Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (128. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
137.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyun şuan steamde indirimde alsam mı diye düşünüyorum ama emin olamadım.oyun videolarına filan baktım başlarda karışık geldi.uzun süre oynayanlar burda mı?
    strateji olarak fazla oyun oynamdım.rome ve medieval 2 (kingdoms+stainless steel 6.3 ),age of mythology,rise of nations ve sc2 oyunlarını oynadım.sc2 hariç diğerleri 10 yıldan daha eski oyunlar.
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    İlk saatlerin zorlu geçecek. Her açtığın oyunda nerede hata yaptığını farkedip ona göre yeni stratejiler belirleyeceksin. Bazıları işe yaramayacak bazılarında ise bir şeylerin değiştiğini farkedeceksin. En eğlenceli kısım da burada başlıyor. Oyunu öğrenirken yaptığın şeyler seni tatmin ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Oyun göründüğü kadar zor değil. Ben bu oyuna başladığımda Türkiyede bu kadar oynayan bile yoktu. Paradoksfandan yazılı rehberleri okuyarak öğrenmiştim. Şimdi bırak yazıyı Youtube da dünya kadar Türkçe rehber var. Oynamayan bilmeyen kalmadı. Yani öğrenirsin her türlü.

• Paradox oyunlarının zorluğu sürekli değişmeleri. Misal bu oyunu çıktığından beri oynayıp takip edenler başta daha kolay öğrenirler çünkü daha basitti. Adamlar oyunları sürekli yeniliyor bir rehber hazırlıyorsun bir sene sonra mort. Şimdi hoi4 de bir yama geliyor yakıt sistemi oyunu baştan sona değiştirecek.

• Oyunu almak istiyorum fakat tüm dlc'leriyle birlikte 200 küsür lira ediyor. Biraz cep yakıyor almaya çekiniyorum açıkcası. Bir de bunun yanında crusader kings 2'de bir başka güzel. o da aynı şekil 200 tl üzerinde. ikisini alsam sanırım 450 liraya yakın para çıkar cepten. Yok mu ucuz formulü.

Diğer yollardan edindim oyunu öğrendim, oynadım bayağı bir süre. Fakat ben orijinal haliyle oynamak istiyorum. Geliştiricinin de hakkını vermek gerekir en nihayetide. Fakat bunlar pek hakkını almanın derdinde değil gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: letingo

Oyunu almak istiyorum fakat tüm dlc'leriyle birlikte 200 küsür lira ediyor. Biraz cep yakıyor almaya çekiniyorum açıkcası. Bir de bunun yanında crusader kings 2'de bir başka güzel. o da aynı şekil 200 tl üzerinde. ikisini alsam sanırım 450 liraya yakın para çıkar cepten. Yok mu ucuz formulü.

Diğer yollardan edindim oyunu öğrendim, oynadım bayağı bir süre. Fakat ben orijinal haliyle oynamak istiyorum. Geliştiricinin de hakkını vermek gerekir en nihayetide. Fakat bunlar pek hakkını almanın derdinde değil gibi.
    Hocam oyunu oynayan oyuncular minimum bin saat falan oynuyor, 200 lira pek bi şey değil gibi bu oyun için ama tabi sen bilirsin yine de, ilk başta sadece oyunu ve bir kaç dlc alıp yoluna devam edebilirsin.

• Sorun 200 lirayı birden vermek. Hani oyunun çıkışından itibaren her çıkan dlcyi takip ederek alınsa sıkıntı değil. Fakat sığınla dlc birikmiş ve dlcler oyunu tamamlayıcı bir tol oynadığı için alınmazsa da olmaz gibi geliyor bana. Hani zaman geçireceksem bir oyunda, eksiği olmasın tam olsun diye düşünüyorum. Fakat dediğim gibi 200 tlyi birden vermek biraz zor gibi.
  • quote:

Sorun 200 lirayı birden vermek. Hani oyunun çıkışından itibaren her çıkan dlcyi takip ederek alınsa sıkıntı değil. Fakat sığınla dlc birikmiş ve dlcler oyunu tamamlayıcı bir tol oynadığı için alınmazsa da olmaz gibi geliyor bana. Hani zaman geçireceksem bir oyunda, eksiği olmasın tam olsun diye düşünüyorum. Fakat dediğim gibi 200 tlyi birden vermek biraz zor gibi.
    Hocam tek tek al ne diyeyim
  • https://store.steampowered.com/bundle/6481/Europa_Universalis_IV_Empire_Bundle/

