehber var bu konuda internette inceleyebilirsiniz. Mesela Osmanlı ile avrupadan toprak aldığında agresif genişlemeye göre ne kadar ceza aldığını gösterir barış ekranında. Sağ tarafta da hangi ülkelerin olası bir koalisyona katılabileceğini gösterir. Güçlü ülkelerden koalisyon yememeye dikkat et küçük ülkeler önemli değil. Birde mesela avrupadan toprak aldığında rahat bi 5 sene falan bekle o sırada doğuya yayılmaya bak. Doğu bitti mi ? Afrikaya doğru yayılmaya bak yani hep aynı bölgeden, agresif genişlemenin düşmesini beklemeden yayılmaya çalışırsan o bölgedeki ülkelerden koalisyon yersin.

Fransa ile de batı avrupadan toprak aldıktan sonra ingiltere ve afrikaya doğru yayılmaya çalış. Afrikaya yayılmak için kastilya ve aragon pu kurmadan önce kastilya ile müttefik olup aragona girmen lazım. Burada önemli olan aragonun afrikaya bakan adalarını almak. Bu adalar sayesinde afrika topraklarında iddia üretebilirsin.

Bu arada bir sorum olacak. Tebaayı ilhak edersem tebaanın kolonisi bağımsız mı oluyor yoksa o da mı bana bağlanıyordu ?

• sana bağlanır

• Bir de aldığın toprağın development değerine göre yiyeceğin ae cezası değişiyor. Mesela bir ticaret noktasının ae değeri diğer bölgelerden daha fazladır. Bu tarz şeylere dikkat etmelisin.

• Arkadaşlar bu papaligi ele geçirmek için ne yapmamız gerekiyor ?

Şahıs olan papalıktan bahsediyorsan papalık menüsünden haçlı yeşil artılı butonu kullanman gerekiyor. Bunu yaparken papal influence harcarsın, ayrıca seçilmenin garantisi yoktur, sadece ihtimalini artırırsın. Bu ihtimal de papalık menüsünde yazar zaten.

Devlet olan Papalık'tan bahsediyorsan direk fethetmek yeterli olacaktır
  • Bir sey daha soracagim oyunun gidisatiyla ilgili.

Fransa ile oynuyorum, 1444 yilindan basladik. Ingilterenin fransada bulunan topraklari aldim, bretonyanin bir kismini aldim vs. Neyse en son ingiltere ile olan savasta en fazla ordu bende vardi gaza geldim adadan da toprak alcam diye ilerliyorken bir hata yaptim ordum 9k a dustu, tokadi yedim geri dondum

Neyse oyunun basindan beri Ispanya ile muttefiktim ulkeye dondugumde bir baktim bozulmus bizim muttefiklik niye bilmiyorum biraz zaman gecti bana savas acti topraklari almak icin. Aragon, portekiz ve kendisiyle beraber geldi tabii bas edemedim Insan gucu dustu, ordu bitti pat o sirada aforoz nedeniye avusturya ve muttefikleri girdi Tabii sonuc felaket oldu paramparca ettiler beni.

Hikaye bu. Simdi soracagim sey su, eger ingiltere ile olan savasta ben cok agir darbe almasam ordumu kaybetmeden donsem ordum o kadar zayif dusmese bana Ispanya savas acar miydi ? Yada ayni sekilde avusturya ordunun ve insan gucunun zayiflamasina gore hareket ediyor degil mi yapay zeka da savas acmak icin ?

• Müttefiklik için ordu ve donanma büyüklüğü, diplomatik saygınlık, güven, müttefik olunacak ülkenin düşmanına müttefik olmak, aynı toprakları arzulamak gibi etmenler etki eder. Yani ordunuzu kaybetmeseniz muhtemelen Kastilya size savaş açmayacaktı.

Diplomasiyi de kullanın, atıyorum Bohemya ve Danimarka ile müttefik olmuş olsaydınız 9binlik ordunuz olsa bile müttefikliği bozardı belki ama bence savaş açmaya cesaret edemezdi.

Ordu dediğin en geç 3 ayda toplanır, ülkede savaşacak adam kalmadıysa paralı asker toplar (bu da 1 ay sürer yaklaşık) öyle ordu kurarsınız. Koca Fransa ile oynarken 9k kişilik orduyla savaşılmaz, bir dahakine aklınızda bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 4 Haziran 2018; 3:37:30 >
  • Arkadaşlar oyunu kurdum ama oyun oynarken misal sol üstteki devlet bayragimiza basilinca acilan menu var ya. O menü benim ekranimin yarisini kaplıyor. Çözünürlüğü değiştirdim ama farkeden bisey olmadi. Nasil çözebilirim bu sorunu?Daha once de oynamıştım. Boyle bir sorun yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsikalgo Okoronkwo -- 4 Haziran 2018; 1:49:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isengardlı

Müttefiklik için ordu ve donanma büyüklüğü, diplomatik saygınlık, güven, müttefik olunacak ülkenin düşmanına müttefik olmak, aynı toprakları arzulamak gibi etmenler etki eder. Yani ordunuzu kaybetmeseniz muhtemelen Kastilya size savaş açmayacaktı.

Diplomasiyi de kullanın, atıyorum Bohemya ve Danimarka ile müttefik olmuş olsaydınız 9binlik ordunuz olsa bile müttefikliği bozardı belki ama bence savaş açmaya cesaret edemezdi.

Ordu dediğin en geç 3 ayda toplanır, ülkede savaşacak adam kalmadıysa paralı asker toplar (bu da 1 ay sürer yaklaşık) öyle ordu kurarsınız. Koca Fransa ile oynarken 9k kişilik orduyla savaşılmaz, bir dahakine aklınızda bulunsun.
    30k ordu vardi Ingiltere ile savasirken 21k gitti. Tam ulkeye dondum toparlaniyorum daha 1 ay falan gecmeden bu savaslari actilar bana Zayif animda yakaladi adiler

Müttefiklik bozulduktan sonra taraflar birbirine 5 sene savaş açamıyor diye biliyorum, AI -5 stability yemeyi göze alamaz heralde. Yanlışlık olmasın

• 
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.