163 lira, tüm ana paketler içinde, uzun süre daha oyun almazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oyunu almak istiyorum fakat tüm dlc'leriyle birlikte 200 küsür lira ediyor. Biraz cep yakıyor almaya çekiniyorum açıkcası. Bir de bunun yanında crusader kings 2'de bir başka güzel. o da aynı şekil 200 tl üzerinde. ikisini alsam sanırım 450 liraya yakın para çıkar cepten. Yok mu ucuz formulü.

Oyunu öğrendiniz ve zevk alıyorsanız (her ne kadar dlc olayına şiddetle karşı çıksamda) bu oyun o fiyatın çok üstünü hakediyor. Yaklaşık 200 saat co-op olarak oynadım. Arkadaşımda dlc olduğu için almadım ama tek oynanacaksa dlcler şart. Hani oto transport bile dlc oyunda.Gemileri elle çağırman gerekiyor dlcsiz pakette :))

• Öyle yapacağım galiba.
  • Yani hak ediyor-etmiyor onun hakkında bir şey diyemem de, alınması zor gibi duruyor bizim için. Ama şu da var ki sanırım grand strategy türünde en kapsamlı oyun bu gibi duruyor. Farklı oyunlar var farklı oyun dinamikleriyle çalışan fakat bu oyun türünde tek. Bence önü de açık daha da geliştirilebilir. Adamların hali hazırda gelecek temalı, ortaçağ temalı oyunları da var. bayağı tecrübelenmişlerdir bu işte sanıyorum. Sanırım yeni bir oyunları daha çıkıyor. İçeriğini hatırlamıyorum, galiba roma dönemini kapsıyor gibi hatırlıyorum. Bakalım o nasıl olacak. Eu4'ün çıkışında alamadık oyunu, zamanla dlclerini alıp devam etsem hem her oynayış zevkli geçer, hem bu kadar dlc birikip tek seferde almak gerekmezdi. Yani zorunlu değil de insan zorunlu hissediyor dlclerin hepsini almak için, şöyle dolu dolu bir oyun oynamak için. Bu yeni çıkan oyunu alıp zamanla dlclerini de alırsam, en azından eu4 gibi treni kaçırmam diye düşünüyorum

• Kayser kullanıcısına yanıt
    Bu paketi görmüşmüydüm tam hatırlamıyorum almayı düşünebilirdim aslında artık geç ama bir dahaki indirimleri bekleyeceğiz yine anlaşılan

Bu sefer cüzdanı hazırlayacağım artık şöyle ck2 de yanında güzel gider.
  • quote:

Yani hak ediyor-etmiyor onun hakkında bir şey diyemem de, alınması zor gibi duruyor bizim için. Ama şu da var ki sanırım grand strategy türünde en kapsamlı oyun bu gibi duruyor. Farklı oyunlar var farklı oyun dinamikleriyle çalışan fakat bu oyun türünde tek. Bence önü de açık daha da geliştirilebilir. Adamların hali hazırda gelecek temalı, ortaçağ temalı oyunları da var. bayağı tecrübelenmişlerdir bu işte sanıyorum. Sanırım yeni bir oyunları daha çıkıyor. İçeriğini hatırlamıyorum, galiba roma dönemini kapsıyor gibi hatırlıyorum. Bakalım o nasıl olacak. Eu4'ün çıkışında alamadık oyunu, zamanla dlclerini alıp devam etsem hem her oynayış zevkli geçer, hem bu kadar dlc birikip tek seferde almak gerekmezdi. Yani zorunlu değil de insan zorunlu hissediyor dlclerin hepsini almak için, şöyle dolu dolu bir oyun oynamak için. Bu yeni çıkan oyunu alıp zamanla dlclerini de alırsam, en azından eu4 gibi treni kaçırmam diye düşünüyorum
    Yahu sen al EU4'ü. Dlclerin hepsine bir anda para basıp alan 10 kişi falandır Türkiyede. Ben uzun yıllar dlcsiz oynadım bu oyunu gayet zevkliydi. Sonradan zamanla indirimden indirime aldım dlcleri. Ayrıca her dlc de sana hitap etmeyebilir. Daha önce buraya yazdım mı bilmiyorum ama mesela uzak doğudaki devletlerle oynamayı seviyorsan Mendate of Heaven'ı alırsın yok sevmiyorsan boşuna para vermene gerek yok. Mesela ben dlcsiz Mançu Kağanlığını kurup Ming'i öptüğümü bilirim. Yani demek istediğim steamda o dlc listesinde gördüğün her dlc gerekli değil. Ck için aynı şeyleri söyleyemem. Ck 2 dlc olmadan hiç bir şeye benzemez. Ayrıca yeni çıkan oyunun da dlcleri ucuz olmayacak. Kafadan en az 31 lira olacaklar. Yani çıkar çıkmaz alırım dersen başka tabi.

• quote:

en başta oyunun basic sürümünü al, 15 lira falan şuan için, ona alıştığın zaman ana dlc ler var, hayati şeyler ekleyen dlc leri al, örneğin MoH, RoM, CoV bunlar güzel şeyler ekliyor, tabi senin oynamak istediğin coğrafyaya göre de değişiyor, mesela avrupada oynamak istiyorsan cradle of civilization pek işine yaramayabilir, o yüzden en başta normal oyunu al sonra isteğine göre tek tek alırsın dlc leri

• basileus başarımını aldım sonunda, başta macarlar avusturya pu'suna düşmeyip bana rival atınca arada tost olacaktım. 50 corruption, 30 enflasyon, borçlar sınıra dayandı, iki kez iflas ettirdim ülkeyi.

şansa ispanya, commonwealth pu altında, ülkede devrim çıkarmaya çalışırken haber geldi ispanyayı puna aldın, rusya savaş açtı diye, üstüne mütefiğim devrimcileri kesmeye başladı. devrimi gerçekleştirdim, devrimci bayrakları çok çirkin onun için mod bakıyorum, başarımı da kazandım sonrasında zaman geçirdim

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]

• bu ikiside benden olsun

bizans oyunu (basileus başarımı için):

acayip sıkıldığım için devam etmedim, romayı kurabilirdim ama insan bi yerden sonra sıkıntıdan pes ediyor. birde baya stresli dünyanın bir ucundan diğer ucuna odaklanmak. belki biraz daha kassam WC atabilirdim, daha 45 yılım vardı. oyunun sonlarına doğru büyüme hızınız acayip artıyor ama dediğim gibi stresli o yüzden devam etmedim.

trabzon oyunu (komnenoi empire başarımı için):

+Khiva vassal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuroTrumpSimulator2 -- 21 Ağustos 2018; 21:11:34 >

• Arkadaşlar iki şey soracağım

İlk olarak hazır indirme girmişken dlc'leri almayı düşünüyorum. Hangi dlc'ler mutlaka alınmalı? (Common sense ve art of War'ı önceden almıştım.)

İkinci sorum da şu, hangi devletler ile oynamak daha zevkli?

• quote:

Orijinalden alıntı: Desm0nd

Arkadaşlar iki şey soracağım

İlk olarak hazır indirme girmişken dlc'leri almayı düşünüyorum. Hangi dlc'ler mutlaka alınmalı? (Common sense ve art of War'ı önceden almıştım.)

Rights of Man’ı al kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Desm0nd

Arkadaşlar iki şey soracağım

Osmanlıyla ortalığın genital organına koy.

Töton şövalyeleriyle Prusyayı kur.

Floransayla İtalyayı kurmaya çalış.

Akkoyunluyla Anadolu Selçuklularını kur.

Yerenle Ming hanedanlığına karşı savaş ve Mançuyu kurmaya çalış.

Japonyayla adayı birleştir.

Yeni başlayacağın için Osmanlı, Moskova ya da Kastilya devletlerinden biriyle oynamanı tavsiye ederim. Benim en çok zevk aldığım devletler yukarıda yazdıklarım. Tabi daha oynamadığım onlarcası var.

• 
Sayfa: önceki 126127128129130
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.